Kijk je mee?

Photodiary. Memory Lane 5 – 10 juni

Een week met lekker en bijzonder eten, een vol vermoeid hoofd en een jaartje ouder worden! Kijk je mee naar mijn week van dag tot dag?

Maandag

Heerlijk nog een extra dag vrij na 0nze vakantie. Deze laatste dag vrij met z’n allen besteden we vooral heel erg lui, maar later op de dag willen we naar ‘Eten op Rolletjes’. Drie dagen lang staan er foodtrucks waar je van alles kunt proeven. Ook schijnt er animatie voor kinderen te zijn. Maar eerst een broodje!

Hier zijn we dan! Bij Eten op Rolletjes kun je vooral veel bijzondere dingen proeven, iets waar Saar niet altijd gelukkig van wordt (scherp eten bijvoorbeeld). Maar er staat ook een Foodtruck met ons favoriete Italiaanse ijs! Een bolletje Kinderbueno ijs ging er prima in.

En papa en mama zetten hun tanden in een broodje worst met Jalepino pepers, kaas, cocktailsaus en gebakken uitjes. Wat een goede combinatie! Het broodje was ook heerlijk vers afgebakken. Zeker een idee om thuis een keer te maken.

Hilarisch, de teksten die bij deze Foodtruck staan. ‘Girls love my sausage’ bijvoorbeeld. En er stond ook in het Engels dat je maar beter veel worst kunt eten, want dikke mensen worden minder snel ontvoerd.

Hé, dat lijkt de caravan wel van Bassie en Adriaan!

Sarah genoot van het springkussen en van de draaimolen. Rond etenstijd gingen we weer naar huis en ik kookte een simpel maaltje met pasta en kipgehaktballetjes. In de avond geen energie meer voor niets, dus languit op de bank televisie kijken. Gek hoor, maar ik heb de televisie helemaal niet gemist in de vakantie!

Dinsdag

Het weer is vreselijk, nu ik zoveel regen zie wil ik het liefst direct terug naar Curacao. Ja ik heb heimwee! Dan maar binnen de kleine meid vermaken en we lezen en tekenen heel wat af. Hieronder zie je mijn zus en haar zoontje. Duidelijker kan niet! Ik vind die benen altijd zo grappig die kindjes onder het rondje tekenen.

En om dat trieste weer te vergeten bak ik een pannenkoek van havermout en banaan voor mijzelf. Inclusief gebakken appeltjes en wat chocoladehagel. Dit heb ik wel gemist op vakantie, het blijft mijn favoriete ontbijt.

In de middag is het droger en Saar en ik gaan er toch even uit. Ik zag leuke spulletjes van Fiep Westendorp bij de Albert Heijn en ik nam deze gebaksvorkjes mee en een koekstempel. Hoe lief zijn ze! Het is dat we de rest niet echt nodig hebben (een deegroller en beslagkom hebben we al), maar ik wilde het liefst alles meenemen.

Kijk hoe schattig….dat wordt snel koekjes bakken met de kleine meid.

Ik ben in de avond druk met het maken van een receptenindex voor de blog. Mensen kunnen mijn recepten soms moeilijk terugvinden en moeten dan eindeloos scrollen. Ik kreeg een ingeving om ze op alfabetische volgorde op de website te zetten met een klikbare link. Hartstikke handig, maar wat een werk! In totaal ben ik er ruim 2,5 uur mee bezig geweest, maar alle blije en gelukkige reacties maakten het allemaal weer goed. Heb jij de index al gezien? Nu pas besef ik hoeveel recepten er al online staan!

Woensdag

Ik was in de veronderstelling dat ik vandaag bloed moest gaan prikken, maar gelukkig kwam ik er op tijd achter dat het volgende week is. Maar goed ook, want het komt weer met bakken uit de lucht.

Later in de ochtend is het droog en ik stap met Sarah op de fiets richting de apotheek voor mijn nieuwe medicijnen. Ook nemen we een lekker broodje mee voor de lunch. Een heerlijk krosanje, aldus Saar.

Croissantje, smeerkaas er op en smullen maar! Af en toe moet kunnen!

Om daarna meteen de calorieën weer te verbranden met stofzuigen….

En in de middag is het wederom baggerweer. Gelukkig heb ik nog een setje om te verven (uit Amerika). Het zijn zogenaamde hangertjes die je in de zon kunt hangen en die je kunt verven. Het is een soort lak die je kunt laten drogen en dan kun je het ergens ophangen. Best geinig!

En verder knuffelen we heel veel. Sarah is sinds vorige week een stuk meer aanhankelijk en zoekt veel contact en knuffels. Zou ze iets merken van ons verdriet?

Woensdagavond schrijf ik een blogje en werk ik wat mailtjes weg. Daarna beginnen we met een nieuw seizoen Modern Family!

Donderdag

Donderdag gaat sinds tijden weer de wekker, om 8.30. Gelukkig niet heel vroeg. Ik breng Sarah straks naar het KDV en ik heb zelf een afspraak bij de psycholoog. We beginnen de dag natuurlijk met een lekker broodje en wat drinken. Alleen hoe durf ik het broodje voor Sarah zelf te smeren? De tranen stonden in haar ogen….oeps.

Vandaag was heel blogland in rep en roer omdat je via deze website kon kijken hoeveel van je volgers op Instagram nep zijn. Bij mij viel het mee, maar bij sommige grote bloggers en influencers was het een stukje schokkender. Of deze website helemaal klopt weet ik niet, maar het was wel even hilarisch.

Over cijfers gesproken. Toen ik mijn telefoon leeg wilde maken van foto’s kwam ik deze tegen uit Curacao. Op de laatste dag tankten we onze huurauto vol en de prijs voor benzine is daar echt een lachertje. Omgerekend 80 eurocent per liter….scheelt bijna de helft met hier! Een volle 70 liter tank kost je op Curacao dus ongeveer 60 euro, twintig euro goedkoper dan in Nederland. Au.

En dit mooie meisje was vaak op de foto gezet door opa tijdens de vakantie. Vandaag kreeg ik alle foto’s te zien op een USB en wat zitten er leuke foto’s tussen! Deze zou ik bijna willen inlijsten en ophangen. En misschien doe ik dat ook wel!

In de avond heb ik geen energie meer voor een blog. Ik ben letterlijk leeg en heb een vol hoofd tegelijk. Ken je dat? Het gesprek bij de psycholoog was wel even fijn maar ik was de rest van de dag kapot. Bank hangen dus en vroeg naar bed. En elke keer niet vergeten mijn nieuwe medicijnen in te nemen voor het slapen. Ik heb er nu ook een cholesterolverlager bij. En ik ben begin 30….snap jij het? Hopelijk word ik met deze shitload aan pillen minstens 100 jaar.

Vrijdag

Ik heb slecht geslapen en helaas is Sarah al vrij vroeg wakker. Als een zombie maak ik een ontbijt voor Sarah en ze wordt na een tijdje opgehaald door opa. Ze gaat daar een middag naartoe voor wat afleiding voor opa en oma en ondertussen kan ik even bijkomen. Eerst een warm bad, daarna een heerlijk dutje. Genieten! Ook pleeg ik een telefoontje met mijn arts en in de namiddag pik ik Sarah weer op met de fiets. Eerst even een snelle (late) lunch. Een wrap met zalm, sla en feta.

En zo liepen we aan het eind van de middag door de Albert Heijn. Met een pop in mijn tas en een kind aan mijn hand. Moet kunnen.

En niet doorvertellen hoor, maar ik nam deze zak chips mee. De lekkerste ooit als je het mij vraagt. Houd je van scherp? Dan moet je deze zeker proberen. Niet voor watjes…

Sarah is gesloopt door het dagje bij opa en oma en heeft zich uitstekend vermaakt. ‘Ik von het leuk bij opa oma’. Eenmaal thuis begin ik met koken en speelt Saar een spelletje op de Ipad.

Er staat een simpel maaltje op het menu: hamburgers met ovenfriet. Leuker kunnen we het niet maken, maar het smaakte prima! En vanavond genieten van de chipjes….

Zaterdag

Het is een feit….vandaag ben ik een jaartje ouder! Ik ben 32 geworden om precies te zijn. Een groot feest gaat het niet worden, maar er komen wel een paar lieve mensen langs om te helpen met taart eten en om even bij te kletsen.

In de ochtend houden Sarah en ik ons bezig met de taart, een verse appeltaart. Blijft de lekkerste taart als je het mij vraagt.

De rest van de dag zien we wel wat er op ons pad komt en morgen houden we sowieso een familiair pyjamadagje. Verder verheug ik mij op de nieuwe afleveringen van Modern Family en OITNB. Wie is nog meer aan het kijken?

En natuurlijk ga ik genieten van mijn cadeautjes. Deze kreeg ik gister al van Giorgio en ik ben heel benieuwd! Links ‘Fuck it’, over loslaten, ontspannen en gelukkig zijn. Grappig geschreven en een inspiratiebron om aan je geluk te werken. En rechts het bucketlist boek voor koppels, met 250 dingen die je met je partner gedaan moet hebben. Over dit bucketlist boek voor koppels binnenkort een uitgebreider blogje!

Wat zijn jullie plannen dit weekend? Ik hoor ze graag, vind ik leuk! Fijn weekend allemaal.

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (3)

 • Hele mooi foto van Sarah. En wat een werk zeg al je recepten…

  Beantwoorden
 • Gelukkige verjaardag!
  Hier ook al een aantal afleveringen van OITNB gekeken. Straks voor het eerst in een Marokkaans restaurant eten, ben benieuwd.

  Beantwoorden
 • Gefeliciteerd met je verjaardag!!!!!!!!!
  Ik wens je een mooie dag toe! Het weer zit in ieder geval mee!
  Liefs…

  Beantwoorden

Write a comment