Kijk je mee?

Photodiary. Memory Lane 30 juli – 5 augustus

Shoppen in Arnhem, een interview over miskramen en heel veel lekker eten. Mijn week in foto’s staat weer voor je klaar!

Zondag

Vandaag hebben we het plan om naar Arnhem met de trein te gaan. Beetje winkelen, ergens een hapje eten en vooral genieten. Het is voor Sarah de eerste keer dat ze met de trein gaat en ze vond het werkelijk prachtig. Arnhem is ongeveer 10 minuten met de trein, dus een prima ritje.

Vol spanning wordt er gewacht…

Kijk! Kijk daar komt ie!

‘Waarom gaat de trein niet harder? Het kan haar werkelijk niet hard genoeg gaan. Ze keek haar ogen uit en ze zat nog net niet met haar neus tegen het raam.

Na een paar winkels en twee spijkerbroeken voor Giorgio streken we neer bij Arnheym, een leuk tentje om te lunchen. Je kiest zelf wat hapjes uit en stelt zo je lunch samen. Aanrader!

En op de terugweg richting de trein ook nog een ijsje. Het was een dag met een gouden randje!

Voor Sarah kochten we nog wat kleding bij de Primark. Broeken, truitjes en jasjes. Ook nog een aantal pyjama’s. Ze is al zo goed als klaar voor het najaar qua kleding.

Nadat we weer terug zijn drinken we nog even wat bij mijn ouders. Daarna richting huis en horizontaal op de bank, maar het was het waard!

Maandag

The day after is altijd afwachten, vaak voel ik mij de dag na een inspannende dag alsof ik ben wezen feesten of ben overreden. Het is inderdaad 1 van de twee, dus we doen rustig aan vandaag. Wel plaats ik een blogje waar de gemoederen wat van oplopen. Over KUT kinderen. Gelukkig is er veel herkenning en komen er weinig negatieve reacties.

Saar is ook nog moe van gister en nestelt zich in de ochtend lekker tegen mij aan We kijken My little pony. Nou ja ‘we’, vooral Saar.Daarna wil ze ineens ‘kuppen’ en ze pakt haar doosje make-up erbij. Elke keer wordt het één grote kliederboel, aangezien haar make-up op vaseline basis is. Lekker smeren dus. Ja, ook haar voet. Mijn gezicht krijgt ook nog een touch-up.

Ik maakte ook de Babi Ketjap, waar op Twitter een negatieve reactie op kwam. Hij zou te rood zijn en hoe durf ik honing te gebruiken? De reacti kwam van een Indonesische vrouw. Die voelde zich blijkbaar gekwetst omdat dit geen Babi Ketjap zou zijn. Ik zeg: andere kant op kijken en je met je eigen kookkunsten bemoeien. Dus dat.

Niet verkeerd: een paar stukjes van deze reep proeven in de avond. Ik nam hem mee afgelopen zondag toen ik bij de Jamin was in Arnhem. Deze is lekker!

In de avond schrijf ik een recept uit en voordat ik naar bed ga kijk ik nog even bij mijn grootste geschenk. Ik kon het weer niet laten een foto te maken….

Dinsdag

Een redelijke zomerdag vandaag! Al weet ik de hele week al niet wat ik aan moet trekken, laat staan bij Sarah. In de ochtend is het vrij frisjes, in de middag vaak warm en klam.

Nieuw ritueel van Saar: om 7.30 naar mij toe komen en naast mij kruipen in bed, op de plek van papa. Gezellig!

Sarah en ik worden rustig wakker en ondertussen voel ik mijn jeuk alweer opkomen. Gek hoor, de ene dag gaat het heel goed en de andere dag word ik weer gek van de jeuk, terwijl ik netjes elke dag mijn medicatie neem.

En ik heb mijn kippenpootje vastgelegd. Als ik zo’n jeuk heb krijg ik her en der kippenvel. Ik ben raar, I know.

In de middag gaan we naar een kinderboerderij met speeltuin verderop in de buurt. Mijn vader gaat mee. Dit is trouwens de kinderboerderij waar ik als kind vroeger ook kwam en zelfs hokken heb staan schoonmaken op mijn vrije woensdagmiddagen tijdens de basisschool periode!

Voordat we weer naar huis fietsen nog even flink legaal herrie maken.

Daarna is het alweer tijd om te koken en na het avondeten gaat Giorgio aan de slag met zijn Rocky Road. Ja, ‘zijn’ Rocky Road. Ik mag de rest van de week niet meer snoepen van mijzelf en Giorgio zal hem dus alleen moeten eten. Hij was heerlijk begreep ik! En zo ziet hij er ook uit.

Terwijl Giorgio Sarah naar bed brengt schrijf ik een blogje voor de volgende dag. Daarna doe ik niets meer, ik ben op.

Woensdag

Het enige wat echt op de planning staat vandaag is een belafspraak met het ziekenhuis. Ik krijg de uitslag van de coloscopie en deze is goed gelukkig! Er zijn geen aanwijzingen gevonden voor mijn klachten. Toch houd ik klachten, dus wat het dan is? Ik zal het in elk geval weer bespreken als ik in september op de poli ben.

Na een ochtend omgaan met een puber-peuter heb ik wel een lekker ontbijtje verdient vind ik zelf. Het wordt havermout met appel, kaneel en schuddebuikjes! Heerlijk, net kleine pepernootjes.

Ook Sarah is benieuwd en krijgt een boterham met schuddebuikjes. Ze vond het heerlijk.Wie at vroeger ook al speculaas op brood? Het lekkerste vond ik als de speculaasjes wat zacht waren geworden.

Even naar de winkel samen en bij het Kruidvat nam ik uit nieuwsgierigheid deze twee concealers mee. Eentje voor blauwe kringen en de andere om rode vlekken mee te camoufleren. Nou ik zal je vertellen: koop ze niet. Het goedje is te dik, te stroef en mengt heel lelijk met foundation. Helaas pindakaas.

In de middag kijkt Sarah een filmpje en ik lees wat op de bank. Daarna tijd voor lunch. En ja, ik eet gewoon nog eieren. Dit keer met een tartaartje erbij.

Sarah haar tussendoortje: appel, kaneel, rozijnen en een cracker met honing.

Donderdag

De dag begon zo vrolijk en fruitig….

Maar er was al snel onweer op komst. Ik had iets verkeerd gezegd. Ofzo.

‘Gelukkig’ gaat ze straks naar het KDV en zal ze vast genoeg afleiding krijgen. En even slapen, want ik gok dat een te korte nacht ook een oorzaak is van dit humeur.

Voor ik haar wegbreng brengen we nog vier zakken kleding naar de buurvrouw en ons nieuwe buurmeisje. Dit is allemaal kleding geweest van Saar, in maat 62-86. Ik wist niet dat ze zoveel had!

En toen zaten we op de fiets naar de opvang en zegt Saar:

Dan smelt je toch?

Eenmaal thuis duik ik mijn bed weer in, ik ben zo onwijs moe. Ik slaap 2,5 uur en heb daarna nog net tijd om te stofzuigen. Dan moet ik Saar alweer ophalen van de opvang. Thuis eten we gezellig aardbei en druifjes en nemen we de dag door. Zo leuk dat ze nu uitgebreid kan vertellen wat ze allemaal heeft gedaan.

Giorgio komt thuis en ik begin met koken: gevulde kipfilet met parmaham, pesto en knoflook en daarbij een simpele pasta met pesto, knoflook, citroen en tomaatjes. Prima maaltje.

Vrijdag

Sarah komt mij weer om 7.30 wakker maken maar kruipt gelukkig nog heel even naast mij. Om half 9 stappen we maar uit bed. Daarna speelt Sarah met van alles tegelijk (altijd fijn die troep) en ik beantwoord wat mailtjes.

Daarna maak ik mij klaar voor een telefonisch interview met een journalist van VROUW. Zij las mijn blog over miskramen en het praten erover (kwam gister online) en ze wilde dit heel graag onder de aandacht brengen. Hartstikke goed! Na een half uur hang ik weer op en ik kijk terug op een fijn gesprek. Hij komt dit weekend waarschijnlijk online op vrouw.nl.

Aan het eind van de ochtend komt mijn vader Sarah ophalen voor een middag ’therapie’. Sarah blij, opa en oma blij! En mama even rust. Ik pak een stukje chocolade, zet een kopje koffie en kijk wat Youtube filmpjes. Knap overigens dat mijn reep nog steeds niet op is. Ik doe er al een week mee en dat komt niet vaak voor.

En het draait allemaal om de balans, toch? Ik ga aan de slag met een blogpost en snack wat worteltjes en komkommer weg. Heerlijk altijd dat knagen tijdens het schrijven.

Daarna hang ik weer even horinzontaal op de bank en verzamel moed voor een ritje supermarkt en de apotheek. Aan het eind van de middag haal ik Saar weer op en breng ik meteen een bezoekje aan mams, die ik bijna een week niet heb gezien omdat ze behoorlijk ziek was na de derde chemo.

We zijn laat thuis en ik weet het wel weer….geen zin om te koken. Het is ook weken geleden dat we patatjes hadden gehaald dus het mag wel weer! Dit keer neem ik een frikandel en een kaassouflé, dat laatste heb ik te lang niet gehad. Heerlijk.

Na het eten plof ik met een volle pens op de bank en maak ik dit weekoverzicht af. Giorgio download een leuke film die we erna gaan kijken. Het weekend is begonnen!

Zaterdag

Vis halen op de markt, winkelen, de badkamer schoonmaken en films kijken….dat wordt ons weekend. Geen afspraken of verplichtingen verder. Wat gaan jullie doen? Of ben je op vakantie? Fijne dagen!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (5)

 • Ik vertrek vanavond op vakantie dus vandaag inpakken en nog wat opruimen. En dan een weekje weg ?

  Beantwoorden
 • Ik heb nog steeds die Rocky road niet gehaald. Vond hem best prijzig mja je hebt naast water ook verder niets nodig. Die andere leek me ook erg lekker. Misschien toch maar halen met Luca haha.

  Beantwoorden
 • Leuke diary weer 🙂 Havermout pap met schuddebuikjes moet ik ook eens proberen.
  mmm!

  Beantwoorden
 • Leuk om jullie weekje weer te zien!
  Ik ben op Curaçao, dus spendeer mijn weekend voornamelijk op het strand 🙂

  Beantwoorden
 • Die Rocky Road ziet er heeeel lekker uit! En de havermout trouwens ook. Wat schattig dat Sarah zo onder de indruk was van de treinreis!

  Beantwoorden

Write a comment