Kijk je mee?

Photodiary. Memory Lane 26 februari – 4 maart

En de eerste week van maart is ook alweer een feit. Helaas was onze week meer een ‘memory lame’ want we waren een beetje ziek, zwak en misselijk. Het is gewoon tijd dat de lente begint, want er lijkt geen eind te komen aan dat ziek zijn. Ook moest ik voor het eerst 112 bellen en kreeg ik een niet al te slimme politieagent aan de lijn.

Zondag

Gister hebben we heerlijk door het centrum gestruind en wat boodschappen (en een heerlijk visje) gehaald. Vandaag halen we grote boodschappen en vermaken we ons verder binnen met magisch zand en stickers. Ze zitten nu werkelijk overal, maar het zijn herbruikbare stickers die je er zo weer af kunt halen. En toen…toen kreeg onze zondag een bijzondere en interessante wending voor Sarah.

Na een doffe knal tegen het raam in de keuken gingen we kijken en wat bleek? Er lag een vogel op de grond met naast hem enorm veel veren. Hij leefde nog, maar keek beduusd om zich heen. Giorgio is bij hem/haar gaan kijken en nam de vogel even mee naar binnen om alles te checken. Hij was duidelijk nog van de kaart.

Sarah vond het natuurlijk enorm interessant, maar we hebben het beestje snel weer in de tuin op de tafel gelaten. Nadat hij/zij een paar keer tevergeefs ging oefenen met beschadigde vleugels lukte het de vogel om weer in de boom te vliegen. Daarna hebben we het beestje niet meer gezien.

De combinatie van vandaag: ik had zin om mij op te maken en kwam tot de verrassende combinatie van een opgemaakt hoofd, duckface (is helemaal hip toch?) en een oma pyjama.

Sarah haar eigen zaklamp van Sky. Paws to the rescue! En dat bleek die avond nog nodig ook, want tijdens de storm hoorde we ineens veel herrie twee huizen verderop. Veel gerinkel van glas. Toen we gingen kijken bleek er een baksteen door de ruit te zijn gegooid en de poort daar was ingetrapt. Poging tot inbraak leek het wel. Voor het eerst dat ik 112 heb moeten bellen maar jeetje wat duurde dat lang. Waarschijnlijk hadden ze het heel druk. En mijn politieagent was ook niet heel erg snugger. Afijn, ze kwamen kijken en daarna was het weer rustig.

In de avond het oude recept: blogje tikken en een fijne televisie avond.

Maandag

Nog even en mijn kleine Sarah wordt drie jaar. Hoe bestaat het he? Ik vind alle fases zo leuk maar kijk regelmatig met heimwee terug naar foto’s van toen ze nog baby was. Zoals deze foto, daar smelt je toch van?

In de ochtend kijk ik wat rond op internet naar mooie taarten voor haar verjaardag. Vorig jaar hadden we een geweldig leuke Hema taart, wie weet dit jaar weer want hij was erg lekker en niet duur. Verder nog wat slingers en ballonnen kopen en het feest kan beginnen binnenkort! Tot die tijd blijf ik nog even in de ontkenningsfase.

Ik heb van de middag geen foto’s gemaakt (foei Geer) maar terwijl Sarah heerlijk ligt te slapen werk ik aan een recept en ruim ik alle speelgoed op beneden. Ook de vaatwasser moet aan… en ben ik de enige die een kick krijgt van een perfect volle vaatwasser en een leeg aanrecht?

Vandaag niet zoveel zin om te koken dus maakte ik een Nachoschotel van gehakt, nachochips, kaas en jalepino pepers. Altijd een succes en hemels lekker. Alleen je wordt er moddervet van, dat wel…

Nieuwe tik: na elk slok drinken zoveel mogelijk sap in je mond houden en dat zo lang mogelijk. Grappig hoe kleintjes alles uitproberen.

En dit, ja dit is gewoon lief. Niet scherp, wel perfect.

Dinsdag

Goedemorgen! Dit meisje lag heerlijk te ronken op haar beer. Vandaag gaan we even naar het centrum om wat stickers te kopen. Ze is dol op stickers en ze zijn dan ook allemaal al op. Bij de Action kunnen we een flinke slag slaan.

Ik koop iets van 10 stickervellen en ook nog wat klei voor haar verjaardag. Van Frozen tot Barbie en van Cars tot Paw Patrol, ze kan veel lekker plakken.

En deze hobby neemt ze uiterst serieus zoals je kunt zien aan haar gezicht. Ze plakt ze overigens het liefst op elkaar op een papiertje of kartonnetje.

In de middag doen we samen een heerlijk dutje, want we zijn allebei erg moe. Rond 16.00 zijn we weer paraat en ik verdiep mij in een recept dat ik wil maken voor vanavond: de ovenschotel macaroni met mozzarella en tomaat. En lieve mensen….hij is goddelijk. Heb jij hem al gemaakt?

Niet lang na het eten wordt Sarah niet lekker. Ze had al weinig gegeten (alleen wat stukjes rauwe paprika) en spuugde vervolgens de hele bank onder. Brood, fruit….alles van die dag kwam er uit. Mopje is ziek geworden en terwijl Giorgio alles in de was gooit en de bank schoonmaakt, knuffelen wij met een zure lucht om ons heen. Life of a mom.

Ik had al een blog klaarstaan voor de volgende dag dus ik stap lekker onder de douche nadat Sarah ook is gedouched en ik ga languit op de bank. Ook ik ben niet helemaal fit en vreselijk moe, helaas geen sporten vanavond.

Woensdag

Nou zo te zien voelt ze zich alweer een stuk beter! Goed geslapen en niet meer overgegeven. En het broodje ging er helemaal in. Zo zien we het graag.

Ik ontbijt met twee eitjes, wat jalepino peper en plakjes champignons. Met daaronder kipfilet. Ik eet nog steeds de maaltijden/recepten van het Killerbody dieet, alleen het avondeten is weer ‘normaal’. Ik zal hier snel een blog over schrijven en hoe ik tot nu toe stabiel blijf.

Sarah en ik spelen samen met blokken en bouwen kastelen en huizen. Later tekenen we om de beurt allerlei dieren en familieleden, heel grappig. In de middag breng ik Saar even naar bed en ik ruim wat op beneden.

Later in de middag mijn tussendoortje: twee crackers met rookvlees en nog een eitje.

Avondeten dat binnen 10 minuten klaar is? Dat kan! Penne pasta met pesto-roomsaus en gerookte zalm. Blijft zo lekker en echt een favoriet hier in huis.

Woensdagavond is ook niet zo bijzonder. Eigenlijk de hele week niet, want we zijn gewoon niet zo fit. Ik verlang zo enorm naar de lente en naar langere dagen met meer zon. Maar ik weet zeker dat ik niet de enige ben.

Donderdag

Vandaag was een gekke en hectische dag, ook al was ik gewoon thuis. Sarah was weer ziek geworden en gooide haar drinken er uit. Toen ik haar wakker maakte in de ochtend was ze al heel slap en keek ze mij alleen met grote ogen aan, zonder ook maar iets te zeggen. Ze heeft de rest van de middag heerlijk op de bank gelegen, dutjes gedaan en langzaam weer wat gegeten.

Ook kwam mijn artikel over sterilisatie online op vrouw.nl, later ook op de website van Telegraaf en MSN. Veel reacties, heel veel. Van lieve steunende reacties tot hele levensverhalen en adviezen. Maar ook reacties als ‘boeiend’, ‘gewoon kinderen maken dit is de zelfmoordgeneratie’ en ‘ik heb ook trombose gehad en toch drie kinderen’. Leuk en aardig allemaal, maar mensen lezen blijkbaar niet altijd het verhaal. Toch was het bijzonder om even ‘hot news’ te zijn en samen met Obama op de voorpagina van de website te staan.

Wanneer Giorgio thuis is praten we bij en ik maak Hollandse gehaktschotel, een recept zonder pakjes die onlangs is aangevraagd. Dit is het resultaat en hij is heerlijk. Je ziet hem vanzelf op de blog verschijnen!

Sarah eet verrassend goed vanavond en smult van het gehakt met rijst. Daarna nog twee schaaltjes aardbeien, want ze had weer trek. Gelukkig zit er al meer leven in dat kleine meisje, want oh wat was ze zielig vanochtend.

Terwijl Giorgio en Sarah beneden op de bank nog even een film kijken kruip ik achter de computer om een blog te maken. Het wordt er één over mijn puberteit en ik neem je mee terwijl ik een avondje ga stappen. Inclusief bijzonder haar. Heb jij hem al gelezen?

Vrijdag

Sarah en ik worden rond 9.00 wakker en gelukkig is ze weer de oude. Ze is weer zo gek als een deur, danst en lacht en eet anderhalve boterham. Die is weer beter! In tegenstelling tot mama, want ik heb last van mijn buik. Mijn ouders kunnen Sarah gelukkig ophalen om mee boodschappen te doen en een middag te spelen. Kan ik even een beetje bijkomen en tijd doorbrengen met het toilet. Weer niet sporten dus deze week, maar het is gewoon niet anders.

Ondanks dat mijn darmen overhoop liggen probeer ik toch even goed te ontbijten. Ik maak havermout met warme appel en wat rozijnen en walnoten. Ik krijg de helft op, maar het is in ieder geval wat!

Ik pak mijn rust maar zet af en toe ook wat op de foto om te verkopen. We hebben zoveel spullen van Sarah wat we niet meer nodig hebben of wat zelfs nog nieuw is, zoals dit dekbed overtrek voor een peuterbed. De afmetingen zijn helaas anders dan het bed van Saar. Ook verkopen we binnenkort het ledikantje en de kinderwagen + maxicosi.

Tipje voor de dames met net zulk dun haar als dat van mij: deze structuurpoeder van L’Oréal. Ik haat volumepoeders die vreselijk stroef aanvoelen (kan er echt niet tegen) maar deze doet dat niet maar geeft toch flink body aan je haar. Heel fijn spul en je hebt er maar weinig van nodig!

In de middag lig ik lekker languit op de bank om Youtube af te struinen. Daarna komt Giorgio thuis die boodschappen heeft gedaan en meteen Sarah heeft opgepikt van mijn ouders. En we gaan vandaag eten….pannenkoeken! Sarah blij en ik kan aan de slag. Ik maak er ook altijd een soort loempia vulling bij van gehakt en taugé.

Oeps een beetje veel, wie eet er mee?

Giorgio is kapot na een drukke week en ik merk aan mijn lijf dat ik ook weer rust kan gebruiken. Dus we doen in de avond niet zoveel, we lezen wat en kijken televisie. Lekker burgerlijk zijn we geworden.

Zaterdag

Dit weekend zullen we het nog rustig aan doen, volgend weekend is namelijk de verjaardag van onze lieve Sarah. Ze is dan nog niet echt jarig, maar we gaan het wel vieren. Met taart, slingers, kaarsjes en een hoop cadeautjes. We gaan dit weekend alleen opzoek naar een taart en een beetje puinruimen op zolder en kijken wat we kunnen verkopen en weggooien. Ik wens jullie allemaal een super fijn weekend!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (2)

  • Wat een eng idee een inbraak zo dichtbij. Hopelijk blijft het bij de poging.

    Beantwoorden
  • Haha Obama en jij op 1 pagina hoe cool is dat. Die pannenkoeken kom ik de volgende keer wel opeten of beter ik stuur mijn zoontje die er er nog meer dan mij.
    Volume in je haar wat is dat? Misschien eens een keertje proberen.

    Beantwoorden

Write a comment