Kijk je mee?

Photodiary. Memory Lane 28 februari – 5 maart

Een week met een lach en een traan, flinke wallen en wat minder food-foto’s dan je misschien gewend bent. Maar ook met regen is het leven elke dag weer leuk genoeg! Kijk je weer mee naar mijn week?

Zondag

Na een te korte nacht besluiten we een pyjamadag te houden. Giorgio ruimt het huis op en poetst en ik vermaak mij met deze crea bea. De vorige keer dat ze ging verven hield ze zich vooral bezig met het kwastje en het water, maar ze snapt het nu! Dit wordt een mooie tekening voor opa en oma.

zondag

En de rest van de dag gaan we door met creatief zijn. Ik besluit de klei uit de kast te halen en opnieuw te proberen. Een aantal maanden geleden stopte ze de klei nog in haar mond en was het alleen maar huilen omdat dat niet mocht. Maar één keer voordoen en ze kon zich uren vermaken met dit goedje. Mama ook trouwens, er kwam een stukje nostalgie tevoorschijn toen ik het potje van Playdoh opende. Die geur! Even zat ik weer te kleien in de kleuterklas, haha.

zondag1

Opperste concentratie….zondag2

Ik maakte een hoofdje met een neus, twee ogen en een mond. Saar plukte deze zintuigen er weer af en besloot ze zelf te plaatsen. De ogen en de neus zitten prima, maar de mond ligt over de neus. Ik keur het goed!

zondag3

Vandaag kwam er weer een wereldgerecht online, de negende alweer!

IMG_2958

En er worden wasjes gedraaid, gevouwen en er wordt gekookt door manlief. Ik was zo ontzettend brak en moe, niet wetende dat dit de rest van de week ook het geval zou zijn. In de avond kijken we Divorce en schrijf ik een blogje voor de Weightwatchers-update.

Maandag

Sarah is al heel vroeg wakker, om 6.00 roept ze om papa en mama. Blijkbaar werd ze van Giorgio wakker die ging douchen. Ze valt gelukkig nog een uurtje in slaap en om half acht draag ik haar als een zombie naar beneden. Voor veel mensen is half acht prima en luxe en het is inderdaad geen gekke tijd, maar wanneer je tien uur slaap nodig hebt is dit nachtje toch wel erg kort. Ik denk ook dat ze eerder wakker word doordat het vroeger licht aan het worden is. Geeft niet, we halen het wel weer in.

Van het weekend kocht ik voor Sarah bij de Zeeman deze leuke jasjes. Voor een prikkie heeft ze drie jasjes om te dragen als het nog iets te koud is voor een shirtje. Ze hebben zulke leuke kleding bij de Zeeman. Ik kocht ook een verjaardagsoutfit voor haar, die zien jullie nog wel voorbij komen.

maandag1

Deze loedermoeder zet Sarah tijdens de lunch met een broodje achter de televisie. Je kunt ervoor kiezen om de televisie uit te laten wanneer je kindje beneden is en dat is ook prima. Sarah geniet altijd zo van liedjes op de televisie, dansende mensen en baby-tv. Ze wilde trouwens de ballon die ze van het weekend kreeg niet meer loslaten. Al lijkt het nu meer op een kleine boksbal.

maandag2

Sokjes uit en nog even tekenen in de stoel. Soms krijgt ze prikvoeten van het hangen met haar benen en legt ze haar voeten even op mijn knie. Verliefd op dit uitzicht!

maandag3

Wanneer Sarah slaapt duik ik ook even het bed in. Ik slaap niet veel, maar kan toch even lekker liggen. Rond 15.00 gaan we samen weer naar beneden en stort Sarah zich op het verzorgen van al haar plastic kinderen.Ik kom dit mooie gedichtje tegen.

maandag4

Ik maak aan het eind van de middag gebakken aardappels met witlof (ham en kaas) en een beefburger. Na het eten brengt Giorgio Sarah naar bed en duik ik even achter de computer voor een blogje.

Dinsdag

Wederom een te korte nacht. Ik heb vreselijk pijn in mijn schouder wanneer ik in bed lig en ik denk dat het komt door het tillen van Sarah op de trap. Ze klimt zelf naar boven, maar naar beneden wordt ze nog getild. Dit weekend gaan we met haar oefenen om achterstevoren de trap af te klimmen. Mijn vader is mijn redder in nood blijkt maar weer, hij biedt aan om een middag op Sarah te passen. Hij haalt haar om 11.30 op zodat ik even mijn bed in kan. Uiteindelijk slaap ik een uurtje en voel ik mij daarna een stuk beter. Ik zie gerookte zalm in de koelkast liggen en krijg direct trek in een broodje. Volledig Weightwatchers-proof!

dinsdag2

Ik duik in wat oude foto’s en kom deze leuke tegen. Ik blijf hem fantastisch vinden, een kleine bolle Saar die haar ogen uitkijkt. Het lijkt alsof ze schrikt van haar eigen been, haha.

dinsdag

Ik typ in de middag een blogje, stuur wat mailtjes en haal even een stofzuiger door het huis. Ook begin ik alvast aan het avondeten, nasi met kip. Sarah wordt aan het eind van de middag weer afgeleverd en ze kan zo aanschuiven voor het eten. Fijn zulke hulp! Wanneer Sarah weer thuis is geniet ik meteen weer van dit mooie meisje. Kijk haar pijpenkrul!

dinsdag1

Ik geniet na het eten van een heerlijk warm bad vol schuim en natuurlijk een lekker masker. Sarah wordt door papa gedoucht en gaat al vroeg naar bed.

IMG_2973

Er kwam vandaag ook nog een enorm pakket binnen waar jullie volgende week meer over kunnen lezen. Het heeft te maken met relaxen! En je kunt het ook nog eens winnen. Houd het in de gaten!

dinsdagg

Woensdag

Weer een korte nacht, we werden om 7.15 wakker en Giorgio had al een broodje voor Sarah gesmeerd en voor mij een kop koffie klaarstaan, top! Naast een broodje smeerkaas gaat er ook wel een appel in. Ze is er dol op en zoiezo op fruit. Ik geef vaak fruit als tussendoortje en zo komt ze gerust op drie stuks per dag. Ze vindt het allemaal heerlijk!

woensdag

Ondanks de vermoeidheid lopen we een klein rondje in de straat om er toch even uit te zijn. De zon voelt warm aan en dat is fijn. Even een frisse neus halen, al is het maar een paar meter. Daarna lunchen we samen en Sarah heeft een nieuwe manier ontdekt om haar korstjes te verstoppen. ‘Op mama’….

woensdag1

Sarah en ik spelen en stoeien veel vandaag. Ze vindt het geweldig om van een afstand op mij af te komen rennen voor een knuffel. Ik word als klimrek gebruikt en zo vermaken wij ons de rest van de middag.  Ook trommelt ze haar vrienden bij elkaar en laat ze zien hoe relaxed het leven kan zijn.

dinsdag11

Tijdens haar slaapje duik ik weer even in bed zonder resultaat. Ik moet veel te vaak naar het toilet door de plasmedicatie (stom, niet aan gedacht om die na een dutje in te nemen) en ik nestel mijzelf onder een kleedje op de bank. Wanneer Sarah wakker is tekenen we samen en begin ik aan het avondeten. Vanavond gebakken vis met ovenfrietjes. En als toetje magere kwark. Sarah vindt het vooral leuk om ermee te tekenen op de tafel, haha.

woensdag3

In de avond als Sarah slaapt duik ik weer in een warm bad. Geen blogje voor morgen schrijven, want mijn hoofd is te moe. En het is prima om even helemaal niets te doen en te denken. Ik vond nog wel een prachtige quote! woensdag4

Donderdag

Ik wek Sarah om 6.30 om naar het KDV te gaan. Ik zwaai een heel vrolijk meisje uit die zin heeft om met de andere kinderen te spelen en ikzelf slaap nog even verder. Wanneer ik wakker word maak ik wat schoon in huis en tik een blogje voor vrijdag. Als lunch maakte ik deze heerlijke salade met gerookte zalm, sla melange, een gekookt eitje en komkommer met tomaat.

donderdag

Ik zet Netflix aan tot ik Sarah ophaal van het KDV. Gelukkig is het weer prachtig weer en ik fiets met de zon op mijn hoofd naar het KDV om een vrolijk meisje op te halen. Ze heeft een ontzettend leuke dag gehad en dat maakt mijn dag ook weer helemaal goed.

donderdag1

Mama ga weg met die camera…Oh en ik ben jaloers op haar prachtige donkere wimpers! Ik heb zelf ook hele lange wimpers, maar die zijn zonder mascara niet te zien.

donderdag3

Scrollend door oude foto’s van het KDV kwam ik deze tegen, van vorig jaar juli. Sarah die net kon lopen en heerlijk buiten speelt met dertig graden. Ik wil zomer, nu!

Tussen 15.00 en avondeten krijg ik altijd lekkere trek. Ik kook het perfecte eitje en lepel deze uit. Prima snack!

IMG_2980

 

Sarah brengen we na het eten weer naar mijn ouders en we doen nog even wat boodschappen. Vanavond vroeg naar bed met het vooruitzicht op uitslapen!

Vrijdag

En of het uitslapen was…ik word om half elf wakker en oh wat is dat heerlijk na een week als zombie! Vandaag ontbijt ik een keer met een plak roggebrood, een prima alternatief voor gewoon brood. Er zitten minder koolhydraten in dan brood en het vult heel goed. Ik ga mij eens verdiepen in lekker beleg en zal mijn inspiratie en ideeën delen op de blog.

Ook kwam de Beautybox binnen. Wat een tegenvaller…Ik ben heel erg blij met de heat spray voor mijn haren, maar er zitten twee nagellakjes in met onmogelijke kleuren en ook de lipstick en lippotlood is absoluut niet mijn smaak. Ik krijg steeds vaker het idee dat er in de Beautybox spullen zitten die niet verkopen ofzo, want de kleuren zijn altijd onmogelijk. Ik heb paarse en bruine lipsticks voorbij zien komen bij anderen, hoe dan? Ik ga hem opzeggen en koop voor die 15 euro per maand gewoon zelf leuke make-upjes en verzorgingsproducten.

Gister kocht ik weer magnesium, hij was op en ik hem het bijna twee weken niet geslikt. Op de één of andere manier resulteert dat altijd in te weinig slaap en vermoeidheid. Ik begin weer trouw en deze is tevens aangevuld met vitamine D, kan ik altijd gebruiken nu ik meer binnen zit dan normaal.

vrijdag5

De gouden gids kwam binnen, tot mijn verbazing. In het kader van milieu vervuiling: waarom wordt er niet gevraagd of iemand er behoefte aan heeft? Ik krijg hem elke keer weer, maar zoek alles op internet op. Voor oudere mensen is een telefoonboek nog wel handig, vooral als je geen gebruik maakt van internet. Jammer, deze gaat regelrecht naar het oud papier…

vrijdag11

In de middag werk ik met energie aan deze Memory Lane. Ook werk ik aan nieuwe ideeën voor de blog, ik wil mijn blog graag in een fris jasje steken wat betreft artikelen en ideeën. Ik maak een soort moodboard met steekwoorden en ideeën. Daarna neem ik een video op en maak ik beneden schoon. Wat een goede nachtrust al wel niet kan veroorzaken! Daarna moe maar voldaan op de bank.

vrijdag55

Giorgio komt rond 17.00 thuis en dan halen we Sarah samen op. Ik kook een hele simpele maar goddelijke pasta met romige zalmsaus en haal natuurlijk wat sushi voor vanavond.

vrijdagg

Come to meeeee….

vrijdg

Zaterdag

Er staat een gesprek gepland bij de psycholoog. Verder houden we ons bezig met even rondkijken voor een nieuwe vloer op de werkkamer, een nieuw bureau en werken we aan onze vakantiekriebels door een lijstje te maken met spullen die we nodig hebben. Vorig jaar huurden we een huisje in Frankrijk, nu gaan we diehard kamperen in de grote tent van mijn ouders. Maar het ‘nadeel’ daarvan is, is dat je veel meer spullen nodig hebt. Gelukkig kunnen we veel lenen en hoeven we maar een paar dingen aan te schaffen. Oh nog ruim drie maanden en dan gaan we genieten!

Ik doe dit weekend ook alvast wat inspiratie op voor de hapjes en traktaties voor de verjaardag van Sarah. Over een week vieren we haar tweede verjaardag met een kleine high tea bij ons thuis. Zin in! En ook krijg ik enorm zin in het voorjaar dankzij deze heerlijk geurende bloemen. Ze zijn eindelijk uit!

woensdag5

Ik wens jullie allemaal een heel fijn en gezellig weekend.

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (11)

 • Wat fijn dat Sarah naar je ouders gaat en je even bij kunt tanken. Prachtige meid om te zien en ik kan mij voorstellen dat ze jouw zon in het leven is. En de echte zon, ja daar verlang ik ook naar. Hopelijk stopt dit winterweer snel. Fijn weekend!

  Beantwoorden
 • Wat een leuke foto van jou Geertje! De andere foto’s zijn ook leuk hoor. Vooral die van Sarah met boksbal alias ballon en hoe ze haar korstjes verstopt: slimpie! Ik ben benieuwd naar het pakket! Fijn weekend!

  Beantwoorden
 • Haha, die foto van kleine Sarah. Heerlijk! En ik blijf het fantastisch vinden om kinderen te zien knutselen, jammer van de rommel altijd alleen, hier is het altijd meteen een puinzooi.

  Beantwoorden
  • Ja dat is dan een nadeel, maar ik kan er ook erg van genieten!

   Beantwoorden
 • Ik vind klei ook zo lekker ruiken hihi. Ben blij dat ik niet de enige ben… ? heerlijke foto’s weer van je knappe moppie!

  Beantwoorden
 • Die jasjes die je bij Zeeman kocht zijn wel heel erg leuk!
  Liefs

  Beantwoorden
 • Heel stom, maar je kan de telefoongids opzeggen. Lekker ouderwets hè?

  Beantwoorden
 • Wat een leuk en gezellig overzicht weer. Met veel plezier bekeken en gelezen. Die pasta ziet er inderdaad goddelijk uit! En wat heb je toch een mooi meisje daar bij je. Heerlijk die lach en die vrolijke krullen.

  Fijn weekend!

  Beantwoorden
 • Ik vind die overzichtjes geweldig!

  Leuke foto’s en goh wat is klei toch LEUK!

  Beantwoorden

Write a comment