Kijk je mee? Lifestyle

Photodiary. Memory Lane 27 november – 3 december

En toen…toen was het alweer december. De laatste maand van dit jaar. Bizar hoe snel de tijd gaat vanaf augustus! Kijk je weer mee naar mijn week? Met pakjespret, schoonmaakwoede, een nieuw project en kerstmuziek….

Zondag

Gister was de lotgenotendag voor ex-IC patiënten in het UMC Utrecht. Het was een hele vermoeiende dag en daar zal ik vast en zeker vandaag nog wat van merken. Doel is dus: in pyjama lopen en ademen, meer niet 😉 We worden rond 8.30 wakker gemaakt door een meisjesstem en ze wil gezellig bij ons liggen. Met uiteraard….klassieke muziek kijken/luisteren.  Mocht je nog willen lezen hoe ik de lotgenotendag heb ervaren (met een bezoekje aan de IC), kijk dan hier.

zondagen

En we hangen vandaag letterlijk. Sarah is ook moe en is niet heel erg vrolijk, maar we maken er het beste van. Ze was hier even verdrietig omdat mijn ouders een mutsje kwamen brengen die nog bij opa en oma lag. En ze gingen meteen weer weg….iets wat Sarah niet zo leuk vond.

zondagen1

Er worden weer heel wat wasjes weggewerkt en ik ruim beneden wat op. Aan het eind van de middag schuif ik even achter de computer voor wat mailtjes en een blog en ik kom deze leuke foto tegen die gemaakt is op de verjaardag van mijn oudste neefje. Mijn mooie meisje <3

zondagen3

Het avondeten: ik ga aan de slag met een gerecht zonder pakjes en zakjes. Vaak gebruik ik de zondag om een gerecht te bedenken en uit te werken, want dan is Giorgio in de middag gewoon thuis en dan heb ik mijn volle aandacht in de keuken zonder dat ik op Sarah moet letten.

Na het eten kijken we met Sarah naar Paw Patrol (ja mama vindt dat ook leuk…) en daarna zingen voor de open haard in de hoop dat Sinterklaas vannacht komt! Zodra Saar in bed ligt vul ik de schoenen, want je zal het maar vergeten…

zondagen2

Maandag

Vandaag een dag zonder afspraken en met veel zon, een heerlijke dag dus! Wel is het ontzettend fris buiten, maar liever dat dan wolken en regen. Dit meisje is ook vrolijk en lacht mij hier uit, want ik deed even gek. Maar het resulteert wel in een plaatje van een foto…

maandje

Mijn ontbijt: havermout met banaan. In het Killerbody boek staat havermout aanmaken met water maar dat is zo gruwelijk smerig. Leuk om te weten: Giorgio doet deze week ook mee met het dieet! En hij krijgt het eten soms niet eens op.

maandje1

Mijn tussendoortje kiepert van mijn bord en natuurlijk net met de besmeerde kant (avocado) naar beneden. FML.

maandje3

Nog meer eten (ja sorry) mijn lunch: wraps met sla, kipfilet en een beetje feta.

maandje76

Sarah leg ik in de middag wel in bed, maar echt slapen wil ze niet. Terwijl ze zingt, leest en speelt schrijf ik een blogje en maak ik wat foto’s. Daarna haal ik haar weet uit bed, want van slapen komt toch niets terecht. Na even te zijn bijgekomen op de bank gaan we op de fiets naar de winkel voor wat kleine boodschappen. En ik kom ook thuis met deze lieve kleine kerstlampjes, voor in de lantaarns op de vensterbank!

maandje65

Na het eten douchen we Sarah en ik duik met een boek op de bank. Lezen gaat nog niet zo heel goed (vermoeiend en moeite met concentreren) maar hele kleine stukjes gaat al wel redelijk.

Dinsdag

Vanavond moet ik sporten, dus tot die tijd even rustig aan. We beginnen de dag om 8.30 en ontbijten met de zon op de ramen. Daarna spelen in de zon, heerlijk! Sarah leert haar vrienden piano spelen.

dinje

Na even gespeeld te hebben….hop in de kleding! En gekke kunstjes doen op de bank. Deze foto heb ik trouwens omgedraaid, voor het leuke effect haha.

In de middag ligt Saar op bed (zonder resultaat) en ik schrijf even een planning voor mijn ‘secret project’ voor de laatste twee weken van december. Het gaat heel leuk worden en ik hoop dat jullie het ook leuk zullen vinden!

dinsjes76

Sarah haal ik na een uur zingen maar weer uit bed. We lezen en spelen en daarna ga ik nog even stofzuigen. Het wordt inmiddels alweer donker en ik begin na een korte pauze op de bank met koken. Na warm gegeten te hebben maak ik mij klaar om te gaan sporten bij de fysiotherapie. Het is zo gruwelijk koud buiten, dus ik pak mij goed in. Inclusief pet en dubbele handschoenen.

dinjes

Het sporten ging redelijk goed ondanks vermoeidheid, het loont echt om de rest van de dag vrijwel niets te doen qua inspanning. Ik fiets nu 12 minuten op heel rustig tempo en ik loop 12 minuten op rustig tempo.

Woensdag

Woensdag gehaktdag, oftewel: Trombosedienst. Ik zit nog steeds niet stabiel na de ingreep aan mijn verstandskiezen en ik baal er enorm van, dit duurt bijna 2 maanden. Voordat we op de fiets naar de prikpost gaan trekken we warme truien aan. Lieve Saartje trok een trui aan uit Amerika.

woenje

Lekker ding!

woenjes

Mijn bloed is van iets te dun naar iets te dik gegaan…snap jij het nog? Ik blijf wiebelen dus, terwijl ik eerder zo stabiel zat. Troostvoer dan maar en je maakt mij altijd enorm blij met een enorme salade. Dit keer met gerookte zalm, feta en kikkererwten.

woenjes1

Sarah slaapt in de middag eindelijk een uurtje, ze heeft het ook echt nodig na twee dagen overdag niet te hebben geslapen. Ik probeer ook even te liggen maar mijn blaas denkt daar anders over. Wanneer we weer beneden zijn spelen we met het cadeautje dat Sinterklaas vanochtend in haar schoen had gestopt….waterverf!

woenjes76

Woensdagavond deed ik niet zo heel veel interessants, behalve dat ik heerlijk lang ben gaan douchen na een blogje te hebben geschreven.

Donderdag

Ik breng Sarah vandaag naar de opvang, zodat ik even een dagje voor mijzelf heb. Ik breng Sarah rond 10.00 naar het KDV en daarna rijd ik naar huis. Even rustig bijkomen en lezen en dan aan de slag beneden. Stap 1: stofzuigen. Stap 2: dweilen (stomen). Stap 3: keuken schoonmaken. Ik deed het allemaal in etappes onder begeleiding van kerstmuziek. Al had ik dat dweilen beter kunnen laten voor wat het is, want het was dus duidelijk weer te veel…..frustrerend.

donje

Met mijn tong op mijn voeten ga ik languit op de bank en pak ik mijn boek erbij. Mijn oog valt op deze mooie uitspraak…en hij is helemaal waar!

donjus

Omstreeks 16.00 Saartje weer ophalen van de opvang. Eerst haal ik nog even wat cadeautjes voor Sinterklaas.

donjes

En eenmaal thuis maken we samen het eerste vakje open. Chocolade it is, Sarah kan er geen genoeg van krijgen! Dat wordt afkicken straks.

donjes87

Ze kwam ook thuis met een pietendiploma, zo leuk! ze was er zelf ook heel erg trots op.

dontje

We maken makkelijk avondeten: gebakken vis met rijst en boontjes. Daarna brengen we Sarah weg voor een logeerpartij bij opa en oma. Mijn koek is op, het bloggen laat ik voor wat het is. Languit op de bank voor de televisie….want deze dag was teveel van het goede.

Vrijdag

Ik sta dan ook niet zo lekker op, voel me wat grieperig. Ook is mijn hoofdpijn weer terug die ik vorige week ook had. Toch besluit ik te gaan sporten. Pijnstillers in mijn mik en gaan. Tijdens het sporten word ik zoals verwacht ook teruggefloten door mijn lijf en door mijn therapeut. Wandelen voelt vandaag als hardlopen….blehh.

Maar we hebben het toch maar geprobeerd en eenmaal thuis besluit ik de deur niet meer uit te gaan, ik trek mijn sloffen aan en ga heel therapeutisch cadeautjes inpakken. Zo, alles is klaar voor morgen.

vrijtje

Even languit op de bank, koffie er in en aan de slag met soezen maken voor een opdracht. Hopelijk lukken ze…

vrijtjes

Yes! Ze zijn gewoon perfect gelukt.

vrijzje

Maar ik krijg zelf ook honger van al die luchten en besluit een quesedilla te maken met tonijn en kaas. Heel eenvoudig: de helft van een wrap besmeren met tomatensaus, beleggen met tonijn, ui en kaas en dubbelvouwen. Dan even kort bakken in een koekenpan zonder boter.

vrijz1

Tadaa! Lunch.

vrijz

Mijn energielevel is duidelijk code rood, want wat ik ook doe mijn hoofdpijn blijft en ik ben echt helemaal uitgeblust. Chocolademelk er in, pepernoten er in…helpt allemaal niet (maar het is wel lekker).

vrzijj

Vanavond heb ik maar twee bestemmingen: een warm bad en mijn bedje. Het liefst wordt ik direct overgeheveld van bad naar bed (grinnik). Morgen een leuke maar voor mij drukke dag op de planning.

Zaterdag

Maandag is het officieel Sinterklaas en pakjesavond, maar zoals vast heel veel anderen vieren we het dit weekend. Vandaag gaan we aan het eind van de ochtend richting mijn zus om daar Sinterklaas te vieren. Met veel cadeautjes voor de kleintjes en cadeautjes en gedichten voor de ‘grote kinderen’.

dontje65

Morgen wordt vast en zeker een heel lui dagje, want voor mij waren deze dagen echt te druk. Aan elke vezel in mijn lijf merk ik dat het to much is. Maar dat is lastig, want ik wil het allemaal zo graag doen. Dus zondag ga ik heerlijk lezen, filmpjes kijken, mijn pyjama aanhouden, in bad en heel misschien een begin maken aan een geheim project voor de laatste twee weken van december. Het heeft met Youtube te maken, kan jij het raden?

Vieren jullie dit weekend Sinterklaas? of echt op 5 december? Of helemaal niet, dat kan natuurlijk ook. Laat het mij weten in de comments!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (8)

 • Gezellig ! Wij vieren het ook vandaag, vanavond. Ik heb er zin in! Maar ook voor mij waarschijnlijk morgen met de beentjes omhoog op de bank want het is idd erg druk allemaal,

  Beantwoorden
 • Wat een heerlijk weekje weer! En er zitten altijd zoveel lekkere gerechten in jouw photodiaries. Yum! Veel plezier met Sinterklaas vieren vandaag!

  Beantwoorden
  • Haha ja gemeen he….maar ik houd nou eenmaal van lekker eten 😉

   Beantwoorden
 • Ik ga pas woensdag langs bij mijn papa voor Sinterklaas, maar als je de 30 voorbij bent en nog geen kindjes hebt, dan telt dat niet echt denk ik ?
  Denk inderdaad dat de Sint bij velen dit weekend langskomt.

  Beantwoorden
  • Sinterklaas is sinterklaas, altijd leuk! Alvast veel plezier woensdag!

   Beantwoorden
 • Vloggend het jaar uit…zou heel leuk zijn!

  Beantwoorden

Write a comment