Kijk je mee?

Photodiary. Memory Lane 9-15 april

Vorige week was nogal druk en erg vermoeiend, waardoor er voor een keertje geen weekoverzicht online is gekomen. Maar vandaag staat er weer een nieuwe Memory Lane voor jullie klaar! Vol met leuke foto’s van fijne uitjes, spannend nieuws en leuke vooruitzichten.

Zondag

Zoals ik al aangaf: de afgelopen dagen waren druk en erg vermoeiend. Afgelopen vrijdag zijn Giorgio en ik naar Michael Pylarczik geweest nadat we kaartjes hadden gewonnen voor een workshop in het van der Valk hotel in Houten. Michael kwam al eens eerder op mijn blog voorbij nadat ik een review schreef van zijn nieuwste boek: Leef je mooiste leven (Master your mindset). Vol positiviteit en het motiveert enorm om alleen te doen waar je blij en gelukkig van wordt. En hoe je dat doet en hoe je je dromen uit laat komen….dát vertelt hij je in het boek zelf.

Giorgio was wat eerder thuis van zijn werk, Sarah bleef bij mijn ouders en ik deed het eerder die dag heel rustig aan. Haren in de krul en gaan!

Het was heel erg leuk en gaaf, maar ik voelde mij die avond en de dag erna (de zaterdag) erg beroerd en moe. Het luisteren naar een verhaal kost gewoon enorm veel energie en de helft is niet blijven hangen, maar het was een geweldige ervaring en daar gaat het om! En ze steunen met de workshop en het verkoop van zijn boek ook een heel belangrijk doel: het bouwen van een weeshuis in Nepal. Mick was er zelf ook en je kon hem van alles vragen over zijn project.

Niet helemaal scherp maar wel leuk: Michael op de gevoelige plaat terwijl hij na de pauze weer begon met zijn praatje.

En alles eromheen was prima geregeld. Er was gratis drinken, hapjes, drankjes achteraf en ik werd vooral heel gelukkig van de koeken helemaal rechts….dat waren een soort zelfgemaakte koeken (echt enorm groot) met stukjes karamel er in. Heerlijk!

Na de workshop hebben we Michael nog een handje geschud en bedankt voor het winnen van de kaartjes. Kortom: erg geslaagd!

Verder kreeg ik die vrijdag minder leuk nieuws van mijn arts, naar aanleiding van wat onderzoek wat eerder plaatsvond. Ik blijk een ontsteking in mijn darmen te hebben en er moet meer onderzoek naar gedaan worden door middel van een coloscopie. Best weer een tegenvaller en ik ben benieuwd of het met de SLE te maken heeft of dat het los staat.

Vandaag hebben we een barbecue vlakbij Arnhem, van de familie van Giorgio. Zijn nicht is even in Nederland (woont normaal op Curacao) en wil graag iedereen weer even zien. Het weer is prachtig en we zitten dan ook de hele middag buiten. Voordat we aanschuiven lopen we nog even rond bij de manege. Helaas konden we niet dichtbij de paarden door het schrikdraad, maar ze waren wel heel erg mooi. En het leverde mooie plaatjes op <3

Eerst was er muziek en lekker drinken, later werd de barbecue aangestoken. Er waren allerlei mensen van jong tot oud (zoals je op de foto mooi kunt zien)

Het mooiste van alles: Sarah mocht op een pony zitten en een stukje rijden! Ze moest en zou er op zitten en ze vond het geweldig.

Weer naar huis met twee vermoeide vrouwen in één auto. En Saar vond het nodig om wat teenpluis te verwijderen. Moet ook gebeuren.

Sarah ging meteen slapen toen we rond 20.00 thuis waren. Ik ben op de bank gaan liggen en de rest van de avond niets meer gedaan, ik was kapot. Ik baal er soms zo van dat dit soort uitjes nu zoveel energie kosten en ik er letterlijk bijna ziek van word.

Maandag

Weekend is weer voorbij, we ontbijten weer gezellig samen. Niks geen ochtendhumeurtje hier hoor. Oké, een beetje dan…maar inmiddels is hij alweer weg!

En omdat vrijdag en gister zo intensief waren doen we vandaag letterlijk niets. Behalve een beetje televisie kijken, boekjes lezen en sieraden omdoen. Omdat het kan en omdat we verder niets hoeven.

Het enige wat ik doe vandaag is een leuk telefoontje plegen voor de blog, maar we lopen allebei de hele dag in een kloffie en ik in pyjama. Heerlijk en helemaal niet erg! Nadat we weer wakker zijn van ons gezamenlijke middagdutje spelen we met de popjes van Paw Patrol en Woezel en Pip. Saar vraagt steeds vaker of ik mee kom spelen en ik ga dan helemaal op in haar fantasie, heerlijk om te zien. Hier heeft ze net drie luchtballonnen gemaakt.

Aan het eind van de middag is het tijd om te koken en ik buig mij over een recept voor de blog, namelijk die van woksaus teriyaki. Echt waar, dit was het moeilijkste recept ooit, al lijkt hij makkelijk. Nooit heb ik zo lang zitten klungelen met verhoudingen als vandaag. Maar het is gelukt! En nee, er zaten geen zoetjes in 😉

Hij was ontzettend lekker en ik vond het een verademing dat ik niet de rest van de avond aan de kraan hing van de dorst. iets wat ik normaal wel heb van woksauzen uit een fles.

In de avond zit ik heel even achter de computer voor een blog en werk ik dit recept uit. Liefde voor daglicht en voor het feit dat het weer langer licht is!

Dinsdag

De wekker gaat vroeg want ik moet rond 9.30 naar de huisarts voor twee doorverwijzingen. Spannend, want ik ga binnenkort praten over de optie om te steriliseren en er zit een doorverwijzing bij om een neuro-psychologisch onderzoek te laten doen. Kunnen we dat ook weer afstrepen.

In de middag gaan we even langs bij mijn ouders om bij te kletsen en voor een kop koffie. Ze was een beetje verdrietig, want ze had de hik. En dat vindt ze vreselijk.

Sarah waar ben je? Dagelijkse kost: verstoppertje spelen. Hilarisch.

Ik heb zelf een nieuwe verslaving, namelijk geschraapte worteltjes. En ook Saar vindt ze ineens wel lekker nadat ze geproefd had. Twee konijnen op de bank.

Zodra papa thuis is gaan we aan de slag met….pizza! Giorgio maakt het deeg, ik beleg mijn pizza met gerookte zalm, champignons, rode ui, tomatensaus, kruiden en mozzarella. Zo ontzettend lekker…

En Sarah had papa overdag gemist dus ze eet terwijl ze tegen hem aanleunt. Schattig. 

In de avond geen energie om te gaan sporten, maar het lukt wel om een blogje te tikken.

Woensdag

Er gaat weer een wekker, want we moeten naar de Trombosedienst om bloed te prikken.Ik heb alleen nogal moeite met het uit bed krijgen van mijn kind. Ze ligt nog zo lekker en wil er niet uit…

Naderhand fietsen we langs de winkel om heerlijke Hollandse aardbeien te halen. Lekker dat ze zijn! De rest van de ochtend heb ik te maken met een chagrijnige puber in huis. Ze blaast heel even stoom af op ‘de’ stoel en daarna is ze weer heel gezellig. En ze komt tot de ontdekking dat Tineke wel heel alleen op haar stoel zit, dus neemt ze de pop op schoot. En ja rechts in de hoek is een echo van Sarah!

Vandaag is papa ook jarig en we schrijven een kaartje voor hem. Daarna heeft Saar de smaak te pakken met schrijven en wil ze een papiertje vol schrijven. Leuk dat gekriebel op een papier en wat moet je dan nog een hoop leren! Maar het begin is er.

Mijn lunch: proteïnepannenkoek met havermout en vers fruit en wat hagelslag. Ik eet dit tegenwoordig wel een paar keer per week.

In de middag kijken we een film samen en blazen we bellen in de tuin. Daarna is het tijd om te koken en het wordt het favoriete maaltje van Giorgio….lasagne!

Donderdag

Voor Saar weer tijd om naar het KDV te gaan, voor mij tijd om in de middag bij de psycholoog aan te schuiven.Wanneer ik klaar ben fiets ik door naar het centrum (paar minuten afstand) om een bikini te zoeken. En ja hoor, geslaagd! Over ruim vier weken zitten we op Curacao dus het werd wel tijd. Mijn oude bikini zakte van mijn billen omdat ik zo ben afgevallen.

En voordat ik Saar weer ga ophalen rust ik even uit op de bank en stop ik er nog wat energie in in de vorm van een broodje. Met gebakken ei en een restje gerookte zalm. Heerlijke combinatie! Heb jij dat weleens gegeten? Aanrader!

En wanneer ik haal weer in de middag ophaal heb ik ineens een Paashaas in plaats van een klein meisje!

Saar en ik eten vandaag samen omdat Giorgio uit eten is met oud-collega’s. Ik maak een heerlijke roerbakpasta Bolognese welke jullie gister op de blog konden vinden. Sarah at haar hele bord leeg en speelde daarna nog met haar eten. Nieuwe hit: komkommers rijgen aan je bestek. Zucht…

Om dit recept gaat het en hij is heerlijk! Misschien een idee voor volgende week?

Vrijdag

Ik sta op met het gevoel dat het weekend is, maar dat komt omdat Giorgio ook vrij is. Rond 10.00 stappen we uit bed nadat Sarah ons wakker maakte met een liedje. Vandaag op de planning? Even wat kleine boodschappen, de kinderboerderij en koffie drinken bij mijn ouders. O, en ik moet en zou vanavond sushi eten want dat is veel te lang geleden.

In de ochtend voel ik mij niet zo top, maar na het douchen en de lunch gaat het wat beter. En we fietsen na de lunch richting de kinderboerderij en mijn ouders. Maar eerst de kleine baby geitjes bezoeken en aaien!

En wat dacht je van deze…een echte paashaas. Geweldig vind ik die enorme konijnen!

Nadat we weer thuis zijn hangen we heel even op de bank terwijl we televisie kijken. Sarah wil heel graag gekriebeld worden…dus dat doen we dan maar! <3

Daarna ga ik aan de slag met wéér een nieuw recept: die van braadstomen. Ook dit kun je heel makkelijk zelf maken zonder dat je gekke dingen in huis haalt als suiker (?)

Na het eten douchen we Sarah en maak ik dit weekoverzicht af. En daarna….daarna wacht dit op mij. Zo lang geleden!

Zaterdag

Vanmiddag heb ik een heel bijzonder gesprek voor mijn blog, waar jullie de komende tijd meer van zullen horen. Ik ga al wandelend met iemand praten die mij gaat coachen in een paar persoonlijke leerdoelen. Ik ben heel erg benieuwd!

Verder is het plan om wat vooruit te werken voor de blog, aangezien de vakantie bijna voor de deur staat. Op 1e paasdag hebben we een heerlijke brunch en maandag komen mijn ouders bij ons eten. En verder…nog wat leuke voorbereidingen treffen voor hele leuke en inspirerende samenwerkingen die er op de planning staan.

Ik wens jullie allemaal een heerlijk lang weekend toe en hele fijne dagen! Ik ben heel benieuwd wat jullie plannen zijn dus laat ze zeker horen!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (2)

 • Wat een gezellig overzicht weer! Ik vind het altijd zo leuk om jouw photodiary te kijken!
  Ik wens jullie ook hele fijne dagen!!
  Vandaag was m’n schoonmoeder op visite, morgen komt m’n beste vriendin met haar man bij ons en maandag zijn we lekker een dag met z’n 3en.
  Ik duim voor je dat de coloscopie goed gaat! Sterkte!

  Liefs…

  Beantwoorden
 • Zalm met ei is heerlijk! Ik eet het ook regelmatig als wrap, zonder brood.

  Beantwoorden

Write a comment