Kijk je mee?

Photodiary. Memory Lane 5-11 februari

Een week met heerlijke nieuwe recepten, een trots en verlegen meisje, rust en leuke vooruitzichten. Veel plezier met een nieuwe photodiary van mijn week!

Zondag

Een leuke dag voor de boeg: onderweg naar een meet en greet met Paw Patrol! Sarah weet in de auto nog van niks maar de verrassing was heel groot en leuk. Het was in het PIT veiligheidsmuseum in Almere. Het museum zelf is ook heel erg leuk voor kinderen en je kunt een speurtocht doen en in politieauto’s, brandweerauto’s en ambulances zitten.

Na een rondje in het museum gingen we in de rij staan voor een ontmoeting met Marshall. De drukte viel heel erg mee en na 10 minuten in de rij waren we aan de beurt. Sarah zag Marshall al vanaf een afstand en kon echt niet wachten! Hier kijkt ze de mevrouw aan en je ziet haar denken: schiet op ik wil er naartoe.

Eerst vond ze het een beetje eng, maar toen we samen met haar naar Marshall liepen ging het goed. Ze stond er verlegen maar zo ontzettend trots! Even wat leuke foto’s en een filmpje maken en het was weer klaar.

Ze vond het geweldig leuk, echt onbetaalbaar. In het museum kon je ook nog uniformen aantrekken. Hij is nog wel een beetje te groot…

Daarna kochten we nog wat kleine dingen van Paw Patrol in het museum en gingen we lunchen bij de MacDonalds. Omdat het kan en mag. Voor mij was het een jaar geleden en ik genoot van mijn frietjes en Big Mac!

Eenmaal thuis was de batterij bij ons allemaal flink aan het knipperen. Giorgio ging boodschappen doen, Sarah en ik gingen uitrusten. Ondanks dat zo’n uitje er ontzettend inhakt is het wel de moeite waard. Vooral om Sarah zo te zien genieten. De rest van de zondag doen we weinig en in de avond hang ik voornamelijk op de bank.

Maandag

Na het ontbijt: mama, wil je mij zoeken? Verstoppertje spelen is nu favoriet en ook als papa thuiskomt moet er verstopt worden. Vaak zitten Sarah en ik dan samen onder het kleedje te giechelen tot papa binnenkomt. Ik leef weer in mijn tweede jeugd.

Maandag is een dag met een after-uitjes-dip. Ik ben doodmoe en niet vooruit te branden. We doen dus lekker rustig aan, spelen wat met de auto’s en met het winkeltje. Ook slapen we een paar uur in de middag na een heerlijke lunch. Ik maakte een oer Hollandse salade.

Wanneer we weer wakker zijn gaan we aan de knutsel met de stempels die we gister kochten van Paw Patrol. Zoals je ziet een geweldige kwaliteit inkt ook. Huil.

Maakt op zich niet uit, Sarah vindt het leuk. En ook gaat ze aan de slag met alle stickers van Paw Patrol. Ja, we zitten ook in een sticker fase.

In de avond heb ik gelukkig nog een beetje energie over om een blogje te schrijven. Ondertussen brengt Giorgio Sarah naar bed.

Dinsdag

Het enige wat we vandaag ‘moeten’ is naar dekinderboerderij. Het is vreselijk vies weer met motregen maar Sarah verheugt zich er zo op dat we gewoon de regen en de kou trotseren. Met zeiknatte billen, jas en laarzen vermaakt ze zich op de glijbaan en de schommel. De dieren hinderen haar dit keer niet zo, op de boerderijkat na. Na een uurtje stappen we verkleumd op de fiets op knakworstjes te halen voor de lunch. Ook omdat het kan.

Broodjes voor Saar!

En dit is de ‘na’ foto. Heel herkenbaar gok ik. Saar weigerde ook de kale broodjes op te eten, behalve als er appelstroop op werd gesmeerd. Oké dan…

Ik eet een Italiaanse bol met gerookte zalm en na de lunch duiken we allebei ons warme bedje in. Moe en koud van het avontuur buiten. Om weer twee uur later wakker te worden met iets warmere voeten. Sarah speelt daarna met haar Paw Patrol personeel, ik gooi overal snel een doekje over. Doordat ik nu prioriteiten moet stellen vanwege vermoeidheid schiet het huishouden er in. Soms lukt het om te stofzuigen of om zoals nu even een doekje overal langs te halen. Stofzuigen én dweilen is een illusie geworden. Evenals de hele woonkamer ‘even onder handen nemen’. So be it.

Deze doekjes van de AH vind ik trouwens vreselijk irritant. Ze hebben de geur verandert evenals het schoonmaakgoedje. De doekjes stinken nu en schuimen onwijs. En ze komen er met z’n tienen tegelijk uit.

En omdat het buiten nog steeds prut is maken we een klein huisje binnen. Ziet er misschien niet echt veelbelovend uit, maar Saar vond het prachtig. Ik kan niet wachten tot ze ouder is en we echt hutten kunnen bouwen. Lijkt mij geweldig!

Na het avondeten maak ik een blogje voor de volgende dag. Daarna is het tijd om een tijdschrift te lezen onder gezelschap van een kleedje.

Woensdag

Vandaag: wederom bloedprikken en heel hard hopen dat het dit keer wel weer een keer goed is. Nadat we terug zijn maak ik een proteïne pannenkoek met havermout, banaan, appel en wat chocoladehagel. Sarah wil er ook één! En hij is in no time op.

Daarna een filmpje kijken: Shrek is nieuwe favoriet. En vervolgens wil ze die elke dag een keer zien. Dit keer samen met pop en Robijn. Grappig feitje: Robijn is net zo oud als ik! We hebben na de film samen gespeeld, ik met Robijn en Sarah met de pop. Een soort rollenspel. En tegen elkaar kletsen. Spelen wordt echt steeds leuker!

Haha, dit kwam ik tegen toen ik op mijn Instagram aan het scrollen was. Ik zie het ook helemaal voor me.

Eind van de middag toch even een dutje voor de kleine mevrouw. Wanneer we haar overdag laten slapen slaapt ze in de nacht rustiger zonder veel te huilen. Ze heeft het dus toch nog nodig. Een uur later maak ik haar weer wakker en ze laat Beer de rug kriebelen van Hippo. Lekker ding.

In de avond werk ik wat mailtjes weg en ik schrijf een blogje. Ik merk dat ik dat net red wanneer ik overdag veel heb genikst. Is zo saai, maar het is de waarheid. Daarna televisie kijken en bank hangen.

Donderdag

Sarah gaat naar het KDV en omdat het zo koud is en sneeuwt brengt mijn vader haar met de auto weg. Samen zwaaien we haar op school uit en ik word weer netjes thuisgebracht 😉 Eenmaal thuis krijg ik dit in een appje van Giorgio. Sarah heeft ook selfies met zijn telefoon gemaakt.

Wat ik doe op mijn ‘vrije’ dag? Minder dan ik zou willen, maar precies goed wat mijn lichaam nodig heeft. Ik douche lekker lang, ik slaap even en daarna tik in een blogje. Onder het genot van een lekkere salade en wat left over zalm.

In de middag halen mijn vader en ik Sarah weer op van het KDV. Daarna komt Giorgio ook al snel thuis en ik begin met het maken van een nieuw recept. Dat is het enige moment van de dag dat ik volledig ontspan en tegelijk een beetje energie krijg: koken! Na het koken helpt Sarah papa om de keuken een beetje schoon te maken. Je ziet vaak aan mijn troep of iets goed gelukt is of niet. Hoe meer troep, hoe beter het recept.

Dit was het resultaat! Ovenschotel met prei, kerrie en gehakt. Heel makkelijk en onwijs lekker. Het recept kwam gister online op de blog. Ga jij hem snel maken?

Ik kreeg de vraag waar je gerookte paprikapoeder kunt kopen. Dit is een aanrader: La Chinata. Je koopt het blikje bij de supermarkt maar bij de toko hebben ze hem vaak ook. Dit is heerlijk (ook om geroosterde amandelen mee te maken) maar let op: hij is ook een beetje scherp.

Na het eten brengen we Sarah weg naar mijn ouders samen met een halve schaal eten. Ik had zoveel gemaakt dat ik besloot de helft aan mijn ouders te geven. Wanneer we weer thuis zijn ontbreekt mij de energie om te bloggen en verplaats ik het naar morgen.

Vrijdag

Eigenlijk….moest ik gaan sporten vanochtend. Maar zodra ik om 9.30 mijn ogen opendeed wist ik dat dit geen goed plan was. Hoofdpijn, moe, branderige ogen. Rustig opstarten met koffie dan maar. Met uitzicht op mijn mooie witte druifjes. Die geur alleen al….IK WIL LENTE.

En er komt een pakketje met kaas binnen. Voor de samenwerking die ik heb met een webwinkel. Daar ga ik weer heerlijke recepten mee bedenken!

Even ontbijten met een ontbijtje dat ik de hele week al eet: kwark met appel, rozijnen en kaneel. Saai maar blijft lekker.

Daarna stap ik heel lang onder een warme douche en ik pleeg een telefoontje met een uitgever van een blad waar ik misschien met een interview in kom te staan. Het was een heel leuk gesprek en hopelijk gaat het bezoekje aan Amsterdam binnenkort door! Wordt vervolgd.

De rest van de middag wissel ik de bank af met ‘iets nuttigs’ zoals het opruimen van de vaatwasser en het opruimen van wat speelgoed. Giorgio is om 17.30 thuis en we halen daarna meteen sarah weer op. En geen zin om te koken daarna…dus het wordt…Een SAF dag! Schijt aan Fajah 😉

Sarah geniet ook van de patatjes en een frikandel. Het lekkerste vindt ze de pindasaus van papa die ze pas vandaag ontdekt heeft.

In de avond schrijf ik dit weekoverzicht af en plof ik in mijn pyjama en een reep chocolade op de bank. Het weekend is begonnen!

Zaterdag

Ja en wat voor weekend….zonder plannen, helemaal leeg en blanco. We gaan gewoon zien wat we gaan doen en vooral heel erg genieten. Lekker stukje wandelen als er sneeuw ligt, naar de speeltuin of iets anders. Komt wel goed! Wat zijn jullie plannen?

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (3)

  • Wat we lekker weekje. Je ziet daar stralen en bij Paw Patrol. Ik moet vandaag werken en morgen heb ik een date met een aantal blog vriendinnen. Heel erg zin in. Fijn weekend!

    Beantwoorden
  • Wat een fijn weekje.En wat een leuke verrassing voor Saar! Ik ben benieuwd naar je recept met kaas. En die SAF dag, geweldig! Die ga ik onthouden. Geniet van het rustige weekend!

    Beantwoorden
  • Ik vind weekoverzichten van jou altijd leuk. Geweldig die selfies van Sarah!

    Beantwoorden

Write a comment