Kijk je mee?

Photodiary. Memory Lane 29 oktober – 4 november

En toen was het alweer….november! Bizar toch? Afgelopen week genoten we van Saar haar eerste bioscoopfilm, opnieuw veel lekker eten (veel salades) en konden we onze winterjassen aan!

Zondag

Zondag….een dag voor de grote boodschappen maar ook voor een leuk uitje met Saar. Al een lange tijd heb ik het plan om haar mee te nemen naar de bioscoop om My Little Pony te kijken. Doordeweeks is een optie, maar dan kan Giorgio niet mee. Dus we gaan gewoon vandaag!

Eerst even goed ontbijten. Het zal geen verrassing meer zijn wat ik als ontbijt eet. Blijft een favoriet.

Er komt een meisje naar mij toe en ze komt heel dichtbij staan. Ze kijkt alsof ze iets wil zeggen maar ze durft het niet. Waar het op neer kwam? Ze wilde ook een hapje, haha!

In de bioscoop! Beetje blurry foto, maar hij mag niet ontbreken hier. Saar haar primeur in de bioscoop. Ze vond het geweldig en heeft genoten van de popcorn. Dat vond ze trouwens nog het leukst geloof ik.

Na de film stonden we op en ehm…nou ja dit dus. Ik kan er trouwens ook wat van hoor. Geef mij popcorn en het ligt overal.

In de middag doen we de grote boodschappen en aan het eind van de middag begin ik met koken. Ik maak een lekkere kip kerrie. Had ik al zo lang zin in! Dit is trouwens het bordje van Saar. Ze vindt boontjes niet heel erg lekker dus krijgt er wat tomaat en paprika bij. Dat gaat er in als koek.

In de avond stappen Saar en ik lekker onder de warme douche en we sluiten de dag heerlijk loom af.

Maandag

Een nieuwe week is begonnen! Na een ontbijt met kwark gaan Saar en ik even naar buiten en langs de winkel. Ik haal meteen wat voor de lunch. Ik ben weer in een salade-mood! Het werd er eentje met gegrilde kip en feta.

Ik pleeg wat telefoontjes en Saar en ik maken alle puzzels die we kunnen vinden. Dan knippert mijn batterij en ga ik plat op de bank. Gelukkig weet Saar zich te vermaken met haar My Little Pony imperium.

Het avondeten voor vandaag: ik maak de verse lasagne met gerookte zalm, spinazie en ricotta. Dit is echt zo goddelijk! Het recept kwam afgelopen week ook online op de blog, heb jij hem al gespot?

Nu de klok een uur naar achter is gezet is het meteen heel vroeg donker. Wel gezellig weer, want de kaarsjes gaan vroeg aan!

Vandaag kwam trouwens dit recept online: de woknoedels Thai green curry. Ook een aanrader! Deze foto was trouwens de laatste die ik heb kunnen maken met daglicht rond etenstijd. Vanaf nu worden de foto’ s binnen gemaakt met een daglicht lamp. Wel een groot verschil, maar het is niet anders.

Maandagavond moet Giorgio naar de fysio en ik breng Saar naar bed. Daarna schrijf ik een blogje en de rest van de avond kijk ik horizontaal televisie.

Dinsdag

Pakketjes tijd! Saar haar danskleding kwam binnen die ik had bestelt bij de H&M. Een sportlegging en dito shirtje met dansschoenen. Ze wilde best poseren maar niet stilstaan, want ze moest dansen haha.

En ik nam een jurkje mee bij de Wibra. Enorm roze en enorm plastic, maar Saar vindt hem fantastisch. Kunnen we mooi combineren dus, of afwisselen.

En op het toilet lag dit met een lief kaartje. Een anonieme aanbidder? Nee, mijn eigen vent! Geen romatische plek, wel een romantisch gebaar haha. Zo lief en eh….de snoepjes waren aan het einde van de week op.

Saar was moe vandaag. Sinds de klok verzet is, is ze een stuk vroeger wakker en maakt ze nachten van 11 uur in plaats van 12. Ook ik merk het, dus we doen nog even heel erg lui voordat we naar de Action gaan.

Zo. Na twee koffie ben ik klaar om naar de Action te gaan. Het is koud en dus tijd voor een winterjas. Deze stuurde mijn schoonmoeder vorig jaar op (uit Amerika). Toen was de jas nog veel te groot, nu past hij net….

Aan het eind van de middag passen we even op ons kleine buurmeisje en de buurjongen nam een lekker toetje mee voor Saar. Ze genoot enorm en straalde van oor tot oor.

Wat we kochten vandaag? Dit letterbord, bij het Kruidvat. De lichtbakken vind ik niet zo leuk, maar deze wel. Lekker retro!

Woensdag

En een nieuwe maand is aangebroken, november! Een dubbele en zware maand voor ons allebei. Laat het maar snel december worden denk ik altijd…

Sarah en ik houden in de ochtend pyjamadag en laten elkaar niet los tijdens het kijken naar een film. Schatje.

En weer….salade! Dit keer met gegrilde zalm.

In de middag gaan we langs mijn ouders om wat te drinken. Ze hebben een nieuw koffieapparaat (met verse bonen) dus ja….dat moeten we proberen!

Daarna begin ik aan het avondeten. Zuurkoolschotel met gehakt, kerrie, paprika en aardappelpuree. O, en kaas!

Mijn uitzicht terwijl ik een blogje tik op de bank.

En wanneer ik lekker aan het struinen ben bij de Bijenkorf (kijken kijken niet kopen…) zie ik dit. Leuk voor in de schoen zo’ n sleutelhanger! Jemig wie koopt dit?

 

Donderdag

De wekker gaat om 8.30 maar dan zijn we al een uur wakker. Nog steeds een beetje in de war dus. Ik breng Saar om 10 uur naar het KDV en wanneer ik thuis ben eet ik een kommetje havermout en maak ik een kruik. Ik heb het zo koud en ik ben zo moe, dat ik mijn bed lekker in kruip.

Ik slaap twee uur en wanneer ik wakker ben en met wat koffie ben bijgekomen ruim ik de keuken op en pak ik de stofzuiger om beneden even te zuigen. Daarna…lunchen met een salade! Alweer 😉 Dit keer met kikkererwten, ei en feta.

Dan is het alweer 16.00 en tijd om mijn mopje op te halen. De juf heeft haar haren prachtig ingevlochten en zo zie je goed de verschillende kleuren in haar haren. Mooi he?

Zulke mooie kleuren zonder hulp van een kapper. Ik ben jaloers!

Een uur nadat Saar in de avond in bed ligt begint ze te roepen en te huilen….Ze heeft honger. Herkennen mama’ s van peuters dat? Sarah heeft de hele dag door honger en eet als een bouwvakker. Ze schiet wel de lucht in qua lengte maar phoe…

Na een lekkere boterham is dit meisje alsnog lekker gaan slapen.

Vrijdag

Vrijdag 3 november…mijn mama is jarig! Ze is 64 geworden en vanavond gaan we bij mijn ouders eten. Sarah en ik moeten dus even de stad in om een cadeautje te kopen voor oma.

We kopen een cadeaubon van de Douglas en heerlijke zachte warme sokken. Ook nemen we spullen mee om te verven, zodat Saar een mooi schilderij kan maken. Maar voordat we weer naar huis gaan treinen spotten!

Eenmaal thuis eerst lunchen voordat we onze creatieve uitspattingen krijgen! Saar een chocoladecroissantje.

Ik een hard bolletje met filet Americain.

Saar gaat aan de slag met haar schilderij. Eerst wordt oma getekend, later gaat er heel veel verf overheen en worden er regenbogen gemaakt.Oma vond hem in ieder geval prachtig!

Bij mijn ouders eten we heerlijke Rendang, door mijn vader gemaakt. Sarah helpt in de keuken met het snijden van komkommer.

Giorgio maak ik blij met twee kilo van deze winegums. Dit zijn de lekkerste, serieus! Eerder te koop bij het Kruidvat, toen even bij de Action. Daarna waren ze nergens te bekennen en vandaag zag ik ze bij de Xenos. Giorgio is dus helemaal happy 😉 Voor de mensen die het niet helemaal snappen: hij is verslaafd aan winegums.

Vrijdagavond: ik open de laptop niet en kijk alleen een beetje televisie. Vandaag was dubbel. Mijn moeder jarig, maar ze kreeg ook de uitslag van haar botscan. Er schijnen nog veel meer uitzaaiingen te zitten in haar botten. Voor het proces maakt het weinig uit, maar het is toch even een domper.

Zaterdag

Vandaag staat er een dansles op het programma voor Saar. In de ochtend is ze al wat hangerig en ze eet niet veel. Na het dansen is ze helemaal hangerig en voelt ze warm aan. Eenmaal thuis blijkt ze koorts te hebben en we leggen haar lekker in bed. Ik ga ook even slapen en na twee uur neem ik een kacheltje mee naar beneden, die een beetje op de bank hangt.

Ondanks 39 graden koorts heeft ze toch nog wat gegeten (lang leve een zetpil) en ze werd iets levendiger. Arme saar.

Verder geniet ik dit weekend van warme voeten. Oh wat heb ik last van koude, blauwe voeten (ook door de Lupus) en hopelijk geven deze sokken wat verlichting. Lekker dik en gevoerd en gewoon van de Action!

Vandaag, 5 november, zal ook weer een gekke dag worden. Het is twee jaar geleden dat mijn lieve broer verongelukte. Alweer twee jaar en nog maar twee jaar…bizar.

Ik wens jullie een fijne zondag toe en alvast een mooie nieuwe week.

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (6)

 • Heel veel sterkte vandaag meid <3

  Beantwoorden
  • Dank je wel <3

   Beantwoorden
 • Heel veel sterkte vandaag!!!

  Beantwoorden
  • Thanks! Xx

   Beantwoorden
 • Onbegrijpelijk, zoveel als jullie te verstouwen krijgen. Weet dat er mensen zijn die aan je denken, hopelijk steunt dat wat! Liefsss?

  Beantwoorden
  • Lief van je Monique dank je wel!

   Beantwoorden

Write a comment