Kijk je mee? Random

Photodiary. Memory Lane 6 – 12 augustus.

Een fijne week met de woonkamer ‘verbouwen’, ijsjes eten, een nieuwe plakkerige hobby van Sarah en wederom heerlijk eten! En ik wens je heel veel leesplezier, aangezien ik enorm veel foto’ s heb gemaakt deze week!

Zondag

Goedemorgen! Britney Spears hier.

Weekenden staan in het teken van niks moet, alles mag. En daar hoort ook lekkere vis bij! Inmiddels traditie hier, om haring en kibbeling te halen. Sarah geniet nu bijna elke week van visfrietjes.

Gister zijn we het centrum in geweest om wat aankopen te doen bij de Action. Vandaag zetten we de woonkamer en de slaapkamer van Sarah op zijn kom om te schuiven met meubels. Nou ja ‘we’….Giorgio doet het meeste en tilt zich een breuk. Maar het resultaat mag er wezen!

De commode van Saar is naar beneden en fungeert nu als dressoir. Het is van oorsprong ook een dressoir, maar de werkhoogte en ruimte maakten het een perfecte commode. Sarah is er te groot voor en we vinden hem allebei mooier dan het oude dressoir.

En Saar krijgt twee kledingkasten die vroeger van Giorgio en mij waren. Daartussen een tafel/bureau waar ze aan kan spelen. Er moet nog een keer een stoeltje komen en het tafeltje krijgt nog een likje verf. Maar het ziet er nu al gezellig uit, een echte peuterkamer!

Dit weekend is de jeuk weer in volle glorie aanwezig. Het gaat nu de ene dag goed, de andere dag is het weer mis. Ik kocht van de week bij de apotheek deze gel in de hoop dat het wat verkoelt. Maar als je enorme jeuk hebt, valt er bijna niks meer aan te redden.

Maar dit maakt het in de avond weer goed….een emmertje Ben! Heerlijk tijdens een komedie die we in de avond kijken.

Maandag

Sarah staat al vroeg met haar kussentje en knuffel naast mijn bed (zooo schattig) om erbij te kruipen. Daarna vallen we allebei weer in slaap voor anderhalf uur. Ze kruipt onder de dekens vandaan en gaat ergens anders liggen om rustig wakker te worden. Kan ik mooi even mijn mailtjes doornemen op de telefoon.

En ook vandaag sta ik te dansen van de jeuk. De hele ochtend kan ik geen lange broek aan want dan word ik gek. In de middag zakt het dan eindelijk af en trek ik mijn lange broek aan. Wel een hele fijne trouwens! High waist to the max.

Een heerlijk ontbijtje. Wederom havermout met appel, kaneel en schuddebuikjes. Je zou er bijna zelf een schuddebuik aan overhouden 😉

Saar wilde vandaag dit rokje aan. Veel te kort en te klein, ik had hem eigenlijk uit haar kast moeten halen. Hilarisch wanneer haar luier zich vult, alles komt eronder uit.

Mijn lunch: drie eitjes, kruiden en spinazie. Straks gaan we een ijsje halen dus ik eet even wat lichts.

Ons uitje samen vandaag: een lekker ijsje eten! Voor Sarah smurfenijs, voor mij een bolletje met citroen. Dat koppie!

Daarna fietsen we weer naar huis en kijken we samen een film. Behalve eten koken doe ik helemaal niets meer.

Dinsdag

Het tijdperk van zelf je kleding uit willen kiezen is aangebroken! Het matcht voor geen meter, maar mevrouw is trots!

Goedemorgen. Ontbijtje van vandaag, ook een favoriet! Een paar jaar geleden liep ik groen aan bij de gedachte aan havermout, nu eet ik het het liefst elke dag. Dit keer in een pannenkoek met cacao, banaan en aardbei.

Saar is in de ban van het tellen en de cijfers in de juiste volgorde te zetten. Ik vind dit niet zo heel gek gedaan, want de 1 lijkt erg op de 7 en de 6 lijkt op de 9. Knap!

Een druilerige, donkere dag verder. Hier is het 16.15 en de lampen moesten aan. Wel weer knus en meteen een herfst gevoel.

We eten vroeg want we gaan straks bij iemand kijken die een elektrische haard te koop heeft staan. Het maaltje van vandaag is dan ook simpel (maar lekker): rijst met magere shoarmareepjes, sperziebonen en paprika.

En dit is onze nieuwe aanwinst! Staat prachtig tegen onze kale muur en hij past precies. Het is een elektrische kachel met schouw en hij doet het ook echt. Heerlijk voor tijdens de donkere avonden in de winter, met Sinterklaas en kerst….Wij zijn blij!

Woensdag

Vandaag niet veel op de planning, behalve een bezoekje aan mijn ouders en wat boodschappen. Eerst gaat al vroeg de bel voor een pakketje. Volgende week lezen/horen jullie hier meer over! Er gaat namelijk ook wat weggegeven worden.

Aan het eind van de ochtend fietsen we richting mijn ouders voor een bezoekje. Het gaat gelukkig alweer wat beter met mams nadat ze erg ziek is geweest van de derde chemokuur. Sarah heeft zin om opa en oma weer te zien en kan niet wachten! Dit outfitje is trouwens helemaal van de Primark. Broek is nog wat aan de wijde kant, maar staat ook wel weer stoer zo.

Nadat we weer terug zijn maak ik in de middag nog een salade met ei en kip. Ik mis het brood eten overdag echt helemaal niet. Sterker nog, ik wil overdag niet eens meer brood eten omdat ik daarna al snel weer trek krijg. Geef mij maar kwark, een salade of havermout.

Oké, en die salade was ook omdat we in de avond pannenkoeken gingen eten. Beetje compenseren dus! Sarah eet er twee met stroop, ik een met stroop en eentje met gehaktvulling. Altijd weer lekker maar zo op. En dat terwijl je ruim een half uur staat te bakken 😉

MMM pannenkoeken en stroop….goddelijk. Ik ben de laatste tijd steeds meer een zoetekauw geworden. Was ik eerst dol op hartig, nu vooral op zoet. Gek hoe je smaak kan veranderen gedurende je leven.

Donderdag

De wekker gaat om 8.45 omdat Sarah straks naar de opvang gaat. Alleen lijkt ze nog niet echt zin te hebben in de dag.

Gelukkig is ze na haar boterham weer de vrolijke dame die we kennen en ik breng haar met de fiets naar de opvang. Daarna even rustig ontbijten en een beetje lezen.

Ik haal het in mijn hoofd om de badkamer schoon te maken. De wastafels, de douche en het bad. Had ik niet moeten doen maar ja….Geer is eigenwijs.

En dus lag Geer de uren erna op de bank bij te komen. Om 15.00 haalde ik Sarah weer op van de opvang en ze wil knutselen. Prima, kan mama verder bijkomen. Spijt en overal pijn…maar wel een schone badkamer.

Saar oefent met lijmen en presteert het om een halve fles lijm leeg te knijpen voor een paar kunstwerkjes.

Ach, als ze maar plezier heeft. En mooi zijn ze in elk geval! En plakkerig….heel plakkerig.

Nadat ik wat moed heb verzameld ga ik aan de slag met het avondeten. Kip palava, het recept wat gister online kwam. Naast het bedenken van het recept, het koken, foto’s maken en uitwerken moet ik ook de juiste foto’s selecteren en wat bijwerken. Kost best veel tijd! Maar alles kan op eigen tempo en dat is fijn.

In de avond doe ik niks meer. Behalve mijn nagels lakken, heel rustgevend vind ik altijd. Giorgio werkt in de avond zijn mail weg, ik kijk dom televisie. Maar af en toe is ‘domme televisie’ ook heel fijn.

 

Vrijdag

Dit keer gaat om 8.00 mijn wekker aangezien tussen 8.30 en 12.30 iemand kan komen voor het onderhoud aan onze ketel. Sarah ligt nog lekker te slapen en moet ik wakker maken (moet beneden zijn als er wordt aangebeld) maar ze is meteen vrolijk en vraagt ‘waarom is het een mooie dag vandaag?’ Nou ehm….omdat jij er bent!

Eenmaal beneden zie ik dit. Giorgio heeft om 6.30 een espresso gezet maar is hem vergeten op te drinken. Inmiddels een soort ice koffie.

Na het ontbijt wil Sarah knutselen net als gister. Oftewel: de andere helft lijm gebruiken. Prima doen we.

En ze maakt dit kunstwerk voor een medewerker van de kaasboer waar ze met mijn vader altijd kaas gaat kopen. Ze ligt in het ziekenhuis en daar moet natuurlijk wat voor geknutseld worden.

Mevrouw is klaar, tijd om haar handen te ontdoen van heel veel lijm.

Opa en oma halen Saar zo op voor een middag spelen. Maar eerst maken we nog heel veel puzzels samen. De eerste twee van Jip en Janneke kan ze zelf, daarna wordt het lastig. Maar dat zijn ook meer stukjes. Logisch!

Wanneer Sarah is opgehaald werk ik aan dit weekoverzicht. En ondertussen wacht ik op de ‘ketelmeneer’ die er gelukkig om 11.30 al is. En ik heb dit als uitzicht vanaf de bank: onze mooie haard!

En bloggen gaat nu eenmaal makkelijker met een lekkere snack erbij. Deze nootjes zijn de lekkerste, geloof mij!

Na het bloggen lunch ik nog met een bakje havermout en ik duik mijn bed in. Om twee uur later wakker te worden na de snooze knop al een keer of 8 te hebben ingedrukt….

Sarah wordt weer thuisgebracht van een geweldig leuke dag bij opa en oma en Giorgio en ik gaan aan de slag met het avondeten. Ovenfrietjes met vis vandaag. Deze mix voor vis namen we mee van de visboer. Je maakt met het beslag een korstje zoals je ook om de kibbeling en lekkerbekjes hebt. Deze is tevens glutenvrij.

Het korstje is heerlijk, alleen frituren gaat misschien toch makkelijker, met vierkante stukken kabeljauw (zelf kibbeling maken dus). Maar het was erg geslaagd en het korstje wordt heerlijk crispy.

En deze twee schatjes halen hun tijd in! Het weekend kan beginnen.

Na het eten laat ik een bad vollopen met schuim, doe ik maskertjes op, scrub en scheer ik en lees ik heerlijk een tijdschrift. Ik kom weer helemaal zen beneden en bedenk mij iedere keer weer ‘ wat moet ik vaker doen!’

Zaterdag

Een bezoekje aan de kapper voor Sarah staat op de planning. Niet heel boeiend, maar wel een mijlpaal aangezien het de eerste keer is dat ze naar de kapper gaat. Maar het is echt nodig want haar puntjes zijn zo droog. We hebben gelukkig een goede kapper gevonden in Arnhem, aangezien dit geen normaal Hollands haar is.

Morgen eten we gezellig nasi met saté bij mijn ouders en er zal vast weer een emmertje Ben worden opengetrokken. Fijn weekend!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (5)

 • Heel mooi zo’n haard.. helaas past dat niet in onze woonkamer qua ruimte … Staat zo gezellig in de winter!

  Beantwoorden
 • Wat een leuke Memory Lane is dit weer. Ben stiekem altijd jaloers op de lekkere dingen die je allemaal eet. Krijg er honger van, haha.

  Beantwoorden
 • Wow wat een uitgebreide diary. Leuk om te zien. Mooi zo’n elektrische haard. Ik vind het ook altijd heel gezellig staan. Hier inmiddels geen muur meer vrij … Sinds we de piano van mijn vriendin ’te logeren’ hebben. Een high waist broek draag ik nooit. Ik ga voor de low waist. En oh ja. Heb je ooit de La Roche Posay – Lipikar body lotion gebruikt? Die is ook echt anti-jeuk.

  Beantwoorden
 • Ik reageer niet zo vaak maar vind jouw memory lane’s altijd leuk. Wat lief dat jullie wat hebben geknutseld voor de verkoopster van de kaasboer #smeltings!

  Beantwoorden
 • Die luier hahahahah! Geweldig! En super leuk zo haar kamertje!! Lekker veel ruimte heeft ze ook!

  Beantwoorden

Write a comment