Kijk je mee?

Photodiary. Memory Lane 29 april – 5 mei

Wat begon als een week met herfstachtig weer, eindigde in de zomer! Het was een fijne week met een gouden randje. Zo waren we lekker veel buiten, vierden we feest met confetti, versierden we het graf van oma en hadden we onze eerste barbecue van het jaar! Maar Giorgio en ik hadden ook een gezellige date op een memorabele plek…

Zondag

We starten de zondag rustig met het maken van een boodschappenlijstje (weekboodschappen), een uitgebreide douche en een lekker ontbijt. Alleen de bakboter was op, dus ik moest mijn pannenkoek met havermout bakken in zonnebloemolie. En dat gaat dus niet echt goed…

In de middag draait Giorgio wasjes en we doen de grote boodschappen. Daarna nog even ‘niks’. Daar maak ik gebruik van door even te slapen en daarna gaan we richting mijn vader, waar we een hapje eten. Sarah is helemaal gek van paardebloemen blazen en plukt dan ook elke paardebloem die ze tegenkomt.

Heerlijk gegeten, nog even op de bank televisie kijken en we stappen in een schoon bed! Dat is zo lekker, een fris en schoon bed. Vast heel erg herkenbaar!

Maandag

Gelukkig zijn de vooruitzichten lovend, want zoals het vandaag is buiten is niet zo positief! We blijven dus de hele dag binnen en dat is niet zo erg, want we hebben genoeg leuke spelletjes en ik ben zelf niet helemaal fit. Gewoon, nog net iets vermoeider dan normaal.

Saar vermaakt zich met klei en met dit nieuwe spelletje! Bunchems zijn helemaal hot op dit moment. Gekregen om uit te proberen en te testen! Saar maakte alvast een lieveheersbeestje. Het is wel een aparte, soort platgereden lieveheersbeestje…

En samen maken we een bloem! Leuk spul, maar er zitten ook zeker mindere punten aan. Dit is de reiseditie en binnenkort zal er een review op de blog verschijnen.

Terwijl Sarah een spelletje doet op de Ipad maak ik een omelet voor mijzelf, met gerookte zalm.

Maandagavond ‘hang’ ik op de bank. Mijn lijf kan even niets anders, dus dan maar chillen.

Dinsdag

Vandaag is het al wat beter weer en Saar gaat meteen lekker naar buiten om te spelen, samen met de buurjongen. Tussen het spelen door komt ze even binnen en we maken een foto samen die ik later gebruik voor een blog. Ik schreef afgelopen week een update over ons, over mijn gezondheid en over onze toekomstige viervoeter!

Met pijn en moeite kleed ik mij aan en smeer ik mijn hoofd vol met make-up, maar echt effect heeft het niet. Mijn haar werkt ook niet echt mee. Is het een bad hair day of een bed hair day? Kan allebei in mijn geval…;)

Sarah speelt weer lekker in de tuin en ik maak een lunch: salade met gegrilde kip en champignons. Daarbij ook nog wat feta.

Saar heeft geluk…ze bakt met de buurjongen heerlijke cupcakes en ze mag er een paar mee naar huis nemen. Als ze goed zou eten (warm eten) dan mocht ze er een als toetje. Nou dat hoefde ik geen tweede keer te zeggen!

Woensdag

Ik word wakker na te zijn overreden door een paar vrachtwagens. Of ben ik wezen stappen? Geen van beiden, maar zo voelt het wel. Ik hoop niet dat ik mij zo voel doordat er een medicijn is gestopt.

Hoe dan ook: vandaag is het een beetje feest op de kinderboerderij. Gewoon, zomaar. In de middag is er confetti, cake versieren, muziek en nog veel meer leuks. Sarah gaat verkleed als prinses. En daar hoort mooie make-up bij. Dus voor deze ene keer mocht ze mijn make-up op! Alleen op haar ogen hoor, dus het valt mee 😉

Samen met neefje Thijs (verkleed als politieagent) richting het feestje!

En tussen de slingers en confetti maken we een confetti kanon.

Sarah haar manier van cake versieren: een heel pakje hagelslag legen boven je cake!

En overal confetti….vooral fijn als je het soort haar hebt waar het in blijft plakken.

Wanneer het feestje voorbij is blijft Sarah bij mijn vader, want ze logeert daar samen met Thijs! Nog meer feest dus. Ik ga weer naar huis, eet vroeg met Giorgio en daarna gaan we naar de film. ‘A quiet place’ is zeker een aanrader. Een gezin mag geen geluid meer maken, want anders komt er een buitenaards diersoort tevoorschijn, wat hun dood betekent. Om te overleven moeten ze dus zo stil mogelijk zijn. Spannend en een aanrader!

En weet je wat leuk is? Dit is de bioscoop waar Giorgio en ik elkaar 11 jaar geleden hebben ontmoet. Blijft een bijzondere plek dus!

We zijn alweer vroeg thuis, aangezien het een vroege voorstelling was. Ik ben kapot, want de dag was druk en intensief voor mij. Ik duik dan ook vroeg mijn bed in.

Donderdag

En er is geen Sarah die mij deze ochtend wakker maakt, dus ik slaap uit. Tot 10.30 (!). Ruim het klokje rond geslapen dus. En dan zou je denken dat je enorm bent uitgeslapen….nou dat is dus in mijn geval niet zo. Maar lekker was het wel!

Mijn ontbijt: crackers met zelfgemaakte Surinaamse eiersalade. En een paar plakjes leverworst. Daarna haal ik Saar weer op van haar logeerpartij. En opa bevrijden van al het lawaai, haha.

Eenmaal thuis ploft er een moe meisje op de bank (wat wil je, logeren samen met je neefje!) en ze kijkt een half uurtje Youtube met wat lekkers. Even een beetje bijkomen!

Maar niet lang daarna wil ze weer lekker buiten spelen. Dus ze gaat plantjes water geven en stoepkrijten. En ik maak even een mooie foto van haar <3

Kijk hier….vier jaar geleden. Sarah was toen twee maanden oud. Onvoorstelbaar…

Donderdagavond hebben we een gesprek gehad met een aannemer die al onze kozijnen gaat vervangen. Dit huis is van 1975 en heeft nog originele kozijnen die echt aan vervanging toe zijn. Als het goed is hebben we einde zomer nieuwe kozijnen!

Vrijdag

Vrijdagochtend is rustig, in de middag komt er een vriendin langs met haar zoontje. Maar eerst wakker worden dus! Voor zover dat gaat, want ik ben wederom overreden vannacht…

Sarah heeft eindelijk haar poppenhuis ontdekt (die staat al 2 jaar beneden) en speelt er eindeloos mee.

Zo aandoenlijk en zo leuk om die fantasie te herkennen van vroeger!

Er komt weer een pakketje van mijn schoonmoeder uit Amerika. Met kleding voor Sarah en wat speelgoed, waaronder deze twee pony’s. Kind helemaal gelukkig!

Jippie het bezoek is er!

En ook vrijdagavond lig ik in bed terwijl het nog niet helemaal donker is…

Zaterdag

Een fantastisch mooie dag! In de ochtend lopen we even door het centrum, maar er is weinig te doen op 5 mei.We lopen een cafe binnen en strijken er neer voor wat drinken en eten. Ik kies voor een broodje asperges met gerookte zalm! Mmm.

Rijkdom!

 

In de middag fietsen we naar mijn vader voor een barbecue. Maar we gaan eerst allemaal even langs oma op de begraafplaats.

Het is er zo mooi groen!

Sarah en Thijs plukken bloemen en leggen die neer bij de houten plaat. Keurig gerangschikt! En zo aandoenlijk.

Daarna weer naar opa voor een lekkere barbecue. Heerlijke dag!

We eten forel op de barbecue, hamburger, worstjes en sate. Met lekker stokbrood en salade. En als toetje…tiramisu ijs!

Het is allemaal even lekker en zo gezellig.

De kinderen smullen van een Cars ijsje, aangezien de Tiramisu ijs niet helemaal alcoholvrij is…

Oke en wat gebeurt hier? Spijkerpoepen met wasknijpers? Of iets met ‘free bleeding?’

Dag met een gouden randje <3

En nu is het alweer zondag en is het weer zo mooi buiten! Vanmiddag doen we weer wat boodschappen en gaan we misschien nog een stukje fietsen, heerlijk! Nog een hele fijne zonnige zondag!

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment