Kijk je mee?

Photodiary. Memory Lane 4-10 december

We hebben Sinterklaas uitgezwaaid en alle lichtjes om ons heen maken duidelijk dat het bijna kerst is. Mijn week was eigenlijk heel fijn maar eindigde in een griepje. Kijk je weer mee naar mijn week in foto’s?

Zondag

Gister hebben we Sinterklaas gevierd met mijn ouders, zus en haar zoontje. De kinderen (de kleine en de grote kinderen) zijn heel erg verwend en het was ontzettend gezellig. Na de lunch zijn we weer richting huis vertrokken.

En vandaag werden we rond 9.00 wakker en Saar kwam nog even bij ons in het grote bed. Ze lag hier overdwars op Giorgio zijn benen en dat lag blijkbaar heel lekker, want ze bleef zo een hele tijd liggen.  Daarna naar beneden om te ontbijten.

Wanneer ik de gordijnen open doe zie ik dat het koud is….heel koud. Beetje brakke foto trouwens, maar die is gemaakt met Snapchat.

Beneden is het ook te voelen dat het zo koud is, dus heerlijk de verwarming aan. Vervolgens ontbijten en spelen! Vandaag is vooral voor Sarah een dag om even uit te razen en te genieten van alle cadeautjes. Ze vindt Sinterklaas leuk en spannend, maar ik merk aan haar dat ze het ook heel indrukwekkend vindt en dat ze veel prikkels krijgt.

Ze kreeg van Sinterklaas onder andere dit poppenhuis en de bewoners. Het interieur brengt de kerstman mee voor onder de boom. Als ze alles nu zou krijgen zou ze gek worden. Het poppenhuis en toebehoren komt trouwens van de Lidl! Naast de familie ‘Platteland’ mogen de honden van Paw Patrol er ook in wonen.

Na het middagdutje van Saar verder met chillen: op de bank een filmpje kijken en hangen bij papa. Ook hij vond Madagascar spannend.

Ik lunchte met dit heerlijke gevaarte: een proteïne pannenkoek met appel, kaneel, honing en kruidnoten. Prima combinatie!

En toen was de zondag alweer voorbij en we hebben hem dus vooral gevuld met veel chillen en bijkomen. De afgelopen dagen (Sinterklaas, afspraken en schoonmaken) waren eigenlijk teveel en daar word ik nu voor gestraft. Helaas pindakaas, maar leuk waren de dagen wel.

Maandag

Sarah en ik slapen tot 8.30 en maken ons na het ontbijt klaar om naar de ergotherapie te gaan. Leuk en aardig, maar er kwam niemand. Na een half uur zijn we maar weer naar huis gegaan en het bleek een foutje te zijn geweest. Ik stond niet in de agenda. Met een vermoeid lijf zeul ik weer met kind richting huis.

En daar parkeer ik mijzelf op de bank met een kleedje, terwijl Sarah haar poppetjes een rondleiding geeft door het huis. Dit is trouwens de Happiness planner van de Hema. Heel grappig, want lief blog vriendinnetje Bregje appte mij dat hij nu uit het assortiment is gehaald vanwege een typefoutje. Happyness moet happiness zijn. Ik heb gewoon een collectorsitem! Hoe dan ook, hij is heel erg leuk en ik laat hem binnenkort op de blog zien.

Een selfie op zijn tijd moet kunnen, toch? Hier zie je hoeveel uitgroei ik heb. En dat die uitgroei niet meer alleen blond is. Huil.

Samen kijken we weer een leuke film, dit keer Micky Mouse (kerst). Heerlijk om samen met Saar films te kijken en ze pikt er zo snel woorden en zinnen uit. Ze kijkt veel in het Engels en brabbelt de volgende dag Engelse woorden en zinnen. En hier…hier heb ik ook een zwak voor. Een warm handje op mijn been.

Ik zou vanavond gaan sporten maar ik ga niet, het voelt alsof ik 200 kilo aan mijn benen heb hangen en ik besluit alleen een blogje te tikken.

Lief meisje wilde in de avond niet slapen en na twee uur zingen en spelen vroeg ze om een boterham, want ze had honger. Dus zat er om 22.20 in de avond een lief meisje van een broodje te genieten. Daarna viel ze als een blok in slaap. Hoezo kind in de groei? Ze eet inmiddels vaak 5 boterhammen per dag…

Dinsdag

Vandaag gaat Sarah naar de opvang en de bedoeling was dat ik naar het event zou gaan van de Hema. Die is in Amsterdam en daar zal ik wel even voor moeten reizen. Ook vandaag moet ik de rem er op zetten en ik zeg het event af. Flink balen want het leek mij zo leuk, maar inmiddels ken ik mijn lijf best goed en weet ik dat als ik toch ga, ik de heenreis waarschijnlijk amper red. Dus: kind naar de opvang en zelf slapen, in bad, chillen….opladen.

Maar eerst een ontbijtje en vandaag wilde mevrouw alleen rijstwafels eten. Met een dikke laag smeerkaas.

Voordat ik haar wegbreng nog even spelen met de trein en rails van Paw Patrol. Mijn schoonmoeder stuurde deze op uit Amerika en gisteravond heeft Giorgio hem als verrassing in elkaar gezet. Ze vindt hem zo ontzettend leuk en speelt er hele dagen mee.

Op naar het KDV! Buiten is het nog steeds ontzettend koud, maar wel mooi zonnig. En we hebben een ijspiemel in de tuin.

Mama is een beetje bijgekomen en Giorgio haalt haar weer op van de opvang, terwijl ik lekkere zuurkool kook met rookworst. Dat ging er ook wel in bij Saar!

In de avond maak ik naast een blogje een opzet voor de laatste twee weken van december. Ik tel de dagen tot het nieuwe jaar af en met wat….dat zie je vanzelf!

Woensdag

Woensdag ‘gehaktdag’ en we mogen weer bloedprikken. Zo langzamerhand word ik er een beetje moedeloos van en ook de aderen in mijn arm huilen een beetje. Maar eerst de uitdaging om dit meisje wakker te krijgen. Ze ligt nog heerlijk te slapen, maar het is inmiddels 9.00 en we moeten straks even naar de prikpost (voor 10.00). Kijk hoe lief.

Nadat we terug zijn opwarmen met thee en een zelfgemaakt noedelsoepje. Ken je die pakjes uit de supermarkt met verschillende smaakjes? Die vond ik altijd zo lekker, maar ze zijn vreselijk zout. Ik had nog naturel noedels in de kast staan en heb er zelf wat leuks van gemaakt. Hoe ik dit heerlijke soepje precies heb gemaakt verklap ik binnenkort in een nieuwe weekvlog.

Facebook herinnerde mij aan zes jaar geleden. Toen was Shiva een pup met blauwe ogen, zo schattig. Als ik dit zo zie zou ik zo weer een Bordeauxdog willen. Maar als ik dan denk aan alle haren en kwijl…nee dan hoeft het voorlopig niet.

Terwijl Saar heerlijk twee uur slaapt in de middag schrijf ik wat mailtjes en maak ik een blogje. Daarna maak ik een lunch voor mijzelf: salade met heerlijke kaas met tuinkruiden. Ook hier horen jullie binnenkort meer over. Dit is namelijk kaas met gezonde vetten en veel minder zout.  Vooral interessant als je op je cholesterol en/of zoutinname moet letten.  Maar de kaas is heel lekker! Komt dat zien!

Sarah is wakker en we gaan op de fiets naar de winkel voor enkele kleine boodschapjes. Daarna maak ik de lekkerste nasi die er is.

In de avond doe ik niks en zit ik met mijn witte billen op de bank heerlijk te lezen en televisie te kijken. Ik voel een verkoudheid/griepje aankomen en snoep daarom maar even flink wat fruit weg. Ik wil niet!

Donderdag

We ronden rond 8.15 wakker en ik voel meteen dat het de verkeerde kant op gaat: zere keel, dichte oren en heel veel snot (excuses). Ik heb toch redelijk geslapen gelukkig, dus ben op zich wel klaar voor een nieuwe dag. Sarah ook en ze peuzelt al vroeg een tosti weg.

Het is vandaag de verjaardag van mamai Sarah, de overgrootoma van onze Sarah (oma van Giorgio) en ze is 102 geworden. Dat betekent 100 jaar verschil tussen beide Sarah’s. Bijzonder! Hopelijk kunnen we volgend jaar deze twee op één foto zetten wanneer we op Curaçao zijn.

Vandaag ga ik aan de slag met een nieuw gerecht zonder pakjes en zakjes. Uitdaging: een gerecht met satésaus maar geen pindakaas gebruiken. En dat is heel erg goed gelukt, al is onderstaande foto misschien niet heel lekker voor het oog.

Man en kind hebben gesmuld! Het recept kwam gister online op de blog.

Dit meisje in opperste concentratie kijken naar een herhaling van GTST, haha.

Na het avondeten pakken we Sarah haar tas in en brengen we haar weg naar mijn ouders. Tijd om te logeren! Wanneer we terug zijn heb ik geen zin/energie om nog achter de computer te zitten dus ik plof op de bank naast Giorgio. Met heerlijke dropjes voor mijn keel.

Vrijdag

Vanochtend zou eigenlijk mijn tweede keer sporten moeten zijn deze week, maar ook vandaag zeg ik hem af. Slecht geslapen door de kriebelhoest en ik begin koorts te krijgen. Ik word om 10.00 wakker en ga beneden meteen aan de vitamientjes. Dit was trouwens een zogenaamde ‘droogkloot’, altijd zo deprimerend. Denk je een heerlijk mandarijntje te eten 😉

Daarna nog een bakje met kwark en appel. Al was de appel zo groot dat ik mij nu afvraag hoe ik moet gaan roeren.

En ik ga verder met mijn dropjes. Dit is echt een aanrader: de suikervrije drop van AH (niet gesponsord, gewoon zelf gekocht). Vooral die met salmiak is echt verslavend. De salmiakdrop is trouwens geen zachte drop, maar een soort zuurtjes met salmiak er in. Te lekker gewoon.

En de bel gaat. De pakjesman geeft mij een pakketje en zegt ‘Ik heb een pakketje voor u. Alweer’.  Die man zal wel denken…er is een hoop gebracht de afgelopen tijd, waaronder veel kaas.

Na heerlijk uitgebreid te hebben gedoucht maak ik mijn gezicht een beetje toonbaar en test ik gelijk wat nieuwe spulletjes uit die ik van schoonmams uit Amerika kreeg. Altijd zo leuk om producten te krijgen die hier niet altijd (meer) te verkrijgen zijn.

Met koorts poets ik de koelkast voor een project, maar daarna houd ik het voor gezien. Blosjes door het ziek zijn en dan druk in de weer is niet oké. Afremmen Geer. Ik was vandaag en gister trouwens een halve Pipi Langkous.

En aan het einde van de middag kwam op de website van het UMC Utrecht mijn blog over de contactdag van ex IC patiënten online. Zo ontzettend leuk!

En nadat ik dit weekoverzicht heb bijgewerkt en ingepland is het tijd om weekend te houden en niets meer te doen. Vitaminen eten en drinken, met een kleedje op de bank en vroeg naar bed.

Zaterdag

Ik wil dit weekend heel graag naar de Intratuin om al het moois voor kerst te bekijken. Sarah vindt al die lampjes geweldig en ik vind het ook altijd gezellig om te zien. Hopelijk laat mijn lijf dat toe. En verder ga ik aan de slag met het knutselen aan mijn lay out die ik eindelijk gekocht heb (nu nog maken zoals ik hem wil). Verder: NIKS met hoofdletters en proberen beter te worden.

Wat zijn jullie plannen? Een heel fijn weekend!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (1)

  • Zo leuk dat je op de website van het UMC staat. Heel bijzonder! Balen dat je deze week een keer zo beroerd wakker werd, maar verder klinkt het als een fijn weekje. Toevallig heb ik binnenkort ook een blogje over de Happyness planner (met ‘y’!) op de planning staan 🙂 Erg leuk vind ik hem!

    Beantwoorden

Write a comment