Kijk je mee?

Photodiary. Memory Lane 8-14 oktober.

Afgelopen week was bijzonder. Zo konden we nog een keer de barbecue aansteken, had ik een telefonisch interview over Wereld Trombosedag en vertelde ik mijn verhaal aan Tonic Nederland over alle medicatie die ik moet nemen.

Maandag

Onze nieuwe week begon met een artikel op Tonic Nederland (VICE). Ik vertel over mijn medicatie en wat voor invloed deze hebben op mijn dagelijks leven. En al ben ik geen jongere meer, het is toch een eer!

Vandaag kwam onze aannemer ook even kijken naar de lekkage op ons dak. Na wat schoon te hebben gespoeld lijkt het te zijn opgelost. Maar de deur stond wel bijna een uur open en dat is in de ochtend best koud kan ik je vertellen…

Vooral in combinatie met mijn ontbijt: kwark met granola en aardbei. Ik krijg het altijd heel erg koud van kwark, een van de redenen waarom ik in de winter meestal met warme havermout ontbijt.

Een flink contrast met de aardbeien van vanochtend: ons avondeten was zuurkoolstamppot met worst! Heerlijk.

Dinsdag

Deze week moest ik echt nog bijkomen van vorige week. Ik probeerde wel elke dag weer een stukje te wandelen. Echter mijn onregelmatige hartslag is meer dan ooit aanwezig. Vooral onwijs irritant. Het nieuwe magazine van H&M maakt weer een beetje goed en gewapend met een kop thee blader ik het magazine door. Vooral dit setje vind ik zo leuk voor Saar!

Och en kijk….4 jaar geleden. Wat een lekkere bolle toet met muggenbult!

Aan het eind van de ochtend duik ik nog lekker even mijn bed in, bijtanken!

Het avondeten van vandaag: gevulde kipfilet met homemade pepersaus. Het recept voor de pepersaus kwam afgelopen week online. Heel makkelijk en super lekker.

Ik zou vandaag eigenlijk naar een event van Aviko gaan, maar ik voelde mij niet goed genoeg. Helaas pindakaas!

Woensdag

Sarah gaat eerst een ochtend naar school en daarna even bijkomen met een tekenfilm. De zon valt op haar haren en ik verbaas mij elke keer over de mooie kleur!

Mijn lunch: lekkere sla met gegrilde kip en een dressing van parmezaanse kaas.

Na een tijdje komen er twee kindjes aan de achterdeur: haar buurjongen en een klasgenootje! Ze willen bij Saar spelen en ineens heb ik drie kids in huis. De jongen hamert er op los met hamertje tik, de dames ontfermen zich over de pop.

Het voordeel als je nooit snoep in huis hebt: een kind dat zo ontzettend gelukkig is met een klein zakje snoep wat ze kreeg op school, bij een traktatie. Ze kan er dan zo van genieten!

In de middag gaan we op bezoek bij een vriendin van mij en meteen kijken hoe groot de tweeling al is geworden! Saar vermaakt zich prima met de twee kleine jongens en helpt zelfs met het geven van een hapje. Oh en we genieten van een lekkere appelcake!

Donderdag

Sarah gaat op donderdag een hele dag naar school en ik heb even de tijd voor mijzelf. Dat begint al goed met een pakketje van Lush. Voorgaande jaren bestelde ik altijd een enorme doos met kerstspullen van Lush. Maar ik heb nog best veel over van vorig jaar, dus bestel alleen deze drie heerlijke producten met de geur van Twilight. Een douchegel, bodylotion en een bodyspray. Heerlijk voor het slapen!

Ik haal Sarah van school in de middag en we fietsen door naar de apotheek en de huisarts. Ik moet medicatie ophalen en mijn griepprik laten zetten!

Oh nog een goede tip van tante Geer: voor de koudere maanden en de dagen dat je graag jurkjes draagt. Deze tummy control legging van de Hema. Acht euro, zit heerlijk en is een beetje corrigerend. Heerlijk!

Buiten is het nog een beetje zomer, maar in mijn hoofd zit ik al in de herfst en winter. We eten dus alweer een stamppot. Dit keer andijvie met heerlijke gehaktballetjes. Ook van de gehaktballetjes kwam een recept online afgelopen week.

Vrijdag

Bijna weekend! Ik merk aan Sarah dat ze niet alleen toe is aan weekend, maar ook aan vakantie. Gelukkig is de herfstvakantie dichtbij! Nadat ik Saar heb weggebracht naar school ontbijt ik met rijstwafels en gekookte eitjes.

Saar is thuis en wil gaan kleien. Altijd weer fijn om nieuwe potjes klei open te maken. Deze bevatten glitters en tot nu toe gooit ze ze nog niet door elkaar.

De hele dag binnen zijn is niets met dit mooie weer. In de middag gaan we dus gezellig op de fiets, naar opa! Sarah wilde mijn lippenbalsem op. Maar deze heeft een kleurtje…

Gek doen bij en met opa!

Afgelopen week kwam mijn vader trouwens weer eten en ik maakte een lasagne met ham en kaassaus, prei en courgette. Sarah smulde en had niet door dat er aardig wat groenten in verstopt zat! Ook dit recept staat op de blog.

Vrijdagavond kijken we heerlijk serie (The 100) maar ik lig er wel op een burgerlijke tijd in: 22.00. De tijd van doorhalen is echt voorbij..

Zaterdag

Zaterdagochtend betekent dansles! En wanneer we weer terugrijden wil Saar uiteraard de auto weer parkeren.

Na wat te hebben gegeten kleden we om, want we gaan richting de barbecue bij opa met alle neefjes! Saar is helemaal blij met haar Tupac shirt (‘mama heb ik die van Tupac gekregen?’)

Nog snel even een tussendoortje. En haat aan slecht pellende eitjes (ondanks goed spoelen).

Onderweg zien we allemaal moois! Prachtige kleuren, maar zo gek met 27 graden.

Eenmaal bij opa lopen we richting de speeltuin waar een veldje is. De jongens willen graag voetballen en Saar doet gezellig mee. Opa is ook helemaal gelukkig 😉

Prachtige boom! Onderaan nog groen, bovenop rood.

Nou de barbecue mag aan! We genieten van een heerlijke salade, stokbrood, vlees en vis. Dit was toch echt de laatste van dit jaar. Toch?

Zondag

Wederom een mooie dag voor de boeg! Eerst rustig opstarten, ontbijten en tekenen. Dit is een poppetje met ‘een piemol’ en hakschoenen. Het kan en mag allemaal.

Wat ook kan en mag: gekke foto’s maken met mama.

En na deze gekke foto’s kijken we de musical van Sneeuwwitje, deze is zo leuk! Daarna de grote boodschappen in huis halen en even lekker wandelen in het mooie bos.

Een fijne nieuwe week allemaal!

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (3)

 • Heerlijk weer toch voor deze tijd van het jaar! Ik kan zo wel eventjes buiten vertoeven, terwijl dat anders niet kon.

  Beantwoorden
 • haai
  als je salade met kip eet, wat doe je dan met de kip? welke kruiden? en dan bakken in een grillpan?
  fijne week!

  Beantwoorden
  • Ik bak stukjes kip in de grillpan met wat uipoeder, knoflookpoeder en dit keer wat oregano!

   Beantwoorden

Write a comment