Kijk je mee?

Photodiary. Memory Lane 9-14 april

Afgelopen week bracht ik toch maar een bezoek aan de huisarts, genoten we van een gratis etentje en kreeg ik langzaam mijn stem weer terug.

Maandag

Elke avond voor het slapen kijk ik nog even bij Saar. Dan geef ik een aai over haar bol en een kus. En soms, heel soms maak ik een foto. Deze is niet scherp maar wel heel erg lief. Ik schrok toen ik zag hoe groot ze hier alweer is! Maken jullie ook weleens foto’s van je slapende kind(eren)?

Maandagmorgen: Giorgio werkt een paar dagen thuis nadat hij flink ziek is geweest door de waterpokken. Dat zorgt ervoor dat we gezellig allemaal aan tafel zitten met het ontbijt! Saar heeft alweer helemaal zin om naar school te gaan. En dat is ook wel te zien denk ik.

In de ochtend bel ik meteen de huisarts, want ik hoest flink met groen slijm en ik voel mij benauwd. Helemaal in combinatie met de hoge ontstekingswaarde vorige week ik mijn bloed, wil ik het zekere voor het onzekere nemen. Na wat onderzoekjes blijkt deze waarde al mooi te zakken en de dokter gokt op een luchtweginfectie. Met een doosje codeine voor de nacht fiets ik weer naar huis.

Terwijl Sarah op school zit en Giorgio boven achter de computer zit, ontbijt ik met kwark en later eet ik dit als tussendoortje. Vandaag blijft Sarah over op school en ik kan daardoor lekker even naar bed. Ik slaap ondanks het hoesten gelukkig even een uurtje.

Ik ben weer wakker en drink thee met honing, gember en citroen. Maar ook al drink ik hier liters van, die hoestbuien zijn vreselijk. Gewoon een bitch.

Ik haal Sarah weer van school en ze mag televisie kijken als papa klaar is met werken en naar beneden komt. En zoals haar lichaamstaal zegt…’dat duurt laaaanngg’. Oh wie spot de creepy make-up pop op het dressoir? Vol gesmeerd met make-up door onze kleuter.

Dinsdag

Ook vandaag werkt Giorgio thuis en ik breng Sarah in de ochtend naar school. Na weer een slechte nacht met een paar uur slaap voel ik mij rampzalig. Maar Sarah blijft niet over en ik moet haar dus een paar keer heen en weer rijden vandaag.

Om mijzelf wat in de ‘watten’ te leggen maak ik een lekkere wrap van ei met gerookte zalm. Als ik moe ben heb ik altijd enorm veel trek.

Dit ziet er lekker uit! En dat is het ook, aanrader!

Ik haal Sarah om 15.15 weer van school en ik mag haar sticker hebben die ze van de juf kreeg. Ze was namelijk hulpje. Ik mag hem nu hebben want ik ben lief. Smelt!

Oh dit was vanochtend de situatie nadat ik Saar naar school bracht. Het Kruidvat had Tipi tenten in de aanbieding en ik wilde er eentje voor op Sarah haar kamer. Ik was een soort ‘pas op zwenkt uit’ op de weg. Maar ik ben thuisgekomen! Gebruiken jullie ook weleens het fietsstoeltje voor andere doeleinden?

Dinsdagavond is zombie avond en ik duik al om 21.00 mijn bed in. Hopelijk een betere nacht.

Woensdag

Nou de nacht was iets beter, maar het houdt nog niet op. Gelukkig maakt dit meisje elke dag mijn dag. Ze wilde even showen dat ze een roze trui heeft, in dezelfde kleur als Pinky Pie.

Thuis na het wegbrengen van Saar en twee schaaltjes a 50 cent per stuk rijker. Ik ben dol op de aanbiedingen die onze AH XL soms heeft! Tuingereedschap voor kids voor 50 cent, schaaltjes, borden…ik ben blij! Ik ben alleen minder blij met die achterlijke stickers.

En ik kwam deze tegen. Wie kan nog meer zijn hand opsteken? Reminder: ik moet nog een nieuwe zonnebril!

Terwijl Sarah op school zit maak ik dit recept: de kip Samba van Johma zonder Johma. Hij is zo lekker dat ik hem de dagen erna de hele dag heb gegeten!

In de middag is Sarah bij mijn vader en ik slaap een paar uur. Spannender wordt het niet vandaag!

Donderdag

Vandaag is papa jarig! En op zijn verjaardag kwam er een pakketje van mijn schoonmoeder uit Amerika. Met kleding voor Saar en wat leuke dingen voor mij en Giorgio. Saar kreeg ook een EOS lipbalm (de roze) en de groene was voor mij. Aardbei en watermeloen! De kleine mevrouw wilde meteen eindeloos snuffelen aan de balms.

Mmmm dit is aardbei…

Saar zit weer op school en ik maak weer een omeletwrap als ontbijt, met gerookte zalm en wat sla. Daarna….suprise…duik ik weer mijn bed in. Dit virus is echt nasty, wat een bitch.

Weer wakker en klaar om Saartje op te halen. Gister haalde mijn vader haar van school en ze kwam naar buiten met waterkers! Inclusief een kaartje met haar naam. Ze pakt nu elke dag een blaadje om te eten, haha.

Ik kocht voor Giorgio een lekker luchtje, chocolade en deze kaart. Toepasselijk als je 40 bent geworden of niet?

Uiteraard mocht hij kiezen wat we gingen eten: lasagne! Mijn vader at ook gezellig mee.

Vandaag werkte Giorgio weer gewoon in Nieuwegein en hij heeft nu alweer weekend, want morgen is hij vrij!

Vrijdag

Heerlijk al samen weekend hebben. Dat betekent uitgebreid kunnen douchen zonder dat je een peuter optijd klaar moet hebben. Ik mocht ook lekker blijven liggen vanochtend, Giorgio bracht Saar naar school.

En nadat ik uit de douche kwam zag ik dit ineens. Op Instagram dachten mensen meteen aan een bloedvergiftiging, maar ik voelde mij verder prima. Gedurende de dag werd het ook minder.

Saar is om 11.45 uit en we halen haar samen op. Straks gaan we gezellig naar Utrecht een hapje eten, maar eerst even lunchen. Een broodje Old Amsterdam, filet americain van de Vegetarische Slager en mijn eigen kip Samba!

Oh en hier moest ik hard om lachen. Sorry mam!

Rond 14.00 vertrekken we naar Utrecht. Ik heb een etentje voor twee personen gewonnen bij Wagamama in Utrecht. Niet verkeerd! Sarah nemen we gezellig mee en voordat we gaan eten slenteren we eerst door Hoog Catherijne. Wat is het daar groot geworden! Wel ontzettend veel leuke winkels.

En dan zijn we bij Wagamama! Het is er nog heerlijk rustig (een uur later niet meer) en we krijgen al snel lekkere hapjes, zoals deze garnalen en kip met sojasaus. Sarah eet voor het eerst een garnaal en vindt ze heerlijk!

Kip met een sojasaus. Lekker!

Ze hebben kindermenu’s, maar je moet niet denken in de richting van patatjes en pannenkoeken. Saar wilde graag de kipfilet met een korstje. De kip vond ze heerlijk en ze at ook wat wortel. Maar verder wilde ze het niet. Voor een kindje is het best een droge hap zo.

Mijn maaltje: noedels met een medium biefstuk, gewokte groenten en koriander. Heerlijk!

Maaltje van Giorgio: noedels met kip en gamba’s. Ook lekker!

En natuurlijk een toetje! Sarah genoot van vanilleijs met chocoladesaus en Giorgio nam een cheesecake van witte chocolade. En ik…ik koos dit limoentaartje met een compote van kersen en munt. Lekker dat ie was!

Bewijs dat we er waren 😉

Ze zijn enorm kindvriendelijk trouwens hier. Sarah kreeg meteen een grote kleurplaat en kon haar gang gaan!

Moe, maar voldaan en met een volle buik liepen we weer richting de auto. Hoog Catherijne is enorm leuk geworden. Naast de mooiste winkels vind je er ook hele leuke eettentjes en restaurants.

Zaterdag

Je weet dat het weekend is als je je koffie warm kunt opdrinken! En gelukkig vannacht weer een keer redelijk geslapen. Maar na anderhalve week hoesten nog steeds kriebelhoest-aanvallen van heb ik jou daar. Duurt lang!

Het enige dat we gister kochten in Utrecht was deze zomerjas voor Saar. Ik vind hem zo cute! Hij is van C&A.

Een echte Saar-jas vind ik.

We gaan in de ochtend met Saar naar dansles, maar verder doen we vrij weinig. Ik slaap weer in de middag anderhalf uur. Gewoon omdat het kan en omdat mijn lijf dat blijkbaar nodig heeft. Oh en ik werd vandaag sinds tijden weer eens versierd. Door Saar, dat wel.

Saar is helemaal in-to haar tuinkers. Ze pakt elke keer en sliertje en gaat deze vervolgens uitgebreid wassen. Schatje.

Op zaterdagavond zet ik dit weekoverzicht deels in elkaar en verder geniet ik van een avond met televisie en de nieuwste Linda! Volgende week wordt het zomers, eindelijk! Ik kijk er enorm naar uit, jullie ook?

Nog een heel fijn weekend!

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (1)

  • voor de stickers heb ik altijd een fles wasbenzine in huis, keukenpapier wasbenzine erop, dan is de sticker zo weg, succes volgende keer

    Beantwoorden

Write a comment