Kijk je mee?

Photodiary. Memory Lane 26 november – 2 december

Wow…we zitten alweer in december! Omdat het nog zo lang warm is geweest gaat voor mijn gevoel Sinterklaas en Kerst veel te snel, voor jullie ook? Afgelopen week was fijn, want we gingen weer puppy’s snuffelen. Ook hadden we al een kerstdiner thuis en brachten we een bezoekje aan het pietenhuis. Veel leesplezier!

Maandag

Wij begonnen de week met een rustige maandag. Saar ging naar school en ik sliep in de ochtend even. Daarna had ik wat energie om de keuken op te ruimen en te stofzuigen. Toen Saar weer thuis was speelden we voor de 300e keer Knibbel Knabbel Knuisje. Nog steeds een hit hier!

Het avondeten: simpele, maar altijd lekkere lasagne met een berg kaas. Ik maak iedereen in huis altijd blij met lasagne, haha!

Vandaag kwam deze olie binnen van Kiehls, voor de nacht. Ik ben al jaren trouwe fan van Estee Lauder Night repair serum, maar wilde eens wat anders proberen. Deze van Kiehls is meer een verzorgende olie en is dus wat vetter dan het serum van Estee Lauder. Tot nu toe ben ik aardig tevreden, maar of deze mijn liefde voor Estee Lauder kan vervangen? Hij is wel een stuk goedkoper, dat is weer een pluspunt!

Giorgio haalde bij zijn nicht in Arnhem dit boek op, die zijn moeder haar had meegegeven vanuit Curaçao! Het is een nieuwe uitgave van het boek dat Giorgio vroeger als kind veel las. Dit boek bevat zowel de Nederlandse tekst als Papiamento en gaat over een spin! Ik ben heel benieuwd hoe Sarah het boek vindt.

Dinsdag

Vandaag ging ik naar de kapper (niet heel bijzonder, gewoon de puntjes en nieuwe laagjes) en ging ik sporten met mijn vader. Sarah is ondertussen helemaal in de ban van Sinterklaas en schoentje zetten. Ze kreeg deze in haar schoen gister en ik ben niet echt heel blij. Het fenomeen stuiterklei is heel leuk, maar de kleuren geven onwijs af op (witte) meubels. En de vlekken krijg je er maar moeilijk uit. Dus mocht je nog twijfelen om deze te kopen: doe maar niet.

Even een foto van vier jaar geleden <3 wat een mopje!

Huidige status van mijn uitgroei: er moet weer geverfd worden! Ook zie je dat er grijze haren komen. Steeds een beetje meer en meer..

In de avond ging ik mijn haar verven met de vernieuwde haarverf van Guhl die ik opgestuurd kreeg. Deze verf is nog verzorgender en bevat tevens een serum die je aanbrengt voor het verven en een heerlijke verzorging voor na het verven. Het resultaat: mijn vertrouwde kleur middenbruin en hele zachte haren!

Het avondeten: dit heerlijke vispannetje waar een recept van online kwam afgelopen week! Met witvis, krieltjes, broccoli en een romige saus met onder andere dille.

Woensdag

Woensdag was toch wel een favoriete dag: we gingen weer puppy’s kijken en dus ook weer naar Pip! Nog 2,5 week geduld en dan mag Pip mee naar huis. Wat zijn ze lief! Je zou ze bijna allemaal mee willen nemen.

Niet helemaal scherp, maar dat geeft helemaal niets. Kijk hoe lief!

En de eigenaren zijn zo ontzettend lief en zijn helemaal gek op Saar. Saar vond het heerlijk om een klein hondje op schoot te hebben en onderzocht uitgebreid haar oren.

Het is een uurtje rijden dus na het bezoek hadden we geen zin meer om te koken. We gingen lekker frietjes halen! Of patat, net welk team je bent 😉

Mmm een doos vol lekkers! Die geur alleen al blijft heerlijk.

Vette hap alert!

Donderdag

Na zo’n leuke dag is het moeilijk wakker worden, helemaal nu het in de ochtend nog zo donker is. Hebben jullie kindjes daar ook last van?

Ik ging weer sporten met mijn vader en daarna moest ik de winterbanden brengen naar de garage, waar de auto stond voor de APK. Samen met mijn vader brachten we ze langs en toen ik thuis was kreeg ik een appje van Giorgio dat de bouten ook mee moesten. Oh ja…

Fietsend door de regen bracht ik ze even langs (is gelukkig vlakbij) en omdat ik toch doorweekt was shopte ik meteen een nieuwe jas voor Saar. Haar oude jas werd veel te kort (is er een van vorig jaar) en was bovendien helemaal kapot aan de binnenkant. Ik shopte deze leukerd met 20% korting! In maat 128, dus hopelijk kan ze hem volgend jaar nog aan.

Vandaag was ik ook heel lief geweest, aldus Saar. Blij met mijn sticker!

En minder blij met de Hema, want naast de stuiterklei bleek ook dit een miskoop te zijn van Sinterklaas. Ik zag enkel een beteuterd kleutergezichtje en een beetje drap in het bad. Confetti, waar?  Er komt dus helemaal geen confetti uit (dat zit er dus niet in).

Vrijdag

Nadat ik Saar van school heb gehaald stoppen we bij de oliebollenkraam. Saar wilde de hele week al een oliebol en op vrijdag halen we uit school meestal een lekker broodje. Nu dus een oliebol!

En ze betaalde helemaal zelf, zo knap!

Na de oliebol werd er geverfd…

En om 19.15 had ik Saar al lekker in bed liggen. Giorgio had een avondje met vrienden, ik met deze schatjes. Sushi, lang geleden!

Op Instagram vroeg ik naar kijktips op Netflix en ik koos voor een leuke kerstfilm, The princess switch. Alleen was ik om 22.00 zo moe dat ik hem niet heb afgekeken, haha.

Zaterdag

Zaterdag ging ik aan de slag voor een kerstrecept voor COOP supermarkten. Ik ging al vroeg op pad richting de slager en kwam met bijna een kilo vlees thuis. Ja, en dan nog vullen en knopen….

Ik zal je de drama besparen maar het was gelukt! En dit schatje ging voor bijna anderhalf uur de pan in. Het ruikt dan overal zo lekker in huis!

Mijn zus was zo lief om te helpen met het maken van de mooiste foto’s. Zij kan dat uiteraard als de beste!

Best wel kerstig, niet?

Mijn vader kwam later ook langs en zo aten we alvast een kerstmaaltje! Best wel gek, maar niet verkeerd! En toen ik in de avond naar boven ging zag ik Saar op een hele bijzondere manier slapen. Schatje.

Zondag

En op zondagochtend zat er weer een pakje in de schoen, namelijk deze knutselstroken! Dus Saar en ik maakten een slang, een krokodil, een eend en een bij.

Saar haar prachtige bij! En ze ging vervolgens Freeks wilde wereld naspelen.

En rond 12.00 gingen we een bezoekje brengen aan het pietenhuis! Zo leuk, het cultureel centrum hier opende voor een periode een heuze pietenhuis waar je een rondleiding kon krijgen.

Kijken in de slaapkamers van de pieten en Sinterklaas, in de pakjeskamer, de keuken, de pietenschool en het kantoor van de Sint! Maar alles was toch ook wel spannend.

Kindjes mochten ook een cadeau uitzoeken en deze inpakken met de pieten. Feest!

Mijn zus stuurde naast de foto’s van het kerstgerecht ook deze prachtige foto op. Je zou haar bijna aan de muur hangen he? (De foto dan hoor ;))

Ik wens jullie een hele fijne en gezellige week toe! Woensdag vieren wij pakjes’avond’ in de middag en daarna zal het weer even wat rustiger zijn in huis voordat het Kerst is en onze lieve Pip komt!

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (2)

  • KZou die foto uitprinten!!!
    Mooi hoor.
    Groetjes

    Beantwoorden

Write a comment