Kijk je mee?

Photodiary. Memory Lane 30 april – 6 mei

En we zitten alweer in mei! Gek idee eigenlijk, aangezien ik de verwarming nog regelmatig aan heb staan. Nog even en we gaan heerlijk op vakantie! Daar hoorde de nodige voorbereidingen bij en ik bracht tevens een bezoekje aan het ziekenhuis. Kijk mee naar mijn week van dag tot dag!

Zondag

Zoals jullie in het vorige weekoverzicht konden zien waren we gister bij mijn tante en zijn we o.a naar Duitsland geweest. vandaag is rustdag! Eerst een kopje koffie en een glas warm water met citroensap. Uiteraard met rietje, anders ben je je glazuur zo kwijt.

Terwijl Giorgio met Sarah de grote boodschappen gaat doen (Sarah mag altijd scannen), maak ik wat foto’s van spullen die we gaan verkopen. We hebben zoveel ‘zooi’ waar we niks meer mee doen/kunnen, dat het tijd is om het één en ander weg te doen of te verkopen. Onvoorstelbaar dat dit loopfietsje ooit te groot was voor Saar!

Vandaag doen we met koken ook heel makkelijk: ovenfrietjes met pindasaus, broccoli en een hamburger. Sarah eet de saus het liefst puur met haar vingers….

In de avond besteed ik mijn restje energie voor een blogje voor maandag. Daarna lekker languit op de bank onder een kleedje!

Maandag

Goedemorgen! Twee slaapkoppen worden wakker rond 9.30….wat heerlijk! Sinds dit weekend wil Sarah zelf haar broodje smeren, wat zonder een beetje hulp nog niet gaat. Maar ze vindt het fantastisch en dat koppie erbij…

Vandaag een afspraak bij de praktijkondersteuner van mijn huisarts. Zij is psycholoog en gaat voor mij uitzoeken of, waar en hoe ik een neuro-psychologisch onderzoek kan krijgen om te kijken naar de problemen die ik ervaar op het gebied van concentratie, prikkels verwerken en geheugen. Na een gesprek van een uur fiets ik met Saar weer naar huis. Sarah gedraagt zich trouwens altijd zo netjes bij een arts of een andere afspraak! Ik neem haar dan ook gerust mee, want ze speelt altijd heerlijk en is stil. Knap van haar!

Eenmaal thuis liggen de nieuwe folders op de mat. En ik word met mijn neus op de feiten gedrukt, want Saar roept bij het zien van de bovenste folder ‘kijk mama Kruidvat!’Volgens mij kom ik er iets te vaak….

Heb je dit persoonlijke artikel al gelezen? Ik schreef van de week een blog over het gevoel dat tijd de wonden niet altijd heelt, maar soms vooral voor besef zorgt. Ik kreeg er veel lieve reacties op en voor veel mensen was het één en al herkenning.

 

 

Dinsdag

De wekker gaat om 9.00 en ik maak mijzelf en Sarah klaar voor de dag. Daarna ontbijten en op weg naar mijn ouders waar ik Sarah achterlaat. Mijn ‘werkdag’ is aangebroken. Het stelt nog steeds niet zoveel voor, maar ik ben er toch maar even! Na anderhalf uur is het genoeg en vertrek ik weer naar huis. Naast wat makkelijke klusjes heb ik een paar collega’s gesproken. Dat kost misschien nog wel het meeste energie. Maar zo fijn en zo leuk om ze weer te spreken. Het blijven toch je collega’s en het is fijn te horen dat ze je gemist hebben.

En eenmaal weer thuis hangen we samen heerlijk in de kussens. Saar kan ook zo heerlijk ‘hangen’ en totaal ontspannen ergens naar kijken.

Ik regel wat dingen voor de vakantie, zoals het parkeren op Schiphol en de reisverzekering. Daarna spiek ik even naar het weerbericht en eigenlijk is dat niet nodig, want het is bijna altijd prachtig weer! Hopelijk blijft het zo. Grappig om te zien dat het weercijfer met dit weer voor hun een magere voldoende oplevert. Als we dit weer in Nederland zouden hebben, zouden we wel een 8 scoren denk ik 😉

Na een middag rust en een dutje samen met Saar bereid ik het avondeten voor. Het is een makkelijk maaltje die binnen 10 minuten op tafel staat. Spaghetti met tomatensaus, pesto en tonijn. Volgende week het recept in een blog!

En in de avond kreeg ik dit toegestuurd. Ik moest even hardop lachen….die goede oude tijd 😉 Wie van jullie had ook een Nokia 3310?

Woensdag

Vanmiddag een afspraak bij de gynaecoloog op de planning, in het UMCU. Ik ga mijn wensen bespreken voor wat betreft de sterilisatie. Maar eerst ontbijten met dit teleurgestelde meisje. Ze wilde perse hagelslag erbij omdat een stukje van haar brood niet bedekt was. Proest.

Sarah blijft bij mijn moeder en ik vertrek met mijn vader naar het ziekenhuis. Ik had een fijn gesprek met een begripvolle arts en zonder problemen ging hij akkoord met mijn wensen. Met deze folders ging ik weer naar huis en ik krijg vanzelf een oproep voor de sterilisatie en een ballon ablatie. Dat laatste houdt in dat ze baarmoederslijmvlieg wegbranden zodat je minder tot niet ongesteld wordt. Zou fijn zijn met de bloedverdunners die ik gebruik! Na de ingreep zal ik mijn ervaringen delen, aangezien ik zelf weinig ervaringsverhalen kan vinden. Voor een ander kan het dan fijn zijn om een ervaring te lezen.

Doodmoe zijn we weer thuis en ik zet een filmpje op die Sarah en ik samen kijken. Daarna ga ik aan de slag met een Mexicaanse nachoschotel met gehaktballetjes en Cheddar. Dit was zo ontzettend lekker! Het recept kwam gister online.

En dit kwam ik tegen in een tijdschrift van de NVLE (vereniging waar ik lid van ben). Ik heb elke dag enorm koude en blauwe voeten door de APS en dit lijkt mij wel wat. Na de vakantie ga ik er eens achteraan.  

Donderdag

De wekker gaat om 8.30 aangezien Sarah straks naar het KDV gaat. Voor mij geen afspraken vandaag maar even bijtanken van afgelopen dagen. Deze dame ligt net als mama nog veel te lekker in bed en ik moest haar echt wakker maken. Lief.

Wanneer ik haar weg heb gebracht ruim ik de keuken op, eet ik nog wat en duik ik weer in bed voor twee uurtjes. Bijslapen! Wanneer ik weer wakker ben is het tijd om te lunchen en ik maak een heerlijke salade met makreel, ei en een citroendressing.

De reserves zijn weer aangevuld en ik stort mij op het stofzuigen. Altijd een inspannende klus, maar het moest even gebeuren. Daarna kom ik bij op de bank en lees ik leuke reacties door op de blog van vandaag. Over de angst die ik heb dat Sarah leert dat voedsel kan troosten en kan helpen bij verveling.    

Vrijdag

Ik slaap uit tot 10.00 en blijf nog even liggen in bed. Rustig wakker worden is dan best een luxe als er niemand op je wacht. Daarna ga ik naar beneden voor een ontbijt en een kopje koffie. Gevolgd door een douche en het in elkaar zetten van dit weekoverzicht.

En ik maak vast een start met het inpakken van de rugtas van Saar voor in het vliegtuig. Net als vorig jaar zitten er wat kleine speeltjes in waardoor ze zich hopelijk een beetje kan vermaken tijdens het vliegen. Hier volgt waarschijnlijk nog een blog over!

En ook deze buit voor Sarah is binnen: waterschoenen van de H&M en een kussen voor in het vliegtuig (Kruidvat).

Ik merk aan alles dat mijn lichaam toe is aan totale rust. Ik herstel moeilijker van drukkere dagen en ik voel overal pijn. Vanmiddag en vanavond doe ik daarom ook helemaal niks, op een bad vol schuim en wat maskertjes na. En een telefoontje met de zorgverzekering die mij met een vervelende nasmaak achterlaat. De sterilisatie wordt niet vergoed en daardoor moet ik wachten tot volgend jaar, wanneer ik mijn verzekering omhoog kan gooien. Balen.

Dan maar een broodje met een restje makreel. Om mijzelf een beetje op te vrolijken 🙂 Vroeger kregen we bij mijn opa en oma vaak gerookte makreel op brood. Dat was altijd een traktatie!

En er kwam een pakketje binnen voor de blog. Maar niet voor mijzelf, nee voor Giorgio! Af en toe mag de man ook in de spotlights staan, dus houd vooral de blog in de gaten!

Giorgio is pas heel laat thuis en we besluiten om 18.30 frietjes te bestellen. Om 20.30, twee uur later, is er nog niks en ze zijn telefonisch niet bereikbaar. Sarah heeft enorme trek en Giorgio besluit wat ovenfrietjes te maken voor haar en haalt snel een vleesje voor haar. Om 21.00 komt de bezorger dan eindelijk, maar we hebben de bestelling geweigerd. 2,5 uur wachten zonder telefoontje is nogal slordig. Maar hey, wel goed voor de lijn geen avondeten!

En ja, alles voor een gevulde buik van de peuter. Ze heeft gelukkig gesmikkeld.

Zaterdag

De vorige weekenden waren redelijk volgepland, dit weekend doen we het anders. Het wordt eindelijk weer wat beter weer en daar gaan we gebruik van maken. Een ijsje halen, naar de kinderboerderij en morgen verse asperges eten bij mijn ouders. Verder zal Giorgio zich gaan storten op onze onmogelijke grote boom in de achtertuin, die ineens een groeispurt gehad lijkt te hebben. Nog even en er is een zonsverduistering. Tijd om te snoeien!

Hebben jullie leuke plannen dit weekend? Ik wens je hele fijne dagen toe!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (4)

 • Ik ga met mijn zus op jacht in de Ikea en voor de rest plof ik in de zetel en probeer ik wat te werken voor de blog. Fijn weekend!

  Beantwoorden
 • Wat belachelijk zeg, 2.5 uur wachten op friet! Kan echt niet. Goed dat je de bestelling geweigerd hebt!

  Beantwoorden
 • Hoop dat je niet al betaald had voor de bestelling?

  En wat balen van je sterilisatie zeg 🙁

  Beantwoorden

Write a comment