Kijk je mee?

Photodiary. Memory Lane 3-9 december.

December schiet al op! Sinterklaas hebben we afgelopen week uitgezwaaid en de boom, alle lampjes en gezelligheid hebben we in huis gehaald. Maar…we telden ook af tot we Pip mogen halen! Veel plezier met lezen van dit nieuwe weekoverzicht!

Maandag

Je zou denken dat Saar met deze feestdagen genoeg speelgoed zou krijgen, maar ze wilde toch echt dit piratenschip van My Little Pony hebben. Prima, maar dan moest ze het wel zelf betalen! En dat deed ze: gewapend met haar eigen centjes ging ze richting het Kruidvat met mij. Hij was trouwens afgeprijsd van 45 euro voor 10,50!

En hij is echt heel gaaf. Saar ligt helemaal in een deuk, want je kan onder andere een kip afschieten.

Schot in de roos hoor! En zo trots is ze, dat ze het betaalde met haar eigen zakgeld. Doen we trouwens wel vaker, dat ze iets wat ze heel graag wil zelf moet betalen. Of het nou klein is of groot. Zo krijgt ze langzaam besef van de waarde van geld.

Oh ik kan echt niet wachten tot Pip komt! Nog twee weken en dan mogen we haar ophalen. Het zijn zulke mooie schatjes.

Dinsdag

Ik sport normaal gesproken op dinsdag, maar ik slaap al nachtenlang slecht door kriebelhoest en dus dook ik mijn bed weer in nadat ik Saar naar school had gebracht. Bijtanken!

In de middag wordt er een heerlijk pakketje bezorgd, een soort kerstpakket! Dit is een cadeautje van een mediabureau waar ik mee samenwerk. En de producten zijn niet mis, dit schijnen top producten te zijn. Een zelfbruiner en een heerlijke gezichtsscrub. En inderdaad, ze zijn top! De schrub is de beste die ik tot nu toe heb gehad. Heerlijk voedend, niet irriterend op mijn gevoelige huid. Het lijkt alsof je je gezicht hebt gepolijst!

Ik vroeg op Instagram wat mensen de lekkerste geur vonden. Nou…stoofpeertjes werd vaak genoemd! En ik geef mensen helemaal gelijk. Ik maakte vandaag voor het eerst stoofpeertjes en ze waren heerlijk! Ik gebruikte een recept van ah.nl.

Er kwam niet alleen een cadeautje voor mij, maar ook voor Giorgio. De lieve mensen achter hemdvoorhem.nl stuurden Giorgio een heerlijk pakketje met zachte, warme huissokken. Met antislip, super handig!

Dit zijn ze, de zogenaamde ‘homepads’. Zitten heerlijk volgens de man, dus goedgekeurd!

In de avond bereken ik voor de lol de lengte van Saar en ze zit zoals ik al had verwacht op de bovenlijn. Ze is heel lang, maar wanneer ik berekende hoe lang ze zou worden dan zit ze rond de 1.80. Prima lengte! Moet ook niet veel langer worden, maar 1.80 meter is prima.

Woensdag

Vandaag is het…5 december! En we vieren geen pakjesavond maar pakjesmiddag. Sarah en Thijs (neefje) waren vroeg uit op school en we vierden Sinterklaas bij mijn vader!

Er stonden gewoon twee zakken cadeaus in de schuur! Met cadeaus voor Saar en Thijs, maar ook voor Giorgio, mijn vader, mijn zus en ik.

Voorafgaand aan de zakken in de schuur keken de kids een heel spannende boodschap van Sinterklaas. Hoe kan Sinterklaas nou zoveel van ons weten? Je ziet de spanning op hun gezichten…

En dit is de buit! Spelletjes, Playmobiel, chocolade, een microfoon en My Little Pony. Meisje is blij!

Er zat Playmobiel tussen van Spirit en Saar krijgt het huis nog van opa (als de feestdrukte een beetje voorbij is). Ze vindt Spirit helemaal te gek. Het meisje werd in de avond zelfs naar bed gebracht en bracht haar nacht door geklemd tussen een boek. Dus.

Zonder zadel twijfel ik overigens wel over het vetpercentage van Spirit…;)

Donderdag

Nog steeds slaap ik slecht door vreselijke kriebel, dus ook vandaag red ik het niet om te gaan sporten. Na een dutje van 2 uur kan ik weer een beetje functioneren. En…ik maak het huis gezellig! Sint er uit, Kerst er in.

Nog een leuke foto-herinnering op Facebook: hier kwam ik net uit de nachtdienst en ik was kapot. Shiva, onze oude hond, ook. Dit was ongeveer 7 jaar geleden en ik was toen nog blond!

Vandaag kwam er een recept online van heerlijke Hollandse hachee.

We aten daar zelf stoofpeertjes bij die ik van de week maakte!

Vrijdag

Vrijdagochtend had ik een afspraak met een aantal diëtisten van het ziekenhuis waar ik tot een paar jaar geleden werkte. Samen hebben we gekeken naar hoe voeding nog beter kan worden als het gaat om zoutarme gerechten. Hopelijk komen hier goede en leuke acties uit!

In de middag gingen we richting de prachtige Intratuin in Duiven voor een kerstboom en natuurlijk voor al het moois wat er te zien is. Saar wilde zo graag nog een keer!

Ook namen we een kijkje op de dierenafdeling. Want…we hebben natuurlijk spullen nodig voor Pip! Saar koos een piepspeeltje uit en een halsbandje (uiteraard roze met glitters).

Eenmaal thuis hielpen we allemaal mee met de kerstboom. Uiteraard moesten de donuts er weer in!

Hij is mooi geworden!

Zaterdag

Eindelijk slapen we weer een beetje beter en bij Saar is het hoesten ook minder. Toch voel ik me nog niet helemaal lekker, alsof er alsnog een griep komt. Voordat we naar dansles gaan eerst nog een ontbijtje. Saar wilde op de bank eten want ‘ze was zo ziek’. Eh…bestaat er ook een soort kleuter-flu?

Het duurde nog even voordat we naar dansles moesten. Eerst keken we een hele leuke kerstfilm die Saar zo mooi en spannend vond dat ze bijna in de televisie kroop! Het was trouwens de film “Christmas Chronicles’ op Netflix en dan Nederlands gesproken. Aanrader!

En behalve dansles werd er ook heerlijk in pyama geknutseld! En daarna…op naar opa om pannenkoeken te eten!

Oh…ik krijg nu geen kerstpakket meer nu ik niet meer in dienst ben. Maar ik werd toch verwend met deze geweldig mooie blogbox! Komende week krijg je meer te weten over de inhoud, maar ik kan je verklappen dat hij niet mis is…

Terwijl Saar aan het dansen was gingen Giorgio en ik even naar de Action (om de hoek) en namen deze trainingsmatjes mee voor Pip. Bij Shiva hebben we kranten gebruikt om haar zindelijk te maken, maar dit was niet echt een succes. Kranten absoberen niet voldoende. Ik ben benieuwd naar deze!

Zondag

Ik dacht dat het beter ging met hoesten en mijn kriebel was weg, maar vannacht was ik flink benauwd en had ik pijn met ademen. Ik kon gewoon voelen dat het slijm muurvast zat. Ik had deze zakjes van de apotheek nog in huis, het enige wat ik zo’ n beetje mag. Gewone hoestdranken kunnen vaak niet samen met mijn medicijnen. Ben benieuwd of dit helpt!

Vandaag doen we verder heel rustig aan en hopelijk gaat ook dit virus weer snel weg. Ik wens jullie een hele fijne nieuwe week!

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment