Kijk je mee? Random

Photodiary. Memory Lane 3-9 december.

Sinterklaas is de deur uit, Kerst hebben we een warm welkom gegeven! Het was dan ook een week van de kerstboom (nou ja…na heel veel moeite), de eerste sneeuwvlokken en een goddelijk maaltje. Maar ook van het Killerbody dieet oppakken en verdrietig nieuws…

Zondag

Er staat vandaag weer een bioscoop bezoekje op de planning! Dit keer de film Coco, die Giorgio en ik allebei al heel graag wilden zien. Sarah had de trailer gezien en vond hem ook leuk. Ondanks dat er skeletten in voorkomen vond ze het absoluut niet eng, ze waren dan ook heel erg grappig. Echt een aanrader, super mooie film.

Natuurlijk met 3D bril en een bakje popcorn, what else?

Eenmaal thuis: het was inmiddels in de middag en nadat ik een boodschappenlijstje had gemaakt ging Giorgio de grote boodschappen doen. Saar en ik knutselde een pakjesbood in elkaar (een bouwpakket van de Action).

Ik hoest en proest nog alles aan elkaar, vooral in de nacht. Voordat ik ging slapen maakte ik een mix van thee, gember, honing en….een beetje Whiskey. Het hielp wel iets en het was niet heel smerig. Het ziet er trouwens niet lekker uit zo op foto…

Maandag

Het weekend is alweer voorbij met dansen en een film en het gewone leven begint weer. Sarah komt om 7.00 al naar mij toe en wil bij mij in bed. Daarna slapen we nog samen tot 9.00. Goedemorgen!

Ik maak het weekmenu en schrijf hem op deze planner (Hema). Staat toch net iets leuker in de keuken! Maak jij ook een weekmenu?

Ik ontbijt met havermout (niet op de foto) en lunch met rijstwafels, avocado en twee gekookte eitjes. Het Killerbody dieet is on again! Ik schreef hier van de week een artikel over.

Een voedzaam tussendoortje: spinazie, banaan, kiwi en citroen. Ik drink nooit smoothies maar we hadden enorm veel verse spinazie, dus ik maakte voor een keertje een smoothie.

In de namiddag fietsen Saar en ik naar de winkel voor boodschappen en later kijken we een Sinterklaasfilm. Ik ben nu wel een beetje klaar met Sinterklaas en gelukkig is het morgen de laatste dag.

Dinsdag

Ach, vandaag mag er best al wat Sinterklaar ’troep’ de deur uit. Ik poets de tekeningen van de ramen en ruim andere Sinterklaas spullen op. Hallo Kerst, gezellig dat je er bent!

En de dagen zijn soms al echt ‘ de donkere dagen voor kerst’, want in het begin van de middag moet ik de lampen aan doen.

Saar wordt opgehaald door mijn vader om een paar uurtjes bij opa en oma te spelen en ik ga verder met het gezellig maken beneden. Dit boompje heeft al veel meegemaakt. Ruim 11 jaar geleden kocht ik hem bij de Albert Heijn (ik werkte daar toen ook) en dit was mijn kerstboompje op mijn studentenkamer. Hij doet het nog steeds en komt elk jaar ergens in huis te staan!

Oh kijk….een mini pietje! Facebook gaf mij deze herinnering van drie jaar geleden. Och och…

De rest van de dinsdag was ik een beetje van slag. Een lief Twitter/blog vriendinnetje bleek gister te zijn overleden. Ze had zelf een einde aan haar (zware) leven gemaakt en dat is natuurlijk enorm heftig. Lieve Celine, er zijn zoveel mensen die aan je denken en je missen!

Woensdag

Vandaag luiden we in als pyjamadag. Sarah kreeg dit boek voor Sinterklaas en we lezen er heerlijke verhalen uit. Aanrader dit boek!

Mijn lunch: rauwkost met een tartaar. Ik vind het heerlijk om met kip of tartaar te lunchen in plaats van brood. Meestal eet ik het wel samen met een salade.

En er kwam vandaag een heerlijk recept online: de sperziebonen ovenschotel van Maggi, zonder Maggi. Heb jij hem ondertussen al gemaakt?

De was opvouwen: mijn wollen muts is per ongeluk meegewassen inclusief wasverzachter. Hij is dus ’taai’  en enor gekrompen. Dag lief mutsje…

Woensdagavond gaan Saar en ik heerlijk samen in bad en in de avond lees ik een fijn boek.

Donderdag

Goedemorgen! Ik moest Sarah om 9.00 wakker maken want ze gaat straks naar het KDV. Eenmaal beneden is het donker en grauw en het waait enorm. Gelukkig kan mijn vader ons even heen en weer rijden met de auto.

Wanneer Saar op het KDV is begin ik met het schoonmaken van de badkamer. Ik moest en zou het doen en wanneer ik klaar ben ben ik op. De rest van mijn vrije dag doe ik dus niet veel nuttigs, behalve een poging wagen om mijn blauwe kringen weg te poetsen. En met dit duo lukt het! Een brightening corrector in combinatie met een goede concealer. Jippie!

Afgelopen week hadden we elke avond dit ‘gevecht’ aan tafel. Een meisje dat amper wilde eten, want niets was lekker. Ik begreep van andere moeders dat dit heel normaal is. Dat koppie erbij…smelt.

Ja, het is duidelijk Saartje!

Wat we hier aten? Een heerlijke Indiase linzencurry (vegetarisch) zonder pakjes. Zeker een aanrader om te maken, het recept kwam afgelopen week op de blog online.

Vrijdag

We worden wakker gemaakt door een gouden zon buiten, fijn wakker worden! Vandaag wordt er sneeuw verwacht, ik ben benieuwd wat er van komt.

Eerst maar wat ontbijten. Wederom gekookte eitjes, rijstwafels en kipfilet.

Saar ziet drie vlokjes sneeuw en wil meteen een sneeuwpop maken. Ze legt zelfs een worteltje klaar op de tafel. Sorry meisje, je moet nog even geduld hebben. Of misschien valt er wel helemaal geen pak sneeuw.

Mijn vader pikt ons in de middag op om even naar hun toe te gaan. Het sneeuwt/regent flink en binnen is het heerlijk warm. Gezellig even gek doen bij opa en oma!

Daarna terug naar huis en ik ga aan de slag met een ovenschotel met vis en cheddar. Klinkt gek, maar is goddelijk. Komende week zal ik het recept delen.

Vrijdagavond: ik hang op de bank en we kijken The Voice.

Zaterdag

We worden allemaal om 9.00 wakker en maken ons klaar voor de dansles van Saar. Ondertussen haal ik mijn nieuwe rijbewijs op en we rijden door naar de Intratuin in Arnhem…voor de mooiste kerstboom! En natuurlijk voor al het moois wat ze hebben.

Elk jaar is het weer een feest om alles te bekijken. Saar vindt het net zo mooi als de Efteling, haha.

Hey de Kerstman!

Als ik ooit een enorm huis heb bestel ik alles uit de Intratuin.

En die tafel….die wil ik!

Dansen en mooie lichtjes maken moe. Maar ook het langzaam rijden vanwege de sneeuw. En nog eens balen: de verwarming/blazer was ineens kapot, waardoor alles besloeg in de auto en het ijskoud was.

Eenmaal thuis gingen we natuurijk aan de slag met de kerstboom. En wat denk je? Hij is zo groot dat we te weinig lampjes hebben. En we hebben geen haakjes voor de kerstballen…Wie verzint het om er geen haakjes bij de leveren? Waarom zitten die er nooit bij? Kortom: vandaag gaan we verder na een bezoek aan het Kruidvat of de Blokker. To be continued!

Ik wens jullie nog een heerlijke zondag toe <3

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

 

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (2)

 • Gezellig weer zo’n memory lane! Wat heeft Saar toch een lief, expressief gezichtje! Ik ben benieuwd naar het resultaat van de kerstboom na de lampjes en haakjes zoektocht. Hier ook altijd geworstel met blauwe kringen verbergen! Dus dit is een gouden duo wat jou betreft? Mag ik vragen hoe de concealer van Bobbi Brown heet die jij gebruikt? En de brightener is van Becca? (Dat merk verkopen ze in de VS toch?) Ik ben heel benieuwd of dit bij mij ook zou werken 🙂

  Beantwoorden
  • Ah lief dank je wel! De boom is prachtig geworden! De concealer is de nieuwe van Bobbi Brown, Instant full cover (via Douglas)
   En de brightener is van Becca, ook te koop online bij Douglas!

   Beantwoorden

Write a comment