Kijk je mee?

Photodiary. Memory Lane 4 -10 september

Iets later dan jullie misschien gewend zijn, in verband met de grote mamabloggersdag! Maar hij staat nu toch echt online: een nieuw weekoverzicht. Een week van heerlijk weer, kriebelhoest, op pad en wederom lekker en gezond eten. Kijk mee naar mijn week in (heel veel) foto’s!

Zondag

Vandaag besteden we aan….knoeien! We haalden een oude salontafel van zolder want Sarah wilde vingerverven. En het liefst ongegeneerd natuurlijk. Sarah maakte er een waar kunstwerk van door na het verven van een kleurplaat haar handen ook in te smeren en af te drukken op de tafel. Kan allemaal en dat is het leuke. Voordeel van deze verf is dat je hem er zo weer afpoetst.

zondag

En de muren bleven wit.

zondag5

Gister hebben we naar de truckersdag gekeken. Dit is een evenement waar heel veel vrachtwagens en vrachtwagenchauffeurs uit het hele land aan mee doen. Verstandelijk gehandicapten hebben de dag van hun leven en mogen in de vrachtwagen mee en er wordt heel veel getoeterd en gezwaaid. Vlakbij het huis van mijn ouders was er een mooie plek langs de route om te kijken en te zwaaien. Sarah vond het indrukwekkend maar was de herrie al vrij snel zat. Dat is ook wel aan haar gezicht af te lezen.

zondag1

Nog even een hele lieve foto die opa laatst maakte: kijk wat voor een mooi meisje we op de wereld hebben gezet. Hartstikke trots hier! En verliefd.

zondag4

Op de één of andere manier word ik de laatste tijd erg snel blauw. Mijn hele linker bovenbeen is paars en overal op mijn benen en armen heb ik plekken. Gelukkig is het seizoen van de bikini bijna voorbij, maar stom staat het wel. Je ziet soms ook echt mensen denken en kijken ‘wat heeft zij nou weer gedaan’.  En heel soms kijken ze dan ook naar Giorgio, haha.

De zondag zelf is niet zo heel spannend verder. Ik kook wederom een Wereldgerecht en brainstorm over nieuwe recepten voor een samenwerking met kaas. Giorgio maakt zich klaar voor zijn laatste week op zijn oude werk. Daarna begint hij (na een weekje vakantie) bij zijn nieuwe baan. Spannend!

Maandag

Sarah en ik worden niet zo lekker wakker. Keelpijn, hoesten en heel veel snot. Dat wordt rustig aan doen vandaag en na het ontbijt duiken we op de bank onder een kleedje. Herma lag er ook bij. Zo fijn dat Sarah nu goed kan aangeven hoe ze zich voelt. ‘Mama Garah beetje siek’.

maandag

Aan het eind van de ochtend een opleving en we bouwen een kasteel voor de pop. Ontwerp: Sarah Boekhouder.

maandag1

Even een snack tussendoor…komkommer en stukjes kaas. De meeste kaas is al gepikt zoals je ziet.

maandag2

We slapen allebei in de middag en worden rond 16.00 wakker. Daarna even bijkomen en liedjes zingen. Dit boek komt inmiddels mijn neus uit en is helemaal gammel en gescheurd, maar het is echt een favoriet boek van Sarah.

maandag43

Giorgio komt rond 17.00 thuis en begint met het koken van spaghetti met verse tomatensaus. In de avond leef ik ook op (door de paracetamol) en doe ik nieuwe buikspieroefeningen met de app Pumpup. Kennen jullie die? Dit is niet gesponsord ofzo, maar ik hoorde er goede verhalen over. Het is een soort community voor mensen die bezig zijn met sporten en gezond eten. Maar wat mij vooral trekt: alle workouts die er op staan. Duidelijk met beelden en iemand die je motiverend toespreekt. Na de buikspieren trainen ben ik kapot.

Dinsdag

Nog steeds niet fit en ook een beetje brak na alle kriebelhoest ’s nachts, maar Snot en Koker zorgen wel voor elkaar vandaag. Sarah doet in elk geval haar best om mama zo mooi mogelijk voor de dag te laten komen. Ze brengt een lipstick aan bij zichzelf en bij mij. Prachtig.

dinsdag

Bizar…ik heb het koud en buiten is het warm. Onder een kleedje eet ik mijn ontbijt op: gebakken eitjes met kipfilet, champignons en kruiden.

dinsdag2

Alhoewel we echt niet lekker zijn, is het weer wel heel erg fijn. Het is zonnig maar niet te warm of te vochtig, dus we trekken na het slapen onze stoute schoenen aan en gaan toch heel even naar de speeltuin in de buurt. Sarah ontdekt al snel een soort hangmat. Je merkt toch altijd wat van dat Antilliaanse bloed.  Ik mocht er trouwens niet bijliggen helaas.

dinsdag1

En na het schommelen, glijden en klimmen even langs de supermarkt. En deze kon ik niet laten staan, ook al lijkt het nog hoogzomer buiten.

dinsdag8

We komen eind van de middag weer thuis en ik begin meteen met koken. Ik maak een Oosterse rijstschotel met makreel. Dit is ontzettend makkelijk en heel erg lekker. In de avond probeer ik de squats uit die in de app staan uitgelegd. Ik kom tot de helft en dan ben ik op.

Woensdag

Ik kom amper mijn bed uit vanwege de spierpijn (geen verrassing) maar moet er toch echt uit. Om 10.30 moet ik bij de huisarts zijn om te evalueren hoe het gaat met de EMDR en de medicijnen. Ik heb zo’n ontzettend fijne huisarts. Het plan is nu om een soort revalidatie traject in te gaan voor wat betreft de vermoeidheid (o.a door SLE) en hoe daarmee om te gaan. Binnenkort zal ik daar een blog over schrijven.

Daarna eten we heerlijk een broodje. Sarah laat altijd even zien hoe dat eruit ziet.

woensdag

En wanneer zij op bed ligt probeer ik toch uit bed te blijven. Zodra ik ga liggen begint de kriebelhoest. Ik maak groene thee met honing en dat helpt gelukkig een beetje.

woensdag1

En ik maak een lekkere lunch: een wrap met wat kipfilet, sla, jalepino pepertjes en kaas.

Sarah is wakker om 15.30 en we vertrekken op de fiets naar opa en oma om daar even wat te drinken. Tineke moest mee, maar Sarah laten vasthouden gaat niet goed gok ik. Dus dan maar zo.

woensdag43

Sarah speelt heerlijk met het speelgoed van opa en oma en ik klets bij met ene kopje koffie. Daarna is het alweer tijd om naar huis te gaan en te koken. Vandaag eten we kipfilet met ketjap en groenten. Voor Sarah maak ik er wat rijst bij.

Donderdag

Vandaag op de planning: een bezoekje aan de psycholoog en daarvoor breng ik Sarah naar de opvang. Het is wederom prachtig weer en we voelen ons stukken beter, dus Sarah kan ook heerlijk buiten spelen op het KDV. Verder op de planning: beetje schoonmaken en recepten maken voor een samenwerking. Onder andere deze heerlijke kaasstengels…

img_6383

Ik paste mijn profielfoto op Facebook aan voor de Hartstichting en de campagne voor Hartenvrouw. Bijna alle onderzoeken naar hart&vaatziekten zijn gedaan bij mannen, maar vrouwen hebben hele andere risicofactoren en klachten en reageren weer anders op bijvoorbeeld medicatie. Het is dus belangrijk dat ook bij vrouwen goed onderzoek wordt gedaan. Ik en mijn bikkelhartje steunen dit natuurlijk ook.

donderdag2

Na het gestoei in de keuken en nadat ik overal een doekje overheen heb gehaald ga ik heel even lezen in de tuin voordat ik Sarah weer ophaal. Mensen, we hebben te maken met naaktslakken met lef. Heel veel lef. Ze komen ons huis binnen via allerlei gaatjes en na een paar gaten te hebben gevuld lijken ze nu via de afzuigkap binnen te komen. Hoe dan?

donderdagje

Sarah is weer thuis (Giorgio ging mee om haar op te halen) en ik begin meteen met koken. Verse zalm en sla voor mij, zalm, tomaat en ovenfrietjes voor Sarah.

donderdag1

In de avond richting opa en oma om Sarah weg te brengen en ik heb daarna weinig energie meer om te bloggen of te sporten.

Vrijdag

Om half 10 word ik wakker en ik douche en kleed mij aan. Mijn plan voor deze dag: twee recepten afmaken en mailen voor een samenwerking en even de woonkamer opruimen en stofzuigen. Sarah word vanmiddag al wat eerder teruggebracht door mijn ouders omdat ze daarna nog ergens naartoe moeten.

Eerst even snacken na het stofzuigen…Greenday today!

vrijdag

En deze foto stuurde mijn moeder door. Ze zijn in de ochtend naar het werk van mijn moeder geweest en er was heel veel leuks te zien en te doen. Sarah bedenkt zich alleen nog het één en ander, maar wat..?

vrijdag1

Wanneer Sarah weer thuis is (met een volle buik), kan ik haar eigenlijk meteen in bed leggen. Ze is heel erg moe van donderdag en vandaag en slaapt dan ook meer dan 2 uur. Zodra ze wakker is, komt Giorgio ook al thuis. Het is weekend en ook meteen een beetje vakantie, want hij is volgende week de hele week vrij.

Ik zie ik zie…een spinnenweb. De herfst komt er aan maar nog niet helemaal, gezien alle groene blaadjes en de warme zon.

vrijdag76

We doen samen wat boodschappen en eten in de avond biefstuk en Sarah eet spaghetti. Ook nam ik sushi mee (duhh) om het weekend mee te vieren. Zomer of herfst, je merkt toch dat de overgang er aan komt. Het wordt heel vroeg donker, maar daardoor is het wel heel gezellig met de kaarsjes aan!

vrijdag87

In de avond maak ik de bloghop voor de volgende dag en ik hang heerlijk voor de televisie met mijn sushi.

Zaterdag

En toen was het alweer weekend! Vanochtend konden jullie een heuze bloghop zien op Lifesabout. Klik hier voor het artikel. Ruim 50 mamabloggers linken naar elkaar en iedereen geeft iets leuks weg, er valt dus ontzettend veel te winnen! Ik geef iets weg wat je zal helpen om de herfst door te komen, dus ga snel even een kijkje nemen!

vrijdag2

Onze plannen? Er komt een monteur langs voor het aansluiten van nieuw internet (wat leuk!…), we gaan genieten van de zon en er even op uit. Komende week zijn we allemaal vrij en willen we in elk geval nog een keer zwemmen in het buitenbad en een dagje Amsterdam doen. Woensdag moet ik naar het ziekenhuis voor een intake met de kaakchirurg.

Ik wens jullie allemaal een heerlijk zonnig weekend toe! Wat zijn jullie van plan?

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment