Kijk je mee? Random

Photodiary. Memory Lane 3-9 september

Hebben jullie alweer een trui aangehad? Ik wel gister! Langzaam komen de koudere maanden in zicht met pepernoten, veel bladeren, kaarsjes en truien. Opzich ook wel weer gezellig. Kijk je weer mee naar mijn week? Naast problemen met de blog waren er weer genoeg momenten waar we van genoten hebben.

Zondag

De situatie gister: richting Veenendaal en de Leen Bakker om te kijken wat ze aan onze kapotte bank kunnen doen. Er is nu een melding gemaakt en de foto’ s zijn gestuurd. nu afwachten of er een reparatie volgt.

En zaterdag maakte ik een keer op een andere manier lasagne, namelijk zonder lasagnebladen. In plaats daarvan gebruikte ik gegrilde courgette en aubergine. Was heerlijk! Vooral de aubergine vond ik lekker er in, die had een heerlijke bite. Zal ik het makkelijke recept een keertje delen op de blog? Ook ideaal bij een koolhydraatarm dieet.

Door alle groentes was de lasagne wel iets natter, maar hij is echt de moeite waard om een keer te maken.

Zondagmorgen: een bakje met vers fruit voor mevrouw. Waarom Giorgio zo moeilijk kijkt weet ik eigenlijk niet meer haha.

Vandaag aten we pizza bij mijn ouders. Mijn vader maakte pizza’ s met artisjokken, salami, blauwaderkaas en wokgroenten. En natuurlijk kaas, heerlijk!

Net voordat we gingen was dit trouwens de situatie in huis. Wat er gebeurde? Ik jongleerde met een zak cacao welke niet helemaal goed dicht zat. Toen ik hem terug wilde zetten vloog hij uit mijn handen met een salto. Overal….werkelijk overal….lag er cacao.

Werkelijk alles zat onder en alle spullen moesten uit de kast. Het rook overigens wel lekker overal, maar dit is echt weer iets voor mij.

Zondagavond schreef ik een blog en hing ik voor de televisie. Met kaarsjes aan, want het wordt steeds vroeger donker!

Maandag

Een klein meisje wekt mij rond 8.00. Voor haar vroeg, want ze sliep pas om 22.00. Ze is dus heerlijk grumpy en vanaf de eerste minuut al niet te genieten, maar komt gelukkig nog wel even naast mij liggen.

Ontbijtje voor haar, ontbijtje voor mij. Ik eet elke dag wel kwark en elke dag appel. Ik houd van die twee, en al helemaal als combinatie.

Hoe onze dag er uit zag? We zijn allebei moe en moe. Dus Saar ligt veel op de bank, ik hang er een beetje naast. Maar ze wil niet naar bed. Helaas. Ook komen er vandaag twee pakketjes, dus we blijven maar wakker.

Tussendoortje. Rijstwafels met kipfilet en avocado.

Ik ben echt geen vriendjes met PostNL. Wat een flutbedrijf (sorry). Ik wachtte de hele middag op de pakketjes, krijg ik na de uiterlijke levertijd een mailtje dat het morgen wordt. Huh?  Hoezo ‘ niet kunnen bezorgen?’ Na wat contact met PostNL is de bezorger aangesproken door zijn leidinggevende.

 

Mijn late lunch aan het eind van de middag:gekookte eitjes, crackers en tomaat.

En als avondeten maak ik simpele pasta. Omdat ik overdag heel netjes heb gegeten, geniet ik met volle teugen van een volle bord pasta.

Dinsdag

Wat er trouwens gister in een van de pakketjes zat van H&M: deze heerlijke fluffy schoenen! Warm en comfortabel. Blij mee!

Tussendoortje na mijn havermout ontbijt van vanochtend. Wederom avocado, rijstwafel en ei met kipfilet. Beetje saai misschien, maar wel erg lekker.

Vandaag gaat Saar tussen de middag even naar mijn ouders, ik heb een koffie afspraak met Loes. Zij regelt af en toe leuke opdrachten voor mij met bedrijven en vandaag zagen we elkaar voor het eerst in real life. Het was heel erg gezellig en we hebben leuke dingen besproken.

Ik ben om 14.30 weer thuis, moe maar voldaan. Ik maak voor mijzelf een lekkere salade met deze zalm. Aanrader trouwens als je van gerookte zalm houdt. Deze moten kun je bij de Aldi kopen.

En dan krijg je dit! Een heerlijke (late) gezonde lunch.

Na een middagje rust begin ik aan het recept voor de bami ketjap. Het recept kwam afgelopen week online. Sarah vond het toetje interessanter dan de bami. Ook niet zo gek, want haar toetje was kwark met verse bessensap van opa en oma.

In de avond op de bank houd ik mij een beetje bezig met social media. Kijk hoe lief deze Bordeauxdog. Als ik dit zo zie wil ik weer een Shiva!

Woensdag

Vandaag is Giorgio vrij omdat hij in de middag een werkafspraak heeft buiten zijn werk (snap je het nog?) In de ochtend kunnen we dus rustig opstarten met z’ n allen. Saar krijgt een schaaltje met ei, kaas en kipfilet. Iets wat we normaal alleen in het weekend maken en eten. Terwijl papa en Saar ontbijten fiets ik naar de Trombosedienst om bloed te laten prikken.

Papa is weg en wij gaan straks even naar de kinderboerderij! Maar eerst even een foto voor Instagram n.a.v het sportfestijn van Albert Heijn. Wij kregen er een perspakketje van en Saar wilde de kleding maar al te graag passen. Inclusief schoenen van papa, maat 46.

We zijn op de kinderboerderij! Nog even genieten van het warme weer, ook al hebben we een jas aan.

Saar rijdt paard en ik moet in het karretje zitten. We rijden naar Frankrijk, aldus mevrouw.

Tussen het spelen en rennen door nog even diertjes kijken. Koeien zijn favoriet! Ik vind ze zelf ook het leukst. Ze zijn zo lekker aaibaar en ze stinken niet zo hard als varkens.

Na de kinderboerderij en de speeltuin gaan we nog even langs de winkel. Wat ziet mijn oog? Allemaal schappen vol Sinterklaas snoepgoed! Lekker, maar ook heel erg verkeerd, haha.

Donderdag

Ik moet Sarah wakker maken vandaag! Om 9.00 gaat mijn wekker, omdat Saar straks naar het KDV gaat. Ze vraagt mij of ik gek wil doen en vervolgens ligt ze in een deuk.Missie geslaagd en de dag goed begonnen!

Nadat Saar weg is gebracht duik ik weer mijn bed in. Ik had eigenlijk om 12.00 een afspraak bij mijn psycholoog, maar ik ben te moe om na te denken en om te praten. Ik tuk dus een paar uurtjes bij.

Om 16.00 haal ik haar weer op en we lopen nog even langs de Hema. Er is uitverkoop en ik kom twee leuke kledingstukken tegen voor Saar, een jurkje en een rokje. Net wanneer ik wil afrekenen valt het stroom uit. Omdat de kassa heel traag aan het opstarten was, heeft Giorgio het later gekocht en opgehaald.

En deze is ook zo leuk! Lekker dik voor de winter.

Ik red het om ook nog even te stofzuigen en dan komt papa alweer thuis! En hij wordt altijd meteen geclaimd, zo schattig. Kan ik mooi beginnen met koken.

Wat de pot schaft? Gevulde kipfilet met parmaham, sperziebonen en wat gebakken aardappeltjes.

Vrijdag

We slapen uit tot 9.30 en Saar komt gezellig weer bij mij liggen. Wanneer ik mij aan ga kleden verstopt ze zich en ik moet haar zoeken. Ik heb echt geen flauw idee…

Vandaag een lunch op de planning met een vriendinnetje, maar het is zulk vreselijk weer dat ik het niet zie zitten om met Saar op de fiets naar het centrum te gaan. Saar en ik kochten wel een heel mooi cadeautje voor haar en die staat ongeduldig te wachten tot de volgende poging om af te spreken!

In plaats van een lunch buiten de deur, een lunch binnen de deur. Met vertrouwd beleg. Het lijkt wel alsof ik deze week niets anders eet haha. Maar ik heb zo mijn momenten dat ik vaak iets elke dag eet.

Er komt vertrouwelijke post van het UWV en mijn envelop wordt in deze toestand bezorgd door….wederom PostNL. Wat is dat toch met hun?  

Ik ben vandaag niet zo in mijn hum, onder andere door problemen op de website. Mijn website crasht de hele week een aantal keer per dag en vandaag is het helemaal vaak raak. En ik weet werkelijk niet wat ik er aan kan doen. Dan maar een troost-lunch.

Gelukkig is er een kennisje die achter de schermen even mee kan kijken om uit te zoeken waar het probleem vandaan komt. Ondertussen wacht ik op de uitslag die mijn moeder krijgt vandaag, n.a.v haar scan woensdag. Gelukkig hebben de 3e en 4e chemo iets effect gehad weer. Nu even rust voor haar en aansterken.

Door het gedoe met de website heb ik geen puf en zin meer om te koken. En ach het is vrijdag, dus we laten frietjes komen. Zoals Saar zegt ‘patatjes van de motor!’

Zaterdag

Vandaag zouden we onder leiding van een kennis adders gaan zoeken buiten. Hij heeft veel verstand van natuur en dieren en het leek ons leuk om met alle kinderen naar buiten te gaan en adders te zoeken. Maar met het weer van vandaag gaat dat niet lukken, want dan zijn de adders ver te zoeken en wij worden doorweekt. Nieuwe plannen maken dus!

Eerst mijn hoofd toonbaar maken. Niets is zo fijn als een nieuwe beautyblender! Het is haast zonde om hem te gebruiken.

En die nieuwe plannen zijn….een bezoekje aan de Ikea! Lekker rondstruinen met dit natte weer buiten. Eerst even een hapje eten.

Saar had een chocoladetaartje en Giorgio een punt appeltaart. Ook namen we deze mee….Nomnom!

We deden inspiratie op voor de computerkamer (bureaus) en kochten wat kleine dingen, zoals kussentjes, een spiegel en een klok.

Bijzondere klok voor 6 euro!

Saar riep bij elke kamer in de Ikea dat het haar huisje was, haar kasteel. En trots dat ze was, haha!

Hoe vullen jullie dit weekend met alle regen? Ik ben benieuwd naar jullie plannen! Nog een hele fijne zondag <3

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (5)

 • Hahahahhaha die kast is in elk geval weer opgeruimd. Ik had het laatst met een pak suiker…..
  Nl post DHL ook niks beter die zeiden dat ik niet thuis was, heb je dan een hele dag op gewacht en dat zeggen dat je niet thuis ben. Woedend dat ik was.
  Die klok ik trouwens echt leuk. Hier net vandaag een nieuwe lamp opgehangen.

  Beantwoorden
  • Hmm al die postbedrijven zijn dus niet zo best 😉

   Beantwoorden
   • PostNL is hier juist super. Dat komt ook doordat we een vaste postbode en bezorger hebben. Bij mijn vorige woning was het wel een ramp met elke keer een andere bezorger.

    DHL is overal matig maar DPD spant de kroon, die hebben het eens gepresteerd om het pakket meer dan 50(!) huisnummers verderop af te leveren. De huisnummers lijken niet eens op elkaar. Dan blijkt maar weer dat we in een fatsoenlijke buurt wonen want de ontvanger kwam het pakketje persoonlijk brengen omdat de bezorger het vertikte. DPD doet vervolgens niets met de klachten…

    Beantwoorden
 • Laat ik het maar niet over de dhl hebben ?

  Graag zou ik het recept van de lasagne zien in je blog het ziet er weer heerlijk uit!!
  En heb ook ervaring maar dan met vallende potjes met kruiden (kapot op de grond) en dan baal je als je die kruiden de volgende dag nodig hebt? (Gelukkig is de supermarkt dichtbij)

  Beantwoorden
  • Haha enig voordeel is dat je stofzuiger lekker gaat ruiken 😉

   Beantwoorden

Write a comment