Kijk je mee?

Photodiary. Memory Lane 6 – 12 maart

Nog een paar dagen dan wordt onze grote kleine meid alweer 2 jaar! Afgelopen week bestond dan ook uit veel voorbereidingen en voorpret voor het feestje van zaterdag (vandaag dus). Maar ook uit twee bezoekjes aan het UMC en een bezoekje aan de huisarts en mijn oog in het verband. Kijk je weer mee naar mijn volle week?

Zondag

Na een heerlijke nacht slaap ontbijten we met zijn drietjes en doen we het rustig aan. Gister zijn we de stad in geweest om wat aankopen te doen bij de Hema en het Kruidvat. Net voordat we gingen deed Giorgio de haren van Sarah. Het werd een kapsel op zijn Italiaans.

zat

Mijn pakketje van de H&M kwam ook binnen gister, met onder andere deze ketting met Infinity hanger. Past mooi bij de letter S vond ik. Er zaten nog meer sieraden bij, die zien jullie vanzelf terug in de nieuwe rubriek ‘Mom’s style and inspiration’. Deze werd trouwens heel goed en leuk ontvangen waarvoor dank!

zat1

We kochten gister bij het Kruidvat onder andere een neppe Tangle Teezer voor de haren van Sarah. Zenner heeft ook een variant en daarmee borstelen we makkelijker de krullen van Sarah door. Bovenop gaat het nog wel, maar achter en onderop kroest het erg en het borstelen is pijnlijk. Leuke bijkomstigheid is dat ze een enorme afro krijgt van het borstelen. Zo mooi!

zat2

Nog even een actie-foto. Snoepie!

zat3

Maandag

Ik sta rond 9.00 op en duik snel onder de douche. Sarah is dan ook al wakker en ik haal haar daarna uit bed om op te frissen en aan te kleden. Beneden ontbijten we samen en ik lees wat mailtjes en check social media. Ik kwam vandaag ook deze foto tegen, Saartje ongeveer een maand oud. Ik was toen net thuis en ze was toen nog zo klein! Ze paste toen net in maat 50.

maan

Ik moet straks even naar mijn werk om wat door te spreken over mijn contract. Ik ben voor een periode afgekeurd door het UWV, maar raak mijn dienstverband gelukkig niet kwijt. Voordat ik Sarah naar mijn vader breng eet ik nog even een stukje leftover pizza op. Dat is altijd zo lekker!

maan3Dan vertrekken we naar het huis van mijn ouders. We zijn er al rond 11.00 en ik eet straks nog even een broodje voordat ik vertrek. De zon scheen zo mooi op de haren van Saar dat ik er een foto van maakte.

maan1

Die kleur….het is niet zwart of bruin, maar heeft een mahonie-gloed.

maan2

Aan het eind van de middag wordt Sarah weer teruggebracht door mijn vader en ik begin aan het avondeten. Vandaag maak ik simpele penne pasta met tomatensaus en gehakt. Sarah vindt dit ook altijd erg lekker.

Dinsdag

Vandaag even geen afspraken, maar een dagje gezellig met Sarah. We slepen met poppen, verschonen plastic luiers, doen verstoppertje en kietelen elkaar tot we niet meer kunnen. En kijk dit shirtje van mijn schoonmoeder uit Amerika. Zo lief!

din

Ik maak voor mijzelf een gezonde lunch, namelijk havermout met kaneel, banaan en rozijnen. Smaakt veel lekkerder met sojamelk dan met gewone melk. Blij!

din1

En deze tulpen maakten mij ook vrolijk deze week. Gister gekocht en ze geven altijd een enorm lentegevoel.

din2

Wanneer Sarah een dutje doet nestel ik mijzelf na een blogje schrijven op de bank en kijk ik Youtube filmpjes. Onder het genot van een perfect gekookt eitje.

din4

Sarah slaapt niet heel lang. Wanneer ze weer beneden is wordt ze wakker met sap en een appel en ik pak de klei erbij. Sarah haar nieuwe hobby!

dinn

Na het avondeten (Oosterse makreelschotel) brengen we Sarah naar mijn ouders aangezien ik morgen heel vroeg weg moet voor een bezoekje aan het UMC.

Woensdag

Voor het eerst sinds tijden gaat bij mij de wekker om 6.15. Met halfdichte ogen maak ik mij klaar voor een ochtendje UMC en rond 7.00 word ik door mijn vader opgehaald. Off we go to the oogarts! Omdat ik klachten heb van een zogenaamde leasie in mijn linkeroog moeten er een aantal onderzoeken worden gedaan. Even kort toegelicht: wanneer ik naar een witte muur kijk, een wit scherm van de computer, iets met veel licht of bijvoorbeeld een boek lees, dan zit er ‘iets’ in mijn beeld. Dit is op zich niet erg, maar wel storend en vooral als ik een boek of tijdschrift lees. Ik kan soms niet zien wat er staat omdat er iets voor mijn beeld zit. Ik krijg vandaag een scan van mijn oog en een gezichtsveldonderzoek.

woe44

 

Gelukkig zijn we alweer snel klaar en staan we om half negen weer buiten. We rijden naar mijn moeder en Sarah toe en na een lekkere lunch gaan Sarah en ik weer naar huis. Tijd om een heerlijk dutje te doen! En dat lukt heel goed, ik slaap twee uur en Sarah bijna drie uur. Oeps!

Giorgio is vandaag later thuis van het werk en ik begin alvast aan het avondeten. Sarah en ik eten dan samen, anders wordt het zo laat voor haar. Ik maak ovenfrietjes met groenten en een schnitzel.

woe

En vooral die schnitzel bevalt mevrouw wel! En ik moet dit even roepen….hier was het ongeveer 18.15 en het was nog hartstikke licht!

woe2

Op Instagram plaatste ik deze foto en vroeg wie dit nog meer doet met worteltjes eten. Als kind vond ik het leuk en ik ben soms nog een kind….sorry…

woe4

Ik app mijn man deze foto. Ik hoef verder niets te zeggen, de hint is duidelijk. Ik wil deze chocolade, en wel nu.

vrij5

Hij komt inderdaad thuis met deze chocolade en ook met een grote bos bloemen. Het is internationale vrouwendag, haha! Ik geniet van deze bloemen en een paar stukjes overheerlijke chocolade. Een enorme aanrader! Maar ook enorm verslavend.

don

Donderdag

Mijn wekker gaan om 6.30 om Sarah klaar te maken voor een dagje KDV. Tijdens het verschonen en opfrissen krijg ik liefdevol een vingertje met nagel in mijn oog en best hard ook. Mijn rechteroog doet flink pijn en er ontstaat een rode vlek.Ik besteed er niet teveel aandacht aan en ga nog even een paar uurtjes slapen. Zo rond 10.00 ben ik weer uit bed. Ik besluit vandaag een sopje te maken en als een wervelwind door het huis te gaan en te poetsen.

don1

En ook zocht ik al het speelgoed van Sarah uit. Je wil niet weten hoeveel blokjes, duplo popjes, steentjes en puzzelstukjes ik onder meubels vandaag gevist heb! Alles is nu weer compleet en staat er netjes bij. Zolang Sarah nog niet thuis is tenminste, haha. Na wat overleggen en twijfelen bel ik toch maar de huisarts aan het eind van de ochtend. Ik kan om 16.30 nog even langskomen om mijn oog te laten zien.

Ook het oude wiegje van mijn tante staat er weer netjes bij. Zijn we toch extra zuinig op. Ik ben benieuwd voor hoe lang dit zo netjes blijft.

don3

En ik vrees vooral voor dit keukentje die geplunderd gaat worden. Ach, geeft niet.

don11

Om 16.15 vertrek ik moe maar voldaan richting de huisarts. Ik ben al snel aan de beurt en na wat onderzoek (met een gele vloeistof in mijn oog en blauw licht) kon ze zien dat het hoornvlies licht beschadigd is. Niet erg, gaat vanzelf weer over. Ik krijg wel druppels met antibiotica mee en een eye-pad (ja een Ipad) voor op mijn oog. Deze moet voor de komende nacht worden bedekt.

don5

Iemand daagde mij uit voor een selfie, vooruit dan maar. Niet lang na deze foto heb ik uit ergenis de pleister weer losgemaakt. Wat een vreselijk gevoel. Met mijn oog open kan ik niet knipperen vanwege mijn wimpers en met mijn oog dicht moet ik knijpen. Vreselijk, dan maar zonder. Lekker therapie ontrouw, haha.

don6

Vrijdag

Mijn wekker ging om 7.00 en ook vandaag staat er een ochtend UMC gepland, dit keer voor een echo van mijn hart en een controle bij de Cardioloog. De uitslag van de echo krijg ik snel maar zo op het oog lijkt het onveranderd, dus dat is goed. Maandag kan ik in overleg met de huisarts eindelijk aan de nieuwe medicatie beginnen (antidepressiva), want de cardioloog gaat akkoord. Wel krijg ik weer een 24 uur meting van mijn hartslag aangezien ik meer hartkloppingen heb. Dit kan met stress te maken hebben, maar waarschijnlijker is het littekenweefsel op mijn hart de boosdoener. Na de infarctjes ontstaat er littekenweefsel dat de prikkelgeleiding van het hart kan verstoren.

Ik ben om 11.30 weer thuis, drink een flink glas cola light en begin met de grote schoonmaak deel 2. Mijn hyacinten heb ik maar afgeknipt, die werden zo zwaar dat ze gingen hangen. Dit is een mooie oplossing, want ze ruiken nog te lekker om ze weg te doen.

vrij

Wat dit is? Een schaaltje warm water met wat chloor en een oude afwasborstel. Ik ga de vlekjes op de witte muren te lijf. Wanneer je een Bordeauxdog in huis hebt, moet dit eens in de zoveel tijd…mehhh. Maar daarna zijn de muren wel weer fris en wit!

vrij1

Doodmoe beland ik op de bank met mijn laatste stukje chocolade. Deze is zo ontzettend lekker, hij was te snel op.

vrij4

In de middag werk ik aan deze Memory Lane en aan het eind van de middag doe ik met Giorgio de laatste boodschappen voor morgen. We bestellen lui patat en ik geniet ook van wat sushi (what else).

vri

En check deze frikadel. Ik dacht oh, een xl frikadel dat is lekker! Niet wetende dat deze zó groot zou zijn! Ik kreeg nog niet eens de helft op, haha.

vri1

Dit krijg ik altijd op…

vri3

In de avond versieren we de kamer alvast met ballonnen en slingers. Wat zal Sarah dat mooi vinden!

vrij3

Zaterdag

Vandaag is het feest! We vieren met nog 25 andere mensen de verjaardag van Sarah. Maandag is ze echt jarig, maar vandaag is het groot feest. Ik moet nog zien of we in totaal 27 mensen in de woonkamer geïnstalleerd krijgen, maar dat komt vast goed. Er is heerlijke taart en ik zorg voor een lekkere lunch. Met onder andere zestig bolletjes.

zat14

En de tafel kleden we leuk aan, met Woezel en Pip en een gezellig paaskleed.

zatt

Haar feestje duurt niet heel lang, van 10-13 is meer dan genoeg voor dit kleine meisje en ze kan zo mooi in de middag nog even slapen. Daarna vertrekken we naar mijn ouders om lekker Chinees te eten! En wie weet snoep ik in de avond nog even een restje sushi weg. Ik vond onderstaande quote onlangs op Facebook. Heel toepasselijk..;)

zatk

Morgen wordt een luie dag denk ik, met alleen de grote boodschappen en een nieuw wereldgerecht. Deze zal zondag in de loop van de dag online komen in plaats van in de ochtend.

Ik wens jullie allemaal een geweldig leuk weekend!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (9)

 • Alvast gefeliciteerd met Sarah en heel veel plezier vandaag! Wat een drukke week was het. Wat fijn dat je je contract nog hebt. Betekent dit dat je wanneer je weer in staat bent om te kunnen werken je terug kunt keren naar je oude job? Dat zou wel heel gaaf zijn, want volgens mij las ik eens dat je daar zulke leuke collega’s had. En het is natuurlijk heel dankbaar en waardevol werk en je hebt ervoor gestudeerd. Wat lief dat je man chocola en ook nog eens een mooie bos bloemen voor je meebracht. Die vrouwendag is mijn vriend (en mij) ontgaan hoor 😉 Hopelijk gaat het nu wat beter met je oog. Nou nogmaals have fun vandaag en Sarah succes met het uitpakken van alle cadeautjes!

  Beantwoorden
 • Wauw, bijna twee jaar! Alvast gefeliciteerd en heel veel plezier. Zo te zien was het weer een drukke week. Goed dat je toch naar de huisarts bent gegaan. Hopelijk gaat het weer beter met je oog. Al zie je er niet verkeerd uit hoor met ooglap. Wat een attente man trouwens. De mijne heeft er geen seconde aan gedacht.. Nogmaals veel plezier!

  Beantwoorden
 • AH alvast gefeliciteerd met je meisje! Ik moet helaas werken vandaag, dus weinig weekend 🙁

  Beantwoorden
 • Alvast van harte gefeliciteerd! Geniet van het feestje 🙂

  Beantwoorden
 • Die haren, echt love it…. Had ik maar zulke haren.
  Heerlijk he dat weer, ik zit nu ook je blog te lezen in het zonnetje op de bank. Lekker genieten, de zon maakt alles een stuk makkelijker en mooier.

  Beantwoorden
 • Alvast gefeliciteerd! Veel plezier met t feestje!:)
  En bedankt voor de tip van de chocolade en het sopje met chloor… Hier een lompe stafford in huis die ook vlekken achter laat.. Haha

  Beantwoorden
 • Oh. Een bordeaux dog, wat gaaf!! Heel veel plezier dit weekend! Was de chocola lekker?? Lekkerder als Tony chocolonely?

  Beantwoorden
 • Alvast gefeliciteerd met de jarige sarah. 2 jaar alweer echt een leuke leeftijd ik hoop dat je dit jaar heel erg mag en kan genieten en nog heel veel mooie dingen mag meemaken. En dat je alle ellende mag verwerken.

  Beantwoorden
 • Wat een drukke week! Dat worteltje, heel herkenbaar haha! Leuke dag gehad met de verjaardag van Saar?

  Beantwoorden

Write a comment