Kijk je mee? Lifestyle

Photodiary. Memory Lane 26 maart – 1 april

Ik kon natuurlijk voor vandaag een origineel grapje bedenken….maar eerlijk gezegd had ik daar weinig inspiratie voor en ik denk dat een oude vertrouwde photodiary veel leuker is! Hoe mijn week was? Pittig, slechte nachten door kriebelhoest, poep door de brievenbus (?) maar tegelijk ook weer genoeg fijne momenten om te delen.

Zondag

Hoestend en proestend worden we wakker. Sarah is flink aan het hoesten geslagen en ook ik voel me niet lekker. Allebei een beetje koorts, maar we maken ons toch op voor een fijne zondag met mooi weer!

Sarah heeft zelfs haar ogen dik en ontstoken, arm meisje…

Gister hebben we ook heerlijk genoten van de zon. Op de kinderboerderij hebben we rondgelopen en gespeeld en….een ijsje gegeten. Chocolade ijs, het favoriete ijsje van Saar.

Zondag aan het eind van de ochtend rijden we naar de kerk hier in de buurt. We gaan normaal gesproken zelf niet naar de kerk, maar er is één keer per maand een soort kinderdienst voor kindjes tot 4 jaar. Is heel kort en er worden liedjes gezonden op de melodie van bekende kinderliedjes. Elke maand heeft een thema en Saar vindt het heel erg leuk.

Eenmaal thuis weer terug naar Woezel en Pip. Dit is het tikkertje spel, maar ze snapt er nog niet heel veel van. Dus verzint ze haar eigen spelletje. Ook prima!

En al haar sieraden worden van stal gehaald. Zo krijg ik een ring om. Ongelooflijk he….dit kleine ringetje die zij om haar duim schuift pas ik moeiteloos om mijn ringvinger.

Het avondeten voor vandaag: verse nasi met zelfgemaakte sate. Oké….en een eitje. Oké….twee eitjes.

Maandag

Mam? Waar zijn mijn chocolade figuurtjes?

Gelukkig begint ze alsnog lekker aan haar boterham…En daarna verkassen we naar buiten want het is heerlijk. De lente is begonnen zo fijn!

Sarah speelt met water, ik lees een tijdschrift in het zonnetje. Het kan heel even. De felle zon in de zomer moet ik straks door de SLE zoveel mogelijk vermijden. Maar wat is het genieten dit!

Even later roept Sarah mij. Ze is binnen en ik loop naar haar toe. Iemand een idee waar ze nu weer is? Ik ben steeds mijn kind kwijt.

In de middag slapen we allebei even en daarna fietsen we naar de winkels. ‘Ons’ uitje. Ook al kopen we niks, het is altijd gezellig. Maar dit keer hebben we wel wat nodig voor het avondeten. Daarna is het koken, douchen, Sarah naar bed brengen en een blogje typen.

Dinsdag

Goedemorgen Sarah! Ze was rond 7.00 al wakker maar is daarna toch weer in slaap gevallen met een boekje. En nu is het 10.00 en ligt ze in coma. Toch maar wakker maken.

Vandaag een intensieve dag: vanmiddag gesprekken met de bedrijfsarts en een multi disciplinair gesprek van het werk. En in de avond nog naar de psycholoog….dat wordt wat.

Sarah kan even naar mijn moeder als ik de gesprekken heb. Maar voordat ik haar aflever eten we een broodje uit de oven. Die lagen nog in de kast, zo vervelend.

De gesprekken waren echt slopend. Eerst met de bedrijfsarts ruim een half uur, later nog ruim drie kwartier het andere gesprek. Praten, luisteren en concentreren kost mij zo enorm veel moeite, dat ik mij daarna echt leeg getrokken voel. De bedoeling is dat ik vanaf volgende week 2x 2 uur werkzaamheden ga doen.

Opgebrand haal ik Sarah weer op en we fietsen naar huis. Ik probeer heel even wat energie op te doen door met Saar op de bank te hangen. Ook zij is moe van al het spelen vandaag.

Ik begin op tijd aan het avondeten omdat ik na het eten naar de psycholoog moet. Zo eigenwijs als ik ben bel ik om 19.30 aan en al snel word ik weer naar huis gestuurd. Ik had aan mijzelf moeten denken en niet over mijn grenzen moeten gaan. Dit is teveel op één dag. Wel heel lief, maar ze heeft ook gelijk. Eigenwijze ik.Terwijl ik wacht tot Giorgio mij weer haalt maak ik foto’s van de boom en de lucht. Waarom? Geen idee….ik vond het wel een mooi contrast!

Grijs van ellende plof ik op de bank tot ik mezelf naar bed sleep. Wat een dag…

Woensdag

Een soort ’the day after’ inclusief kater gevoel en het effect van een vrachtwagen die over je heen is gereden. Totaal leeggezogen door gister.Ondanks weinig energie en een slechte nacht door het hoesten ga ik aan de slag met Sarah en haar speelmais. Een tip: deze week kun je de emmers bij het Kruidvat halen voor een klein prijsje. Ik kreeg ze zelfs gratis mee in ruil voor wat spaarpunten.

Ik ben aan de beurt om een giraffe te maken…Sarah duwt de vlekken er op. Teamwork!

En wanneer ik onder een deken lig te rillen op de bank zit Sarah ijverig te tekenen, niet wetende dat ze een ‘mama beer’ aan het tekenen was. Ik ben zo trots, kijk nou! Ik vind het oprecht knap wanneer je net 3 jaar bent.

Naast dat er bloed en urine is onderzocht vorige week moet er ook nog iets anders worden onderzocht…iets wat je thuis mag verzamelen in alle rust (met een krantje bijvoorbeeld…) Juist ja, heuse shitpost wordt dit! Ik vond het maar vreemd om de boel in een potje te lepelen (sorry…) om dit vervolgens in een gewone oranje brievenbus te mikken tussen de verjaardagskaarten. Gelukkig is het heel goed ingepakt.

In de avond ben ik zo moe dat er niets meer uit mijn vingers komt. Geen blog, geen zinnig woord….niets.

Donderdag

Jeey goedemorgen! Zoals je ziet is deze dame weer een beetje vrolijk en meer zichzelf. Het is een lekkere warme dag, dus de blote armen hebben hun primeur vandaag. Ik zit met twee dikke truien aan tafel. Dus…

In de ochtend laat ik Sarah lekker haar gang gaan met al het speelgoed en kijk ik horizontaal wat Youtube video’s. Vanmiddag wordt Saar opgehaald door mijn ouders zodat ze even naar de kinderboerderij kan. Hopelijk kan ik dan even bijslapen.

Benieuwd naar de mode voor wat betreft haaraccessoires voor deze zomer? Sarah geeft kort weer wat je kunt verwachten de komende maanden.

Bijvoorbeeld deze look met garde, een Duplo beestje (naar keuze) gecombineerd met een plastic hartje….

Of draag het hartje om je middel en draag de garde als sieraad om je enkel.

En er was wat monkey business hier in huis….

En toen Sarah even met mijn ouders weg was heb ik heerlijk 1,5 uur kunnen slapen. Wat was dat fijn! Daarna kwam er een PR pakketje binnen met de nieuwste producten van Mepal. Kunnen overal in, zijn multifunctioneel en enorm stevig. Oh….en ook nog eens prachtig om te zien!Ook zaten er ingrediënten voor een soepje bij.

In de avond maakte ik het recept voor de blog, deze konden jullie gister bekijken. Hij was heel erg lekker en een prima manier om witlof te eten!

Vrijdag

Wederom lag ik de helft van de nacht wakker door het hoesten. Inmiddels zou je wel denken dat ik flinke buikspieren heb kunnen geweken 😉 Ondanks dat ik kapot ben, maakt dit meisje meteen alles weer goed. Inclusief heerlijke slaapkreukels in haar gezicht. Alleen zij heeft het geluk dat die kreukels er in no time weer uit zijn. Hoe ouder ik word, hoe langer bij mij het uitdeuken duurt. Goedemorgen!

Na een ontbijt voor Saar en een kopje koffie voor mij is het tijd om voor onze andere bewoners te zorgen. Eindelijk speelt Sarah wat meer met het poppenhuis en ze dekt de tafel om het hondje eten te geven. Heerlijke fantasie, ik wou dat ik nog zoveel fantasie had!

Al snel gooien we de deur open en Sarah wil buiten spelen met water. Eindeloos water in een gieter doen vanuit een gevulde emmer en de hele stoep nat maken. Schijnt geweldig te zijn.

Van buiten spelen krijg je flinke trek. Sarah zag mij een proteïne pannenkoek eten en ik maak voor haar ook een pannenkoek met havermout en banaan. En met wat chocolade hagelslag en stroop. Omdat het vrijdag is!

Ondanks dat ze best moe is wil ze in de middag niet naar bed. Bezig houden dus! En dat doen we door middel van speel mais. Ik krijg opdrachten van Saar en maak onder andere een boom, wortel, olifant, giraffe en een krokodil. En onze woonkamer ruikt naar popcorn!

En er moet ook nog een koe komen. U vraagt, wij draaien. Inclusief uier. Alleen dacht Sarah dat het een punani was.

Giorgio is ook op tijd thuis en ik begin met koken: makkelijke lasagne. Snel klaar, altijd lekker.

En ondertussen is dit meisje één en al ondeugd. Grenzen opzoeken, mensen testen en de gekste capriolen uithalen op de bank. Kijken wat wel en niet mag…

Na het eten stort ik qua energie opnieuw in en wat later schrijf ik dit weekoverzicht af. Gelukkig had ik afgelopen week al elke dag wat geschreven. Daarna is het lekker warm douchen en voetjes op de bank!

Zaterdag

Eigenlijk zouden we vandaag op bezoek gaan bij mijn tante, maar door de slechte nachten en het hoesten hebben we het maar even verschoven. De voor mij drukke weken hakken er nog steeds in en ik moet echt opladen. Door even niets te doen en uit te rusten. Het is niet anders!

Komende week heb ik wederom wat afspraken bij de ergotherapie, de psycholoog, op mijn werk en aanstaande vrijdagavond hoop ik Michael Pylarczyk live te zien spreken. Giorgio en ik hebben kaartjes gewonnen voor een avond met inspirerende verhalen en workshops. Ik weet nu al dat de helft aan mij voorbij gaat, maar tof is het natuurlijk wel. Ook is het al lang geleden dat we een avondje met zijn tweeën weg zijn gegaan! En natuurlijk maak ik er een mooi verslag van…

Wat zijn jullie plannen dit weekend?

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (3)

 • Het staat er bijna achteloos: 2×2 uur werken. Het lijkt me echter in alle opzichten een enorme drempel, stap en opgave. Veel sterkte en kracht voor aankomende week.

  Beantwoorden
 • Ik dacht dat je helemaal geen werk meer had. Sterkte met de 2x2uur. Lijkt mij behoorlijk zwaar voor je. En wat ben jij goed met playmais zeg! Er komt bij mij nooit zo veel uit mijn vingers haha.

  Beantwoorden
  • Ik ben door het uwv tijdelijk helemaal afgekeurd met behoud van mijn vaste contract, maar mijn werkgever wil mij weer laten reintegreren.

   Beantwoorden

Write a comment