Kijk je mee? Random

Photodiary. Memory Lane 28 augustus – 3 september

Het was een week van bijzonder mooie mijlpalen. Voor Sarah omdat we een school voor haar hebben uitgekozen en voor mijn blog vanwege de mooie cijfers. Kijk je mee naar mijn week in foto’s? Waarschuwing vooraf: er staan enorm veel food-foto’s in dit weekoverzicht!

Zondag

Eerst tijd voor een lekker ontbijtje! Kwark met verse aardbeien en een heel klein beetje granola. Op zich heel lekker, alleen elke dag eten is niet zo goed voor mij.

zon8

Dit weekend kwamen de nichtjes van Sarah gezellig langs. Ze schelen wel een paar jaar, maar konden toch heel erg leuk spelen. Er werd gekookt, met stoepkrijt gespeeld, gestept en gerend. Naderhand was ze dus helemaal gesloopt.

zon

Ze namen ook wat mee voor Sarah, een pakje wat haar oma mee had gegeven vanuit Curaçao. Daar zat onder andere dit lieve jurkje bij. Ja, die moet natuurlijk meteen aan.

zon1

En lunchen met een stroopwafel kan gewoon.

zon2

Ik maakte het gerecht na van Chicken Tonight Hawai, welke enorm goed is ontvangen. Ik krijg elke dag wel berichten van mensen die het hebben gemaakt. Geweldig!

En het buurjongetje kwam ook even langs om te spelen. Nou ja, plunderen. Sarah was bij de buren aan het spelen dus we deden praktisch aan kind-ruil. Had ik ineens een blonde zoon!

zonn

In de avond schrijf ik aan een blogje en vermaak ik mij met brainstormen. Daarna vroeg slapen, want morgen moet ik weer naar de psycholoog voor EMDR.

Maandag

Ik zet de wekker om half negen en stap eerst onder de douche voordat ik Sarah uit bed haal. Ik breng haar om 10.00 weer naar de opvang zodat ik daarna naar een EMDR sessie kan. Mevrouw had moeite met wakker worden en besluit na het ontbijt wederom horizontaal te liggen. Mooi popje.

zon5

Maar we moeten op een gegeven moment toch gaan. Dus hup, in de mooie kleren en haren in een vlecht. Ze had gelukkig wel heel veel zin om naar school te gaan.

maan

Dit tasje kreeg ze ook van oma en ze wilde deze meenemen naar school. Maar omdat ze een rugtas heeft is dit tasje niet nodig. Ze had hem wel alvast ingepakt met wasmiddel, want je weet maar nooit onderweg…

maan2

En eenmaal thuis zie ik dat ze van alles en nog wat heeft opgehangen. Ze is duidelijk in de ‘ophang en tassen’ fase.

maan6

Bijna goed Saar!

maan22

Giorgio zorgt dat hij iets eerder thuis is en samen halen we Sarah op bij de opvang. Daarna kook ik heerlijke verse pasta met een beetje Parmezaanse kaas.

In de avond schrijf ik een blog en ik doe wat oefeningen voor mijn buik en armen.

Dinsdag

Giorgio is vandaag ook vrij vanwege een bijzondere reden: wij gaan langs een potentiële school voor Sarah voor een gesprek en rondleiding! We hebben al vroeg in de ochtend afgesproken en zijn in totaal een uur bezig. Maar wat een fijn gesprek en wat een goed gevoel! Al snel weten we: dit is de school waar we Sarah over 2 jaar naartoe willen brengen.

Op de terugweg naar huis gaan we langs de nieuwe dierenwinkel in de buurt (een enorm complex) en doen we wat boodschappen. We vieren de dag met een lekker hapje verse vis van de visboer. Ik aan de haring….mmm!

din

En Sarah aan de visfrietjes en kibbeling. Ook heerlijk!

din3

En ook vier ik de dag met….nieuwe pillen. Dit is Plaquenil, het medicijn voor de SLE. Het kan wel 3-6 maanden duren voordat ik iets kan merken. We gaan het zien!

din2

In de middag slapen we allebei en daarna even heerlijk naar buiten. Stoepkrijten. Of voetkrijten?

din4

In de avond schrijf ik en sport ik een beetje. Volgende week begint GTST weer en dan is mijn avond een klein beetje meer gevuld (grinnik).

Woensdag

Na een fijne nacht slapen is het tijd om een heerlijk ontbijtje te maken. Zonder brood, maar met genoeg lekkers (ei, tomaat, komkommer en kipfilet).

woen1

We hebben namelijk weer iets te vieren, nog een mijlpaal! Deze week haalde ik de 20.000 unieke bezoekers op mijn blog. Dat zijn er zo ontzettend veel, dank jullie wel! Word er stil van…

Overdag spelen Sarah en ik veel met de Duplo en we lezen tientallen boekjes. Maar de mensen die buiten bezig zijn (hoe noem je die mannetjes van de gemeente?) zijn voor Sarah ook heel erg interessant.

woen9

Ik kook vandaag, ondanks de zomerse temperaturen, gewoon een stamppotje. Ik had er heel veel zin in en koos voor stamppot andijvie met ham en kaas en een gehaktbal. Perfect!

woen8

Na het eten gaan we met zijn allen langs de Aldi om een vuilniszak-houder te halen. Leek ons handig voor al het plastic afval. Normaal lag de zak voor het plastic in een hoekje, maar dit is veel handiger en staat netter. En dat voor een paar euro!

woen76

In de avond heb ik geen energie meer om te schrijven of te sporten. Ik ga heerlijk lang douchen en duik met een tijdschrift op de bank.

Donderdag

Goedemorgen! Ontbijtje….een soort appeltaart maar dan met kwark. Je snapt, ik heb echt zin in de herfst.

don1

En Sarah dekt de tafel voor Nijntje inclusief bestek en wortel.

don6

Sarah en ik gaan even samen op pad naar de winkel en spelen buiten. Daarna is het tijd voor heel veel fruit.

Herkent iemand dit? Dit is mijn been en zoals je ziet….met enorme jeuk. Ik heb de afgelopen tijd steeds heel veel jeuk op mijn armen en benen. Na mijzelf bijna te hebben open gekrabd ebt de jeuk langzaam weer weg. Ik had vroeger wel netelroos maar weet niet of je dat voor altijd houdt of dat dit wat anders is. Het is in ieder geval om gek van te worden.

Na de lunch duiken Sarah en ik in bed om twee uur lang heerlijk te slapen. In de avond kook ik rijst met ketjapkip en groenten. Giorgio is later thuis dus Sarah en ik eten samen.

Na het eten brengen we Sarah naar mijn ouders en gaan we even langs de winkel. Ik moest hier een foto van maken…Albert Heijn, wat een fantastische marketing!

don

Nadat we thuis zijn schrijf ik toch nog even een blogje (bloggen werkt ook heel ontspannend voor mij) en duik daarna heerlijk mijn bed in.

Vrijdag

Ik slaap tot 9.00 en kan dan niet meer slapen, dus koffie en douchen staat direct daarna op de planning. Vandaag is het tijd om een blog af te schrijven voor een campagne en om twee recepten te maken voor een samenwerking. Genoeg te doen dus. Maar voordat ik aan de slag ga maak ik dit heerlijke ontbijt. De pannenkoek van het Killerbody dieet met warme appeltjes met kaneel en honing. Hele dikke (slanke) aanrader!

vrij

Wat is er aan de hand? Een soort explosie op mijn blog. Al snel kom ik erachter dat Fajah Lourens bij Koffietijd is en er veel mensen direct gaan Googlen naar haar boek. Grappig om te zien!

vrij8

Ik schrijf de campagne af en duik daarna in de keuken voor de recepten. Ik werk samen met een online winkel en maak daar elke maand recepten voor. Zodra deze online komen (niet op mijn blog) kan ik er naar verwijzen als jullie dat leuk vinden! Ik maakte pittige kaasbroodjes en een heerlijke kaasdoop van Truffelkaas.

vrij6

vrij7

Daarna ruim ik het huis een beetje op en pak ik de stofzuiger. Sinds begin deze week hebben we een enorme vochtvreter op de kast staan, omdat het binnen zo vochtig was (door het weer en enkele slechte kozijnen). Die vochtvreter doet prima zijn werk want de barometer gaf een mooi percentage aan. Gelukkig!

vrij1Afgepeigerd lig ik op de bank en wacht ik tot Giorgio thuiskomt. Ik heb toch iets teveel gedaan vandaag maar het was het wel waard, ik heb enorm genoten van het koken. Nadat we Sarah hebben opgehaald bak ik vis met frietjes. Ik sla de frietjes over, want ik heb overdag al van de kaas gesnoept 😉

In de avond gaat Giorgio aan de slag met het omzetten van onze internet en televisie. We gaan over op een ander bedrijf, maar we hebben helaas geen verbinding met het nieuwe kastje. Morgen kunnen we een monteur bellen die maandag langs kan komen. Gelukkig hebben we de oude provider nog niet opgezegd, maar de Wifi boven op de computer ligt er wel de hele avond uit. Ik kan dus niet aan de slag met Memory Lane. We kijken wel een aflevering van OITNB. Ook leuk!

Zaterdag

In de ochtend gaan we richting mijn ouders, waar mijn neefje ook is. Er is vandaag Truckersdag en er rijden dan heel veel vrachtwagens vrijwillig in een stoet en mensen met een verstandelijke beperking mogen mee. Er wordt uitbundig getoeterd en gezwaaid, heel erg leuk om te zien. Het gaf wel een oorverdovend geluid en op een gegeven moment had Sarah het ook wel gezien (en gehoord).

zat

We gingen weer naar huis en hebben meteen boodschappen gedaan voor het Wereldgerecht dat ik vandaag ga maken.
Eenmaal thuis eten we wat en wanneer Sarah slaapt maakt Giorgio weer even de Wifi in orde boven, zodat ik deze photodiary in elkaar kan zetten. Iets later dan gepland komt ie dan toch online!
Morgen eten we bij mijn ouders en zal ik mij gaan buigen over nieuwe kaasrecepten. Langzaam word ik toch meer een foodblogger en dat vind ik eerlijk gezegd helemaal niet erg! Een heel fijn weekend allemaal!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (3)

  • Je hebt een echt heerlijk meisje. Deze foto’s maken dat wel heel duidelijk. Echr meisje meisje
    En wat een mooie mijlpaal, daar kn ik alleen nog maar van dromen

    Beantwoorden
  • Zag ik dat nou goed? Een flamingo jurkje? Wat ongelooflijk schattig! I love flamingo’s! P.S. Wat een heerlijke ontbijtjes maak je iedere ochtend. Ik ben jaloers op jouw inspiratie!

    Beantwoorden

Write a comment