Kijk je mee?

Photodiary. Memory Lane 5-12 maart

Wat een week…we hadden verschillende soorten griep, ik stond weer met een blogje in Vrouw, mijn profielfoto werd door een ander gebruikt en het allerleukste….Sarah vierde haar verjaardag!

Zondag

Goedemorgen! Ik word wakker met een zere keel en een gevoel van een beginnend griepje. Ik hang er al een paar weken tegenaan maar nu voelt het als menens. Dat wordt een schaaltje met fruit vullen en hup naar binnen die vitaminen!

Terwijl Giorgio de grote boodschappen gaat doen spelen Sarah en ik met stickers. Niet lang daarna wordt er een speelgoedmand omgekieperd en vindt ze dit schepje. ‘Deze ook mee naar Curaçao mama?’ Jazeker, die moet mee! Wat hebben we er zin in. Nog een maandje of twee wachten.

Daarna maken we de vloerpuzzel van Woezel en Pip. Nou ja, Sarah maakt hem alleen. Zo leuk om te zien hoe ze ineens heel makkelijk puzzels kan maken. Wat een ontwikkeling!.

Wanneer Giorgio weer terug is van de winkel gaan we naar de kinderboerderij en de speeltuin. Heel veel schommelen en van de allerhoogste glijbaan. Dit wordt een meisje voor achtbanen, ik weet het zeker. Het moet altijd harder en hoger. Heeft ze niet van haar moeder trouwens…

Alle baby/dreumes vet is er inmiddels af, wat wordt ze een lange en slanke meid! En wat wil ik graag in haar nekje bijten.

Giorgio kookt vandaag: verse pizza! Hij maakt er één met gehakt en rozijnen, ik met gerookte zalm, mozzarella, rode ui en champignons. Ik krijg hem niet op hoor, de volgende dag wordt dit mijn lunch.

Maandag

Giorgio en ik zijn allebei niet zo lekker. Hij heeft voornamelijk op het toilet gezeten vannacht, ik heb een beetje koorts en een dikke zere keel. Ook doet het pijn met ademen. Giorgio meldt zich ziek voor het werk en jut en jul kunnen een kleedje delen op de bank. Sarah is heel zorgzaam en dept met billendoekjes ons gezicht. ‘Zo nu ben je weer beter’,  heerlijk. En af en toe komt ze even knuffelen.

Maar dat papa en mama ziek zijn is ook weer niet leuk, want ze kan nu niet naar buiten en wordt dan een beetje vervelend. Niet luisteren enzo…

Dat is al snel over en ze pakt weer iets om mee te spelen. En tekent ‘even’ een gezichtje. Ik vind het echt heel erg knap en ze heeft een hele fijne motoriek met tekenen.

Om Sarah toch heel even buitenlucht te laten ruiken neemt Giorgio haar mee naar de winkel voor wat boodschappen, ook al ziet hij groen en geel van ellende. Eerst even haren doorkammen. Mooie bos!

En in de avond lig ik op de bank te rillen met een halve kilo drop naast mij. Heerlijk voor mijn keel, wat minder gezond maar dat boeit mij even niet.

Ik schrijf in de avond geen blogje en blijf lekker onder mijn dekentje rillen.

Dinsdag

Giorgio gaat ondanks koorts gewoon naar zijn werk (eigenwijs) en Sarah en ik worden rond 9.30 wakker. Nadat we aangekleed zijn mikt Sarah al haar vrienden de trap af, die moeten allemaal mee naar beneden…

En terwijl Sarah geniet van een broodje hagelslag maak ik ook een stevig ontbijt voor mijzelf.

Ik krijg een berichtje van een journalist van Vrouw dat ze een mooie blog van mij had gelezen die ze graag wilde delen. Vorige week werd mijn verhaal over sterilisatie al gedeeld, nu dit persoonlijke verhaal over mijn broer. Wat een eer!

Ook een eer: erachter komen dat iemand je foto gebruikt voor een profiel. Ik werd door iemand geattendeerd dat mijn foto was gespot op Facebook. Wat leven we soms toch in een zieke wereld…Gelukkig werd zowel de foto als later het hele profiel verwijderd op Facebook.

Die middag komt Giorgio thuis van zijn werk omdat hij zich echt niet lekker voelt. Samen liggen we weer op de bank een kleedje te delen…De rest van de dag weinig foto’s gemaakt omdat we allebei niet heel erg lekker waren.

Woensdag

Wanneer je als beide ouders ziek bent is Netflix serieus de beste uitvinding die er is. Ook vandaag moeten we het rustig aan doen en Sarah kijkt vol spanning naar Frank en Frei. Ze kan zo heerlijk in een film of verhaal zitten. Let niet op haar kersttrui, dat was de keuze van papa…

En toch even naar de winkel om er even uit te zijn met dit meisje. En dus weer even goed de haren uitborstelen. Sarah bekijkt hier een knoopje die zojuist is uitgeborsteld.

Na de lunch zijn we allemaal even naar bed gegaan en hebben heerlijk geslapen. Met slaapzak en al daarna naar beneden om wakker te worden inclusief een stroopwafel…dit doen we niet elke dag hoor, haha.

Ik ga aan de slag voor het avondeten. Lekker makkelijk: verse kippensoep met stokbrood en knakworstjes.

Heerlijk!

Na het eten duik ik met paracetamol in mijn mik achter de computer om een blog te schrijven.

Donderdag

Goedemorgen. Tijd voor ontbijt. Voor mij eerst een koffie en voor Saar twee boterhammen met pindakaas en hageltjes. Favoriet deze week.

Giorgio is vandaag nog thuis en we brengen Sarah in de ochtend naar het KDV. Ik moet straks naar de psycholoog en Giorgio wil even naar het centrum om schoenen te halen. We voelen ons vandaag al een stuk beter en Giorgio krijgt ook weer wat eetlust gelukkig.

Even een reminder voor alle mooie mensen:

Bij de psycholoog in de wachtkamer. Helaas geen leuke tijdschriften, maar ik hoef maar heel kort te wachten.

Terwijl ik bij de psycholoog ben zet Giorgio wat spullen op de foto om te verkopen, zoals deze wagen van Quinny. Hij is inmiddels al verkocht en er waren veel mensen die geïnteresseerd waren. Dag wagen, je was fijn! Toch wel gek om spullen te verkopen waarvan je dacht ze nog langer te gaan gebruiken.

Ook nog even langs de apotheek voor een nieuwe voorraad. Dit is de helft van al mijn medicatie, maar vind het al meer dan genoeg, haha.

Samen halen we Sarah weer van de opvang en ik ga aan de slag met het avondeten: wraps met kip en een chili dip, waarvan het recept afgelopen vrijdag online is gekomen.Na het eten tas inpakken en Sarah weer wegbrengen voor een logeerpartij bij opa en oma. Inclusief een paar vrienden.

In de avond schrijf ik het recept uit voor de volgende dag en plof daarna op de bank, ik ben kapot. Psycholoog en even naar de winkel was weer teveel….

Vrijdag

Giorgio is weer naar zijn werk, ik word wakker om 10.00. Ondanks een lange nacht toch niet helemaal fit en nog erg moe. Maar het weerbericht voor de komende tijd maakt alles goed. Kijk dan!

Eerst maar even ontbijten na wat koffie. Ik blijf augurken heerlijk vinden en als ik ze in huis heb gooi ik ze overal op en in.

Het recept voor Oosterse wraps met heerlijke spicy dip kwam online! Heb jij hem al gezien?

Ik heb onwijs zin in de zomer en om weer te gaan zwemmen. In bikini voel ik mij ook altijd prima, ondanks dat ik niet de mooiste benen heb. Dit zijn mijn benen inclusief wolkjes, die ik heb dankzij het antifosfolipidensyndroom. Het worden er steeds meer en ze zitten nu ook op mijn armen en onderbenen. Nog even en ik ben helemaal van marmer 😉

In de middag ben ik gaan stofzuigen en heb ik wat speelgoed opgeruimd. Ook ging ik even naar de Zeeman voor een nieuwe outfit voor Saar, die viert morgen alvast haar 3e verjaardag. En daar hoort natuurlijk een feestelijke outfit bij.

Zaterdag

En vandaag is het alvast feest! Sarah is aanstaande dinsdag echt jarig, maar vandaag vieren we het voor familie. Het feestje houden we iets kleiner dan vorig jaar, want het was toen wel erg druk. Het zal vandaag allemaal al intensief genoeg zijn.

We worden wakker rond 9.00 en nadat ik heb gedoucht maak ik alvast een ontbijt voor Sarah. Wanneer ze beneden komt kijkt ze haar ogen uit naar alle ballonnen en slingers. ‘Wow kijk allemaal ballonnen ik ben jarig! Wow kijk! Mama heb je die ballonnen vastgeplakt?’ Ze vindt het prachtig en geniet, heel mooi om te zien. Terwijl Sarah ontbijt maak ik vast wat hapjes klaar voor straks en Giorgio haalt de taart op. Het feest kan beginnen!

En haar nieuwe kleren aan!

Vanaf 11 uur stromen de mensen binnen en niet lang daarna kunnen we de taart aansnijden. Een echte prinsessentaart voor een echte prinses.

En er volgen heel veel cadeautjes, Sarah weet niet waar ze moet kijken. Ze is enorm verwend!

Stickers, een mooi boek….

Paw Patrol om te verven!

Borduren voor kleine peuter handjes, zo leuk!

Tekenspullen van Frozen.

Een enorme placemat om op te knutselen, verven en kleien.

Woezel en Pip tikkertje. Ze kreeg bij dit spel ook nog haar eerste vriendenboekje van Woezel en Pip.

En bellenblaas! Ze kan het nu eindelijk zelf, scheelt ons weer fulltime blazen.

Het was heel erg gezellig en er waren lekkere hapjes en leuke mensen. In de middag hebben we allemaal even geslapen om bij te tanken, daarna op naar opa en oma om lekker te gaan eten! Eenmaal weer thuis doe ik niks meer en ga ik met de voeten omhoog.Kijk hoe lief, van de nichtjes van Saar kreeg ik een bosje zelf geplukte bloemen <3

En van mijn tante een prachtige bos tulpen. Laat de lente maar komen wij zijn er klaar voor!

En toen was het alweer zondag! Bijna een nieuwe week voor de boeg. Een drukke, volle week (voor mijn doen) met wat afspraken bij de Trombosedienst, een interview voor de NVLE (vanwege mijn aandoening), komende zaterdag naar de Efteling en een lunchafspraak. Een fijne nieuwe week allemaal!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (5)

 • Bedankt voor het oosters recept ! Ziet er goed uit …ga hem van de week maken 🙂 . Gefeliciteerd met jullie dochter . Ik zie dat we de zelfde achternaam hebben …grappig. Ik ben enige tijd terecht gekomen op jou blog terecht gekomen en heb toen de blog gelezen over jou broer . Ik denk dat je heel veel lezeressen hiermee kunt inspireren met jou kracht en positieve tijd. Groet Priscilla

  Beantwoorden
 • Ik miste je overzichtje al. Wat balen set de griep. Hopelijk kunnen jullie nu genieten van t zonnetje.

  Beantwoorden
 • Leuk overzicht weer behalve het ziek zijn natuurlijk.
  Je gerechten zien er allemaal zo lekker uit! Je chicken tonight is een groot succes hier in huis. Heerlijk vinden we het allemaal.
  En wat schattig Sarah haar nieuwe outfit. Dat vestje/jasje heb ik ook voor mijn dochter, zo lief! Goed idee om het zo te combineren.
  Fijne zondag nog!
  Liefs…

  Beantwoorden
 • Proficiat Sarah! Je straalde!!!

  Beantwoorden
 • wat kan Sarah al goed tekenen zeg, wauw! ze is heerlijk verwend op haar feest, fijne dag dinsdag!

  Beantwoorden

Write a comment