Lifestyle Random

Photodiary. Memory Lane 26 november – 2 december

Uiteraard een week van Sinterklaas, maar ook van een copycat van het internet af zien te krijgen, veel snoep, dansles en nieuw leesvoer. Veel plezier met een nieuwe, bomvolle Memory Lane!

Zondag

Zondagochtend begint met een flits-ontbijt en daarna met het cadeautje in je schoen spelen! Saar kreeg een mini puzzel van Peppa Pig cadeau. Met een heel klein beetje hulp kon ze hem al snel maken. Ze is de afgelopen tijd heel veel aan het puzzelen, ze vindt het heerlijk!

Daarna snel in de kleren want we gaan richting de bioscoop voor de peuter bios ochtend. Er worden afleveringen van series van Nickelodeon op het grote doek afgespeeld die nog niet op televisie zijn verschenen. Ook kregen de kinderen een gevulde box met lekkers en mochten ze na het kijken spelen op de springkussen en kleurplaten maken.

Beetje een verouderde reclame dit, maar we kregen dus afleveringen te zien van o.a Paw Patrol, de ridderprinses, etc. Het geluid wordt minder hard gezet en de lichten gaan niet helemaal uit. Ideaal!

Na het kijken kleuren en dan lekker naar huis. Het was een fijne ochtend!

In de middag doet Giorgio de grote boodschappen, want Saar en ik zijn moe en ook is naar nog niet helemaal beter. Ik hoef gelukkig ook niet te koken, want het is restjes dag! Heerlijk, met pannenkoeken, gehaktballetjes, zuurkoolstamppot en pasta met zalm. Een soort lopend buffet idee.

Maandag

Saar en ik zijn rond 8.30 beneden en worden verwelkomt door een goude zon. Mooi!

In de ochtend spelen we met puzzels en ik maak een ontbijtje van rijstwafels, kipfilet en avocado.

Het was best een druk weekend en Saar en ik lopen dan ook heel lang in de pyjama. Lekker tutten, en nagels lakken 😉

Aan het eind van de middag fietsen we door de kou samen naar de supermarkt voor wat kleine boodschappen. Ook zouden we vandaag de schoen kunnen ophalen bij de winkel. Maar…eenmaal daar zijn de schoentjes nog leeg. Blijkt de winkel de dag te hebben verschoven. Ik nam een teleurgesteld meisje mee naar huis.

Een pakkende quote, niet? Ik vind hem in elk geval heel waar en inspirerend.

 

Ideaal weer vandaag voor een stamppot. Boerenkool om precies te zijn. Heerlijk! Al blijft zuurkool mijn favoriet.

En oh….de koukleum in mij pakt steeds meer matereel om het in bed warm te krijgen. Naast een kruik en een dik dekbed slaap ik de hele week ook met een lange pyjamabroek en shirt met lange mouwen. We slapen altijd met het raam open (vind ik heerlijk) maar daar moet je dus wel wat voor over hebben.

Vandaag dus niet zo heel veel gedaan, omdat het weekend zo druk was. Dat soort dagen zijn ook gewoon onderdeel van mijn leven!

Dinsdag

Wederom gewekt worden met een mooie goude zon. Ik houd wel van die kou waardoor het wat minder bewolkt is. Maar nadeel is weer dat ik als eeuwige koukleum de hele dag blauw uitsla 😉

Wederom een ochtend spelen met een schiencadeautje. Saar kreeg deze stickers in haar schoen om ‘ silly pets’  mee te maken. Jawel, deze komt uit Amerika!

En ik begin ook te hoesten en grieperig te worden. Alles doet mij zeer en ik maak meteen mijn energie drankje in de hoop er wat extra vitamine c in te pompen. Precies een maand geleden was ik ook al ziek…

Met Saar gaat het overigens heel erg goed, ze is heel snel opgeknapt door de antibiotica dus blijkbaar was het toch een infectie in plaats van een virus. Vandaag mocht ze een enorme suikerbom snoepen, waar ze overigens intens van heeft genoten.

En na de sugar rush volgt een dip…ze kan nog zo heerlijk liggen met haar billen in de lucht, zoals ze als baby ook al kon.

Dinsdagavond slaan Giorgio en ik aan het dichten en ik pak cadeautjes in, want morgenmiddag vieren we al Sinterklaas! Mijn zus gaat op vakantie, dus we hebben gevraagd of die oude man wat eerder langs ons huis wil komen.

Woensdag

Eerst breng ik Saar in de ochtend naar dansles en daarna maak ik dit pietje klaar voor het feest. Zij weet van niks, het enige wat ze weet is dat haar neefje straks pepernoten komt bakken en dat opa en oma en papa ook komen proeven vanmiddag.

Terwijl Saar danst wacht ik in het restaurant met een kopje koffie en een boek die ik had meegenomen. Echt lezen lukt mij niet, want er is zoveel gepraat om mij heen en lopende mensen…ik kan daar niet meer tegen.

Mijn eigen pietje!

Dit was de helft van alle cadeautjes ongeveer…ruim anderhalve zak.

Terwijl Saar met haar neefje pepernoten ging bakken, kwam mijn gevuld speculaas al uit de oven. Geen moeilijk recept, gewoon heerlijk uit een pakje. Ja foei!

Het was zo gezellig! Voor het avondeten hadden we stokbrood met diverse salades, gehaktballetjes en verse sate. En heerlijke toetjes van Danio.

De rest van de avond was ik moe, doodmoe. Niet alleen van het feest, maar ook omdat ik mij heb zitten opwinden over een copycat die mijn recepten had gebruikt. Wat er was gebeurd? Er was een Facebookpagina met 12.000 likes en die deelde recepten zonder pakjes en zakjes. Maar niet onder haar foto’s, maar mensen moesten via een persoonlijk berichtje om het recept vragen. Vond ik al vaag.

Ik stuitte op een foto van het Hollands pannetje. Ze had het gekookt en ik was benieuwd welk recept zij had hiervoor. Iets in mij zei dat het niet goed was. Ik heb haar dus in de val gelokt door een recept te vragen via PB. En wat kreeg ik? Een recept/document met daarin mijn recept. Ze deed dus alsof zij alle recepten had bedacht, maar ze kopieerde eigenlijk 1 op 1 recepten van blogs. Got ya!

Gelukkig zijn mijn volgers zo lief en men rapporteerde haar massaal. Er werden boze berichtjes naar haar gestuurd en…ze is weg! De hele pagina is verdwenen! Hoera…

Donderdag

Met een kleine kater van gister starten we de dag rustig op. Dit kleine meisje moest ik om 9.00 wakker maken en met kreukels in haar wangen zaten we aan het ontbijt. Schatje.

Ik bracht Saar naar het KDV en kwam daarna even in alle rust bij thuis met een boek en Youtube. Daarna was het tijd om receptjes te maken voor de dipsausjes van Duyvis. Oh wat vind ik dit soort recepten toch leuk!

In de middag ruim ik wat op in huis en daarna is het alweer tijd om Saar op te halen. Eenmaal thuis begin ik met koken: ovenpasta ham en kaas van eigen recept. Dit blijft een favoriet hoor!

En in de avond op de bank een heerlijk left over toetje van gister leeglepelen. Deze is heerlijk!

En na het toetje ben ik gaan ontspannen met twee voortanden. Hoe hilarisch is deze bubble bar van Lush? My two front teeth ruikt naar de Twilight producten en geeft heerlijk veel schuim. Ik breek dit trouwens doormidden, zo kan ik er twee keer mee doen. Blijf toch een gierige Hollander he.

En daarna nog heel even lezen in dit boek wat ik kreeg voor Sinterklaas. Ook kreeg ik een paar heerlijke gezichtsmaskers en een chocoladeletter. Blij mee!

Vrijdag

Toen was november alweer voorbij…en dat betekent dat we de Advent kalenders kunnen aanbreken. Saar kreeg die met chocolade van mij en die met Paw Patrol speeltjes van Sinterklaas (oke ook van mij…). Die rechter kalender is echt heel leuk en ze gaat er heel veel plezier mee hebben, want ze is dol op beestjes en poppetjes om rollenspellen mee te doen.

Wat er ook voor haar in de zak zat…hamertje tik! Ik maakte een politie agent maar ‘nee mama, dit is een kerk’.

En ook deze puzzel zat in de zak. Heel leuk om het alfabet te leren. Een paar maanden terug al bij Kruidvat gescoord voor een paar euro.

En van al dat spelen word je moe, dus we chillen ook even.

Laat ontbijt/brunch. Nu ik het de hele dag koud heb is het heerlijk om met warme havermout te ontbijten of te lunchen.

En mijn middagsnack: iets minder gezond, wel heel erg lekker.

De hele dag binnen met die kou lijkt verleidelijk, maar er moeten toch een paar boodschappen worden gedaan. En we gaan even bij opa en oma langs. Dus we pakken ons goed in en transformeren ons tot gezusters oorwarmer!

Het avondeten is makkelijk vandaag: ovenfrietjes met sla en vis.

Zaterdag

Ik word wakker na een nacht zeehondje spelen. Enorme kriebelhoest, dus er gaat extra honing in dit drankje.

Daarna brengen we Sarah samen naar dansles. Maar eerst krabben….bbrrr.

Terwijl Saar danst vraag ik bij het Gemeentehuis mijn rijbewijs aan. Hij moest worden verlengd en ik ben nog net optijd…Daarna weer naar huis met Saar en onderweg kopen we een visje.

Op de bank kibbeling en visfrietjes peuzelen….een echte zaterdag!

Giorgio gaat naar de kapper en Saar en ik spelen met de sjablonen die ze van Sinterklaas kreeg. Het is nog een beetje moeilijk, maar ze vindt het geweldig leuk.

De zaterdagavond verloopt rustig, met een bakje ijs en een film. Giorgio is er niet en ik duik vroeg in bed.

Vandaag (zondag) beginnen we wederom in de bioscoop met de kleuterbios en de film Coco. Daarna doet Giorgio de grote boodschappen en de rest van de dag doen we lekker niks. Hopelijk krijg ik mijn stem weer terug…

Wanneer vieren jullie pakjesavond? Of is het ook al achter de rug?

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (1)

  • Die Danio is zooo lekker!

    Beantwoorden

Write a comment