Kijk je mee?

Photodiary. Memory Lane 7-13 januari.

Na de gezellige maand met Sinterklaas en Kerst is het in januari altijd een beetje saai vind ik. De lente laat nog een tijd op zich wachten en er gebeurt weinig. Hoe dan ook, onze week was verre van saai. Ik heb mij goed vermaakt met wat opdrachten, lekker koken, Saar en natuurlijk Pip!

Maandag

Saar haar school begint weer na twee fijne weken vakantie. Het is best even wennen wanneer de wekker weer gaat om 7.20. En helemaal omdat het nog zo donker is…

Wanneer Saar op school zit ga ik aan de slag met de kruidenwijzer uit het ziekenhuis waar ik gewerkt heb. Het is een oude versie en is nog te onduidelijk voor veel patiënten. Werk aan de winkel! Daarnaast verdiep ik mij in de folders en de menukaarten. Leuk om zo betrokken te blijven bij mijn vak!

En het is inderdaad flink werk. Het is een enorme tijd geleden dat ik bijvoorbeeld een tabel heb gemaakt. Maar het is goedgekomen.

Het artikel wat ik schreef over de zilvergaren handschoenen van Skafit werd gigantisch veel gelezen. Zoveel reacties, zoveel mensen die iemand anders hebben getagd. Het blijkt maar weer dat heel veel mensen klachten van Raynaud hebben! Skafit heeft mijn artikel afgelopen week ook gedeeld, leuk!

Dit was gister overigens: een middag spelletjes spelen met Saar. Inclusief allemaal lekkers natuurlijk. Genieten!

We spelen Levensweg junior en Monopoly Frozen. Al de 300e keer geloof ik, maar het blijft leuk! En we willen eigenlijk elke maand een leuk bordspel halen voor Saar, want ze vindt het geweldig.

Dinsdag

Het is weer dinsdag en het is geen vakantie meer, dus we gaan weer sporten! Ik kreeg op Instagram veel vragen over deze broek. Hij is van Even&Odd (Zalando) en kost iets van twee tientjes. Zit heerlijk!

En dit droppie…is 10 weken oud vandaag! Groeit hard, bijt overal op en is lekker speels. Maar het gaat heel goed!

Mijn lunch was eens wat anders dan een salade, namelijk een havermout pannenkoek met rood fruit. Lang geleden!

In de middag maakte ik bapao broodjes voor de blog. Ze zijn heel makkelijk, erg lekker en al meerdere keren gemaakt door volgers. Zo leuk!

Het avondeten was minder spectaculair: ovenfriet, een kipgehakt burger en broccoli.

Woensdag

Na het sporten gister heb ik een wat moeizame dag. Ik doe in de ochtend weinig, behalve een functie op de website installeren waardoor volgers een recept of blog kunnen beoordelen. Handig voor andere lezers!

Terwijl ik met Pip in de tuin ben en haar bij haar halsband wil pakken omdat ze richting de buren loopt, rent Pip snel door de tuin en ik kom te vallen. Gevolg: hele blauwe knie. Ach, was al lang geleden dus mag best weer een keer! Gelukkig wordt hij de dagen erna niet heel pijnlijk.

In de middag gaf Facebook mij een reminder dat ik deze foto vier jaar geleden heb geplaatst. Blijft een leuke vergelijking, Saar en ik als baby!

Ook het avondeten van vanavond was niet heel bijzonder maar wel erg lekker: ovenschotel met bloemkool, kerrie en gehakt. Met veel kaas natuurlijk.

Donderdag

Donderdagochtend stap ik weer met mijn vader de sportschool binnen. Daarna even een recept schrijven en lunchen. Dit keer wel weer met een salade met zalm en champignons.

Ik kreeg veel vragen over welk stoommandje ik gebruikt heb voor de broodjes bapao. Het is een zogenaamde stoombloem die ik thuis heb, zoals in dit plaatje. Ik kocht hem alleen een stuk goedkoper bij Blokker.

Avondeten van vanavond: zuurkoolstamppot met rookworst!

Oh. En voor wie denkt dat Pip alleen maar schattig en lief is: dit gebeurt er ook, ondanks heel veel speeltjes waar ze lekker in mag bijten. Als het hierbij blijft is het echt niet erg, want met een likje verf is het zo weer netjes.

En je handen worden ook best wel toegetakeld door die kleine scherpe tanden. Dit is overigens nog niets, op dit moment zit er (echt waar) een gaatje in mijn hand door een hoektand.

Maar het is vooral heel erg genieten met deze dondersteen. Saar en Pip zijn al heel close!

Vrijdag

Ook vrijdag werk ik aan de kruidenwijzer en schrijf ik een blog. Na school gaat Saar bij een vriendinnetje spelen uit haar klas, dus ik hoef haar niet in de ochtend al op te halen. Daarom ging ik aan de slag met een recept en wel die van zuurkoolkroketten. Handig als je (net als ik) weleens een restje zuurkoolstamppot over hebt!

En het resultaat mag er wezen, wat zijn ze lekker! Heb je ze al gezien op de blog?

Zaterdag

Naast school begint dansles voor Saar ook gewoon weer. Gelukkig pas om 11.45, dus we hoeven in de ochtend niet te haasten. Na koffie en een ontbijt probeer ik wat van mijn hoofd te maken met deze favorieten.

Pip groeit snel. En dat merk je ook doordat ze overal op/bij kan komen. Wel een heel lief gezicht!

Elke zaterdagavond gaan Saar en ik in bad. Inclusief heel veel schuim en een lekker masker voor op het gezicht.Ze vindt dat tutten echt heerlijk en kijkt er elke week weer naar uit.

Zondag

Luieren, wat wasjes draaien en grote boodschappen halen: dat is meestal onze zondag. Met een bakje marshmallows spelen we vast nog wat bordspelletjes en verder hoeven we helemaal niks, heerlijk! Een hele goede week toegewenst!

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment