Kijk je mee?

Photodiary. Memory Lane 28 januari – 3 februari

Een week waarin we spannend puppy-nieuws kregen, we de Ikea onveilig maakten voor de werkkamer, Sarah een dag heel ziek was en we zoveel mogelijk geluksmomentjes probeerden te verzamelen.

Zondag

Vandaag op de planning: een bezoekje aan mijn ouders, waar mijn zus en neefje ook zullen zijn. Eerst verwennen we Saar met een lekker ‘weekend’ ontbijtje. Ik bak havermout pannenkoekjes met poedersuiker, honing en banaan. Stuiter stuiter!

Ik ontbijt met een cracker, aangezien ik nog steeds vol zit van gisteravond. Toen aten we Ben & Jerry’s op de bank. Kan gewoon.

En ook neefje Thijs vindt het bed van oma een leuk item om mee te spelen. Saar laat eerst aan Thijs zien hoe het bed werkt en daarna gaan ze op avontuur.

Leuk nieuws in de mailbox: we staan op de lijst voor een pup die in mei/juni verwacht zou worden. Maar de desbetreffende mama is nu al loops dus zal al eerder in verwachting zijn! De pups zullen nu in april worden verwacht. Leuk leuk!

Kip in de marinade voor het avondeten. Hoe langer marineren, hoe beter!

Maandag

Maandag leek het goed weer, maar Saar en ik stapten even op de fiets voor een ritje apotheek en kwamen zeiknat weer thuis.

In de middag maken we een mooie slinger voor aan oma haar bed. Ik knip de bloemen, Saar mag ze versieren.

Een heerlijk gerecht staat op het menu: Mexicaanse enchiladas zonder pakjes en zakjes, gebasseerd op het pakje van Knorr. Deze is zo lekker! Het recept staat al op de blog.

Dinsdag

Vandaag een dag zonder verplichtingen. Ik ben niet vooruit te branden en dat is ook wel te zien aan mij. Veel mensen vonden het een mooie foto, ik zie alleen maar een zombie 😉

Er kwam een leuk perspakketje voor Saar! Sourcy stuurde een nieuwe smaak drinken op, namelijk appel. De eerdere watertjes van Sourcy vond Sarah heel erg vies (eerlijk is eerlijk), maar deze vond ze wel lekker.

Ondanks dat ik mij een zombie voel, duw ik wat peper in mijn achterste en schiet ik wat foto’s. Ik ben dol op dit colbert-jasje! Je zag hem van de week al in een blog voorbij komen. Na het maken van de foto’s snel weer in pyjama en horizontaal op de bank.

Deze foto maakte ik ook nog, nadat Saar vroeg of ze ook op de foto mocht.

Een makkelijke maar heerlijke lunch voor af en toe: knakworstjes!

De rest van de dinsdag doe ik weinig bijzonders. Heerlijk even bijkomen.

Woensdag

Woensdagochtend ben ik met Sarah bij mijn ouders. Ik help mijn moeder met wassen en Saar speelt ondertussen. Ze komt even later met de pruik van oma aan lopen en mag hem passen. Staat haar ook nog, wat een snoetje. En ze vindt het absoluut niet raar gelukkig!

We zijn weer thuis en ik maak een koolhydraatarme lunch: wraps van omelet met gerookte zalm.

Met Saar lees ik het boekje van Woezel en Pip weer. Ik schrijf meteen een stukje erover in een blog wat later deze week online kwam over kinderen, ziekte en de dood.

Avondeten: nasi met verse sate! Ik kook meteen twee porties, zodat de andere porties naar mijn ouders kan.

Donderdag

Sarah gaat vandaag weer naar de opvang en ik heb dus een dagje voor mijzelf. Naast filmpjes kijken, wat lezen en de keuken opruimen maak ik het blogje over ‘kinderen en de dood’ af. Het is heerlijk rustig in huis, iets wat ik fijn vind. Ik vind het onwijs gezellig hoor als Sarah thuis is, maar alle prikkels trekken mijn batterij in no time leeg.

Lekker kaarsje aan, deze heeft de geur van versgebakken koekjes!

Lunchen zonder dat een deel wordt gekaapt: een salade met het restje gerookte zalm van gister.

Saar haal ik weer op om 16.00 en ze is moe, heel moe. Ze klaagt over hoofdpijn en is hangerig. Ze kan altijd zo heerlijk bij Giorgio liggen..

En ik maakte de rechter foto. Deze deed mij ergens aan denken en wat blijkt? Toen ze een paar weken oud was lag ze ook zo. Meteen even naast elkaar leggen, zo leuk! En je ziet nog zo goed dat zij het is.

Vrijdag

Een ziek, hangerig meisje haal ik uit bed. Ze wil niet eten, is heel verdrietig en heeft hoofdpijn. Ze ligt vrijwel de hele dag op de bank en slaapt af en toe een uur. Helaas moet ze ook een paar keer overgeven.

Nog een tegenvaller: deze oplader van de Hema is kapot. Na een paar weken al! We hadden eindelijk (dachten we) een stevige kabel gevonden maar hij is nu alweer kapot. Vond hem zo fijn, hij was zo heerlijk lang.

Er kwam post van een oud-collega van mijn vader. Hij heeft zelf ook labradors en stuurde mij een blad op. Leuk! En kijk dat snoetje!

Aan het eind van de middag wil ze een banaan eten en drinkt ze voor het eerst wat. Gelukkig blijft het er in, maar ze ligt het liefst.

Sarah knapte in de avond verder op en at nog een bakje kwark en dronk wat bekers drinken. En ik…ik had geen zin om te koken voor mijzelf. Giorgio is grieperig en had geen trek in eten. Dus mijn avondeten is deze heerlijke sushi.

Zaterdag

Normaal gesproken zou Saar naar dansles gaan, maar ze heeft een kort nachtje gehad (ze was helemaal hyper na al dat slapen overdag) en ze is nog wat slapjes. Niet dansen dus, maar wel even naar de Ikea. Op alle stoelen en banken zitten!

Wij willen een nieuw bureau en een nieuwe stoel op de werkkamer. Dus dat is onze missie!

En van dat slenteren krijg je trek, dus we peuzelen even wat lekkers. Voor Saar een prinsessentaartje uiteraard.

En voor mij een broodje met carpaccio. Was lekker!

En na alles gevonden te hebben de boel bij elkaar zoeken.

We zijn weer thuis en ik ga koken voor mijn ouders. Giorgio zet ondertussen het bureau in elkaar. Ik kook meteen dubbel, zodat wij straks ook lekker de ovenschotel met spruitjes, aardappelschijfjes, ham en kaassaus kunnen eten.

In de avond doe ik niets meer, behalve dit weekoverzicht wat aanvullen. Foto’s van de werkkamer en ons nieuwe bureau houd je zeker tegoed! Ik wens je nog een heerlijk weekend toe <3

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (1)

  • Ovenschotel met spruitjes ziet er heerlijk uit.

    Beantwoorden

Write a comment