Kijk je mee?

Photodiary. Memory Lane 7-13 februari.

Een week waarin ik mij iets beter voelde met de medicatie, het punten tellen braaf werd voortgezet en ik verrast werd met een hele hoop bijzondere cadeautjes. Kijk je mee naar mijn week?

Zondag

En het is weer weekend! De tweede week van Weightwatchers gaat in! Morgen mag ik weer wegen en als jullie deze Memory Lane lezen dan moet je nog even wachten op de laatste update, die komt namelijk aanstaande maandagmiddag online. Ben ik weer wat afgevallen? Dit tussendoortje vind ik in elk geval heel erg lekker (Slankie smeerkaas sambal met een gekookt eitje).

Gister heb ik het zesde wereldgerecht gemaakt en daarvoor moesten we ook even langs de Toko. Hij was zo ontzettend lekker en zeker een aanrader om te maken. En maak je vooral niet druk om hoe je het eet en of je het met roti-vellen eet of wraps. Who cares.

zondagje1

Zondagmiddag begon ik met het schrijven van onze 12 date, terwijl Giorgio de grote boodschappen deed.

zondagjes

Ondanks dat ik met Weightwatchers ben begonnen genieten we vandaag gewoon van afbakbroodjes. Moet kunnen eens per week. Je wordt wel met je neus op de feiten gedrukt wat betreft het aantal calorieën in afbakbroodjes. Mijn hemel….

zondagje2

Maandag

Goedemorgen! We slapen allebei lekker uit tot half 9 en beginnen dan meteen de dag goed met een lekker ontbijt. Sarah was eerder helemaal weg van pindakaas, maar appelstroop lijkt ook richting de nummer 1 te gaan. Nadeel is wel dat alles….maar dan ook alles plakt. Mijn stickertje <3

maandagje1

Wanneer Sarah haar middagslaapje doet buig ik mij over de Valentijns-swap. Met een aantal mamabloggers hebben we een swap gehouden en kochten we cadeautjes voor elkaar. Morgenmiddag komt er een video online waarin je kunt zien wat ik allemaal heb gekregen. Ik vond het zelf heel leuk om te doen voor een ander en genoot erg van het inpakken en creatief bezig zijn. En dat pakpapier, gaaf! Voor nog geen 50 cent bij de Xenos.

maandagje3

In de middag wanneer Sarah weer wakker is haalt mijn vader mij en Sarah op om een kopje thee te drinken. Het waait heel hard dus het is fijn dat we even opgehaald worden.Sarah vindt het altijd een feest om bij opa en oma langs te gaan en te spelen met het speelgoed. En ik vind het zelf ook altijd een heerlijk uitje.

Eenmaal weer thuis begint Giorgio met koken. Wanneer we nasi eten of iets maken met de wok dan is hij de pineut. We aten biefstukreepjes met woksaus, paksoi en rijst. Lekker en heel snel klaar.

maandagje4

Alleen het nadeel vind ik altijd dat ik zo snel weer trek krijg. In de avond vul ik braaf een schaaltje met ongezouten noten en komkommer.

maandagje2

Dinsdag

Het waait nog steeds behoorlijk en echt lekker weer is het niet, jammer. Echt veel buiten zijn we dus niet geweest. Wel voel ik mij al wat beter na het starten van mijn nieuwe medicatie. Overdag ben ik minder suf en ’s avonds slaap ik heerlijk door de bijwerking. Echt verschil of verbetering merk ik nog niet, maar dat duurt nog wel een paar weken.

In de ochtend ga ik aan de slag met opruimen en haal ik overal een doekje langs. Sarah speelt en danst op de muziek in haar veel te korte jurk. Ja….dit was twee maanden geleden nog een jurk.

dinsdagje1

Na de lunch gaat Sarah weer slapen. Ik ruim weer op en zie dit kleffe stel in de kinderstoel. Sarah dacht zeker dat ze ook wilden eten? Ik heb ze maar even uit elkaar gehaald.

dinsdagje4

In de middag wanneer Sarah slaapt schrijf ik een blogje en werk ik wat mailtjes weg. Ik kom erachter dat ik nog wel mailtjes kan ontvangen op het adres van mijn blog, maar niet meer versturen of beantwoorden. Hoe kan dit? Al snel kom ik erachter dat de instellingen nog staan op mijn oude hosting. En ik ben een behoorlijke digibeet. Ik laat het even en mail morgen wel even naar mijn hosting.

Sarah is wakker en er gebeuren nog steeds rare dingen in dit huis. Zo tref ik dit lichaam aan verstikt door een emmer.

dinsdagjes

Heel even gaan we naar buiten in de tuin. Het is niet de moeite waard om met dit weer lekker te gaan wandelen, maar een beetje een frisse neus halen is goed. Na een half uurtje zijn we weer binnen en tref ik voorbereidingen voor het avondeten. Zuurkoolschotel met gehakt, rode paprika, zuurkool, verse aardappelpuree en kaas.

dinsdagje3

Na het eten duiken Sarah en ik lekker in bad en vermaken ons met dikke lagen schuim. Het gekke is, dat wanneer ze in bad is geweest ze altijd pas laat in slaap valt. Ervaren meer moeders dat? Ze kan gerust tot 22.30 wakker liggen in bed.
In de avond heb ik weer lekkere trek en ik maak gezonde borrelnootjes. Ik rooster kikkererwten in de oven met lekkere kruiden.

dinsdagje

Woensdag

Voor ons allebei een hele luie dag. Sarah is erg moe en wil alleen maar op schoot. Vind ik niet erg en we knuffelen dan ook heel veel. Ik zette er muziek bij aan en ze zakte spontaan onderuit met de handen achter haar hoofd. Dit is haar chill-houding en zo ligt ze ook in bed. Te lief toch?

woensdagje

Er kwam vandaag een pakketje binnen van Vichy. Met een nachtcrème voor de gevoelige huid en een speciale oogcrème tegen wallen en donkere kringen. Ik ga deze testen en ik mag ook wat weggeven! Houd de blog dus goed in de gaten.

woensdagje1

Luie woensdagen zijn voor bankhangen, pyjama en kaarsjes aan.

woensdagje2

Maar ook om lekker eten te maken! Ik maakte gevulde kip met mozzarella, pesto, knoflook en deze kruiden van Jonnie Boer.

woensdagje4

En het was heel erg lekker!

En terwijl ik nog aan het koken was keken deze twee dames uit naar de man des huizes. Giorgio moest overwerken en kwam pas om 19.00 thuis. Arme schatten…

woensdagje5

Vanavond begon ik weer met het sporten. Door de griep en de medicijnen heb ik het een tijdje laten liggen, maar toch maar weer geprobeerd. Viel wel een beetje tegen en naderhand flinke spierpijn. Maar we did it!

Donderdag

Sarah gaat om 7.00 naar het KDV en ik word om 11 uur pas wakker, oeps! Vandaag een dagje voor mijzelf, lekker!
Althans, dat dacht ik. Ik heb nog steeds problemen met mijn email en na wat mailcontact met mijn hosting lukt het alsnog niet. Ik kan daar zo chagrijnig om worden. Uiteindelijk lukte het in de avond na al mijn wachtwoorden te hebben veranderd, maar mijn vrije dag was ik kwijt. Wel maakte de pakketjesman een hele hoop goed vandaag.

donderdagje7

Want mijn swap kwam vandaag binnen! Een zware doos gevuld met cadeautjes, ik vind het zo leuk! Snel ben ik naar boven gesprint en ben ik de unboxing gaan filmen.

donderdagje33

Er kwam ook nog iets binnen van Lief! Valentijnscadeautjes als dank voor de samenwerking. Zo leuk, dank je wel Lief!

donderdagje5

Er zat een leuk badlaken in, een big shopper en een setje met een soapscrub en handcrème.

donderdagje4

Na het filmen moet ik opschieten want Sarah moet om 16.00 uur worden opgehaald van het KDV. Haasten…ik heb er een hekel aan. Stress voelt op dit moment echt niet fijn. Ik probeer een beetje te ontspannen terwijl ik naar Sarah fiets.Eenmaal weer thuis begin ik aan het eten en ik maak nasi. Jawel, dit keer mag ik het maken!

We brengen Sarah in de avond naar mijn ouders voor een logeerpartij. Daarna maak ik nog een blogje af en plof ik op de bank om mij te vermaken met lachwekkende apps. Wat vind je hiervan?

donderdagje

Of dit? Een baard misstaat mij niet eens, haha.

donderdagje1

Om 22.30 gaat het licht uit en gaan we lekker slapen.

Vrijdag

Ik slaap uit tot tien uur en begin dan de dag met een banaan en kopje koffie. Ik maak nog wat foto’s voor het artikel in de middag, want de zon schijnt nu en dan heb ik veel mooier licht.

In de middag heb ik mijn afspraak bij de psycholoog en rijd ik daarna door naar mij ouders en Sarah. Samen met mijn neefje fietsen we door naar de dierenwinkel om de dieren te bekijken. Ze keken hun ogen uit. Vissen, papegaaien, konijnen, slangen en schildpadden, ze vonden het geweldig.

vrijdagje6

Giorgio haalt ons weer op met de auto. En natuurlijk haalde ik voor vanavond sushi! Hier heb ik al de hele week naar uitgekeken. Toen we naar de Albert Heijn reden zagen we deze prachtige wolken en ondergaande zon. Op de foto is het nooit zo mooi als in werkelijkheid, want de zon was echt enorm!

vrijdagje2

Maar voordat we van de sushi genieten eten we keurig ons avondeten op. Vanavond een schnitzel!

vrijdagjes

Gisteravond deelde ik op Facebook en Instagram mijn drie meest dierbare foto’s als mama. Ik vond het leuk om deze ook hier even te delen. Sarah in een vrolijke bui, zoals ik haar het liefst zie. En een meisje dat naar de wereld kijkt zonder een gevoel van angst of oordeel te kennen. De derde foto is net na de bevalling gemaakt en bewijst maar weer dat wonderen bestaan!

donderdagje55Vandaag kwam ook het artikel online van dit chocoladehart. Giorgio zijn drie favorieten: witte chocolade, Sarah en ik. Hij is er helemaal blij mee! En wij met hem 😉

vrijdagje

Zaterdag

Een weekend voor onszelf zonder afspraken! Het plan is om morgen (Valentijnsdag) lekker uitgebreid te gaan koken samen. En dan volgende week pakken we het eerste doosje voor onze eerste date (nou ja, figuurlijk dan hè….die eerste date is al geweest). Morgenmiddag zien jullie ook wat ik allemaal heb gekregen met de Valentijnsswap.

zaterdagje

Ik ben van plan dit weekend ook weer te gaan lezen. Mijn moeder gaf mij dit boek te leen en hij schijnt prachtig te zijn. Ben heel benieuwd!

zaterdagjes

Ook ga ik vandaag of morgen weer eens vloggen, want dat is alweer een tijdje geleden! En natuurlijk een nieuw recept maken voor een nieuw wereldgerecht! Fijn weekend allemaal!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (14)

 • Wat een leuke foto’s weer! En wat een lekkere maaltijden. Ik wist niet eens dat er zoveel calorieën in afbakbroodjes zitten? En ik eet ze heel regelmatig, shame on me! Mijn kinderen vallen ’s avonds direct als een blok in slaap zodra hun hoofd hun kussen raakt, maar mijn zoontje staat al rond 6 uur naast zijn bed (en vannacht zelfs al om 4 uur). Dus dat is ook weer wat minder.
  Ik ben ook benieuwd naar het boek van Kim van Kooten, laat je het ons weten of het een aanrader is? IEn ik ben ook benieuwd naar de oogcrème van Vichy! k hoop dat je je snel beter voelt met je nieuwe medicatie! Fijn weekend!

  Beantwoorden
 • Wat een prachtige foto’s! Leuk zo’n kijkje in jouw leven. Ik moet toch elke keer lachen om die poppen. Wat betreft het bad en slapen, dat herken ik. Misschien te veel prikkels? Ik doe het nu ’s ochtends of wat eerder in de avond. Hopelijk mag de medicatie gauw wat verlichting bieden. Fijn weekend!

  Beantwoorden
 • Ziet er weer heerlijk uit!! Die foto’s van jezelf hahahaha

  Beantwoorden
 • Ik krijg altijd honger van die weekoverzichten van jou! Zie altijd zoveel lekker eten voorbij komen!

  Beantwoorden
 • Altijd leuk een kijkje in andermans leven. Vind Sarah zo’n leukerd! En fijn dat het beter gaat met de nieuwe medicatie!

  Beantwoorden
 • Wat een lekkere dingen staan er allemaal tussen. Heb je dat allemaal uit jezelf geleerd te maken?

  Beantwoorden
 • Nog een Weight Watchers lotgenoot. Leuk om je update te lezen! En de rest van je foto’s. Zo schattig die foto van je dochtertje met de hond voor het raam.

  Beantwoorden
 • Ik vind die foto van Sarah met haar armpjes achter haar hoofd zo schattig!

  Beantwoorden
 • Hallo Geertje,

  Sinds ik jouw blog tegenkwam over het effect op je kind van jouw depressie (voor mij een onderwerp dat me zeer aan het hart gaat, als moeder die ook aan depressies leed en soms nog lijd), ben ik meer blogs van je gaan lezen. Wat schrijf je leuk, wat ben je een mooi mens, wat heb je een schitterende dochter, maar wat heb je ook al ontzettend veel voor je kiezen gehad! Ik heb hier en daar wel een traantje gelaten tijdens het lezen… Je broer klinkt als een heel bijzonder persoon, zó afschuwelijk dat hij zo plotseling uit het leven werd gerukt, wat voor jou en je ouders en zus, en natuurlijk minstens zo erg voor zijn vrouw en zijn prachtige twee jochies, zo’n pijnlijk gapend gat achterliet, zo’n ondraaglijk gemis…

  Ik woon in dezelfde plaats als jij, als ik het goed begrijp, en moet toevallig binnenkort naar het ziekenhuis, en had dan even langs jouw afdeling willen wippen om hallo te zeggen en sterkte met alles en bedankt voor je mooie blogs, maar nu las ik dat je je baan daar helaas niet hebt kunnen houden. Dat zal het zeker niet makkelijker maken voor je allemaal! Dus dan zou ik je eigenlijk nóg meer sterkte willen/moeten wensen…

  Maar misschien treffen we elkaar een keer bij de Weight Watchers, als je de cursus volgt in onze woonplaats althans, want ik ben daar meerdere keren lid geweest en ga eens in de zoveel tijd toch maar weer eens kijken of ik het weer wil gaan doen. Al heb ik er inmiddels al zoveel kennis en (kook)boeken en andere spullen van dat ik het af en toe ook een tijdje zonder cursus doe, samen met een vriendin, dat we allebei gewoon punten schrijven zonder lidmaatschap of zo. Ik kom dan vaak onder het minimale aantal punten uit, wat ook niet goed is, want dan gaat je lichaam in de spaarstand en verbrand je gewoon veel te weinig.

  Ik ben er overigens wel van op de hoogte dat ze de methode inmiddels weer hebben aangepast (nu SmartPoints in plaats van ProPoints, en een aantal jaren geleden gingen ze van Points naar ProPoints), en dat weerhoudt me er wel een beetje van om weer officieel de draad op te gaan pakken, want ik zie het eerlijk gezegd toch wel voor een groot deel als geldklopperij dat ze het systeem om de zoveel tijd weer zó aanpassen dat je dan weer opnieuw kunt beginnen met het aanschaffen van alle (kook)boeken en andere hulpmiddelen. Daar baal ik dan wel van. Maar misschien kom ik gewoon een keertje kijken om het aan te horen, en de sfeer weer te proeven. Is Svetlana nog steeds de coach? Ik vond haar wel erg leuk!

  Ik had nog niet eerder een photo diary van je gelezen, maar ook erg leuk! Die spannende dieren bekijken, was dat toevallig bij ’t Guppy? Geweldig hoe Sarah de poppen in huis helemaal hun eigen levens laat leiden, die zij dan kennelijk voor ze bedenkt. Ik moest er erg om lachen. In die nachtcrème voor de gevoelige huid ben ik wel geïnteresseerd, althans, als het dan ook gaat om een huid die snel rood en vlekkerig wordt, wat bij mij het geval is. En dat jurkje van Sarah… is zij nou zo ontzettend gegroeid of is die jurk gewoon zo gekrompen, of is het een combinatie van beide?

  Oh ja, nog 1 vraagje: hoe doe je dat met die kikkererwten, dat je daar in de oven een lekkere snack van maakt? Ik ben sowieso al dol op (gekookte) kikkererwten met alleen maar zout en peper, als snack (ooit in Israël leren eten), maar geroosterd met de juiste kruiden is natuurlijk nog veel lekkerder? Kook je de (geweekte) kikkererwten voor, of gebruik je gekookte kikkererwten uit een pot, of…? En dan? Welke kruiden gebruik je, vet je de kikkererwten nog in met olie voor of na het kruiden, en hoe lang doe je ze dan in de oven (welke temperatuur?) of onder de gril? Ik zou ze graag willen maken!!! Zelf eet ik als snack ook regelmatig bospeentjes (vind ik toch wel de worteltjes met de meeste smaak) die ik dan dip in hoummous, liefst zelfgemaakt maar kan ook van Lidl of AH, dat vind ik echt 100x lekkerder dan chips of andere vette zoutjes! Hoummous is geloof ik wel tamelijk veel punten, maar het is wel heel gezond en naar mijn smaak zo lekker dat ik die punten er graag voor gebruik. Zelfs als ik wél elke dag aan het minimale aantal punten zou komen, zou ik de hoummous desnoods van mijn weektotaal nemen!

  Geertje, bedankt voor je fijne blogs, bedankt dat je zo ontzettend veel deelt met je lezers, waarvan ik er sinds kort dus ook eentje ben, en ga lekker zo door, zou ik zeggen! Fijn dat je minder last hebt van de bijwerkingen van de medicijnen, meestal heb je die inderdaad vooral de eerste weken, daarna alweer een stuk minder, en straks ga je hopelijk ook het maximale effect ervan merken zodat je op een gegeven moment stabiel genoeg zult zijn voor de EMDR.

  Heel veel succes en ook heel veel sterkte met alles wat je nog steeds te verwerken hebt… Goed dat je ook stilstaat bij je lichtpuntjes!

  Lieve groet,
  Rita

  Beantwoorden
  • Wat een lieve reactie, dank je wel! En lief van alle complimentjes die je geeft, dat doet mij heel goed.
   Het recept van de kikkererwten heb ik ooit op mijn blog gezet, via deze link kun je het recept vinden. https://www.lifesabout.nl/3x-zoutloos-en-lekker-snacken/
   Heel makkelijk en ontzettend lekker.
   Ik doe de WW online dus zonder cursus, misschien dat ik ooit eens na een cursus ga.
   Ja Sarah is enorm hard gegroeid. Haar kleding wassen we op 30 graden en gaat niet in de droger, dus we kunnen concluderen dat ze gewoon heel hard gegroeid is, helaas. Haha.
   En wat leuk dat we in dezelfde plaats wonen! Groetjes terug!

   Beantwoorden

Write a comment