Kijk je mee? Lifestyle

Photodiary. Memory Lane 8-14 januari

Wat een winterse week was het! We genoten van de eerste sneeuw, ik stak Lifesabout in een nieuw jasje en ontving een recordaantal bezoekers op de blog. Ook heb ik weer heerlijk gegeten afgelopen week.

Zondag

Gister lag er eindelijk sneeuw! Het was geen enorm dik pak, maar toch genoeg om er van te genieten. Vooral voor Sarah natuurlijk. Dus heerlijk door de sneeuw wandelen richting opa en oma om daar met z’n allen nog te wandelen. Sarah mocht als een koningin op de slee zitten en genoot enorm.

De slee is trouwens ruim 30 jaar oud, misschien wel bijna 40 jaar. Ik heb er dus ook met mijn kinderbillen op gezeten. Ik herinner veel en vaak sneeuw, maar of dat vroeger nou vaker het geval was dan nu durf ik niet te zeggen. Mijn vader heeft de slee weer een beetje opgeknapt en roest er af geschuurd. Hij gleed weer als vanouds.

Sarah weigerde handschoenen aan te doen buiten dus wat krijg je….ijskoude handen. De verwarming stond binnen heel zachtjes aan, dus ze kon ze prima langzaam weer ontdooien.

Zondag lunchtijd met druifjes eten na de boterham. En een lief momentje tussen vader en dochter.

De rest van de zondag spenderen we deels in bed, deels onder de douche en op de bank. Lezen, filmpjes kijken en vooral ontooien. Giorgio doet ook nog de grote boodschappen maar ondanks dat hebben we geen zin om te koken. Vandaag is cheatday! Wat kan ik hier gelukkig van worden…

In de avond schrijf ik een blogje voor de volgende dag en ik probeer een beetje te werken aan mijn lay-out, wat nog niet echt wil lukken.

Maandag

Giorgio zijn vakantie zit er op! Dat betekent dat Sarah en ik het rijk weer voor ons alleen hebben. We starten de ochtend met een grapje.

Ehm….aardbeienjam met échte aardbeien? Hoe is het mogelijk? Ik snap dat ‘gwoon’ een merk is, maar wat een gekke wereld dat je tegenwoordig mensen ervan moet overtuigen dat er echte aardbeien in aardbeienjam zit.

Sarah speelt met het poppenhuis en ik flans ‘even’ gezonde kokosmakronen in elkaar. Fajah proof, dieet proof….whatever. Er zitten maar een paar ingrediënten in en het smaakt heerlijk! Ze waren dan ook in een paar dagen op. Recept staat op de blog.

Ik wilde even uitproberen hoe het ging zonder slaapje….dit is het gevolg. We zitten momenteel in een lastige fase waarbij Sarah eigenlijk nog niet zonder slaapje overdag kan, maar met slaapje tot laat in de avond (soms zelfs 23.30) wakker ligt. Of ze nou een uurtje, anderhalf uur of twee uur slaapt overdag…Ze hield het wakker blijven overdag dus niet vol en viel net voor het avondeten in slaap voor een half uurtje.  Het leverde wel een lief plaatje op!

Na het eten duik ik achter de computer voor een blog en heb ik contact met iemand die mij wil helpen om mijn lay-out online te krijgen (Thanks Francesca!) want het lukt mij gewoon niet. Ik ben al heel snel geholpen en diezelfde avond staat hij online. Zo blij mee! Vinden jullie hem ook mooi? Op- of aanmerkingen zijn natuurlijk altijd welkom.

Dinsdag

Goedemorgen! Vandaag zijn Sarah en ik allebei een beetje zombie. Sarah is flink verkouden en heeft heel veel liggen hoesten vannacht. Ik was veel en lang wakker steeds dus absoluut niet fit. We dragen onze pyjama nog maar een dagje langer, want dat kan en dat is zo fijn.

Ondertussen heeft mijn knie een soort militaire camouflage gekregen na de val vorige week.

En Sarah lijkt erg op mij blijkt maar weer, want ze gleed uit over een boekje en viel op haar lip. Na heel wat tranen wilde ze haar dikke lip in de spiegel zien en ‘mama moet foto maken’.

Er kwam een leuk pakketje binnen van Trendymommy.nl: ik had deze vitaminen gewonnen. Eens kijken of we dat sneue bosje haar om kunnen toveren tot een vollere bos. En ook mijn nagels zijn een ramp, zo broos. Thanks Andrea!

Ik kwam dit tegen op Instagram en moest enorm lachen…Ook al ben ik niet single, zo’n gevoel heb ik soms wel. Ik plaatste hem ook op IG en de één na de ander werd getagd waardoor de post nu zo’n 200 reacties heeft….haha.

Omdat Sarah een beetje ‘sielug’ is na de val en ook een beetje ziek, mocht ze een filmpje kijken. Samen met Tineke, dat wel.

Die middag heb ik Sarah ook niet naar bed gebracht om te kijken hoe dat zou gaan. Het resulteerde in een soort terror dreumes en die avond viel ze wederom pas laat in slaap. Misschien is ze gewoon een soort avondmens net als haar ouders?

Woensdag

Trombosedienst, what else? Bloedprikken dus en op de fiets door de regen een barre tocht doorstaan. Eenmaal weer thuis trekken we lekker warme droge kleren aan. Het bleef de rest van de dag ongeveer zo…

Helaas voelde moppie zich nog niet helemaal lekker en kropen we maar weer op de bank. Gek weer, op deze foto scheen de zon maar nog geen minuut later kwam het met bakken uit de lucht. Hier zie je wel dat Sarah haar haren niet zwart zijn maar iets van koper.

Hey een opleving!

In de middag breng ik haar wel naar bed en ik lees een fijn boek en werk wat mailtjes weg. Wanneer Sarah wakker is begin ik met koken. Het wordt zalm met mosterd en kruiden uit de oven, ovenfrietjes en broccoli.

En vandaag was ook een beetje ‘somber’ vanwege het vertrek van Obama. Ik vond het altijd zo’n sympathieke vent.

Woensdagavond blog ik en Giorgio en ik lezen allebei een boek. Worden we oud? Of eindelijk wijs? Haha.

Donderdag

Sarah gaat naar de opvang vandaag en ik heb nog weinig plannen, behalve dat ik heel veel papier (administratie) wil ordenen in mappen. Vorige week alles uitgezocht, nu alles netjes opbergen. We zijn goed bezig dit jaar al zeg ik het zelf. Kledingkast is uitgezocht, de computerkamer is uitgezocht, alle papierwerk…Nu alleen de zolder nog.

Maar goed, wanneer ik terug ben van Sarah wegbrengen eerst wat eten. Dit is hemels: rijstwafels met smeerkaas en een gekookt eitje. Echt….jummmm…

Vandaag een persoonlijke blog online met veel herkenning voor andere moeders. Ik kreeg er zoveel lieve, bemoedigende en herkenbare reacties op. Dank jullie wel!

Ik werd vandaag heel blij van dit boek wat door de bus kwam. Ik heb hem eerst rustig doorgekeken en daarna meteen ene enthousiaste blog over geschreven. Er staan zulke lekkere recepten in, ik wil ze allemaal tegelijk proberen. Alle 100 tegelijk….dus.

Na het warme eten brengen we Saar naar mijn ouders. Onder het genot van een kopje thee en Sarah van een broodje pindakaas. Ze had trek maar had ook niet veel avondeten op.

En er komt nog meer sneeuw, heerlijk! Ik vind het mooi als ik er niet uit hoef en er van kan genieten zonder dat ik uitglijd of van mijn fiets af val. De wolk die je hier ziet was geen regen trouwens, maar echte sneeuw.

Onderweg naar huis gaan Giorgio en ik nog even langs de winkel voor chocolade. Ik heb er gewoon enorme trek ik en dit is mijn cheatmeal deze week. De rechter is van Giorgio trouwens, die andere twee voor mij….whoehaha.

Vrijdag

En dan is het alweer vrijdag! De dertiende welteverstaan, maar niet voor mij. Wat een dag met een gouden randje was het! Maar eerst een kop koffie.

En een goed en stevig ontbijt met een havermout pannenkoek, vers fruit en wat chocolade. Wat nou Killerbody dieet is slecht?

En er ligt een mooi dun laagje sneeuw. Niet veel, maar het ligt er en oogt gezellig. Maar ik blijf lekker binnen en ga niet sporten, want ben veel te bang dat ik val met de fiets. Sinds de bloedverdunners ben ik daar een stuk voorzichtiger in.

Eerst lang en warm douchen, aankleden en dan achter de computer. Ik werk aan een blog en werk wat uit voor een samenwerking. Daarna krijg ik een appje van mijn ouders met een foto van Sarah op de slee. Zo leuk.

Avondeten: rauwe andijvie stamppot met rookworst, blokjes kaas en spekjes. Altijd een goed idee.

Vandaag is mijn blog ‘ontploft’. Fajah Lourens was te gast bij Eva Jinek en dit zorgde voor veel commotie. Meer dan 2000 mensen gingen dan ook Googlen op het dieet en zo kwamen er gigantisch veel mensen op mijn site. Op het hoogtepunt waren dat er ruim 180 tegelijk, wow! Leuk om zo een keer te zien.

 

Ik ga niet teveel woorden vuil maken aan alle commotie. Veel mensen roepen van alles zonder dat ze de boeken zelf hebben gelezen. Calorie-behoefte is voor iedereen anders en ook ik verbrand langzaam vet en ben klein van stuk. Doordat ik ook niet veel kan bewegen zit ik ook ongeveer rond de 1200 Kcal wil ik afvallen. Iedereen is anders, maar het dieet vergelijken met een eetstoornis vind ik te ver gaan. Ik eet gewoon een stevig ontbijt, lunch normaal, eet een bord vol avondeten en snoep nog regelmatig chocolade, toastjes, taart en andere lekkernijen. Zo ook Fajah, die tevens geniet van wijntjes. Het dieet zou jonge meisjes kunnen schaden omdat ze Fajah als voorbeeld zien. Als je Fajah wil ‘verbieden’, verbied dan ook alle kranten, televisie, tijdschriften, modellen, etc. Het dieet stimuleert juist om niet te weinig te eten, veel goede vezels, groenten en eiwitten te eten en van de bank af te komen om te sporten. Lijkt mij beter dan al dat gedoe achter je mobieltje of computer of het zoeken naar Pokémons.

In de avond geniet ik van The voice, een tijdschrift en wat lekkers op de bank.

Zaterdag

Het is weekend en daar gaan we heerlijk van genieten, hopelijk wederom op de slee met Sarah. Maar ik ga ook aan de slag met foto’s maken voor een leuke samenwerking (outfits), het uitzoeken en te koop zetten van spullen die op zolder liggen, een boek lezen, heerlijk in bad en koken. En in de avond horen daar extra veel kaarsjes bij.

En een bordje met wat lekkers! Toastjes met filet en een schaaltje met olijven. Lang niet gehad en weer eens wat anders dan sushi!

Sorry voor het feit dat dit weekoverzicht misschien wat saai was, maar doordat we niet helemaal fit waren en door de regen konden we niet veel doen. Hopelijk volgende week nieuwe kansen. Nog een hele fijne zondag!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (5)

 • Wat een fijne week! (Volgens mij moet je de titel even aanpassen van december naar januari 🙂 )
  Wat tof dat er zoveel bezoekers op je blog over Killer Body afkwamen!

  Beantwoorden
 • Ik vind je nieuwe layout heel tof, had het eerder deze week al opgemerkt.

  Beantwoorden
 • Wat een fijne week heb je gehad met zelfs sneeuw 🙂
  Altijd leuk!!
  En wat gaaf zoveel bezoekers!!!! Op naar nog veel meer 🙂

  Beantwoorden
 • Wat een heerlijke week, zo leuk dat er sneeuw is gevallen bij jullie en dat jullie samen met Sarah daarvan konden genieten. Je knie ziet er trouwens wel super heftig uit. Jeetje mina… ! Sterkte

  Beantwoorden
 • Zo saai was de week toch niet? Jullie hebben meer sneeuw gehad als wij. Wat gaaf zoveel bezoekers! Fijne zondag

  Beantwoorden

Write a comment