Kijk je mee? Lifestyle

Photodiary. Memory Lane 9 – 15 juli

Zo….Sarah heeft vakantie! En ik dus eigenlijk ook een beetje. Afgelopen week stond in het teken van de laatste week school (en afscheid nemen van een juf), veel te dun bloed, goed nieuws van de gynaecoloog en nog veel meer. Veel plezier met lezen en nog een heerlijk weekend!

Maandag

Tja, en toen was de vakantie van Giorgio voorbij! En daar denken wij zo over:

Sarah begint aan een nieuwe week school en dit is de laatste week voor de zomervakantie. Vrijdag is ze al vrij! Op de blog merk ik ook dat de vakantieperiode aan is gebroken en het is wat rustiger. Maar er zoeken nog genoeg mensen op alle lekkere recepten. Ik zette afgelopen week onder andere het recept voor de Portugese Fornello online, een ‘pakje’ van Knorr dat al heel lang uit het assortiment is.

Ik maakte gister deze cadeautjes voor de juffen van Sarah. Ze heeft drie juffen, dus drie cadeautjes! Ik kocht wat weckflessen, een paar zakken lekkere drop en snoepjes en vond leuke kaartjes (die bruine blaadjes) bij de Blokker. Ook deed ik bij elke pot drop een inspirerende spreuk op een kaartje, die had ik nog liggen. Daaromheen gevouwen een leuk servet, die ik tevens bij de Blokker vond.

En hier is niets aan gelogen: school smaakt naar meer!

Eenmaal weer thuis gaat Saar kappertje spelen en ik ben de klant. Professioneel maakt ze haar attributen vast aan haar broek.

Dinsdag

En ook op dinsdag kwam er een lekker recept online, namelijk die van de romige tomatensaus van Bertolli (je weet wel, die sta-zakken). Hij is al door verschillende mensen gemaakt en men vindt hem allemaal erg lekker!

Een terugblik naar vier jaar geleden: toen was het WK bezig. Kijk hoe klein Saar nog was!

Terwijl sarah op school zit ruim ik de keuken op en na een pauze vertrek ik naar de Kringloopwinkel. Mijn favoriete plek als het gaat om boeken en toffe bordjes voor bijvoorbeeld de recepten! Ik vond onder andere dit boek voor Saar waar ze nu misschien nog iets te jong voor is, maar hij is zo leuk en in een hele goede staat.

En dit is de inhoud….hilarisch en zo leuk beschreven.

Mijn lunch voordat ik Saar ophaal van school: gegrilde paprika, rundertartaar en eitjes.

Woensdag

Na een halve dag school heeft deze dame zin om te tekenen. We pakken de ‘nep” spirograph erbij en ze gaat poppetjes maken.

Het resultaat inclusief benen en armen.

Ik ben vanochtend ook weer wezen bloedprikken bij de Trombosedienst. Helaas is mijn bloed nog dunner geworden na de vorige keer (ondanks het bijstellen van de dagelijkse dosering) en moet ik nog weer een andere dosering proberen en over twee weken weer prikken.

Terwijl Saar buiten speelt met de buurjongen doe ik snel de omzetbelasting. Het kwartaal gaat sneller voorbij dan je denkt!

Er ligt aan het eind van de middag een peuter met een kort lontje op de bank. Oh wat is ze toe aan vakantie! Ze wil dat ik even bij haar kom liggen en daar zeg ik geen nee tegen!

Donderdag

De laatste dag voor Sarah en dan heeft ze vakantie. Ze heeft vandaag een continue-rooster en is om 14.00 uur uit. Voordat ik haar ophaal eet ik even snel een tussendoortje: kipfilet met augurk. Wat ik vanochtend deed? Niet veel, ik heb heerlijk twee uur geslapen!

HOERA vakantie!!

En dit nam Sarah mee van school, leuk!

Wat ik ook deed vandaag was een cadeautje kopen voor mijn zus die vrijdag jarig is/was (vrijdag de 13e). Een heerlijk pakketje van Rituals en een zesteur (om schil van een limoen of citroen mee te schaven).

Wat er ook online kwam: dit heerlijke kidsproof gerecht met pannenkoeken en een hartige vulling. Heb jij hem al gemaakt?

Donderdagavond komt mijn vader eten en daarna fietsten we naar de ijssalon voor een ijsje. Wij waren niet de enige, het was ontzettend druk. Maar dat kwam ook deels door de pinstoring die er was. Wat een ramp!

Vrijdag

Vrijdag was de dag dat het recept voor de kerriesaus van Conimex online kwam!

En deze boefjes (Sarah met de buurjongen) hadden de grootste lol met het scheetkussen-spel. Die koppies!

Mijn lunch: gebakken ei met een boterham en mozzarella.

In de middag spelen we nog 43 keer het spel van Frozen en fietsten we samen een rondje Action, apotheek en supermarkt.

Moppie…na ruim een uur gespeeld te hebben in bed slaapt ze eindelijk. En het werd ook duidelijk waar ze al die tijd mee bezig was…

…..namelijk met een huisje voor haar knuffels. Dit is toch te lief!

Zaterdag

Geen dansles, want vakantie! Dat betekent rustig opstarten in de ochtend. Daarna naar een verjaardag van ons buurmeisje! In de middag doen we nog even rustig aan om vervolgens naar mijn vader te fietsen voor een lekkere barbecue.

Er is onder andere een heerlijke fruitsalade (toetje)…

Lekkere hamburgers, worstjes en zelfgemaakte sate.

De kinderen vinden dit ook altijd zo gezellig! We hebben nog nooit zoveel gebarbecued als dit jaar.

Buiten het eten om wordt er natuurlijk lekker gespeeld. De tuin en de schuur van opa zijn zeer interessant en is een groot speelparadijs. Ze hebben gespeurd naar sporen op de grond van beesten. Een soort ‘Freek Vonkje’ spelen.

En hier word je bang van! Althans, als het aan Saar ligt.

Dat was onze heerlijke week! Nog steeds boffen we met het mooie weer en we genieten enorm. Komende week staat er een bezoekje aan de anesthesist gepland in het ziekenhuis, om de sterrilisatie te bespreken. Ik heb groen licht van de gynaecologen en daar ben ik enorm blij mee! Ze hebben me besproken in een team omdat ik toch wel een hoogrisico ben. Verder gaan we enorm van de vakantie genieten en leuke dingen doen en uitstapjes plannen!

Een fijne nieuwe week toegewenst!

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (1)

  • Haha, die foto van de augurk met kipfilet… Ik dacht even dat het een afgehakte vinger was ;-)…… Leuk overzicht. Je recepten lijken me altijd heerlijk. Maar ik ben er nog niet aan toe gekomen om ze na te maken.

    Beantwoorden

Write a comment