Kijk je mee?

Photodiary. Memory Lane 3-9 juli

We zijn weer thuis! Na ruim twee weken met de zon op mijn gezicht zit ik nu weer achter mijn computer met het uitzicht op een grijs wolkendek. Best een tegenvaller, maar wat is het ook weer fijn om thuis te zijn. Op het moment dat ik deze photodiary in elkaar zet zijn we net een paar dagen thuis en een beetje bijgekomen. Kijk je mee naar mijn week?

Zondag

Een warme dag die we doorbrengen op de camping maar ook op een typisch Franse markt. Er is elke dag wel ergens in de omgeving markt en ik vind het altijd heerlijk om er rond te struinen. Streekproducten, tassen, hoeden, speelgoed en heel veel eettentjes.

Het is wel even lopen vanaf de parkeerplaats naar het centrum, maar dat is nooit een straf hier.

zondagen

En dan dit uitzicht…<3

zondagen1

Tussen het struinen door altijd even wat drinken. Voor mij standaard een glas cola light, voor Sarah sinaasappelsap of perensap.

zondagen2

Terug van de markt weer op de camping: tijd voor een lunch en een dutje. Daarna zwemmen en het plan van vanavond is verse steenovenpizza eten op de camping. Zij hebben een heerlijk restaurant met gezellig terras en maken de lekkerste pizza’s. Ook eten we er een ceasar salade bij.

zondagen4

Kijk dames en heren….dit wordt mijn cheatmeal deze vakantie! Een enorme pizza met kaas, tomaat, ansjovis en zalm. Helemaal voor mij! Hoe het mij verder vergaan is in de vakantie met het dieet lezen jullie aanstaande maandag in een nieuwe killerbody-update.

zondagen5

Voor Sarah een kindermenu met frietjes en kip. Gaat er wel in!

zondagen7

En een ijsje toe. Giorgio nam salted caramel ijs en die was goehoeeeeed! Wat een heerlijk ijs hier.

zondagen6

Daarna Saar in bad en chillen met een (puzzel)boek of een spelletje. Of gewoon van de rust, de krekels en de zonsondergang.

zondagen66

Maandag

De laatste dagen gaan in en we zwaaien vandaag mijn zus al uit, zij gaat nog een paar dagen naar Montpellier, een mooie stad aan het water. Het is vandaag ontzettend warm en vochtig, dus we houden ons voornamelijk rustig. Shiva gaat nog even zwemmen in een beekje met mijn vader en Giorgio. Onderstaande foto maakte ik trouwens gisteravond, ik vond een hartvormig blaadje en de zon past er precies doorheen!

maandagen1

Shiva is terug van het zwemmen en helemaal uitgeteld. Zo gek als ze is gaat ze in de bloedhete zon liggen, maar blijkbaar geniet ze er heel erg van. Ze heeft het trouwens redelijk goed gedaan in de vakantie. In de auto ging het prima, op vakantie zelf hield ze zich heel rustig en heeft ze veel geslapen. En helaas bleef ze misselijk en overgeven ondanks dat de medicatie is verlaagd. En echt dikker wordt ze ook niet…lastig.

maandagen2

Dit is het meest gedragen outfit van de vakantie. Een badpak en een petje op. Ondanks dat we weinig speelgoed mee hadden genomen heeft ze zich prima vermaakt met steentjes, zand en water. Eindeloos veel speelplezier en fantasie.

maandagen4

 

Mmm….wat zou er gebeuren als je snot met zand mengt?

maandagen8

Onder de luifel van de tent was Shiva haar favoriete plek. Als we weggingen lag Shiva trouwens gewoon in de tent, welke helemaal in de schaduw stond. We hielden de hordeuren open zodat de wind gewoon naar binnen kon. Ging helemaal prima!

maandagen76

In de middag plonsen we weer het water in en vandaag ben ik aan de beurt met koken. Mijn ouders, zus en Giorgio en ik hebben om en om voor het eten gezorgd. Was ideaal en heel erg leuk!

Dinsdag

Nog maar één dag en dan vertrekken we alweer. De vakantie is echt voorbij gevlogen. Vandaag staat in het teken van inpakken en zoveel mogelijk voorbereiden voor morgen. Daar hoort ook geld pinnen, boodschappen doen en tanken bij. We zijn zo druk dat we vandaag niet meer hebben gezwommen.

Maar we hebben wel weer een heerlijk toetje achter de kiezen. En in het haar.

dinsdagen

Ze hebben op deze camping ook groene stroom, perfect toch?

dinsdagen4

Nou daaaaag mama wij rijden alvast!

dinsdagen5

Gelukkig vertrekken ze niet zonder mij. Ik krijg van Sarah een heerlijk kopje soep.

dinsdagen43

De luifels gaan er af en worden alvast ingepakt. Dag mooie tent, je was goed.

dinsdagen76

In de avond duik ik vroeg het (lucht)bed in want de wekker gaat morgen op een hele vervelende tijd. Nog maar één nachtje en dan gaan we weer naar huis!

Woensdag

De wekker gaat om 7.00 en vandaag zullen we weer terugrijden naar Nederland! Nog een beetje slaapdronken drink ik mijn koffie op en begin daarna met opruimen en het leeghalen van de tent. Sarah is erg moe en vervelend en daarom besluit ik haar mee te nemen naar de speeltuin op de camping. Ik kan nu toch even niet helpen met inpakken, dus de dames vertrekken richting de glijbaan. Ik heb wat stukjes gefilmd in de vakantie, zo ook een rondleiding op de prachtige camping. Binnenkort allemaal te zien in een vakantie vlog!

Wie zegt dat je niet bruin wordt van factor 50 heeft het mis! Elke dag braaf gesmeerd en toch heerlijk (en veilig) bijgekleurd. Maar eigenlijk vind ik dat helemaal niet zo belangrijk, het gevoel dat de zon geeft is veel belangrijker. Wat ga ik die warmte missen!

woensdagen

Rond half elk vertrekken mijn ouders en ruim een half uur later rijden wij ook de camping af, op weg naar huis. De heenweg ging redelijk goed, op het laatste uur na. Sarah werd toen heel ziek en moest meerdere malen overgeven. Teveel knijpfruit en heel erg vermoeid. De terugweg ging beter en na twee dutjes werd ze vrolijker en heeft ze heerlijk gespeeld, Nijntje film gekeken en gezongen. Tussendoor zijn we ook nog even gestopt bij de grote gele M voor ’tatjes’.

En missen doen we de warmte zeker en snel ook. Nog maar net over de Belgische grens en de thermometer geeft 15 graden aan. De helft van wat we gewend zijn….

woensdagen3

Prachtige lucht bij Luxemburg.

woensdagen54

De reis verliep heel goed en net voor twaalf uur in de nacht komen we thuis. Altijd weer heel dankbaar om gezond en wel thuis te komen en het huis lijkt altijd zo enorm groot na een paar weken vakantie! Even de post doornemen en dan een kopje thee. Ik lig om half 2 in mijn heerlijke, eigen bed.

Sarah slaapt ook al vlot nadat ze als een wervelwind door al haar speelgoed ging. Ze schreeuwde het uit en rende hyper door het huis met haar wagentjes en fietsen.

woensdagen1

Donderdag

We worden rond half tien wakker en zijn redelijk uitgerust na een heerlijke nacht in ons eigen bed. Wat is dat toch altijd weer een feest als je ruim twee weken op een luchtbed hebt geslapen! Op zich lagen de luchtbedden prima, maar we hebben zo’n heerlijk matras dat niets fijner ligt dan dat. We beginnen de dag even rustig met koffie en daarna beginnen we aan alle was en het uitpakken van alle tassen.

En even het haar van Sarah flink uitborstelen. Gevolg: een afro dochter.

donderdage54

Zoveel haar!

donderdagen2

Daar wil ik best wat van hebben…haha! Ik spring heerlijk onder mijn eigen douche en aanschouw in mijn eigen spiegel alle tot stand gekomen sproetjes. Gezellig!

donderdagen

Als avondeten heb ik zin in…de kip uit de oven van het killerbody dieet! Braaf houd ik nog steeds het dieet vol. Inmiddels heb ik ook al op de weegschaal gestaan en ik ben echt heel erg verbaast van wat ik zag staan…valt het mee of tegen? Spannend! Maandag deel ik de cijfers en foto’s.

donderdagen3

In de avond komen ook mijn ouders weer veilig thuis en zo zijn we allemaal weer op Hollandse bodem. In de avond blijven we wasjes draaien en uitpakken.

Vrijdag

We worden rond 9.00 wakker en hebben wederom heerlijk geslapen. We ontbijten, spelen, zingen en ruimen de laatste spullen van de vakantie op. Ook ga ik nog even naar de winkel om wat boodschappen te doen. Daarna is het tijd om al mijn mail van de vakantie weg te werken. Geen zin om te beginnen met doorspitten, maar eenmaal aan de gang gaat het prima. Fijn altijd als het weer achter de rug is!

Ik kleed mij alvast om en besluit mijn krakend witte shirtje aan te doen….hoe lang zal deze nog wit blijven? Anyway, ik ben dol op alle kleding met wit en kant wat de laatste tijd in de winkel hangt. Ik vind het allemaal zó leuk!

zate

Rond 15.30 word ik opgehaald om naar mijn schoonzus en haar kinderen te gaan. Ook hebben we aansluitend nog een verjaardag van mijn nichtje die in Zwolle woont. Prima te combineren dus! Eerst samen pannenkoeken eten met mijn schoonzusje en de kinderen. Leuk, op een boot!

vrijdagen

Dit schijnt hét pannenkoeken restaurant van Meppel te zijn.

vrijdagen1

En toen….toen zaten we bij de snackbar. Huh? Nadat we onze bestelling hadden doorgegeven bleek dat er een stroomstoring in de keuken was, waardoor er niets gebakken kon worden. Er was een monteur onderweg en ze konden niet zeggen hoe lang het allemaal zou duren. Met hongerige kindjes besloten we rond 19.30 toch maar weg te gaan om frietjes te halen, want het werd echt te laat. Verder prima service, want we kregen het drinken en het stokbrood van het huis!

vrijdagen2

Dus in plaats van een pannenkoek, een bordje met een kroket en wat frietjes. Ook lekker hoor 😉

vrijdagen54

En hier zitten we bij mijn nichtje, zij woont in het centrum van Zwolle. Ik was al wel eerder in Zwolle geweest maar zag nu pas hoe leuk die stad is. Snel maar eens winkelen en eten!

vrijdagen65

Rond half elf rijden we weer terug naar huis en rond half 12 zijn we thuis. Ik ben doodmoe en duik snel mijn bed in. Misschien was dit toch iets teveel van het goede, mijn lijf doet pijn en ik heb flitsen in mijn ogen van vermoeidheid. Ik val dan ook als een blok in slaap.

Zaterdag

Voor Giorgio de laatste vrije dagen voordat hij weer aan de slag moet. Vandaag staat verder in het teken van alle was wegwerken, opruimen en een bezoek aan de Ikea. Sarah wordt nu echt te groot voor haar ledikant en ik kan haar er echt niet meer uittillen. Onze missie: opzoek naar een stoer bed voor Saar! En dat is gelukt, vanochtend hebben we een prachtig bed voor haar gekocht met matras en dekbed en leuke overtrekken. Ik laat snel wat foto’s zien als alles klaar is.

zate1

 

We kochten verder nog wat accessoires voor in huis en twee nachtkasten. Ook deden we alvast wat inspiratie op voor de werkkamer. We hebben een prachtig bureau gezien en een heerlijke stoel. Zo leuk om alvast ideeën op te doen! Eenmaal thuis gaat Sarah slapen en maak ik in alle rust dit weekoverzicht. Ik heb bloggen zo ontzettend gemist, maar vond het ook heerlijk om even fulltime met mijn gezin bezig te zijn. Ik heb in de vakantie dan ook geen enkele keer een blog geschreven. Puur en alleen genieten van het hier en nu, bloggen komt thuis wel. Maar het is heerlijk om weer te tikken!

Wat kun je nog verwachten wat betreft onze vakantie? Nou…een gezellige vlog met een impressie van een paar heerlijke dagen, een fotoverslag met de mooiste foto’s en een video met (beauty)producten die ik heb gekocht in Frankrijk. En….een hele toffe winactie waarin ik een aantal van die bijzondere producten ga weggeven. Wordt vervolgd!

Morgen hebben we nog een laatste dag samen vrij en ga ik aan de slag met wat opdrachten voor de blog, maar waarschijnlijk zullen we ook met z’n allen wat leuks doen en een kinderboerderij binnenstappen of een stukje gaan fietsen. Een heel fijn weekend!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (6)

 • Zo te zien hebben jullie het echt heerlijk gehad! Wat ligt je eigen bed toch altijd weer lekker he haha. Ik ben benieuwd naar de rest van de beelden van de vakantie 🙂

  Beantwoorden
 • Heerlijke vakantiefoto’s! Ben benieuwd naar de rest… Geniet van jullie laatste vakantiedag morgen. X

  Beantwoorden
 • Wat hebben jullie heerlijk kunnen genieten zo te zien en je hebt zeker wel een mooi bruin kleurtje gekregen. Ik wens jullie een hele fijne nieuwe week toe!

  Beantwoorden
 • Wat ziet dat er heerlijk relaxed uit, de vakantie foto’s. Fijn dat de terugreis beter ging. Geniet van jullie vrije dag en een fijne week!

  Beantwoorden

Write a comment