Kijk je mee?

Photodiary. Memory Lane 29 januari – 4 februari

En januari is alweer voorbij! Afgelopen week kreeg ik door de temperatuur al een beetje lentekriebels. Maar mijn week was ook pittig met een peuter puber en een bezoek aan de bedrijfsarts.

Zondag

Gister gingen we met z’n drietjes even naar het centrum om wat kleine aankopen te doen. Lekker rennen door de winkelstraat en een krentenbol halen bij Bakker Bart. Giorgio deed de haren van Sarah vandaag en ze lijkt zo als twee druppels water op haar oma.

Vandaag hebben we een verjaardag van het buurjongetje die iets ouder is dan Sarah. Bepakt met een cadeautje stort Sarah zich al snel op de taart. Een echte Paw Patrol taart trouwens!

En met de jarige job himself even zijn nieuwe speelgoed testen. Die twee kunnen altijd heerlijk samen spelen, zo leuk.

En vandaag was sowieso feest voor Sarah want in de avond bakte ik pannenkoeken. Het lekkerste is dan natuurlijk stroop likken.

En voor mij was het ook feest, want ik kreeg een sticker omdat ik op het toilet had geplast.

Ik ben doodmoe van de verjaardag (al was het maar 1,5 uur) en in de avond doe ik weinig nuttigs meer behalve bankhangen en ‘Alles mag op zondag’ kijken.

Maandag

Het leek een heerlijke en gezellige dag te worden met dit mooie meisje. Ze lag zo lief te lezen toen ik in de ochtend op haar kamer kwam….

Maar eenmaal beneden en ontbeten was er niets ‘vredig’ meer aan. Ik had te maken met een soort terror dreumes die alles en iedereen stom vond en niet wilde luisteren.

Na flink wat decibel in mijn oren besloot ik, terwijl Sarah heel even leuk leek te spelen, een ontbijt voor mijzelf te maken. Pannenkoek van havermout met warm fruit en een klein beetje chocolade.

Die serene stilte was van korte duur. Peuter puber weigerde te luisteren en inmiddels begonnen mijn oren te piepen. Wat een uitdaging is dit, maar ik vind het nog steeds heel erg leuk hoor dat ouderschap. Maar soms 😉

Sarah was ook heel erg moe en na een filmpje in de middag te hebben gekeken zijn we toch maar even gaan slapen. Echt vrolijker wordt ze niet wakker, wel uitgeruster. Nadat we weer beneden zijn begin ik aan het avondeten: roti volgens het boek van Killerbody deel 2!

En in de avond schrijf ik een blogje en neem ik een warme douche. Hopelijk komende nacht een rustigere nacht zonder bang en verdrietig meisje.

Dinsdag

Helaas, na een gebroken nacht worden we wederom niet zo fris wakker. Maar we mogen in al die jaren eigenlijk helemaal niet klagen, want ze slaapt normaal gesproken heel goed. Vandaag op de planning: een bezoekje aan de tandarts. Maar voor het zover is even flink ontbijten en eventjes spelen met Saar.

Giorgio is een halve dag vrij en is dus lekker op tijd thuis. Tanden poetsen en op naar de tandarts. Sarah heeft er zin in, ze hebben het vorige week op school gehad over de tandarts en over het tandenpoetsen.

De Barbie in de wachtkamer heeft hetzelfde probleem als ik. De laatste tijd verlies ik in rap tempo mijn (wilde) haren. Gevolg: inhammen en een verstopt doucheputje. Niet grappig.

We zijn allemaal door de keuring heen en Sarah kreeg twee stickers omdat ze van de speen af is, niet veel snoept en goed poetst. Ze vond het leuk! In de middag gaan Sarah en ik even naar bed. Zij slaapt meteen, ik heb het stervenskoud en kan niet in slaap komen. Wanneer het 17.00 is stap ik maar weer uit bed. Tijd om te koken: dit heerlijke recept wat van de week online kwam. Wat een succes! Hij was ook zo lekker…

Sarah drinkt overdag weinig tot geen melkproducten en ze moet dus op een andere manier aan calcium komen. Naast kaas krijgt ze nu ook elke avond na het eten een toetje. Gewone kwark is niet interessant (zucht) dus dan maar eentje met Huisdiergeheimen er op en een chemische bananen/aardbeien smaak.

Ach….ze eet dit tenminste wel op.

Na het eten besluit ik niet te gaan sporten. Doordat ik niet heb kunnen slapen ben ik nog steeds doodmoe en plof ik met hoofdpijn en een grieperig gevoel op de bank.

Woensdag

Woensdag, de dag dat ik weer bloed moet gaan prikken. Helaas was het dit keer weer niet goed en mag ik volgende week alweer terugkomen. Na het prikken weer naar huis en we lezen veel boekjes. Daarna zet ik Woezel en Pip even op. En zo te zien is het spannend.

En we hebben het samen koud, dus delen een heerlijke deken. Nog ruim 3 maanden en dan kunnen we twee weken heerlijk genieten van de zon op Curacao. Kijk nou wat een cijfers, ik en mijn lijf kunnen in elk geval niet wachten.

Op Instagram stories deelde ik een paar filmpjes waarop Sarah een spelletje speelt op de Ipad. Het zijn puzzels van dieren en ze vindt het helemaal geweldig. Voor de mensen die willen weten welke app dit is:

Ik ben de laatste tijd toch meer van Instagram stories gaan houden. Snapchat loopt leeg en het is er enorm rustig geworden. De filters blijven leuk (ook voor Sarah) maar de leegloop vind ik jammer. Toch Snapchat verwijderen dan maar?

Ik houd Sarah in de middag wakker en we gaan samen nog even naar de winkels. Vanavond op het menu: noedels met pittige biefstukreepjes en wokgroenten. Was een groot succes!

Na het eten brengt Giorgio Sarah naar bed en ik schrijf een blogje. Op de computerkamer zie ik mijn oude bril liggen die ik als kind droeg en zet hem op bij Sarah. Ze wilde niet stilzitten dus de foto is een beetje vaag, maar het was wel heel grappig om te zien. Deze bril had ik volgens mij toen ik rond de 4 jaar was en in die tijd waren er nog geen hippe kinderbrillen.

Donderdag

De wekker gaat om 8.30 en ik breng Sarah ruim een uur later met de fiets naar het KDV. Vandaag wordt pittig, want ik zal drie keer heen en weer moeten fietsen omdat ik straks nog een afspraak heb bij de bedrijfsarts.

Om 13.00 moet ik bij de bedrijfsarts zijn en een uur later ben ik weer thuis. Een intensief gesprek waarna ik niet helemaal weet wat ik ervan moet denken. Ook al ben ik nu (nog) afgekeurd, ze willen graag dat ik weer wat werkzaamheden ga doen. Proberen kan natuurlijk altijd, dan kunnen we tenslotte pas zien wat mogelijk is en wat niet. Met hoofdpijn giet ik er een lading caffeine in en ruim ik wat op in huis.

Om 16.00 haal ik Saar weer op van school. Ze heeft een zuster muts gemaakt, hoe leuk! Verpleging zit toch een beetje in de familie 😉

Sarah speelt en ik ga aan de slag voor het avondeten. Gehaktbal, groenten en….aardappel anders knoflook-tuinkruiden. Heel erg makkelijk om te maken, zoals je gister in het recept op de blog kon lezen.

Toetje ging er ook in trouwens….

En op je eigen manier uitbuiken op de bank, haha.

Giorgio brengt Sarah naar mijn ouders, ik duik in een warm bad. Ik ben op voor vandaag en hopelijk kan mijn lijf wat tot rust komen. Wel met een beetje hulp van Lush natuurlijk!

En lang leve de maskers voor mijn haren en gezicht. Deze gezichtsmasker van Ahava verkopen ze bij de DA en ik vond hem heerlijk!

Na het bad hang ik rozig op de bank en ik duik om 22.00 mijn bed in. Hopelijk kan ik de kok rond slapen.

Vrijdag

En het klokje rond slapen is gelukt, ik word om 9.30 wakker van mijn wekker. Over een uur wil ik naar de fysiotherapie om te gaan sporten. Tijd genoeg om eerst aan te kleden en te ontbijten. En een heerlijk kop koffie met uitzicht op mijn nieuwe plantjes. Eens kijken of deze blauwe druifjes het overleven. Ik vind ze in elk geval heel leuk en ik krijg er lentekriebels van.

Om 10.45 fiets ik op slakkentempo de Mount Everest en na drie kwartier heb ik mijn sportsessie weer achter de rug. Eenmaal thuis vul ik op een slechte manier even mijn bloedsuiker aan. Deze van Johnny Doodle is zo lekker. Te lekker…Met fudge en browie <3

Daarna kruip ik op de bank onder een kleedje en val ik voor een uurtje in slaap. Heel even bijtanken voordat mijn kleine meisje weer thuis is. Eenmaal wakker heb ik enorme trek en ik maak twee wraps met sla, feta en gegrilde kip.

Mijn ouders hebben in de middag een afspraak en ze brengen daarom Sarah wat eerder terug. Ik krijg een voldaan en vrolijk meisje terug die zichtbaar heeft genoten van het logeren. Even later is Giorgio ook thuis en ik begin met koken. Nasi met pangasiusfilet en gember. Heerlijk was het!

Voor het slapen nog even Peppa Pig kijken. Met rode wangen van een leuke dag!

Zaterdag

Weekend!De uitnodigingen voor het feestje van Sarah zijn de deur uit (de digitale deur). Maar jeetje, drie jaar. Hoe kan ze nou drie jaar worden?

Vanmiddag gaan we bij mijn ouders eten en een beetje opruimen, wasjes draaien. Morgen hebben we een verrassing voor Sarah, want we gaan naar een meet&greet met paw Patrol in Almere! Paw Patrol komt langs in het veiligheidsmuseum en ik ben heel benieuwd hoe ze het vindt. Wat zijn jullie plannen? Alvast een heel fijn weekend!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (1)

  • Pfff kan me voorstellen dat het gesprek met de bedrijfsarts confronterend was. Ben zelf al afgekeurd en als iemand nu zou zeggen dat ik moest gaan werken: zou niet weten hoe. Zou voor een werkgever ook heel oneerlijk zijn trouwens.

    In dit blog zaten weer twee heerlijke gerechten waar ik graag de recepten van zou zien 🙂 De nasi met pangasius en de noedels. Kan dat?

    Beantwoorden

Write a comment