Kijk je mee?

Photodiary. Memory Lane 5-11 juni

Nu kan het aftellen echt beginnen, want over niet al te lange tijd trekken we de deur achter ons dicht en rijden we naar Frankrijk! Afgelopen week was beter dan vorige week en ik was ook nog eens jarig. Kijk je mee naar mijn fijne week?

Zondag

Vandaag zelf een rustige dag, gister hebben we de verjaardag van mijn neefje gevierd en dat was ontzettend gezellig. Door het mooie weer fijn in de tuin kunnen zitten en heerlijk gegeten. Ik vond het wel vermoeiend, want was nog erg moe van de EMDR een paar dagen geleden. De rest van de zaterdag hebben we thuis doorgebracht en ik heb in de middag nog even geslapen.

Het was heerlijk buiten, Sarah vermaakte zich prima met water en auto’s. Ze wil overal op en alles uitproberen haha.

zondag

Dit was zondagochtend. Even gek doen met een pyjama op het hoofd. Het gat was een beetje krap en aangezien ik een loedermoeder ben, maak ik eerst een foto en help dan Sarah verder.

zondag2

Mijn ontbijtje van vandaag: gebakken eitjes met kipfilet en soepstengels. Gekke combinatie maar eigenlijk heel lekker. Alsof je ei met toast eet.

Wanneer Sarah een dutje gaat doen in de middag gaan ook alle beestjes en poppen mee. Heel gezellig, maar ze past er dan zelf niet meer bij. Ze checkt even waar ze zelf nog kan liggen.

zondag4

Mijn avondeten: gegrilde vis met heel veel groenten. Ik probeerde voor het eerst van Albert Heijn de kastanjechampignons uit met rode ui en tijm. Heel lekker!

zondag1

Na het eten natuurlijk even sporten (wel korter dan normaal) en even een blogje tikken.

Maandag

Vandaag een dag samen met Sarah. Even bijkomen van vorige week. Ik voel mij nog steeds erg moe van de EMDR maar het gaat beter. Samen maken we nieuwe puzzels en spelen we buiten in de tuin. En ik ontvang mijn derde grote liefde…deze Tomberlands! Voor nu nog veel te warm, maar komende winter kan ik ze aan. Op dit moment zijn ze stukken goedkoper omdat het zomer is, dus dan is dit het moment om ze aan te schaffen. Ik liep al een jaar op nepperds en heb ze onwijs veel gedragen. Dit is mijn eerste cadeautje aan mijzelf voor het afvallen.

maandag

Lekker fruit eten in de ochtend: Sarah krijg een bakje met aardbeien en banaan. Deze combinatie is haar favoriet en ook die van mij trouwens.

maandag1

En we rijden scooter langs rivieren en bergen en maken zo nu en dan een stop. Ook nemen we af en toe lifters mee, die heel soms zelfs naakt zijn.

maandag2

Tineke, de engste pop die er bestaat, is Sarah haar favoriet. We doen even een hair-do want het haar zat niet meer goed.

maandag4

En na al dat spelen eten we ook gewoon lekker buiten! Met nog meer aardbeien, komkommer en tomaat. En een ‘kekketje appelsoop’.

maandag5

Sarah gaat even slapen en ik probeer vandaag maar even niet te slapen overdag. Ik ruim beneden wat op en schrijf wat blogjes. Wanneer Sarah wakker word fietsen we na wat eten en drinken richting de apotheek om de eerste voorraad voor de vakantie op te halen. Ook neem ik gelijk zetpillen voor Sarah mee voor zo nodig en ik krijg een medicijnpaspoort mee. Wil je weten hoe Sarah vreemde mensen aankijkt? Nou…zo dus. Net zo lang tot ze kijken en lachen. Clowntje.

maandag89

Na het avondeten douchen we Sarah en ik ga sporten boven. Daarna chillen voor de televisie!

Dinsdag

Ik moet vanmiddag naar de bedrijfsarts en dan past mijn vader op Sarah. Maar voordat het zover is vermaken wij ons thuis eerst. Dit zijn Didi en Dushi, ze mochten mee naar beneden en moesten ook aan tafel. En een cracker eten. Uiteraard, want niks eten zou niet eerlijk zijn. Welkom tafelgasten.

din1

Ook Herma en Haas moeten goed worden verzorgd. Prima, doen we even. Er is weinig onmogelijk hier in huis.

din2

Ik fiets aan het eind van de ochtend naar mijn vader met Sarah en daar eten we wat, waarna ik naar de bedrijfsarts fiets en Sarah gaat slapen. Op de terugweg fiets ik langs de Albert Heijn voor wat boodschappen en mijn oog valt op deze reiseditie…JA! Deze moet zeker mee.

din

Mijn tutje…druk bezig met haar tasje (die mee moest naar opa en oma) en armbandje, telefoon en spiegel. Hilarisch en zo lief om te zien.

din5

Ik schrijf een blogje na het avondeten en sla een dagje sporten over, want vandaag is mijn ‘weinig koolhydraten-dag’.

Woensdag

Goedemorgen! Door het andere ritme van Sarah worden we pas om 10.00 wakker. Ze valt pas laat in de avond in slaap (tegen 22.30) wanneer het donker wordt. Ze zit alvast in de vakantiemodus waarschijnlijk. Het is niet zo zonnig als voorgaande dagen maar lekker genoeg om de deuren naar de tuin weer open te gooien. Hier kan juffrouw Saar eindelijk even wat eten nadat alle kindjes slapen of lief spelen.

woen

Deze week voor het eerst aan mealprep gedaan trouwens met de handige saladebox van Mepal. Deze kreeg ik een tijdje terug opgestuurd en hij is echt heel fijn. Met aparte compartimenten en zelfs een bakje voor je dressing. Ik nam gister voor de lunch bij mijn vader deze salade mee en een paar schijfjes ananas. Helemaal perfect!

woen1

Ben ik erg? Ik kocht voor Sarah een eigen lippenbalsem. Voor de zon en droogte straks, maar ook omdat ze steeds ook lippenbalsem op wil wanneer ik deze opbreng. Ik ga er niet altijd op in maar soms wel en omdat ik weleens een koortslip heb vind ik dit niet zo ideaal. Nu heeft ze haar eigen balsem, die overigens wel mijn eigendom blijft anders smeert ze zich straks helemaal onder. Haha. woen2

Deze week eet ik veel rookvlees met het dieet maar dit is zo zout. Ik was dan ook ontzettend blij dat ik deze variant in de supermarkt vond met minder zout! En…hij is net zo lekker.

woen5

Na het avondeten sport ik een half uur en schrijf ik een blog. Ook krijg ik een soort opruimwoede en ik ruim mijn kledingkast weer eens uit.

Donderdag

Vandaag de dag voor een nieuwe EMDR therapie! Deze staat om 11.00 gepland en ik breng Sarah om 9.00 weg naar het KDV. Heerlijk op de fiets.Maar eerst nog even ontbijten en de appelstroop uitsmeren!

donderdag65

Na de therapie fiets ik een stukje door naar het centrum en koop ik nog wat korte broeken, hempjes en een jurkje. Dit is één van de jurkjes die meegaat op vakantie. Ik vind hem zo leuk! En het feit dat ik een jurkje aan heb mag in de krant.

donderdag

Sarah haal ik om 17.00 weer op en ik heb in de middag heerlijk vooruit kunnen werken aan de blog. En kijk nou wat ik krijg van mijn lieve meisje! Voor mijn verjaardag morgen, zo lief. Ik word altijd helemaal blij van al die knutselwerkjes, zo trots.

donderdag1

Giorgio moet met Shiva naar de dierenarts rond etenstijd om bloed te prikken. Ze geeft nu elke dag over en het kan zijn dat ze teveel hartmedicatie krijgt. Het is fijn dat het voor de vakantie nog even gecheckt wordt. Weer kregen we te horen dat haar hartritme één rommeltje is en dat het elk moment een keer afgelopen kan zijn. Nou ja dat wisten we al, en liever dat dan een lijdensweg.

Sarah en ik eten dus samen. Ik maak lekkere gehaktballen met komkommer en tomaat. Eerst gaat altijd de tomaat op, daarna de komkommer en dan het vlees. En de pitjes van de tomaat moeten uiteraard worden opgelepeld.

donderdag2

Shiva is weer terug rond 19.00 en volgende week krijgen we de uitslag. Arm beest, heeft bijna net zo’n lang medisch dossier als het vrouwtje….haha.

donderdag3

Sarah gaat in de avond naar mijn ouders om te logeren en ik drink er nog even een kopje thee. Daarna terug naar huis, televisie kijken en chillen. Wel doe ik nog even wat buikspieroefeningen.

Vrijdag

Ik word wakker op mijn 31e…want ik ben jarig! Alleen is er niemand in huis om tegen te praten of een taartje mee te delen. Geeft niet, want die heb ik toch niet. Ik douche, maak mij op en ga naar de kapper. Elke keer had ik de energie niet om te gaan, nu voel ik mij redelijk goed. Het is gelukkig niet druk en ik laat mijn puntjes en laagjes weer knippen. Niet heel anders en schokkend, wel kreeg ik op mijn kop van de kapster dat mijn haar best dood en gebroken was. Ik doe vaak mijn haar in een knotje met een elastiek, maar dit is zo slecht. Nu toch maar elke keer los of de invisibolble gebruiken. En toch iets vaker de puntjes laten knippen in plaats van eens per jaar. Ja….oeps…

In het centrum haal ik bij het Kruidvat nog even heel veel slechte dingen voor de heenreis als we op vakantie gaan.

vrijdag

Het is niet zo dat ik op vakantie helemaal los ga met snoepen en eten, integendeel! Ik neem keurig mijn boek mee en mijn springtouw. Ik laat de croissantjes en stokbrood heerlijk smaken, maar met mate. Ik geniet net zo hard van lekkere salades en minder koolhydraten. Komt helemaal goed!

In de middag doe ik even een flinke pedicure en ga ik aan de slag met deze vijl. Ik heb niet veel eelt dus het is zo klaar. De eeltsokken van laatst had ik trouwens vorige week geprobeerd en ik vond ze redelijk effectief. Mijn voeten gingen vervellen, maar onder mijn hak en grote teen bleef toch wat eelt zitten. Terwijl de plekken waar ik geen eelt had ook ging vervellen. Ik weet niet wat ik er van moet vinden, ik zal hem niet snel weer kopen.

Deze voetencrème daarentegen….wowie! In combinatie met de vijl heb ik nu voetjes om van te dromen.

vrijdag1

En ik nam weer wat mee voor de vakantie….voor neefje Thijs en Sarah in het zwembad. Hoe moeten we dan allemaal meekrijgen? *lacht*

vrijdag12

En ik heb nog steeds niet genoeg make-up. Dus nam ik deze prachtige blush en highlight stick mee. Scheelt weer een kwast, zo’n stick! Binnenkort kun je ook een blog verwachten met wat ik allemaal meesleep op vakantie aan make-up en verzorgingsproducten. vrijdag65

Zaterdag

Er is een leuke open dag op de kinderboerderij vandaag met spelletjes, schminken en nog veel meer leuks. In de ochtend wil ik even met Sarah daar naartoe en in de middag zullen we even flink wat inkopen doen voor de vakantie. De laatste voorbereidingen gaan nu pas echt beginnen! Morgen een rustige dag met een nieuw wereldgerecht, verder vooruit bloggen en een beetje schoonmaken in huis en de wasjes doen.

En niet geheel onbelangrijk: ook nog wat voorbereidingen treffen voor mijzelf wat betreft de vakantie. Benen bruinen dus, zonder zon. Dag melkflessen!

zaterdag

Doe jij trouwens al mee met deze gave winactie? Je kunt een laptop winnen voor je kind(eren)! De winactie loopt tot en met aanstaande woensdag. zaterdag5

Volgende week volgt er nog een update van het Killerbody dieet. Ik zal een paar dagen eerder wegen en meten omdat we daarna op vakantie zijn. Ik vond onderstaande tekst wel heel grappig en herkenbaar, maar dit jaar gelukkig niet van toepassing. Er zal trouwens nog een blog verschijnen over hoe je op gewicht kunt blijven tijdens de vakantie. Niet geheel onbelangrijk!

Wat zijn jullie plannen voor dit weekend? Ik hoor ze graag, vind ik leuk! En ik wens je natuurlijk een heerlijk weekend toe.

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (7)

 • Alvast een fijne vakantie gewenst! Geniet ervan met je gezin. 🙂

  Beantwoorden
 • Hihi dat snoetje ook van Sarah als ze haar pyjama niet over haar hoofd krijgt ?

  Beantwoorden
 • Wat een heerlijk vooruitzicht; vakantie! Ik kom altijd al helemaal in de vakantiesfeer met de laatste voorbereidingen.
  Wij gaan dit weekend nog even op zoek naar een nieuwe matras voor in onze caravan en ik wil nog even langs de Primark 🙂

  Beantwoorden
 • Wat heerlijk dat jullie meisje zo goed kan spelen zelf. Heerlijk om te zien lijkt me

  Beantwoorden
 • Oooh ook al een vakantie in het vooruitzicht, wij ook alleen gaan we helaas naar de regen als ik het weerbericht moet geloven haha. Die foto van al dat appelstroop, heerlijk haha!

  Beantwoorden
 • Veel leuke dingen gedaan en ook weer rustig aan gedaan zo te zien. Nog gefeliciteerd! Ik wens jullie alvast heel veel plezier op vakantie. Dat jurkje staat je inderdaad goed!?

  Beantwoorden
 • Wat een heerlijke week. Dat met die appelstroop is herkenbaar ?? behalve dat Shiva niet zo lekker gaat. Pfoe heftig is dat he. Ik hoop dat ze het nog even vol houd en niet te veel hoeft te lijden.

  Beantwoorden

Write a comment