Kijk je mee? Lifestyle

Photodiary. Memory Lane 31 december – 6 januari

En dat was alweer de eerste week van januari en dus van het nieuwe jaar! Hopelijk hebben jullie net zo’ n goede week gehad als ik. Onze week bestond voornamelijk uit qualitytime, een ziekenhuisbezoekje, een nieuwe liefde vinden, een nieuw kapsel en weer veel lekkers op tafel!

Zondag

Zondag 31 december….Oudjaarsdag! Afgelopen week kwam er geen Memory Lane online, wel een geweldig uitgebreid jaaroverzicht. Kerst was fantastisch en we hebben met volle teugen offline genoten. Maar ook Oud & Nieuw was onvergetelijk bij mijn ouders!

We gingen er in de middag heen en aten er soep met lekkere broodjes. In de avond bleef de televisie uit en speelden we een geweldig spel en aten we lekkere kiphapjes.

Maar eerst om 0.00 iedereen zoenen!

Na mijn vader was Giorgio ook aan de beurt. Twee vrouwen tegelijk, gebeurt niet vaak.

En mijn moeder mocht natuurlijk niet ontbreken! Ook zij heeft gelukkig enorm kunnen genieten.

Ik had meerdere spellen meegenomen, waaronder de Mouth challenge. Deze speelden we niet maar we moesten toch even op de foto, al jankend van het lachen. Charmant!

Kij…dit hebben we gespeeld. Een geweldig leuk spel om te spelen met je familie. Is van de schrijfster van de boeken ‘Mam, vertel eens..?’ Komende week komt er een blog over online, want wat bijzonder is het om dit spel met je familie te spelen!

En deze hapjes stonden op tafel, de beroemde Kippiepan! Heerlijk!

Sarah sliep gewone tijd en bleef bij mijn ouders slapen, we halen haar de volgende ochtend weer op.

Maandag

Onwijs brak haal ik Saar de volgende ochtend weer op met de fiets, aangezien Giorgio nog geen auto kan rijden. Hij is recent geopereerd aan zijn knie. Ik neem dit lieve meisje weer mee naar huis. Ze is moe van een nacht met herrie (vuurwerk) en van het spelen met haar neefje. Tijd om te chillen dus, en om op te warmen met warme chocolademelk.

Bij chillen hoort ook gekriebeld worden. Dat heeft ze echt van mij, zen kunnen worden van kriebelen.

En we spelen spelletjes, zoals dit seizoenen spelletje. Heel leuk en een absolute aanrader om je kindje wat meer te leren van seizoenen!

Het avondeten is niet te moeilijk: ovenfrietjes met snijbonen en gebakken vis, gemaakt door manlief. Vannacht heb ik 7 uur geslapen en hoewel dat voor veel mensen als voldoende klinkt, is het voor mij veel te kort. Ik lig dan ook de hele dag op de bank en val even in slaap. Ben er beroerd van.

Dinsdag

Na een heerlijke lange nacht staan we weer wat frisser op. En…mijn lieve pap is vandaag jarig! 65 kaarsjes maar liefst.

Natuurlijk eten we een taartje bij mijn ouders. Mijn cadeau is er nog niet (die wordt bezorgd) maar mijn vader kreeg een hele mooie stormpapaplu van de ANWB. Die blijft heel tijdens windkracht 10!

Eenmaal weer thuis doen we wat boodschappen en we spelen alsmaar spelletjes met Saar. Nu Giorgio twee weken vrij heeft hangt Sarah letterlijk en figuurlijk aan hem, zo leuk om te zien. Even flink de schade inhalen!

Weer makkelijk avondeten: pasta met tomatensaus en kipgehakt. Voordat er een lading kaas op kwam.

Ik maakte de linkerfoto van Saar aan tafel en haar mond deed mij ergens aan denken. Snel bladerde ik door mijn fotoalbum en kwam een onwijs charmante foto van mijzelf tegen (ahum). Let op dat mondje! Ik lijk hier trouwens dik, maar dat was ik absoluut niet. Of een verkeerd moment of ik was mijn broek aan het vullen.

Woensdag

In de ochtend is het nog lekker rustig en gaan we ons gangetje. We kijken filmpjes, ruimen wat op en snoepen fruit. Grappig dat Saar ineens wel mandarijnen lust. Eerder vond ze het net als sinaasappel niet lekker, maar sinds Sinterklaas er mee kwam vindt ze ze heerlijk.

In de middag: op naar het UMC Utrecht! Tijd voor de 3 maandelijkse check bij mijn arts in verband met de APS en SLE. Ondanks dat we tot 10 uur uitsliepen vanochtend, valt Saar nog even in slaap op de heenweg.

De poli loopt wat uit en Saar vermaakt zich ondertussen met papiertjes voor een enquete, om op te tekenen en te ‘schrijven’.

Vandaag kwam er een blog online waar ik veel reacties over heb ontvangen. Onwijs veel tips en mensen die het ook hebben! Ik heb het over mijn huid en het feit dat ik mij soms schaam voor mijn blote wangen…

Avondeten: heerlijke andijvie stamppot met spekjes, kaasblokjes en runderworstjes.

En mijn nieuwe liefde komt binnen: een voetenwarmer die ik bestelde bij de Lidl! Coome to mama!

Donderdag

Vandaag staat er een bezoekje aan de kapper op de planning. Voordat ik vertrek ontbijt ik stevig met havermout en appel met kaneel en honing.

En ik werk aan een nieuw recept die vrijdag online komt: de kip uit de oven met een krokant jasje. Aanrader!

Ik kom vrij verregend weer thuis, dus ik besluit de volgende dag wel een foto te maken van mijn nieuwe haren. Ik ben er in ieder geval onwijs blij mee en het is een stukje korter geworden nog dan ik eerst in gedachten had. Maar heerlijk dat verse haar!

Thuis tref ik voornamelijk dit aan: Sarah en papa samen filmpjes kijken.

En ik geniet van mijn nieuwe vriend. Heerlijk ding is het! Hij wordt snel warm, kan in 6 standen worden gezet qua hitte en koelt snel weer af als je hem uit zet.

Vrijdag

Tadaa! Een glimp van mijn nieuwe kapsel. Nog wel zonder een kleurtje, want dat gaat dit weekend gebeuren. Niks bijzonders qua kleur hoor, alleen uitgroei bijwerken met donkerbruin.

Vandaag ging Saar voor het laatst naar het consultatiebureau! Ze is helemaal goedgekeurd, groeit prima, ziet prima en gaf geen kick tijdens het prikje van de vaccinatie. Ze vond het maar wat interessant en keek hoe de naald in haar huid ging. Bikkel!

De ogentest ging ook helemaal prima, beide ogen zijn goed. Wel een kleine geruststelling aangezien een ‘lui oog’ in de familie zit.

Ons avondeten: zelfgemaakte viscuisine van Iglo, zonder Iglo! Het was een enorm succes en zo lekker. Maandag volgt het recept!

Vrijdagavond liggen we horizontaal op de bank en ik doe helemaal niets meer. Gek hoe moe je kan worden van een bezoekje aan het CB je volledig kan slopen.

Zaterdag

Nog even weekend voordat Giorgio maandag weer aan het werk gaat! En het weekend vieren we met een lekker taartje buiten de deur. Chcoladetaart om precies te zijn. Hij was zo lekker en zo machtig dat je hem net zo goed direct op je heupen kunt plakken 😉

Vandaag en morgen hoop ik wat verder te komen met mijn Ebook (kookboek) en gaan we inventariseren voor nieuwe schuttingen in de tuin en nieuwe kozijnen in het huis. Jawel…er komt een grote verbouwing aan!

Wat zijn jullie plannen dit weekend na een drukke feestmaand?

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment