Kijk je mee?

Photodiary. Memory Lane 27 augustus – 2 september.

En we zitten alweer in september! Door het maken van de weekoverzichten besef ik elke week weer hoe snel de tijd gaat. Het is bijna echt herfst en de fijne, warme zomer is verleden tijd. Afgelopen week was intensief, maar wel voor een heel goed doel. Wij kregen namelijk overal nieuwe kozijnen! Ook waren de scholen weer begonnen en kreeg ik de uitslag van mijn holter. 

Maandag

Maandag….en deze maandag begint de school van Sarah weer! De wekker gaat dus wat vroeger en we hebben iets meer haast dan tijdens de vakantie. Maar het belangrijkste: Saar heeft er enorm veel zin in! In de middag haal ik een vrolijk, maar moe meisje op. En eenmaal thuis speelt ze weer verder alsof ze eindeloos veel energie heeft.

En ik? Ik sliep overdag. Nu kan het weer en dat is ook wel weer een voordeel. De aannemer die onze kozijnen gaat vervangen deze week bouwt in de ochtend alvast een steiger tegen het huis zodat ze de dag erna kunnen beginnen. Over slapen en ontspannen gesproken: vandaag kwam mijn tweede post online in samenwerking met de Hartstichting. Benieuwd naar de beste tips om te ontspannen? En waarom ontspannen zo belangrijk is? Kijk dan hier.

Of het nodig is dat de kozijnen worden vervangen? Hell yeah! Alle ramen zijn lek en de kozijnen zijn verrot. Ook niet gek als je je bedenkt dat dit de originele kozijnen uit de jaren 70 zijn.

Gister was fijn trouwens! We gingen lekker een stukje fietsen in de wijk met Saar haar nieuwe fiets. Ik voelde mij zelf niet goed, want had veel last van een onregelmatige hartslag. Maar even buiten is heerlijk.

Dinsdag

Vandaag ging de wekker weer om 7.20 en een uur later is Saar op school en beginnen de aannemers met slopen. Ik kruip lekker achter de laptop op de bank en kom erachter dat de wolkjes op mijn benen en buik nu ook te zien zijn op mijn armen. Bummer, maar het hoort bij de aandoening die ik heb.

Oh, hier moest ik wel even om lachen. Wij hebben ook Senseo trouwens….hahaha.

Kijk dan! Op onze slaapkamer zit het nieuwe kozijn er in de middag al in. Nu alleen de ramen nog en de afwerking. Maar ik vind het nu al mooi, haha.

De troep is wat minder maar het hoort erbij. Het sneeuwde eventjes kozijnen, wel grappig.

Woensdag

Woensdag gingen de aannemers beneden aan de voorkant aan de slag, mooi! Wel heftig, want beneden waren er constant mensen bezig, alle deuren en ramen stonden open en het was koud.

Een tip! Je zult voor de recepten vast en zeker gezeefde tomaten kopen. De Frito van Heinz is dan eigenlijk geen gezonde optie, aangezien er heel veel zout en suiker in zit. Ik maakte volgers op Instagram er op attent.

En er zit ook een bult suiker in waar je niet goed van wordt. Waarom in vredesnaam?

Welke ik dan wel kan aanraden? De huismerken zijn vaak prima, evenals de gewone gezeefde tomaten van Heinz. Kortom: altijd even de etiketten checken!

In de avond geniet ik enorm van de nieuwe kozijnen en ramen. Wel zonder gordijnen, want die we hadden passen nu niet meer. Dat wordt nieuwe kiezen!

Donderdag

Ik kreeg vandaag de uitslag van mijn 48 uurs registratie van mijn hartritme. Er waren heel veel extra slagen te zien (zogenaamde extra samentrekkingen vanuit de kamer van mijn hart) maar gelukkig kan het geen kwaad. Het is vooral vervelend, maar ze zijn in aantal nog niet zo hoog dat er wat aan gedaan moet worden.

Er kwam overigens ook een lekker vegetarisch recept online: van deze lasagne van Knorr, zonder Knorr. Maar met een heerlijke broodkruimel-korst!

En terwijl Saar op school zit en ik even de zooi thuis ontvlucht, koop ik deze spellen bij het Kruidvat. Ik kan de vier op een rij aanbevelen (Saar is er helemaal gek van) maar de ‘Wie is het’ is een ramp. Je moet alles zelf in elkaar zetten, uitdrukken en monteren. Op zich geen probleem, maar het is zo goedkoop plastic dat de helft niet past. Geen aanrader dus.

We hebben een nieuwe luchtverfrisser op het toilet die mij meteen terugbracht naar de tijd dat ik 16 was en ging stappen. Wat bleek? Hij rook hetzelfde als de Passie die ik weleens dronk vroeger met stappen. Walgelijk zoet. Ik zou het nu niet eens meer wegkrijgen, haha.

Jeeey! Ook Sarah haar kozijn is zo goed als klaar en de mannen zorgen er meteen voor dat de kozijnen in de slaapkamer ernaast ook af zijn. Het schiet op nu!

En terwijl ze boven hard aan het werk zijn, maak ik een blogje met een kopje muntthee. Ik ben helemaal weer van de muntthee de laatste tijd!

Vrijdag

Sarah…wakker worden! Hoe verder de week vordert, hoe moeilijker ze uit bed kan komen. Ze lag nog zo lekker! Overigens ben ik jaloers op het feit dat de vouwen in haar gezicht binnen no time weg zijn. Daar doe ik inmiddels een halve dag over…

En het is weekend! Na een halve dag school vieren we het met een gebakken eitje met kaas en kipfilet.

Daarna lekker in pyjama spelletjes doen samen!

Tadaa! Ook de aannemers zijn in de middag weg om weekend te gaan vieren. Hebben ze wel verdient!

Zaterdag

En dit is de voorkant! Elke keer als we langs het huis lopen genieten we van de nieuwe kozijnen. Het is zo mooi geworden! In de ochtend gaan we op pad voor gymschoenen voor Saar en kijken we wat rond voor gordijnen.

En we kochten ook heerlijke sloffen. Deze komen gewoon van de Action!

Ook voor Saar nam ik sloffen mee. Nu is er nog volop keuze!

In de middag lopen we naar mijn vader (en Saar op haar fiets) om er een hapje te eten. We gaan ook nog even langs de speeltuin aangezien het heerlijk is buiten. En dit is op de terugweg, mooi licht!

Zondag

En vandaag doen we het heel rustig aan, want dit meisje is niet helemaal lekker en moest spugen. Giorgio doet vanmiddag de grote boodschappen en we maken even wat foto’s voor campagnes.

Ik wens jullie allemaal een heerlijke zondag toe!

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment