Kijk je mee?

Photodiary. Memory Lane 3 – 9 januari

Een week van veel slapen, veel nee’s en leuke uitjes. De vakantie van Giorgio was halverwege de week ook afgelopen dus we stonden er een paar dagen alleen voor. Kijk je mee?

Zondag

Gister was mijn vader jarig en wij hebben er heerlijk gegeten. Misschien beamen jullie dat wel, maar eten bij je ouders is altijd fijn én lekker.Wij aten onder andere oma-sla, dat is sla zoals mijn oma het vroeger maakte. Met kropsla, een eitje, aardappel en augurk. De lekkerste salade die er is.

Vandaag is een echte zondag en we slapen heerlijk uit. Wij hebben echt geluk met het feit dat Sarah een uitslaper is. We worden om 10 uur wakker en beginnen de dag met afgebakken broodjes.

In de middag gaat Giorgio alleen boodschappen doen. De vorige keer dat we Sarah meenamen was niet echt een succes. Ze is behoorlijk chagrijnig de afgelopen dagen en gaat vaak uit protest op de grond liggen, midden in de winkel. In het winkelwagentje wil ze niet lang zitten, met een klein wagentje of mandje gaat het ook mis en loslopen verloopt alles behalve soepel. Zoals ik al zei, ze gaat gerust op de vloer liggen en krijst de boel bij elkaar. De dames blijven dus thuis zoals je wel begrijpt. Ik houd mij bezig met kip Madras, het recept wat vandaag online komt. En hij is zo ontzettend goed gelukt.

IMG_1582

Bizar, mijn kip Madras ging die dag viraal. Hij is ontzettend vaak gedeeld en geliked, waardoor ik een record aan bezoekers kreeg. Zo gaaf!

En wij vermaken ons verder best!Wij bouwen duplo zoals wij dat willen. Met een bed in de tuin, een bed op de schoorsteen en een paard op het dak.

zondaga

Gister maakte Sarah trouwens een tekening voor opa. Heel bizar, maar ik tekende een hartje voor (links) en Sarah tekende zo een hartje na. Waarschijnlijk toeval, maar wel grappig.

zondagb

En dit…dit is helemaal waar.

zondagc

Maandag

Elke dag hopen we dat er gebeld wordt om een afspraak te maken om de matras te laten bezorgen, maar er wordt niet gebeld. We bikkelen dus nog even door op dat matras van ons en negeren de pijnlijke ruggen en schouders. In de middag gaan we nog even met zijn allen naar dorp. Ik wil naar het Kruidvat om hoeslakens te halen voor ons nieuwe matras. Ik kom ook deze Roter vitamines tegen (1+1 gratis) voor extra energie. Houden we van.

maandaga

Ik vlog de hele dag (de vlog hebben jullie al kunnen zien) en we gaan ook nog even naar de Lidl om yogamatjes te halen. Ik nam ook een fitnessbal mee, hartstikke goedkoop!

dus

dus1

Eenmaal thuis heb ik trek en maak ik een lekkere salade met feta, komkommer, tomaat, kruiden en lente uitjes.

maandagb

Even een reminder! Ik wist dit zelf niet. Wel dat je een druifje moet snijden voor kinderen, maar dat het op een bepaalde manier wordt geadviseerd is nieuw. Goed om te weten!

 

Dinsdag

Een gevulde dag vandaag. Sarah haar anderhalve maand oudere buurjongetje komt gezellig spelen aan het eind van de middag. Eerst halen we nog wat boodschappen en maak ik wat schoon in huis. Ik nam bij het Kuidvat wat spullen voor mijn haar mee en enkele limited editions van Catrice en Essence.

dinsdaga

Ik begin aan het avondeten aangezien ik vroeg naar de film ga straks. Ik braad lekkere gehaktballen en Sarah slaapt wat langer door dan normaal in de middag. Maar rond 15.00 is ze wakker en even later staat haar speelkameraad voor de deur. gezellig! Een date anno 2016 ziet er zo uit:

 

dinsdagd

Ik bak om half 6 snel wat broodjes af in de oven en snijd een gehaktballetje in stukjes. Ik word om 18.00 opgehaald voor de film. Ik ga met een vriendin naar de bioscoop. Wij kregen bij ons etentje laatst gratis kaartjes voor Mannenharten 2. De film was leuk en grappig, maar niet heel erg bijzonder. Gewoon een gezellig avondje uit.

dinsdagb

En bij een film hoort snoep. Kon ik goed gebruiken, want twee broodjes als avondeten vult niet heel goed.

dinsdagc

Om 21.00 ben ik weer thuis en hang ik nog even op de bank naast Giorgio. Om half elf vul ik een kruik en drink ik een kopje thee. Ik ga slapen!

Woensdag

Onze laatste vakantiedag is aangebroken. We hadden plannen om naar een indoor speelparadijs te gaan (ik noem het altijd een krijspaleis) maar blijven toch thuis. We zijn allemaal pas om 10.30 wakker en de afgelopen dagen waren toch een beetje te druk. Rustig aan doen vandaag. Ook de poppen van Sarah houden een siësta.

woensdagc

Fred vond ik trouwens nog op zolder, ik kocht hem ooit als klein meisje en ik heb er nooit veel mee gespeeld. Sarah vindt Fred wel leuk. Hij doet mij een beetje denken aan Jeff Alberts..

woensdagd

In de avond maak ik nasi, zonder pakje. Wel gooi ik er wat spekjes bij en bakken we een eitje.

woensdagb

Ik kreeg vandaag best bijzondere post. Een oude vriend van mijn broer stuurde foto’s op met bijbehorende herinneringen. Wij willen namelijk een boek maken vol herinneringen, verhalen, foto’s en uitspraken van mijn broer. Voor zijn kinderen, vrouw en voor de rest van de familie. Bijzonder om te lezen.

Shiva moet eind van de middag naar de dierenarts. Er is helaas weinig verbetering te zien met de medicatie die ze krijgt. Er is bloed afgenomen om te kijken of er nog ruimte is om de medicatie op te hogen. Dit horen we volgende week. Maar de kans is klein dat ook dat iets gaat doen.

woensdaga

Donderdag

Giorgio zijn vakantie is voorbij en de wekker gaat om 6.10. Die van mij om 6.30 en ik haal Sarah uit bed. Omdat ze elke dag zo lang slaapt is dit wel heel erg vroeg voor haar, maar ze lacht meteen en begint te kletsen. Ik kleed haar aan, doe haar haren en zet haar achter een broodje. Giorgio brengt haar om 7.00 naar het KDV. Ik duik weer lekker mijn bed in en schrik om 11.30 wakker, oeps!

Uitgerust start ik verlaat de dag met koffie en stap ik onder de douche. Ik maak mij op en begin meteen met het opnemen van een video. Niet doorvertellen hoor, maar wanneer ik een video opneem loop ik vaak ik een comfy broek. Dit zie je op de video toch niet, haha. Dit is trouwens een broek van Giorgio en veel te groot. Ook zit hij vol met verfvlekken. Boeiend!

donderdagb

En hier nam ik een video over op…

donderdagc

En zo ziet de filmset eruit….Grinnik. Vooral mijn statief is lachwekkend.

donderdagd

En met bewerken in de avond had ik ook een hoop plezier. Soms wanneer je de video pauzeert krijg je de meest suffe plaatsjes. Hier probeerde ik een doosje open te krijgen.

donderdaga

Na het avondeten brengen we Sarah naar mijn ouders voor een logeerpartij.

Vrijdag

Sarah slaapt bij mijn ouders en ik blijf liggen tot 9.30. Ik start de dag rustig op met een kop koffie en zet mijn camera in de lader, want wil vandaag vloggen (niet dat ik veel meemaak, maar toch). Na een lange warme douche ben ik klaar voor de dag. Ik maak wat schoon en krijg trek in een grote bak salade.

vrijdaga

Ik gooi komkommer, tomaat, avocado, gerookte kip en feta bij elkaar en mix er wat dressing doorheen. Hij was heerlijk!

vrijdagb

En wat eten we vanavond? Kun je het raden?

vrijdagc

Kip in de hoed! Lekkerrr.

vrija

Maar jeetje….sinds wanneer is kip zo duur geworden? Het is niet eens scharrelkip.

vrijaa

taart2

In de avond kijken we TVOH en maak ik deze photodiary af.

Zaterdag

Een weekendje rust. Vandaag heb ik één belangrijke afspraak staan en vanmiddag komt een vriendin langs. Misschien dat we morgen richting de Ikea vertrekken of iets anders gaan doen (speeltuin of kinderboerderij). In elk geval vermaken wij ons best! En dat kan ook niet anders met deze 2 in huis.

IMG_1904

Nog even een reminder…Voor mij klopt deze als een bus.

dinsdage

Allemaal een heel fijn weekend! Wat zijn jullie plannen?

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

 

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (8)

 • Wat fijn dat Sarah zo goed heeft uitgeslapen in jullie vakantie. Konden jullie ook even lekker bijtanken!

  Beantwoorden
 • Hahaha, die foto dat je iets openmaakt. Heerlijk! Was de film iets? Hier geldt die actie namelijk ook 🙂

  Beantwoorden
 • Haha goed statief en goede outfit!

  Beantwoorden
 • Ik snap wel dat je blog op die dag zo goed is bekeken. Iedereen wil gezond eten en is daar steeds meer mee bezig. Ik vond er ook een super goed artikel en zou het nu ook niet meer uit pakje maken maar gewoon zo. Je weet dan tenminste wat er echt in je eten zit! Goed bezig!
  En zeker een leuke photodairy.

  Beantwoorden
 • Wederom een leuk weekoverzicht! Dat van die druifjes kwam ik ook laatst tegen, maar goed dat je het hier ook deelt. Enne volkomen logisch dat je blog die dag viraal ging en ontzettend gaaf voor jou! Van de week gemaakt en hij was erg lekker 🙂

  Beantwoorden
 • In plaats van kipfilet kopen wij veel kippendij veel lekkerder en goedkoper echt een aanrader

  Beantwoorden
 • Logisch dat koken zonder pakjes en zakjes zo ontzettend goed gelezen wordt. Ik vind het hartstikke handig! Heb op het moment niet veel tijd en inspiratie om te koken zonder pakjes en zakjes en ben jou super dankbaar dat je dit werk voor mij hebt gedaan en ik het zo kan overnemen haha! Ziet eruit als een leuke week!

  Beantwoorden

Write a comment