Kijk je mee?

Photodiary. Memory Lane 6-12 augustus

Genieten jullie ook van die paar graden minder? Hier komt alles weer tot leven na een ontzettend warme week. Afgelopen week was lichamelijk wat minder aangezien mijn bloed ’te dik’ was en ik moest gaan injecteren. Maar we genoten ook van de bioscoop, een barbecue en een klein beetje herfst.

Maandag

Goedemorgen! Zoals bijna elke morgen kruipt Saar nog even bij mij in bed. We hebben wel lekker lang geslapen, namelijk tot 9 uur!

Het is heet, bloedheet. Maar deze mevrouw laat zich niet tegenhouden en gaat gewoon in de volle zon spelen. Wel ingesmeerd en afgewisseld met binnen spelen, maar toch.

Ik plaatste een poll op Instagram en Facebook met de vraag wat dit zou worden. Het werd gehaktbrood en het recept staat inmiddels online!

Een goude oude: half jaar oude Saar in de Maxi Cosi. Maar wel op een gekke manier! Soort draagzak maar dan anders 😉

Op maandag deed ik zelf niet zoveel. Ik had vooral last van de warmte en zat bijna de hele dag op de bank met de ventilator op mijn gezicht.

Dinsdag

En ook vandaag deden we het nog een beetje rustig aan doordat het zo warm was. Er gaat bij mij echt geen brood naar binnen, maar wel eindeloos veel salades! Deze is met gegrilde kip en wat Parmezaanse kaas.

Wat ik wel deed vandaag was stofzuigen en natuurlijk net voordat Saar een koekje ging eten. Dus pakten we de kruimeldief erbij en zogen de kruimels op. Saar zei ‘laat mij het maar doen mama, dan hoef jij het niet te doen’. Hartstikke stoer natuurlijk en ook heel lief.

In de avond Facetimen we met oma uit Amerika nadat Saar onder de douche is geweest. We kammen haren en kletsen tegelijk!

En in de avond koelt het dan eindelijk af….en daarbij is deze foto wel heel erg van toepassing. Ik moest er om grinniken!

Opvallend ook dat het zo vroeg donker wordt. Om 9 uur kunnen de lampen aan en….de kaarsjes! Ik had er ineens weer zin in.

 

Woensdag

Normaal gesproken zetten we in deze vakantie geen wekker, maar ik moet bloedprikken en dus gaat de wekker om 8.30 (nog geen verkeerde tijd). Saar is om 6.30 bij mij komen liggen en wordt maar moeilijk wakker. Het grote bed ligt ook zo lekker!

Saar heeft ook geen zin in brood als ontbijt. Wel in kwark met de chocoladekoekjes die opa meenam van vakantie!

Mijn tussendoortje aan het eind van de ochtend. We blijven nog steeds een beetje in de Fayah ‘sfeer’ hangen. Maar geen brood overdag werkt voor mij gewoon heel goed, ik heb een stuk minder honger en mijn bloedsuiker dipt niet meer zo.

Voor wie is dit herkenbaar? Inclusief 8 paar schoenen?

Slecht nieuws…na het bloedprikken van vanochtend kreeg ik mijn waarde door en mijn bloed is te dik. Vorige week nog te dun….nu te dik. Je snapt wel dat ik er niet blij van word. Dat betekent de komende dagen bijspuiten met bloedverdunners.

En laat ik nou net een allergie hebben voor die krengen. Ik krijg er dikke jeukende schijven van.

Donderdag

Je wil ontbijten en de eieren zijn op. En de kwark. En het beleg. En het fruit…dat wordt boodschappen doen.

Mevrouw tut zich even op voordat we de deur uitgaan.

Voor de buien door zijn we weer terug en we maken er een gezellige spelletjes- en knutseldagje van.

Echte vrouw: knutselen en eten tegelijk. Geen probleem! En we hebben hier trouwens de lampen al aan om 15.00, want het is erg donker buiten.

Vrijdag

Wat een heerlijkheid dat het een paar graden koeler is! Vanochtend zaten we wederom vroeg op de fiets om mijn bloed weer te laten controleren. Toen was het 17 graden en dat was erg koud in een shirtje kan ik je vertellen. Ook balen: mijn bloed is nog steeds iets te dik en dus moet ik het hele weekend nog doorgaan met de spuitjes.

Leuker was ons uitje naar de bioscoop met vriendinnetje Sidney! We gingen naar Show Dogs inclusief een bakje chips. Nou ja ‘bakje’…kijk haar ogen!

Ze had er zoveel zin in! En ze kreeg het hele bakje chips in haar eentje op…

Er stond ook een springkussen. Met al die vreemde kinderen nog best wel spannend…

En even gek doen met Sidney!

Na de film fiets ik met Saar naar mijn vader en zij gaan samen op stap en wat ondernemen. Ik fiets naar huis en hang een beetje op de bank. Niet helemaal lekker vandaag!

Zaterdag

Het is heerlijk weekend. En weekend betekent hagelslag op je brood! Twee pakjes moesten op, want er zat nog een heel klein beetje in. Geen probleem, aldus Saar. Die kan haar brood best zelf bestrooien met hagelslag….

Mijn ontbijt en tegelijkertijd lunch: een havermoutpannenkoek met aardbeien. Lang geleden!

En ik bestelde dit shirt voor Saar bij Wish. Als je moeder een Tupac fan is, dan heb je geen keuze 😉

In de middag gingen we naar opa voor een lekkere barbecue! Mijn zus en schoonzus waren er ook met de kinderen. Gezellig! Saar showt nog even haar outfit: schoenen zijn nieuw (kocht ik paar maanden geleden al), broek van H&M en blouse komt uit Amerika.

Mmm dat wordt wel wat!

Ik kreeg een tijdje terug een paar heerlijke sausjes van 2Bslim opgestuurd. Geen suiker, geen vet, lactosevrij en glutenvrij. Ze zijn heerlijk en de spicy garlic was bij iedereen groot favoriet!

Een fijne nieuwe week toegewenst!

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (3)

 • Als ik een klein tipje mag geven. Ik ben zelf ook afhankelijk van bloedverdunners en heb helaas vaak moeten overbruggen met spuitjes. Ik krijg ook harde schijven van dalteparine. Ik mocht toen overgaan op Fondaparinux, werkt op een iets andere manier maar zou hetzelfde effect hebben en hier had ik echt veel minder last van. Is nog niet zo lang op de markt. Misschien voor jou ook fijner! Groetjes

  Beantwoorden
  • Dank voor de tip! Helaas ben ik ook hier allergisch voor (heb alle soorten geprobeerd…)

   Beantwoorden
 • Ondanks alles ziet het eruit als een fijne week.😉

  Beantwoorden

Write a comment