Kijk je mee?

Photodiary. Memory Lane 31 januari – 6 februari

En we zijn in februari aangekomen! Merken jullie ook al dat het langer licht blijft? Nog even en we kunnen ook van de warmte gaan genieten. Maar voor het zover is blikken we terug naar afgelopen week!

Zondag

Vandaag sloegen we een grote slag op de toekomstige werkkamer op zolder. Giorgio haalde vorige week al veel spullen uit de kamer en bracht ze naar de sloop of de schuur. Vandaag werd er wederom veel ’troep’ opgeruimd en ontstaat er langzamerhand een enorme ruimte. Hier gaan we een prachtige werkkamer van maken! We moeten opzoek naar een nieuwe vloer, een mooi bureau en accessoires.  Jullie kunnen de voortgang zeker volgen op de blog, want ik ga alles bijhouden.

Vandaag stond er een recept op de blog van deze Beef Teriyaki. Hij werd weer ontzettend goed ontvangen en dat is niet gek als je dit proeft…goddelijk gewoon!

zondag5

Gister kwam er een pakketje van de Zara binnen met voorjaarskleding voor Sarah. Ik nam hier van de week al een video van op waarin ik liet zien wat ik zoal gekocht heb.

zondag1

Ook kocht ik bij de Blokker wat cadeautjes voor Sarah (die je ook in de video kunt zien) en nam meteen deze spullen mee van Woezel en Pip. Leuk verjaardagsthema!

zondag2

Giorgio deed vandaag ook weer de grote boodschappen. Ik ging met Sarah even naar mijn ouders, waar mijn zus ook was met haar zoontje. Even bijkletsen en spelen.  Het is leuk om te zien hoe leuk die twee samen spelen met 9 maanden leeftijdsverschil. Deze zomer gaan ze ook mee op vakantie dus dat wordt dikke pret!

Hebben jullie gister TVOH gezien? Daar werd bekend gemaakt dat Guus Meeuwis Marco Borsato gaat vervangen als jurylid. Op de Facebookpagina van Marco liet ik een berichtje achter met zinnen/titels van een paar van zijn nummers. Het leverde heel veel likes en leuke reacties op, wat gaaf! Eventjes ging Geer viraal op Facebook.

Dit pietje genoot voor het slapen gaan van haar warme melk. Ze zoekt altijd een lekker hoekje op met kussens om relaxed haar flesje leeg te drinken.

En ook mama drinkt in de avond op tijd haar slaapthee op, aangezien we morgen vroeg op moeten.

Maandag

Vandaag gaat ook voor mij de wekker vroeg. Om 9.15 moet ik bij de huisarts zijn om te bespreken of en met welke medicatie ik ga starten om straks met EMDR te kunnen starten. Ook al is het zo vroeg, het spreekuur loopt uit en we staan na drie kwartier pas buiten. De huisarts vond medicatie een goed plan maar wil eerst overleggen met mijn specialisten omdat hij niet weet of ik alles mag hebben. Wel fijn dat hij zo zorgvuldig is.

Ik start deze week met Weightwatchers. Nooit heb ik meegedaan aan een soortgelijk programma. Afvallen deed ik altijd succesvol op mijn eigen manier en op mijn eigen tempo. Nu ik wat ouder ben gaat het lastiger en ik zit op dit moment in een emotionele achtbaan wat ook voor emotie-eten zorgt. Ik heb dus een stevigere stok achter de deur nodig en wil meer inzicht krijgen in wat ik binnen krijg. Noem het commercieel, als het werkt dan werkt het en daar gaat het om. Ik begon wat lekkere en verantwoorde tussendoortjes te bedenken, zoals deze heerlijke combinatie: eierkoek met aardbei.

maandag

In de middag wanneer Sarah slaapt tik ik een blogje en werk ik wat mailtjes weg. Eigenlijk moet ik mijn hele mailbox een keer opruimen maar daar heb ik nu geen zin in. Wanneer ik klaar ben met schrijven houd ik nog wat Social media bij. Ik zie tot mijn grote vreugd dat ik 1500 volgers heb gehaald! Hoe kan het zo zijn dat zoveel mensen mijn saaie leven willen volgen? ;’) Wel heel erg leuk (en gezellig!) Instagram is mijn favoriete medium, omdat foto’s soms zoveel kunnen zeggen. Ook is er naar mijn idee meer respect dan op Facebook. Behalve dan sommige mensen dan, maar die moeten het nog leren.

Aan het eind van de middag belt mijn huisarts terug nadat hij overleg heeft gehad met specialisten. Ik ga starten met een antidepressiva die veilig is voor mij en morgen kan ik ermee starten.

Niet helemaal Weightwatcherproof is deze pannenkoek, maar met mate moet alles kunnen. Ik bak een lekkere stapel en eet braaf twee pannenkoekjes met wat hartige vulling.

maandag2

Sarah daarentegen smult van een pannenkoek met een dikke laag stroop. Ook dat mag af en toe! En lekker dat ze dit vindt.

 

maandag3

De tweede gaat er ook in als eh…pannenkoek. Wel met iets minder stroop.

maandag4

We brengen haar na een lekkere douche naar bed maar mevrouw ligt tot half elf wakker. Spelen, zingen en kletsen. Ik denk dat ze last heeft van een grote hoeveelheid suiker, haha.

Ik schrijf nog een blogje af en lees lieve reacties terug op het artikel van vandaag. Die ging over mijn kraamweken en daar hoorde onderstaand stukje bij. Het blijft een bijzonder stukje voor mij, al is het kort.

IMG_2417

Dinsdag

Weer gaat de wekker vroeg, dit keer omdat Sarah een dagje naar het KDV gaat. Er ligt een meisje in bed dat er niet uit wil na een te korte nacht (ja wie gaat er dan ook zo laat slapen) maar al snel tovert ze een glimlach tevoorschijn en krijg ik haar uit bed. Giorgio brengt haar weer weg en ik duik heerlijk mijn (nog) warme bedje in.

Ik slaap tot elf uur en stap dan rustig onder de douche, zet mezelf lichtelijk onder dwang uitgebreid in de make-up en besluit een filmpje op te nemen. Het kost moeite om iets te ondernemen maar ik moet van mijzelf. Streng ben ik hè? Ik neem een shoplog op en bewerk daarna meteen de video zodat hij online kan.

dinsdag

Het is alweer drie uur en bijna tijd om Sarah van het KDV te halen. Ik eet snel wat en maak mij klaar om te gaan.

Mijn zus deelde trouwens nog een mooie foto met gedicht over rouw. Het is niet meer en niet minder dan dat.

Ik haal Sarah op van het KDV en fiets terug langs de apotheek. Ongeveer tien paar ogen verwelkomen ons wanneer we binnenkomen. Dit gaat nog wel even duren. Sarah ziet een meneer met zijn benen over elkaar en dat moet natuurlijk even worden nagedaan. Hilarisch hoe ze daar zat en ‘stiekem’ maakte ik daar foto’s.

dinsdag5

dinsdag6

Ik krijg mijn nieuwe medicatie mee en we fietsen terug naar huis. Sarah gaat spelen en ik maak avondeten. Vandaag staat er hartige taart op het menu.

din

In de avond neem ik mijn eerste tabletje in. Ik weet niet wat ik kan verwachten dus wacht maar af wat er gaat gebeuren. Na een uur ben ik zo stoned als een garnaal en hijs ik mijzelf de trap op. Daar lig ik dan in bed, bijna hallucinerend met allemaal flitsen in mijn beeld. Al snel val ik in een diepe slaap.

Woensdag

Ik word wakker maar ben ontzettend duf. Met moeite stap ik uit bed en haal ik Sarah op. Beneden smeer ik op de automatische piloot een broodje voor haar en ik drink mijn koffie op, terwijl ik voor me uit staar. Het voelt alsof ik ben wezen stappen, toen een handje slaappillen heb genomen en maar 2 uur heb kunnen slapen. Hopelijk trekt het snel bij en wen ik aan de medicatie.

Ik deelde vandaag deze tekst op Facebook. Tijd om de trap te beklimmen! Het zal niet makkelijk worden, maar uiteindelijk zal het alleen maar positief zijn en het uitzicht prachtig.

De rest van de dag ben ik duf en ik giet er dan ook veel koffie in. In de middag haalt mijn vader mij op en drinken we een kopje koffie bij mijn ouders. Fijn om even uit huis te zijn ondanks dat ik niet veel waard ben.

Vandaag staan er Enchilada’s op het menu! Eerst kruid ik wat kipfilet met o.a paprikapoeder, knoflook, cayennepeper en gewone peper.

woensdag

En dan ziet het er uiteindelijk zo uit voordat ze de oven ingaan. Het recept deelde ik ooit op de blog en je vindt hem hier.

woensdag5

En zo komen ze uit de oven! Vers, helemaal zelf gemaakt en heel heel heel erg lekker.

 

woensdag3

In de avond wil ik een blogje schrijven en liet ik mij inspireren door Joop Braakhekke met het interview in de Linda!

En eenmaal uitgetypt plof ik op de bank met een achtergrond muziek van dochterlief. Ze is nog aan het zingen om 22.00. Gekkerd.

dinsdag1

Donderdag

Ik voel me iets minder duf als ik wakker wordt. Ook gisteravond merkte ik dat ik minder stoned werd van het innemen van de medicatie. Hopelijk raak ik er snel aan gewend! Na een ontbijt met een banaan en een lunch met brood neem ik als tussendoortje een lekkernij: aardbei met een eierkoek. Komende maandag kunnen jullie de eerste update lezen van mijn eerste week Weightwatchers.

donderdag1

Sarah is echter dol op deze combinatie: kiwi met aardbei.

donderdag2

Vandaag doen we niet veel bijzonders. Ik pleeg wat telefoontjes en werk wat mail weg. Tijdens het slaapje schrijf ik twee blogjes en gooi ik een dweil over de vloer. Vandaag was ik een beetje hyperactief, zou dat met de medicatie te maken kunnen hebben? Hoe dan ook, na hyperactief met de dweil bezig te zijn geweest stortte ik in en kwam ik de bank niet meer af.

Ik genoot wel van dit uitzicht.

donderdag5

Tijd om weer van de bank af te komen, want er moet worden gekookt. Niet heel bijzonder: gehaktballen met rijst en sperziebonen.

donderdag

We douchen Sarah na het eten en brengen haar dan naar opa en oma. Doordat ik overdag minder eet dan ik gewend was heb ik rond acht uur alweer vreselijk trek. Ik houd me groot en vul een schaaltje met wijsheid.      donderdag33

Haha, mijn vader stuurde mij deze foto door. Ik vind hem zo leuk!

donderdag3

Vrijdag

Goedemorgen! Na een goede nacht sta ik redelijk fris op. Ik voel me nog wel katerig maar dat wordt elke dag een stuk minder. We beginnen de dag zoals altijd….met koffie.

vrijdag1

Wel ben ik moeilijk vooruit te branden en het duurt twee uur voordat ik onder de douche stap en mij klaarmaak voor de dag. Geeft niet, want Sarah is er niet en ik heb geen afspraken. Ik merk wel dat ik absoluut geen ritme en structuur heb wanneer Sarah er niet is.

Ik eet een lunch en maak me op omdat ik misschien nog ga filmen vanmiddag. Het is wel erg donker buiten dus ik wacht nog even af. Wel maak ik alvast Memory Lane grotendeels en stuur ik wat mailtjes.

vrijdag2

Rond 17.00 uur is Giorgio thuis en we halen Sarah meteen op bij mijn ouders. Voor Sarah halen we op de terugweg even een potje eten anders wordt het wel erg laat als ze moet wachten tot het eten klaar is. Voor mezelf neem ik sushi mee voor in de avond. Op vrijdag houden we de sushi er in, ondanks Weightwatchers. Het moet wel leuk blijven!

Er kwam trouwens vandaag een pakketje met mijn personal planner! Ik had hem besteld bij www.scrapdelight.nl. Meteen was het liefde op het eerste gezicht. Geer is goud en goud is Geer, ik vind het zo mooi! Praktisch veel ruimte, insteekhoesjes en geweldige quotes.

agenda

 

agenda1

 

agenda2

 

anegdaa

Zaterdag

Weekend! Er staat een afspraak bij de psycholoog en Giorgio gaat met Shiva naar de dierenarts. Dit weekend ga ik aan de slag met een leuk project onder een paar bloggers voor Valentijnsdag en daarvoor moet ik ook even naar het centrum om wat inkopen te doen. Ook ga ik aan de slag met alweer het zesde wereldgerecht!

Nog even een leuke quote voor de huishoudmutsen onder ons…

Een heel fijn weekend!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (9)

 • Ja, het is echt langer licht. Zei het hier van defweek ook al. En wat eten jullie toch altijd lekker! Heerlijk zeg! Stiekem ben ik eef beetje jaloers op je planner, was een mooierd! Fijn weekend!

  Beantwoorden
 • Lekker veel foto’s! Leuk om de dag mee te beginnen. Hahaha, die foto die je vader doorstuurde. Geweldig. Mooie personal planner. Ik zag de aardbeien ook alweer liggen. Ik dacht dat het nog helemaal geen aardbeienseizoen was. Toch maar een bakje halen dit weekend. Ik vind ze zelf door de yoghurt altijd zo lekker.

  Beantwoorden
 • Die enchiladas…. mjom mjom die zien er zo lekker uit! Ook een prachtige foto’s trouwens van die eierkoeken met aardbeien!

  Beantwoorden
 • Wat een leuke plog heb je weer. Ik krijg spontaan zin in kiwi en aardbei, en ik heb mijn boodschappen al binnen 🙁

  Beantwoorden
 • Cool dat je viral ging! Die foto van Sarah is echt geweldig, heerlijk kind is het toch! ?

  Beantwoorden
 • Wat ziet het er goed uit zeg allemaal! Ik had het recept van de Beef Teriyaki al gezien, maar nog niet uitgeprobeerd. Ga ik van de week maar is doen, ben er zo benieuwd naar. Dat is namelijk mijn favoriet van de wereld gerechten op de Risotto na dan 😛

  Beantwoorden
 • Altijd als wij ons, we hebben weer een jaar langer een relatie, feestje hebben. Eten we eierkoek, met slagroom en aardbeien. Zo’ n lekkere combi, echt een soort taartje.
  Die foto die jullie pap maakte is echt fantastisch

  Beantwoorden
 • Het is idd gelukkig weer langer licht!! Heel fijn. Ik hoop dat de medicijnen snel aanslaan en geen last meer bezorgen. X

  Beantwoorden
 • Superleuk om jouw dag te mogen volgen. Wat een super schattige dochter heb je. Zo lief hoe ze met haar gezicht tegen het raam aanstaat haha. Handige planner ook overigens. Ik heb nu alles in een boek maar merk dat het wellicht handig is om voor le blog een apart schema te hebben.

  Beantwoorden

Write a comment