Kijk je mee? Random

Photodiary. Memory Lane 4-10 maart

De laatste week voordat mijn lieve peuter een echte kleuter wordt! Afgelopen week was fijn maar intensief. Zo had ik weer opnames voor een documentaire en trof ik de nodige voorbereidingen voor de verjaardag van Sarah.

Zondag

Planning van vandaag: beetje energie verzamelen voor een verjaardag straks en de grote boodschappen doen. In de middag vertrekken we naar een verjaardag van een vriendin en haar dochter die net 4 is geworden. Tijd voor taart!

En natuurlijk spelen met al het speelgoed wat er is, want dat is bij een ander altijd veel leuker en interessanter dan thuis. Maar wanneer de honden blaffen is het bij papa het veiligst…En chipjes eten is een serieuze bezigheid.

Zondagavond schrijf ik op de bank een blog over zindelijkheid bij kinderen en een terugval. Hoe komt het en wat doe je er aan? Veel ouders herkennen zich er in en dat is altijd het fijne van blogs schrijven en delen!

Gister kochten we trouwens alvast wat spulletjes voor de verjaardag van Sarah en voor de traktaties op het KDV.

Alles komt van de Xenos, die verschillende thema’s heeft als het gaat om printjes. Zo leuk! De bekertjes en de vlaggetjes gebruiken we voor de traktaties op het KDV (en tevens afscheid). De rest is voor het versieren van het huis en de tafel als we haar verjaardag gaan vieren.

Maandag

Deze week gaat Sarah weer twee dagen wennen op de basisschool en woensdag hebben we weer een dag met opnames voor de documentaire op NPO3. Dat wordt dus veel energie verzamelen, vooral voor mij. Maandag hielden we dus een pyjamadag en dat vond Saar niet erg. Trouwens, van die zal ze die clownenstreken hebben?

Die ogen heeft ze van mij (behalve de kleur) maar die gekkigheid? 😉

Mijn lunch: een wrap met gerookte zalm, feta en sla. Sarah proefde ook gerookte zalm en is er verzot op! Tijd om sushi te proeven dus…

In de avond genoten we van lasagne. Saar is helemaal gek van pasta en tomatensaus, dus lasagne ging er prima in.

Dinsdag

De wekker ging om 7.15, want het is weer tijd voor school! Sarah heeft er enorm veel zin in en dat zie je ook wel. En haar trui is van Zeeman, nog geen vier euro! Ik kreeg er veel vragen over dus bij deze. Leuk is ie he?

Haren kammen en vet er in. Niet haar grootste hobby (uitkammen is pijnlijk) maar ze heeft zulk mooi haar. Zonde om het altijd in een staartje te doen.

En terwijl Saar op school zit komt er een pakketje van Omoda binnen. Ik mocht een paar sneakers uitzoeken en deze mooierds kwamen mijn kant op. Ben zo verliefd!

Saar is aan het begin van de middag weer thuis en heeft enorme trek. Gebakken ei met kaas en kipfilet gaat er wel in!

Ik eet als tussendoortje verse ananas. Tip: bij de AH heb je nu verse ananas, geschild en wel. Je moet het alleen nog even snijden. Heerlijke n geen gedoe met schillen!

Woensdag

Goedemorgen! Saar wordt steeds eerder wakker (nu rond 7.15) en komt dan nog even bij mij in bed. Samen dommelen we nog een beetje (als ik geluk heb) en rond 8 uur gaan we naar beneden. Vandaag staat er een drukke en intensieve dag op de planning: er gaat weer gefilmd worden voor de docu!

Eerst koffie voor mij en een fruitsalade als ontbijt voor de bijna kleuter. Ze wisselt graag af met brood en fruit.

Rond 13.00 beginnen de opnames hier in de buurt en Sarah gaat mee. Na bijna 2 uur zijn we klaar bij de kinderboerderij en we zetten Sarah af bij mijn vader. dan rij ik met de cameraman en geluidsman door naar Arnhem voor de rest.

Hier zaten we op het terras en waren we klaar met filmen, alleen de filmploeg maakt nog even wat opnames van de menigte in de stad. Ik blijf lekker zitten en zie inmiddels scheel van ellende, maar wat was het leuk!

Ik rijd weer terug met de twee mannen en ze filmen nog een stukje bij ons thuis. Gelukkig hoef ik niet te koken en in de avond lig ik kapot op de bank. Geeft niet, dit was once in a lifetime!

Vandaag kwam het recept online van deze heerlijke lasagne trandizionale van Honig, zonder Honig. Oh wat is deze lekker!

Donderdag

The day after, alsof ik een week ben wezen stappen. Mijn lijf doet pijn en ik heb constant hartkloppingen. Bij een ‘kater’ hoort gebakken ei, dus maak ik dit als ontbijt nadat ik Saar heb weggebracht naar school.

Bij de Albert Heijn neem ik deze wok/hapjespan mee voor 9 euro. Onze oude pan was versleten en ik miste hem enorm. Ben benieuwd of hij lang mooi blijft!

Hoe mijn dag verder was? Nou zo….

In de middag is Saar weer thuis en na 3 koffie zet ik een Johma salade (zonder Johma) in elkaar, namelijk ‘gevuld eitje’. Hij is heerlijk en kwam afgelopen week al op de blog!

In de middag komt er iemand eten, namelijk opa! Gezellig!

Even elkaar platknuffelen…

Ik kookte deze viscurry, geinspireerd op het zakje/pakje van de Aldi voor viskerrie. Het verzoekje werd gemaild en het leek mij heel erg lekker. En dat was het ook!

Vrijdag

Een rustige dag vandaag om wat bij te komen, alleen een bezoekje aan wat kringloopwinkels vanmiddag. Ik wil opzoek naar leuke bordjes en schaaltjes om de recepten mee te fotograferen.

Terwijl ik wakker word met koffie maakt Saar een paar selfies op de Ipad.

Later gaat ze het hele huis door om alles op de foto te zetten. Werkelijk alle hoeken en accessoires worden op de foto gezet. Niet scherp, wel leuk!

En zelf kom ik deze foto tegen bij mijn herinneringen. Sarah drie jaar geleden, cutie!

En kijk deze dame nu, bijna vier en naar de basisschool!

En net zo gek als haar mama….

Vandaag kwam er een blog online over die mooie sneakers. Mocht je ze ook willen, zeker even lezen!

Mijn buit bij de kringloopwinkel valt tegen, ik heb drie schaaltjes gevonden en een paar boeken voor Saar. Over een paar maanden gewoon nog eens kijken!

Zaterdag

Weekend, heerlijk! Vandaag dansles voor Sarah op de planning en eten bij mijn vader. Morgen een dag zonder plannen en een beetje bijkomen.

Ook vandaag ontbijten we met een fruitsalade.

En er wordt een zwembad gemaakt in de woonkamer door de pop een flesje water te geven. Het gutst uit haar ogen en nek en de hele vloer is nat. Ehh…

Omdat Sarah woensdag jarig is en volgende week vanwege haar feestje niet naar dansles gaat, mocht ze vandaag trakteren. Gewapend met haar tasje vol Smarties loopt ze naar de dansschool. Ze heeft er zin in maar vindt het ook spannend!

In de avond eten we dus bij mijn vader en mijn zus en haar zoontje zijn er ook. Ik neem deze kinderhandschoenen mee, voor in de tuin. Kunnen alle kleinkinderen mooi opa helpen komende lente en zomer! Voor 25 cent per paar bij Albert Heijn XL gehaald.

Zondag doen we niets, behalve de grote boodschappen. Ik moet echt even bijtanken aangezien mijn lijf laat merken dat het rust nodig heeft. Komende week is Sarah jarig en volgende week zaterdag vieren we haar verjaardag. De week wordt dus intensief genoeg!

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment