Kijk je mee? Lifestyle

Photodiary. Memory Lane 31 juli – 6 augustus

Tja wat zal ik zeggen over afgelopen week? Veel, heel veel regen en dus noodgedwongen veel dagen binnen. Maar ook een afspraak bij de bedrijfsarts, genieten van lekker (en gezond) eten en qualitytime.

Zondag

Gister zijn we heerlijk wezen winkelen in Arnhem. Niet heel uitgebreid, maar het was zeker genieten. De kapotte schoenen van Giorgio konden retour en we mochten iets anders uitzoeken. Het werd dit leuke jurkje voor Sarah, aangezien hij zelf niks leuks kon vinden. Daarna gingen we nog naar de Primark en aten we een broodje bij La Place. Geslaagd dagje!

zondag

Op zondag zelf deden we niet veel bijzonders op de grote boodschappen na. Wel maakte ik deze heerlijke lunch klaar, met de perfecte biefstuk.

zondag1

En ik zondigde met Fernandez in de smaak van meloen. Ik ben een echte Fernandez-fan en de smaak ‘cherry’ is mijn favoriet. Maar deze is ook heerlijk!

zondag2

Wel  gingen we nog even langs mijn ouders. Dit was een verrassing, want ze wisten niet dat we kwamen. In het ‘geheim’ had ik het afgesproken met mijn zus want we wilden nog een cadeautje geven voor hun 41 jarige huwelijksdag. Het was een geslaagde verrassing en ook Sarah genoot er zichtbaar van. Ze vond een heel klein kikkertje in de tuin die ze zonder blikken of blozen op haar arm liet lopen.

zondag5

In de avond bewerk ik een video en ik doe wat krachttraining.

Maandag

Vandaag ben ik begonnen met ‘weekvloggen’ en dus is het even puzzelen wat ik waar deel, om te voorkomen dat ik dubbelop mijn week laat zien. Sarah en ik werden rond negen uur wakker en in de ochtend maken we een ritje langs de apotheek en de winkel. Ik haal wat spullen in huis om de proteïne chocoladeballetjes te maken van het Killerbody dieet.

Giorgio daarentegen gaat op de wat minder gezonde tour. Maar dames en heren….dit is één van de lekkerste dingen die ik in tijden geproefd heb. Het is een stokbrood gevuld met stukjes kipfilet met een korstje van Parmezaanse kaas en om de kipfilet zit gesmolten mozzarella. Op het stokbrood een mengsel van olie, knoflook en peterselie. Even in de oven en genieten maar. Een recept wat hij op Facebook voorbij zag komen. Ik kon het beperken tot twee stukjes maar man wat is dit lekker!

maandag

Kijk dan! *Huilt van blijdschap*

maandag1

De rest van de maandag besteden we trouwens aan slaapjes en spelen. Sarah is ook nog een beetje sneu door haar dikke lip, ze viel gister bij opa en oma. En ik ben ondanks geen EMDR deze week toch ontzettend moe. Ach, voor het weer hoef je niet wakker te blijven….

maandag3

Ik maak penne pasta met verse tomatensaus en gehakt als avondeten en daarna doe ik weer wat krachttraining. Mijn blogje voor de volgende dag stond al klaar, dus de rest van de avond is voor mij!

Haha en dan scrol je door Social Media en zie je dit….Sanne weet precies hoe je je voelt op dat moment.

maandag4

Dinsdag

En we staan helaas weer op met regen…Wel kwam er een heel lief kaartje door de bus van de dierenarts van Shiva. Erg betrokken en fijn!

En ik deelde deze foto op Instagram met de vraag of ik buitenaards was of dat meer mensen last hebben van dit vreemde fenomeen. Ik heb het over plaatselijk kippenvel op je armen of benen, soms in de raarste patronen. Dit heb ik al van kleins af aan en blijf het vreemd (en grappig) vinden. Gelukkig blijk ik gewoon een mens te zijn (joh) want meerdere mensen hebben dit.

dins

En hier moest ik echt hardop om lachen…zie je het voor je?dinsd

Niet alleen ik ben lui, Sarah past zich ook aan aan het weer. Haar nieuwe favoriete bezigheid: met alle knuffels op de bank liggen, heerlijk onder een kleedje. En dan een leuke tekenfilm of serie kijken. dinsje

Wanneer Sarah slaapt ga ik aan de schoonmaak. Ik stofzuig, dweil, poets en ruim de kastjes van de keuken op. Daarna is het weer tijd voor kip met pesto uit de oven! Om vervolgens neer te strijken op de bank met een nieuwe Flair en de kaarsjes aan. Ik ben zo ontzettend blij met onze nieuwe meubels.

dit

Woensdag

Goedemorgen! Een beetje een sip ogend meisje dat weinig zin heeft om te lachen vandaag. Soms lijkt ze teveel op haar moeder (grapje). Knuffels moesten weer naar beneden en ze wilde alleen maar luieren en Paw Patrol kijken. Voor heel even mocht dat, daarna gaat de televisie weer uit. Daar was ze het overigens niet mee eens.

woe

Uit protest maar tegen mama aan kruipen. Helemaal niet erg.

woe9

Ik maakte vandaag eindelijk de chocolade proteïne balletjes van het killerbody dieet! Ze zijn nóg lekkerder dan ik had gehoopt en het doet mij erg denken aan Bounty. Er zit o.a dadels, rozijnen, pistachenoten, zonnebloempitten, amandelen, kokosolie en cacao in. Een zo goed als gezonde snack dus! En onwijs lekker.

woe1

Na een ritje apotheek in de middag fietsen we nog even langs mijn ouders om wat te drinken en bij te kletsen. Sarah krijgt de trouwring van mijn moeder om, waardoor ze dus officieel getrouwd is met opa. En voor degene die denken dat Sarah nooit onder de douche gaat: haar tatoeage zit nog steeds muurvast en hij is er niet af te wassen.

woe3

Na het avondeten (vis met aardappels) heb ik geen energie meer om überhaupt aan sport te denken, dus ik schrijf enkel een blogje en kruip dan op de bank.

Donderdag

Mijn ‘wekker’ gaat om 8.30 en ik spring eerst onder de douche voordat ik Sarah uit bed haal. Ze heeft zin in de dag en roept meteen om een ‘vuistje’.  Na wat nadenken begrijp ik wat ze wil: brood uit het vuistje. Op haar eigen stoel….dat is blijkbaar heel bijzonder! Ze geniet er enorm van en smikkelt zonder problemen haar ‘vuistje’  weg.

don

Ik breng Sarah rond 10.00 naar het KDV, maar ze heeft er wederom geen zin in. Terwijl ik met haar naar binnen loop wordt haar gezicht alsmaar sipper. Achteraf heeft ze een hele leuke dag gehad en veel plezier gehad, dus wat het dan precies is? De leiding gaf wel aan dat het normaal is voor deze leeftijd en een soort verlatingsangst kan zijn. Waar mama gaat wil ik ook gaan…dat is bijna altijd mogelijk, maar niet altijd natuurlijk. Gelukkig haal ik weer een heel vrolijk meisje op. Iets wat ik niet had verwacht, want vanochtend keek ze zo:

don12

In de tussentijd doe ik niet heel veel nuttigs. Soms baal ik daarvan, want dan heb ik van te voren enorme plannen en uiteindelijk doe ik weinig. Ik slaap een paar uur in de middag na eerst een heerlijk bakje druiven te hebben gegeten. Nu ik beter naar de signalen van mijn lijf luister en dus wat vaker slaap, merk ik dat ik mij soms ook enorm nutteloos voel. Maar ja, het zal gewoon wel moeten en ik ben het mijn lijf verschuldigd. Ik heb trouwens na dit bakje druiven een nieuwe verslaving.

don5

Voordat ik Saar weer ophaal om 17.00 fiets ik naar de Zeeman om een Paw Patrol pyjama te halen. Ja, wanneer je dochter fan is doe je er alles aan om haar gelukkig te maken (grinnik). Voor tien euro scoor ik twee pyjama’s van die leuke hondjes in twee maten. Ook neem ik dit boekje mee bij het Kruidvat. Tip: ze hebben nu enorm veel kinderboeken afgeprijsd bij het Kruidvat en het zijn stuk voor stuk hele leuke en leerzame boekjes.

don52

Ik maak als avondeten aardappels met kipgehaktballetjes en snijbonen. Daarna brengen we Sarah weg voor de wekelijkse logeerpartij.

Vrijdag

Na laat in slaap te zijn gevallen word ik wakker om 10.00. Ik heb straks een afspraak bij de bedrijfsarts van mijn werk. Al werk ik nu niet meer, ik heb nog wel een contract met het ziekenhuis en daardoor moet ik om de zoveel tijd naar de bedrijfsarts. Hoewel ik weet wat ik nu nodig heb en wat ik nu niet kan, ik begin er toch een beetje tegenop te zien en met kriebels in mijn buik fiets ik er naartoe. ‘Wat als ik wordt overgehaald om weer aan de slag te gaan terwijl dat nog niet kan?’ Ik haal de gekste dingen in mijn hoofd en je raadt het al….dat was weer nergens voor nodig.

Eenmaal weer thuis ben ik kapot, maar ik weiger te slapen. Ik voel mij inmiddels een soort mol die alleen maar in bed ligt en ik besluit na een dubbele koffie deze ramen eens te zemen. Hoera voor schone ramen! Maar dat werk….bleggh.

vrij7

Bij de C&A nam ik dit lieve setje mee voor Sarah toen ik terug fietste van de bedrijfsarts. Klaar voor de herfst en winter! Diva….

vrij87

Vandaag was het ook 9 maanden geleden dat mijn broer overleed. Negen maanden….dat klinkt lang en ver weg. En toch is het nog maar kort en lijkt het gister, ook al is hij weer zo ver weg…Je begrijpt, heel bizar.

vrijdag

Ik pepte mijzelf na het ramen zemen op met een vers soepje van brocolli en courgette. Daarbij bakte ik wat champignonnetjes in knoflook en tijm en deed ik er stiekem (ja stiekem Fajah) wat Parmezaanse kaas bij. Hij was heel erg lekker! En nog makkelijk om te maken ook.

vrijj

Tadaa!

vrije

Wanneer Giorgio thuis is halen we Sarah samen op bij mijn ouders. Ze heeft geluncht met 12 (!) poffertjes en heeft het heerlijk gehad. Nog even wat lezen om het af te leren <3

vrij7e

Geen zin om te koken vanavond, dus Sarah krijgt een hapje van Meneer Olvarit (de enige die zij lust is de spaghetti bolognese) en ik eet een stukje zalm.

vrijhe

Daarna buig ik mij over een bord vol sushi….

vrij11

Eigenlijk wilde ik in de avond Memory Lane klaar zetten voor jullie, maar al mijn energie was opgezogen vandaag (en door het niet slapen ook niet meer aangevuld). Excuus, maar soms is het niet anders. Op de vrijdagavond doe ik behalve sushi happen dan ook weinig.

Zaterdag

We slapen allemaal uit tot half 10 en daarna maakt Giorgio zich klaar om de schuur leeg te halen en de inhoud naar de stort te brengen. Je kunt hier gratis een aanhanger lenen om je spullen weg te brengen. Ideaal! We namen afscheid van onze oude bank en eethoek en nog een heleboel plastic.

zat

Ondertussen chillen we en kruipt Saar af en toe tegen mij aan op de bank We kijken naar Paw Patrol en wisselen dit af met knuffelen en kietelen. Ze is nog steeds niet helemaal vrolijk en begint soms spontaan te huilen. Ze kan dan niet aangeven wat er is, behalve dat ze geen pijn heeft.

Sarah gaat in de middag even slapen en ik werk aan deze Memory Lane. Straks zal ik nog de badkamer onder handen gaan nemen en misschien ook de slaapkamer. Vanavond komen er vrienden op bezoek voor een hapje en een drankje en dat is altijd gezellig!

Ik wens jullie allemaal een heel fijn en lekker weekend, met hopelijk nog een beetje zon. Take care!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (2)

Write a comment