Kijk je mee? Random

Photodiary. Memory Lane 27 maart – 2 april

Een week met de geur van de lente, fietstochtjes, flink shoppen en het eerste terrasje! Kijk je weer mee naar mijn week van dag tot dag?

Zondag

Het is vandaag eerste paasdag en we gaan vanmiddag richting mijn ouders om te gourmetten. Ook mijn tante, zus en neefje zijn er. Maar eerst doen we rustig aan en genieten we van afbakbroodjes. Na een goede nacht slaap ben ik nog steeds moe, maar het lukt mij niet om in de middag nog even te slapen. We zitten het grootste gedeelte van de dag heerlijk in onze jumpsuit!

zon

Maar daarna moet er natuurlijk omgekleed worden. Dit broekje kreeg Sarah opgestuurd van haar oma uit Amerika. Staat wijs met die laarsjes eronder! En straks als het warmer is zonder panty en met stoere slippertjes.

zon1

Sarah wil je even poseren?

zon2

We eten bij mijn ouders heerlijk gourmet en ook de kleintjes aten prima en konden het goed volhouden. In de avond ben ik moe, op. Het kost toch steeds meer energie dan ik verwacht. Ik schrijf geen blogje en maak een heerlijk bad met dit badzout die ik van mijn tante kreeg. Het kleurt je bad roze en ruikt zalig naar roosjes.

zon3

Maandag

Geen blogje vandaag online, gewoon omdat ik er geen energie voor had. Maar dat voelt prima, ik kan het gelukkig goed loslaten. Vandaag is tweede paasdag en Giorgio is dus nog vrij. We doen letterlijk he-le-maal niks. Luieren, bankhangen en nog meer luieren. En heel veel boekjes voorlezen, vingerverven, zingen en verstoppertje spelen.

En we spelen met de boodschappenwagen die Sarah gister van mijn tante kreeg. Ook kreeg ze een kassa met scanner en alles er aan! Sarah nam haar zoontje mee bij het boodschappen doen, slimme meid!

pop

En ik reken wat brocolli en druiven af.

pop1

En Sarah oefent haar ‘ik ben boos want ik ben het er niet mee eens’- look. De pruillip, maar dan met boze, vochtige ogen. De afgelopen dagen krijg ik steeds vaker een ‘lip’ wanneer ze iets niet mag of ze krijgt haar zin niet. Ik smelt en moet stiekem heel hard lachen, vooral omdat Giorgio vroeger precies zo scheen te kijken.

maa3

Even een mooie gedachte die ik vond op Facebook…

En vandaag maak ik risotto met kipgehaktballetjes. Vrij makkelijk en ontzettend lekker. Ook dit recept heb ik ooit al eens op mijn blog gedeeld.

maa

In de avond doe ik een poging tot bloggen en het gaat maar moeizaam. Ik heb heel veel in concepten staan, want halverwege het artikel denk ik ‘nah laat maar, dit wordt niks’. Iets met perfectionisme ofzo. Ook voelt mijn hoofd behoorlijk mistig door de nieuwe medicatie, waardoor ik niet echt kan brainstormen.

Dinsdag

Na een goede nacht slaap hang ik al vroeg aan de lijn met de belastingdienst. Ik heb de kinderopvangtoeslag stopgezet maar schijn er nog zes maanden recht op te hebben. Ik weet even niet meer hoe ik dat voor elkaar krijg dus ik probeer de Belastingtelefoon te bereiken. De eerste vijf keer krijg ik een fouttoon, daarna hang ik een kwartier in de wacht. Gelukkig is het gratis en ben ik goed geholpen!

dins

Daarna doen we ontelbaar keer hopsapaardje…

dins1

En wanneer Sarah op bed ligt ga ik schoonmaken. Ik ga stofzuigen, stomen en soppen. Daarna beland ik uitgeblust op de bank en heb ik alweer spijt. Maar ja, wel een schoon huis!

Sarah word omstreeks 15.00 wakker en mijn vader komt heel even langs met de fiets en deze bos tulpen. Vanwege 28 maart, lief! Als je wil weten waarom, lees dan even het blogje van gister.

 

dins2

En weer moet ik mij inhouden om dit meisje niet op te eten en plat te knuffelen wanneer ze mij zo aankijkt. Dit was haar blik toen opa weer weg ging, ze is er duidelijk verdrietig van.

dins3

Ik maak schnitzel met ovenfrietjes en brocolli als avondeten en na het eten schrijf ik een blogje voor morgen.

Woensdag

De wekker ging om half 9 maar Sarah is al om 7.30 wakker. Het was een vrij kort nachtje maar we moeten bloed prikken bij de Trombosedienst, dus kunnen niet blijven liggen. Sarah vermaakt de hele wachtkamer weer en ze krijgt wederom een pleister. Toen de mevrouw mij begon te prikken stroopte ze haar mouw al omhoog, zo lief!

Daarna fietsen we weer naar huis en duiken we vroeg het bed in. Sarah slaapt drie uur, ik anderhalf en voel mij daarna weer herboren. Ik moet nog langs de apotheek om medicijnen op de halen en daarna halen we even een kopje koffie op bij opa en oma! En een stukje paasbrood gaat er ook wel in…

woen1

Daarna snel naar huis om het avondeten te maken. Kijk wat een prachtig haar ze heeft, het lijkt in de zon wel iets van bruin of mokka.

woen2

Ik kook kippenvleugeltjes met rijst en sperziebonen.

woen3

En om de rijst een beetje op te leuken gooi ik er wat blokjes feta bij en olijven.

Daarna is het tijd om in bad te gaan! Het werd een luguber tafereel hier in huize Boekhouder. Ik ging samen met Sarah in bad en wilde mijn benen scheren en ik schoot uit…

Nee hoor grapje, wij speelden met Lush ‘fun’,  een kneedbaar zeepje dat aanvoelt als klei en prima fungeert als een soort verf voor in bad! Ze had de grootste lol. En dit is gewoon zeep, dus gaat er heel makkelijk weer af.

woee

Donderdag

De wekker gaat om 6.30 om Sarah klaar te maken voor het KDV. Ik slaap weer verder, maar kan niet heel lang meer slapen en na anderhalf uur stap ik uit bed. Rustig douchen en opmaken en koffie drinken. Rond 12.00 stap ik op de fiets om te gaan winkelen en dat is zo lang geleden! Ik kocht af en toe weleens wat, maar vooral online. Jaren geleden liep ik voor het laatst met tassen te sjouwen door de winkelstraat. Ik ben heel goed geslaagd en dit weekend komt er een video online van mijn aankopen! Hier alvast een sneakpeak met foto’s van Snapchat.

doo

Ik ben zo verliefd op deze schoenen en ze lopen heerlijk!

doo1

Ook heb ik onder andere dit geurtje gekocht, de ultieme zomergeur als je het mij vraagt! Ik ben verslaafd.

doo2

En de tulpen komen uit, door de zon en de warmte in huis. Wat een mooie kleur!

doo33

We brengen Sarah in de avond richting mijn ouders voor een logeerpartij en ik duik achter de computer om een blogje te schrijven.

Vrijdag

Ik word wakker om 9.30 na een onrustige nacht, maar heb toch genoeg kunnen slapen. De lucht is blauw en de vogels fluiten, dit wordt een fijne dag! Eerst regel ik nog wat met de belastingaangifte, schrijf ik een blogje en neem ik een video op. Daarna is mijn energie bijna op en doe ik even heel rustig aan, want straks pak ik een terrasje met een vriendin! Haar in de krul, koffie in mijn mik en gaan.

vrijt

Kijk nou….wolken kunnen een hele mooie lucht geven, maar ik word pas echt blij van een strakblauwe lucht! En zie jij die knopjes ook aan de boom?

vrijtje

Ik fiets rond 14.15 naar het centrum en loop samen met mijn vriendin en haar zoontje naar het terras. Het is niet heel erg druk en dat is fijn. En de zon in mijn rug voelde ook heerlijk! We hebben het tot een uur of 17.00 uitgehouden en het was zo lekker.

vrijtjess

We hadden trek en waren toch maar gezwicht voor wat borrelhapjes.

vrijtjesss

Ik fiets daarna naar mijn ouders waar Sarah logeert en Giorgio komt daar ook naartoe. Vervolgens nog even boodschappen doen, snel wat eten opwarmen voor Sarah en ik maak Surinaamse Roti. Ik had iets teveel chilipeper doorheen gedaan, maar hij was weer ontzettend lekker. Het recept staat tussen de reeks wereldgerechten!

In de avond schrijf ik deze Memory Lane en plof ik op de bank met een serie en wat sushi. Het is al een paar weken geleden dat ik sushi had, ik had het vandaag wel even verdiend vond ik zelf…

Zaterdag

Een heerlijk en zonnig weekend in het vooruitzicht! Zonder echt plannen te hebben, dus heerlijk genieten, wandelen, in de zon zitten met een boek en ik wil een ijsje halen met Sarah. Verwennen die handel! Morgen ook weer de grote boodschappen en het 14e wereldgerecht. Dit weekend ga ik ook vloggen en ik maak een soort weekendvlog van de vrijdag, zaterdag en zondag.

zatke

Allemaal een heel fijn weekend! Wat gaan jullie doen met het mooie weer?

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (8)

 • Wat een leuke week en leuke foto’s. Wat een prachtige dochter heb je toch! Ik heb gisteren al mijn weekboodschappen gedaan, dus die hoef ik vandaag niet meer te doen. Ik heb zo bestuursvergadering (altijd heel gezellig) en vanmiddag ga ik met mijn kinderen naar de speeltuin. Morgen lekker een dagje naar het strand en flink van hef mooie lenteweer genieten. Fijn weekend!

  Beantwoorden
 • Wat heb je toch een prachtige dochter. En dat haar, om jaloers van te worden. Knap dat je het kan loslaten als je even geen artikel online knalt. En dat weer, heerlijk. Vandaag ook maar eens van genieten, met z’n drietjes. Fijne nieuwe week.

  Beantwoorden
 • Wat een leuke foto’s weer! Ik volg je sinds kort, maar ik word er helemaal vrolijk van! Dat recept van die risotto ga ik eens opzoeken, wij zijn dol op risotto. Geniet van het mooie weekend!

  Beantwoorden
 • Oh dat broekje voor Sarah. Die wil ik ook!! ?

  Beantwoorden
 • Wat staat dat broekje je dochter schattig! Die quote vind ik erg mooi. Dat wordt heel vaak vergeten. De zwarte toetsen horen erbij en maken zeker ook muziek samen met de witte toetsen.

  Beantwoorden
 • Dat broekje ? Super lief. Lekker hoor zo wezen shoppen, is toh altijd een fijn gevoel als je dan met die tassen thuis komt. Ben benieuwd naar je shoplog

  Beantwoorden
 • Leuk foto’s weer! Sarah is zo’n knap meisje en die haren, prachtig!

  Beantwoorden

Write a comment