Kijk je mee?

Photodiary. Memory Lane 8-14 mei

We zitten alweer halverwege mei…ongelooflijk! Afgelopen week was een heerlijke, zonnige week met veel momenten buiten, spelen met water, doorgaan met sporten, een bezoekje aan het UMCU, gezond eten en goede nachten met veel slaap.

Zondag

Een heerlijke zonnige dag vandaag waarop we weinig hoeven. We spelen veel in de tuin, ik bak een beetje in de zon en ga nog even sporten. Ik schrijf ook mijn eerste update van het Killerbody dieet en ga dus ook op de weegschaal…wat een motivatie als je ziet dat er wat af is!

Sarah geniet van het feit dat papa thuis is dit weekend en van blote voeten in de tuin. En lekker luieren in de zon uiteraard…

zon

En spelen spelen spelen…En ik ben zo jaloers op haar benen…

zon1

En ik lunch weer met iets heel erg lekkers, namelijk een salade met gegrilde kip.

Een foto van vrijdagmiddag toen papa thuis kwam van het werk….deze twee <3

En het is natuurlijk Moederdag! Heel erg uitgebreid vieren we het niet, maar we staan er wel bij stil en ik mocht een kunstwerk van Sarah uitpakken die ze op het KDV heeft gemaakt. Meer hoef ik niet, dit is prachtig!

zon4

In de middag nam ik een video op van een Moederdagswap met andere bloggers. We stuurden cadeautjes naar elkaar op (make-up) en moesten een look maken. Was ontzettend leuk om te doen!

zon5

Aan het eind van de middag blaast Giorgio een nieuw zwembad op en we vullen deze met water. Sarah heeft er bijna anderhalf uur in zitten spetteren, ze vond het heerlijk. In blote kont, dus ik deel uiteraard geen foto hiervan. In de avond plof ik op de bank na een blogje te hebben geschreven. Het was een heerlijk weekend!

Maandag

Wederom een heerlijke warme dag voor de boeg. Sarah en ik slapen lekker uit en beginnen de dag daarna meteen in de tuin. Ik met koffie, zij met een broodje appelstroop. Niet lang daarna maak ik voor mijzelf een heerlijke lunch: wrap met kipfilet en rauwkost.

maan

Ook al hebben we heerlijk geslapen, we zijn allebei moe en duf. Misschien door de warmte? Na de lunch in de tuin duiken we dan ook allebei het bed in en we slapen twee uur. Heerlijk! En deze griet vond het ook genieten.

maan1

Ik maak het avondeten: rijst met kipfilet en ketjap en verse groenten. Daarna maak ik mij klaar om met een vriendin naar het terras te gaan. Het is heerlijk buiten!

maan3

En er is een prachtige lucht met zonsondergang.

maan4

Dinsdag

Sarah gaat om 7.00 naar het KDV en ik slaap zoals gewoonlijk uit (misschien kom ik heel lui over, maar I need it!). Ik besluit in de middag, ondanks de warmte, flink schoon te gaan maken. Ik stofzuig, dweil en poets beneden. Rond 15.00 ben ik klaar en kan ik Sarah bijna ophalen.

Sarah heeft in haar keukentje allemaal mini groentes en boodschappen. Zo ook dit pakje voor nasi. Gekscherend plaatste ik deze foto op Instagram met de mededeling dat kinderen al vroeg het verkeerde voorbeeld krijgen met pakjes. Grapje natuurlijk…

din

Om 16.00 haalde ik Sarah weer op van het KDV. Ook halen we even een cadeautje voor oma omdat ze op Moederdag niet thuis was. We brengen meteen het cadeautje en een mooi schilderij gemaakt door Sarah en fietsen net rond etenstijd weer naar huis.

din1

Ja…kiekeboe wie hoor ik daar? Sarah hoort haar buurjongetje roepen. Een quiz voor jullie: zoek het buurjongetje.

din4

Mama kookt en het is wel erg stil in de woonkamer (plotselinge stilte is altijd verdacht). Mevrouw had zich op de bank geïnstalleerd en was op de Ipad aan het drukken. Grappig, zo ligt haar vader ook op de bank.

din2

Vandaag op het menu: aardappels met vis, salade en sperziebonen.

Na het eten begin ik aan mijn oefeningen en met een bezweet hoofd neem ik plaats achter de computer voor een blogje. Ik ben doodmoe, maar vind bloggen altijd zo fijn en ontspannend dat ik toch maar een stukje schrijf.

Woensdag

Ik moet om 10.00 in het UMCU zijn om een cardiobeeper op te halen. Dit is een hartritme registratie die je voor langere tijd hebt en ik kan zo zelf een hartfilmpje maken bij klachten. Ik heb hem al eerder gehad, maar nog steeds niks op kunnen vangen. Dat hartje van mij is een bikkel, maar stronteigenwijs. Eerst nog even ontbijten: een pannenkoek met havermout, banaan en eieren en vers fruit. Op dit moment mijn favoriete ontbijt.

Mijn nieuwe vriendje de komende weken…beeeeep.

woe

We zijn ook zo weer thuis en we duiken wederom meteen de tuin in, heerlijk eenzijdig deze week maar zo fijn! We slepen de duplo mee naar buiten, eten banaan en komkommer en genieten van het leven.

woen2

Nou ja…9 van de 10 keer tenminste. Sarah wilde het zwembadje gevuld hebben maar dat lukt mij niet alleen, hij is namelijk best groot. En dit was haar reactie. Om op te vreten.

woen3

Ik eet toch maar wat anders, ook al wil ik een hapje uit haar nemen. Als lunch maak ik een salade met tonijn. Daarbij twee crackers met wat hutenkäse en peper.

Samen doen we weer een heerlijk dutje en wanneer we weer beneden zijn kan de pret buiten weer beginnen. Ik vind een jurkje die oma uit Amerika een tijdje terug opstuurde. Deze zou een kind van twee moeten passen. Maar volgens mij kloppen de maten daar niet helemaal…het is in elk geval een heel leuk topje!

woen6

Zo lijkt het nog wel op een jurkje…Hier spelen we met water. Hoe snel kun je een kind vermaken? Een emmer water met schepjes en speeltjes en gegarandeerd uren speelplezier. Sarah gooide Shiva ook nog een paar keer nat en Shiva vond het zo ontzettend leuk. Heerlijk om die twee te zien spelen, dat wordt nog wat met de vakantie.

woen66

Aan het eind van de middag maak ik volkoren pasta met een sausje en ik grill verse zalm. Prima te eten!

Na het eten meteen weer sporten en een blogje typen.

Donderdag

Het is wederom een heerlijke warme dag vandaag. Sarah en ik eten eerst een ontbijt en daarna fietsen we naar de huisarts om bloed te laten prikken. Het is een extra controle in verband met mijn nieuwe medicijnen en de kans op tekort aan zouten.

Eerst geniet ik van overnight oats met vers fruit.

En Sarah doet minder gek, zij werkt een broodje appelstroop weg.

don

Kijk nou…zie je ze? Die zwarte donshaartjes op haar schouder? Toen ze net geboren was had ze echt een vachtje over haar hele lijf. Nu zie je op haar armen en schouders nog wat zitten. Lief!

don1

Maar ze is inmiddels alweer zoveel groter…kijk nou wat een dame. Waar is mijn baby? Iemand mijn baby gezien? *huilt*

don5

En weer spelen we met een emmer water en dit keer zijn de schoenen er niet zo goed van af gekomen. Tijd voor een sopje.

don8

En bij opa en oma kunnen ze drogen aan de waslijn. We brengen Sarah namelijk na het eten weer weg voor een logeerpartij.

don7

Toen wij weer wilden vertrekken liep ik met mijn stomme kop tegen de punt van het zonnescherm aan. En niet heel zachtjes, maar echt heel hard. Gelukkig viel het bloeden mee (had erger gekund met de bloedverdunners) en heb ik alleen een deukje in mijn hoofd en flinke koppijn. Omdat het in de avond een beetje bleef bloeden deed ik er wat hechtstrips op.

don6

Ik heb enorme hoofdpijn en zie het dan ook niet zitten om nog te gaan bloggen in de avond.

Vrijdag

Ik slaap uit tot half 10 en blijf dan nog even lekker liggen. Ik hoef voor niemand op te staan dus geniet er maar even van! Daarna naar beneden voor een kopje koffie en ontbijt. Ik ontbijt met een schaaltje Optimel. Vervolgens stap ik onder de douche om mij klaar te maken voor de dag.

Ik haal maar meteen mijn nagellak er af en dat doe ik met deze remover pads van de Action, gekregen met de Moederdagswap. Wat een uitvinding en wat een heerlijke dingen! Geen uitgedroogde nagels meer en ze hebben een heerlijke geur. Zeker een aanrader!

De planning is om een video op te nemen. Vaak gebruik ik daar de vrijdag of het weekend voor, omdat ik er dan energie genoeg voor heb. En de tijd en de rust natuurlijk. Boven is het bloedheet maar het lukt mij toch om een video op te nemen: ik leg uit hoe je je blauwe kringen zoveel mogelijk kunt verdoezelen en een wakkere blik kan creëren.

vrijd6

Hallo wakkere blik!

vrijd1

Daarna eet ik nog even wat en vervolgens duik ik achter de computer om de video te bewerken.

vrijd87

Rond half zes halen we Sarah op bij mijn ouders en we kletsen nog even bij. Daarna richting de winkel en snel beginnen met eten koken: courgetti met gerookte kip!

vrijd60

Na het eten krijgt dit lieve meisje haar fles en ik doe wat oefeningen boven. Daarna brengt Giorgio haar naar bed, kijken we GTST (ja echt) en ik maak deze Memory Lane.

vrijd876

Zaterdag

Helaas wordt het weer niet zo best, maar dat weerhoudt ons niet om wederom van dit weekend te gaan genieten. Giorgio heeft lang weekend en vandaag hebben we een verjaardag: mijn neefje wordt alweer 3! We rijden dus vandaag naar Meppel om het te vieren en een cadeautje te brengen.

In de middag zal ik mij bezighouden met een nieuw wereldgerecht en verder zal er weer heel veel gespeeld worden. Sarah denkt deze puzzel al te kunnen maken, ik keur het goed!

zat

En verder zien we wat het weekend ons brengt: misschien worden het wel hele luie dagen…

zat11

En maandag hebben we met mijn ouders en zus afgesproken om iets leuks te gaan doen. Het worden in elk geval vast heerlijke dagen.

Ik wens jullie allemaal een heerlijk lang weekend toe!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (4)

 • Wat een heerlijke week weer! Jammer alleen van je hoofd tegen het zonnescherm 😉
  Ik hoop dat je iets nuttigs kunt registreren met je cardiobeeper.
  Fijn weekend!

  Beantwoorden
 • Die nailpolish pads van de Action heb ik ook altijd. Fijn zijn die hè!

  Beantwoorden
 • Die laatste foto van Shiva ? het weer was zo mooi afgelopen week! Heerlijk

  Beantwoorden
 • Wat eet jij ontzettend lekker zeg, heerlijk

  Beantwoorden

Write a comment