Kijk je mee?

Photodiary. Memory Lane 7-13 januari

Een weekoverzicht met veel lekker en bijzonder eten, nostalgie van de markt, het gewone leven dat weer begint en nog veel meer. Enjoy maar weer!

Zondag

Het is buiten mooi en droog weer en nadat we uitgebreid koffie hebben gedronken en hebben ontbeten maak ik mij klaar om wat foto’s buiten te maken. Mijn nieuwe haar is overigens in no time droog, dus ik hoefte het alleen maar in model te fohnen. De trui is lekker fel en buiten mijn comfortzone, maar hij zit zo onwijs lekker!

Na foto’s te hebben gemaakt is het tijd voor een lunch: wraps gevuld met kipfilet, tomaat, ui, sla en feta.

En gister kwam er een kalender binnen. Ik laat niet teveel zien, komende week zien jullie het hoe en waarom! Er zit namelijk een bijzonder verhaal achter deze kalender.

Diner voor vandaag: homemade viscuisine! Namelijk die van Iglo met de smaak ‘Bretagne’. Heerlijke combi, door de gekruide kruimelkorst uit de oven. Heb jij het recept al gezien?

Voordat ik naar bed ga kijk ik altijd even bij Sarah om de hoek. Soms maak ik een foto omdat ze er zo lief bij ligt. En soms vergeet ik de flitser uit te doen…

Maandag

Nieuwe week, alles is weer als vanouds na de kerstvakantie! Giorgio werkt deze week nog steeds thuis want hij kan nog niet goed autorijden met zijn knie. En ik….ik sla het boek van Fajah weer eens open!

Nadat we even op ons kleine buurmeisje hebben gepast ga ik aan de slag met het uitzoeken van kleding van Saar. Dit is maat 68-110 en kan door worden geschoven naar de buurvrouw! Wat een hoop kleding heeft dat kind gehad….en daar kom je tijdens het opruimen pas achter. Ook vulde ik twee zakken voor Stichting babyspullen.

Wanneer papa klaar is met werken is het tijd om samen te chillen. Saar kan zo heerlijk bij je liggen.

Avondeten: de Mexicaanse Fajitas zonder pakje. Maar wel met heel veel smaak. Als je van zoete, pittige kip in een wrap houdt is het zeker een aanrader.

Dinsdag

We zijn allemaal voor de 300e keer aan het niezen en hoesten. Inclusief griep gevoel en keelpijn, blegh. Reden te meer om het vandaag even heel erg rustig aan te doen en ultiem te chillen in pyjama. En ook om mijn Passion Planner een beetje op te vrolijken.

De hele week dronk ik elke dag mijn ‘powerdrankje’. Ik vind hem zo lekker dat ik hem gerust elke dag wil drinken. Wie weet helpt het!

Mijn tussendoortje: crackers met pindakaas en Huttekase.

Mijn uitzicht….hilarisch. Ze heeft een hele leuke spijkerbroek, maar die is nogal low waist. Gelukkig lost haar onderbroek het een beetje op.

Avondmaaltje: heerlijke zuurkoolstamppot met spekjes en rookworst. Een bult zout waar je ‘U’ tegen zegt, maar eens per maand moet dat kunnen.

Woensdag

Ik word om 9.00 wakker en loop naar Sarah toe, maar ze wil er nog niet uit. Omdat ik naar de Trombosedienst moet om bloed te prikken ga ik alvast naar beneden. Dan kan Giorgio haar straks uit bed halen als ze wakker is. Om de dag te beginnen drink ik eerst een kopje koffie. Harry Potter koffie om precies te zijn! Zie jij het?

Terug van het bloedprikken en tijd voor een goed ontbijt: wederom de havermout pannenkoek. Begint saai te worden he?

Een paar uur daarna een heerlijke salade met gegrilde kip en champignons. In de tussentijd hebben Saar en ik heel veel spelletjes gespeeld.

En er moet gefietst worden, maar haar zadel staat te laag en mevrouw wil haar zijwieltjes er af hebben. Dat laatste doen we nog niet, maar ze gaan wel een stuk de lucht in.

Het avondeten: wederom een recept die afgelopen week online is gekomen. Giorgio boft met zo’n afwisselende keuken. Of juist niet 😉

Na het eten plof ik met de laptop op de bank om een blogje te maken. Sarah schrijft haar eerste blog ooit. Is het wat?

Donderdag

Alles is weer als vanouds en Saar gaat dan ook naar het KDV vandaag. We nemen gelijk mijn moeder mee die even langs de huisarts moet. Daarna ga ik meteen door naar de psycholoog.

Een originele lunch: in plaats van rundertartaar als lunch heb ik wat rul gehakt gebakken met paprika, spinazie en champignons. Aanrader als je eens iets anders wil lunchen! Ik at er ook twee eitjes bij.

We halen Saar weer op bij de opvang en ze krijgt een pizza mee….maar wacht….

GEFOPT! Wel heel leuk gedaan!

We gaan meteen door naar de winkel en snoepen daar van een soepje. Er staat heel vaak een mevrouw te koken in de winkel en ze is dol op Saar. Ze krijgt dan ook altijd wat lekkers.

Avondeten: een bijzondere combinatie. Tuna melt wrap met appel en kaas. Oh maar wat is dit lekker! Recept komt van de Allerhande.

Sarah ligt optijd in bed en even later roept er een meisje dat ze honger heeft. Dus we stoppen er nog een boterham in!

Vrijdag

Om half tien (ja echt) word ik wakker en ik loop naar Saar toe. Dat werd niet in dank afgenomen want mevrouw wilde spelen. Kijk haar blik….

Gelukkig werd ze snel weer vrolijk na een ontbijt en een spelletje. Dit is trouwens haar favoriete spel en ze wil hem het liefst de hele dag spelen!

Ik doe de rest van de dag heel weinig en spaar mijn energie voor de avond, want ik ga wat drinken met een vriendin. En chillen doen we natuurlijk met voetenwarmer!

Het avondeten is wederom een recept voor de blog, welke na het weekend online komt. Het is het recept voor macaroni met stroganoff saus van Honig, zonder Honig.

En Saar vond hem ook heel erg lekker!

In de kroeg! Dat is lang geleden. Het was vrij druk, maar erg gezellig om weer bij te kletsen. Het wijntje was ook heerlijk en met rode wangen fiets ik vermoeid weer naar huis.

Zaterdag

Zoals verwacht is vandaag echt een slechte dag, ik kan bijna mijn ogen niet open houden na gisteravond (terwijl ik goed heb geslapen). Sarah heeft vandaag dansles en terwijl we wachten giet ik er flink wat caffeine in.

Wanneer dansen klaar is lopen we heel even de markt op om stroopwafelkruimels te halen. Dit at ik vroeger weleens en vond het altijd zo lekker! Sarah vond ze ook heerlijk. Wie kent het nog meer!

Zo, dat gaat er wel in!

De rest van de zaterdag…tja. Branderige dikke ogen, een vermoeid lijf en hartkloppingen. Lekker op de bank gehangen dus en het enige nuttige wat ik deed was dit weeroverzicht maken. Morgen nog zo’ n dag, hopelijk dat er dan iets meer energie is. Er staat namelijk nog wat op de planning aan foto’s maken en blogs schrijven. We wachten af!

Voor nu: nog een heerlijk weekend!

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (1)

  • Al bij al had je een leuke week. Die van mij was redelijk zwaar, dus het vrije weekend was welgekomen. Ik heb het relaxed gehouden, want meer was er niet uit te krijgen.

    Beantwoorden

Write a comment