Kijk je mee?

Photodiary. Memory Lane 8-14 oktober.

En de week is alweer voorbij gevlogen! Afgelopen week was ik niet lekker (grieperig), maar ik genoot toch zoveel mogelijk van Sarah, lekker eten en een cadeau aan mijzelf!

Zondag

Waar we in de vorige Memory Lane waren gebleven gaan we verder….op zondag. Nog steeds niet lekker en ik voel een griepje aan komen. Hopelijk kan ik hem een beetje tegenhouden met veel vitamine C, gember en honing.

Nadat ik mijn keel bekijk in de spiegel wil Saar natuurlijk ook kijken. Gewapend met een zaklamp schijnt Giorgio bij terwijl ze de hagelslag in haar mond probeert terug te vinden. Wat een ontdekking…

We doen de grote boodschappen met z’ n drietjes, maar verder is het een pyjamadag. Saar is gelukkig niet ziek en is net als altijd lekker gek aan het doen. ‘ Kijk eens mama kijk eens wat ik kan’.

Ik begin eind van de middag te koken en Giorgio helpt mij en bakt aardappeltjes. Ik maak zelf zalm in de oven klaar met kruiden en Parmezaanse kaas en roerbak spruitjes met ketjap, spekjes en honing. Heerlijk! Hoe eten jullie de spruitjes het liefst?

Maandag

Ik ben toch echt ziek geworden inclusief koorts en een lekker hoestje. Voor Saar niks aan, want naar buiten gaan is nu helemaal niet makkelijk. We hebben wel een belangrijke missie vandaag: het kleuren van een kleurplaat van de Albert Heijn, waarbij je twee kaartjes voor Naturalis kunt winnen. Zoals je ziet heeft Sarah enorm haar best gedaan.

We leveren hem die middag nog in (Saar helemaal trots) en badend in het zweet fietsen ik weer naar huis met Saar.

Vandaag kwam er een heel persoonlijke blogpost online, namelijk de vergelijking met de verwachte en onverwachte dood. Ik kreeg heel veel lieve reacties en veel mensen herkennen zich er in. Bizar hoeveel mensen er hetzelfde meemaken, zonder dat je er weet van hebt. Klik op de afbeelding om de blog te lezen!

Wanneer we weer thuis zijn gaat Saar meteen aan de slag met haar nieuwe sticker boek van Paw Patrol. Ik was even bang dat alle opdrachten te moeilijk voor haar zouden zijn, maar ze maakt ze bijna allemaal zonder hulp (wel natuurlijk na uitleg van mij). We kochten hem bij de Albert Heijn trouwens.

Zo gek dat je kind nog meer weer van een tekenfilm dat jij weet….haha.

Saar gaat na het avondeten onder de douche en kijkt daarna nog even Paw Patrol. ‘ Kijk mama wat ik kan kijk’. Kind heeft mijn gekke genen, ik ben zelf hypermobiel en ik vrees dat Saar het ook een beetje is.

Zwaar geschut staat klaar voor ik naar bed ga. Nou ja ‘ zwaar’, ik mag alleen zoutoplossing en hoestdrank voor kinderen. Ik smeer mij wel rijkelijk in met Dampo, heerlijk spul! Ook doe ik een extra kussen onder mijn hoofdkussen zodat ik wat hoger lig. Als een pepermuntje lig ik hoestend en proestend in bed en val uiteindelijk rond 2.00 in slaap.

Dinsdag

Vandaag moet ik voor de griepprik langs de huisarts. Ik heb nog net geen koorts, dus het kan gewoon.Eerst nog maar even ontbijten en Saar wil haar nieuwe trui met witte Dikkie Dik laten vastleggen op de foto. Het is haar lievelingstrui.

Aan het eind van de ochtend vertrek ik met Saar naar mijn ouders om daar een broodje te eten en ik laat haar achter zodat ik de griepprik kan halen. Daarna fiets ik naar huis en duik ik voor twee uurtjes mijn bed in. Wanneer ik wakker wordt komt er een pakketje aan. Timing!

Het zijn nieuwe producten van Drs Leenarts en naast dat ik ze ga testen mag ik ook wat weggeven. Houd mijn blog dus zeker in de gaten! Dit is zulk fijn spul.

Sarah wordt weer thuisgebracht en ik begin het het avondeten. Ik maak heerlijke romige tagliatelle met bacon, Parmezaanse kaas en champignons. Puur op gevoel wat lekker bij elkaar zou zijn en het smaakte heerlijk. En nog makkelijk om te maken ook. Klik op de afbeelding voor het recept!

Woensdag

Vandaag zouden we naar de premiere van My Little Pony (de film) gaan, maar ik ben nog steeds niet beter. Gelukkig kan Saar zich goed vermaken met de stickers die ze kreeg gister van mijn tante. Alles wat ze mooi vindt op 1 vel: roze, prinsessen, paarden en bloemen!

Aan het eind van de ochtend maak ik een flink ontbijt. Kleine havermout pannenkoekjes met kokos, honing, bessensap en een verkruimeld koekje van Saar (Sorry Saar). Oh wat was dit lekker!

En waar ik ontzettend blij van werd….mijn bestelling van Lush kwam aan. Elk jaar als de kerstcollectie er is bestel ik bij Lush. Als cadeautje voor mijzelf. Ik kan hier zo gelukkig van worden! Ik bestelde vooral spullen voor in bad en een paar douchegels.

Als avondeten maakte ik ovenfriet met Burrito’ s van eigen recept. Inclusief dat heerlijke witte sausje!

In de avond stap ik met Saar onder de douche en ik schrijf een blogje. Gelukkig geen koorts, maar functioneer nog als een soort zeehond.

Donderdag

Saar gaat vandaag naar het KDV en mijn vader rijdt ons even heen en weer, heel fijn. Ik duik op de bank met Youtube en een stukje chocolade. Deze is met toffee en pretzels….heerlijk!

Ik haal Saar om 15.00 weer op en we doen meteen even wat boodschappen.Ik haal onder andere deze leuke lantaarn bij de Albert Heijn. Saar en ik nemen er ook eentje mee voor mijn ouders. Ze zijn niet thuis maar zetten hem stiekem op tafel neer als verrassing.

Daarna is het alweer bijna tijd om te koken. Na het eten kleurt de lucht prachtig roze/paars.

Vandaag was een rare dag, zoals veel mensen hebben ervaren. Anne werd gevonden en ik heb zo’ n beetje de hele dag het nieuws gevolgd en Nu.nl bekeken. In je hoofd weet je dat het niet goed kan aflopen, maar toch blijf je een klein beetje hoop houden dat….Maar helaas.

In de avond gaat er dan ook een extra kaarsje aan…

Donderdagavond lees ik wat en scroll wat door Social media. En ik kwam deze tegen….Ken je die foto van de blauwe jurk nog? Daar zag ik steeds dezelfde kleur. Maar deze schoen lijkt elke dag een andere kleur te hebben. Wat zie jij?

In de avond roept Saar ons. Ze kan niet slapen en heeft honger. Ze lust wel een boterham en die peuzelt ze nog even om 22.00 op. Heeft ze weer een groeispurt? Soms lijkt ze zo onverzadigdbaar. Meer papa’ s en mama’ s die dit herkennen?

Vrijdag

Ik heb vannacht eindelijk geslapen zonder te hoesten. Ik kreeg van de week een tip van Kelly (Kellycaresse.nl) om de hoestdrank van VSM te proberen (Tussistin). Ik hoest wel wat slijm op maar word vooral gek van de eindeloze kriebel. Ik hoest dan echt de longen uit mijn lijf tot ik ga kokhalzen of zelfs moet overgeven van het hoesten. En dit spul lijkt dus goed effect te hebben.

Vrijdag de 13e….wie gelooft er in? Ik niet echt, want elke dag gaan er wel dingen mis (ik ben gewoon enorm onhandig soms). Vandaag gaat Saar in de middag even met opa mee op stap en in de ochtend vermaken we ons nog met het lekkere weer. Hup de tuin in en met water spelen nu het nog kan.

Voordat Saar wordt opgehaald maak ik nog even een tosti voor haar. Gaat altijd schoon op, ze vindt het heerlijk.

Terwijl Saar in de middag met mijn vader mee is ga ik even naar het winkelcentrum om booschappen te doen. En wat ziet mijn oog? Kerstversiering!

Nou nou….is dit niet een beetje vroeg? Dit weekend wordt het nog 22 graden….Gezellig staat het wel!

Mijn late lunch: sla met rode ui en gebakken zalm.

Kleine meid is weer thuis en ze is heel moe. Niet zo gek als je rond 23.00 pas gaat slapen en om 8.00 uur weer wakker bent. Voordat ik begin met koken komt ze lekker tegen mij aan hangen. En er moet weer gekriebeld worden <3

Zaterdag

Een heerlijk warm weekend voor de boeg….wie had dat gedacht? Het is fijn, maar van mij mag het nu ook wel echt kouder gaan worden. Ik weet niet meer wat ik qua kleding aan moet trekken, laat staan bij Sarah.

Vandaag gaan we zoals elke zaterdag kibbeling en vispatatjes halen (Saar vraagt er de hele week al naar), Giorgio gaat de voortuin onder handen nemen en ramen zemem (ja echt) en we zullen vast en zeker vandaag of morgen even het bos in of de hei op. Genieten van de zon! Morgen komen mijn ouders bij ons eten. Hebben jullie lekkere recepten voor het avondeten?

Maar goed, eerst een ontbijt voordat het weekend gaat beginnen. Ik wens jullie allemaal een heerlijk zonnig weekend toe!

Oh en een verrassing voor Saar voor morgen: prinsessen cakejes bakken!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment