Kijk je mee?

Photodiary. Memory Lane 25 september – 1 oktober

En we zitten alweer in oktober, onvoorstelbaar he? En lekker cliché ook, om zoiets te zeggen. Maar goed, het is gewoon zo en de laatste week van september sloten we eigenlijk heel goed af. Goed nieuws bij de psycholoog, verschillende bezoekjes aan andere hulpverleners, veel lekker eten en een fijn zonnetje. Kijk je weer mee naar heel veel foto’s van mijn week?

Zondag

Het belooft een prachtige dag te worden net als gister, dus we willen er in de middag zeker even op uit. Wandelen op de hei of in het bos, het is allebei dichtbij. Maar eerst rustig wakker worden in huize Boekhouder, ontbijten, koffie slurpen en dan gaat Giorgio aan de slag met de trapkast. Ja, ook mannen kennen opruimwoede. Hij haalt wat kasten weg en ruimt veel zooi op of brengt het naar de schuur, zo kunnen we tenminste weer in de trapkast lopen. Ik gooide er meteen een raadsel in op social media, want wat denk je dat je hier ziet? We vonden het op de grond.

zundag

Het is….het is….een aardappel. Of nou ja, het was een aardappel. Ooit. Heel lang geleden.

Ik ontbijt met warme havermout, appel en kaneel. Heerlijk als het kouder wordt buiten!

En na het slaapje van Sarah vertrekken we richting het bos om herfstspulletjes te zoeken. Gewapend met een rugzak en stok begeeft deze padvinder zich tussen de eikels, dennenappels, blaadjes en stokjes. Ze vond het hartstikke leuk.

zundag4

En de buit mocht mee naar huis. Vervolgens sleepte ze de eikels overal mee naartoe en ik vond ze na een dag overal en nergens tussen alle hoeken en gaten. Eigen schuld mama.

zundag7

Ons avondeten: Giorgio maakte zelf pizza. Voor hem een halve met gehakt en barbecuesaus, voor mij met tonijn, paprika en knoflook. Dat was lang geleden!

zundagh

Na het eten voel ik mij behoorlijk opgeblazen van de pizza en ga ik even sporten boven. Ook komt er nog een blogje uit mijn vingers. Gelukkig voel ik mij vandaag iets beter dan gister, dus we genieten er maar van.

Maandag

Mijn levende wekker gaat om 8.00 ( Sarah is wat vroeger wakker de laatste tijd) en we maken ons klaar om de dag te beginnen. Ik breng Sarah aan het eind van de middag naar het KDV omdat ik daarna naar de psycholoog moet. Maar eerst bestel ik bij haar een koffie. Ze gaat vervolgens hard aan het werk in haar nieuwe broek. Maat 104….#huil.

maandug

Nadat ik Sarah heb weggebracht lunch ik, voordat ik naar de psycholoog fiets, met een proteïnepannenkoek en vers fruit.

maandug5

Om 16.00 haal ik Sarah weer op met de fiets. Het was trouwens een kort gesprek bij de psycholoog. Ze vindt het belangrijk dat ik nu eerst met de ergotherapeut en fysiotherapeut aan de slag ga en eerst ga kijken tot waar ik kom. Dus: hoe kan ik zo goed mogelijk met mijn energie omgaan? Daarna kijken we wat er alsnog nodig is. Maar ik mag natuurlijk altijd bellen en langskomen als dat eerder nodig is.

Eenmaal thuis maakt Sarah de enveloppen van de bank wat vrolijker en tekent ze op de achterkant ‘oom Siep’.

maanduh7

Ik ben na het eten te moe om te sporten en plof neer achter de computer om even te ontspannen met bloggen. Zo fijn.

Dinsdag

Er staat in de ochtend een afspraak bij de ergotherapeut om te bespreken hoe mijn dagen waren en hoe ik globaal uitkom met mijn ‘energie’. Ik neem Sarah mee en samen douchen we snel voordat we moeten gaan. Ik trek mijn broek aan van de C&A die ik eigenlijk wel heel erg leuk vind. Vooral met hoge hakken eronder, al heb ik die daarna meteen weer uitgetrokken. Ik moet ze nog even inlopen.

dinsdug

Mijn heerlijke lunch bij terugkomst….

En voor Saar een broodje chocoladepasta, komkommer, tomaat en paprika. Gek kind, ze eet eerst haar groenten op en begint dan pas aan haar broodje.

dinsdug65q

Na het slaapje van Sarah (en van mama…oeps) eten we wat en gaan we richting de speeltuin. Het is heerlijk weer en Sarah heeft duidelijk zin en behoefte in/aan spelen buiten. Ze gaat van de glijbaan, schommelt, speelt in de zandbak en springt op een springkussen. Ook hangt ze nog even aan een kabelbaan.

dinsdug4

Helaas is ze ook nog op haar neus gevallen toen ze bleef hangen op de glijbaan doordat haar schoenen te stroef waren. Letterlijk een koprol naar beneden. Blauwe neus, maar een dapper meisje.

dinsdug1

Ik snack thuis met twee gekookte eitjes en rookvlees. Het blijft een heerlijke combinatie.

dinsdug6

Daarna komt Giorgio alweer thuis en maak ik gebakken vis met brocolli. Daarna even wat buikspieroefeningen en een blogje schrijven.

Woensdag

Oef….de wekker ging wel heel vroeg vanochtend, het is zelfs nog donker buiten! Om 7.00 sta ik onder de douche, want om 8.30 heb ik afgesproken met Minke (Mamaminke.nl) om haar te helpen met haar en make-up. Ze heeft straks een bruiloft en ik heb aangeboden om haar te helpen. Maar zo vroeg is wel even lang geleden en ik merk duidelijk dat mijn lijf hier niet zo blij mee is, maar het wordt vast een leuke dag!

woensdug

En het was zeker gezellig, Sarah heeft heerlijk kunnen spelen met haar zoontje en op de terugweg fietsen we nog even langs mijn oude huis waar ik als kind vroeger woonde. Achter de bomen is de straat waar ik mijn jeugd doorbracht en het is altijd gek om het weer te zien. Sarah keek vooral naar de bomen en het gras en riep meteen “Frankrijk”.

woensdug2

Thuis is het tijd voor fruit en we doen even gek met de filters van Snapchat. Hier zie je dat haar neus een beetje blauw is geworden, maar het valt gelukkig mee.

woensdug54

Voordat we gaan slapen eet Sarah nog een tosti en ik maak wraps met de zalm die ik van gister over had. Goddelijk.

woensdug65

“Kijk mama een maanwolk”, roept Sarah terwijl we het gordijn dichtdoen.

woensduhje

We slapen allebei tot ongeveer 15.30 en daarna doen we eigenlijk niet zoveel. Ik bel met de apotheek en we rijden nog even naar de winkel, maar verder zijn we vooral een beetje lui. Ik mag wel heel veel balletjes van klei rollen. Heerlijk.

Donderdag

Ik hoor Sarah om 8.00 praten en wanneer ik op haar kamer kom zie ik dat ze al in de weer is geweest met haar vrienden. Ze liggen er allemaal heerlijk bij. Hilarisch.

Ik ben de hele dag bezig met het regelen van mijn injecties die ik vanaf vandaag moet zetten, in verband met de ingreep a.s dinsdag. Mijn bloedverdunners (tabletjes) zijn inmiddels even gestopt en ik moet het overbruggen met deze bloedverdunners in injectievorm, dit werkt namelijk korter dan de tabletjes en zo kunnen mijn kiezen veiliger getrokken worden. Maar ik ben sinds vorige week al bezig met het regelen van een nieuw recept. Dit gaat via het ziekenhuis, en na drie keer bellen lijkt het dan toch eindelijk geregeld. Zucht.

dun1

Ondertussen chillen we hem heel hard. Sarah is hartstikke moe en een beetje hangerig, ik pas mij maar aan.

dun2

En we hebben het allebei een beetje koud dus pakken er een heerlijke deken bij.

dun3

Ik maak schoon beneden wanneer Sarah slaapt. Na het slaapje moeten we er toch echt uit richting de apotheek voor mijn injecties. Hoewel het binnen een beetje koud is, is het buiten nog bijna lente. Heel gek.

dun4

En of het nog niet ingewikkeld genoeg kon, lijkt het recept vanuit het ziekenhuis onduidelijk te zijn voor de apotheek dus ik krijg niets mee. Of ik eerst het protocol wil laten zien. Ik heb gelukkig een hippe apotheek en mag een foto van het protocol via Whatsapp sturen naar de apotheker. Doen we! En dan is het al snel geregeld. Echt geregeld. Eindelijk, en dat voor twee verstandskiezen.

Vanavond op het menu: penne pasta met verse tomatensaus, kipgehaktballetjes en oude kaas. Niets meer aan doen.

dun5

Daarna brengen we kleine Saar naar mijn ouders en ik lees daarna op de bank een tijdschrift. Ik ben moe, kapot. Bloggen lukt zelfs niet meer.

Vrijdag

Alhoewel ik kan uitslapen tot ik een ons weeg, ben ik om 8.00 klaarwakker. Doordat ik hoofdpijn krijg van het liggen besluit ik er toch maar uit te gaan. Weer heb ik het koud maar ik kan niet douchen, in bad of de deur uit aangezien de apotheek vandaag mijn injecties bezorgd. En dat kan de hele dag.

vrijdus

Mijn ontbijt: kipfilet met twee gebakken eitjes.

vrijdus1

Ik vermaak mij met Koffietijd, Goede tijden, internet en foto’s kijken. Waaronder deze want vandaag is het broer en zussendag. Vorig jaar nog zo nietszeggend en gewoon, nu heel bijzonder maar ook gek. En stom.

vrijdus2

Omdat ik toch niets kan doen dan wachten ruim ik wat op in huis en brand ik voor het eerst één van deze nieuwe waxmelts. Ze zijn te koop bij de Albert Heijn en zijn nieuw in het assortiment. Ik kan je vertellen: ze zijn heerlijk en ruiken heel goed!

vrijdus65

Toch ook wel weer gezellig hoor….

vrijdus765

Om 15.00 is de meneer van de apotheek er eindelijk en kan ik mijn gang gaan. Ik stap onder de douche en vertrek richting de winkels om wat truien en vesten te kopen. Ik heb het elke dag al zo koud en weiger de verwarming al aan te zetten. daarbij: ik heb amper nog vesten van vorig jaar. Ze waren of kapot of nu veel te groot. Ik slaag heel goed en heb heerlijke vesten gevonden. Misschien binnenkort een shoplog?

Ik fiets vanuit het centrum door naar mijn ouders en later komt Giorgio daar ook naartoe met de auto. Samen halen we Sarah op en gaan we nog langs de winkel. Ik heb zin in sushi vanavond (joh wanneer niet) en kies als avondeten een salade met biefstuk. Prima balans.

vooreh

Na het eten zet ik dit weekoverzicht online en kruip ik op de bank met heerlijke sushi.

Zaterdag

Weekend! Morgen eten we gezellig bij mijn ouders en vandaag gaan we in ieder geval cakejes bakken met Sarah. Ik nam bij de winkel mix voor paddestoelen cakejes mee om te maken met Saar. Verder een grote schoonmaak, wasjes draaien, misschien wat deuren verven en een nieuw gerecht zonder pakjes en zakjes bedenken!

Ik wens jullie allemaal een heerlijk weekend toe!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (5)

 • Arme Sarah met haar blauwe neus! Gelukkig was ze niet op haar tandjes gevallen.. Wat een gedoe zeg met je bloedverdunners!
  Fiene begint vaak ook eerst haar komkommers en tomaten voordat ze aan haar brood begint – daarna wisselt ze de hapjes af 😉

  Beantwoorden
 • Ah wat een leuk weekje! Ik word altijd zo blij van jouw overzichtjes en eerlijke verhalen en van de lieve foto’s van Sarah. Wat sneu dat ze een blauwe neus heeft, maar gelukkig heeft ze er verder niets ernstigs aan overgehouden.

  Beantwoorden
 • Was dat echt een aardappel? Haha! Fijn weekend meis!

  Beantwoorden
 • Ooow dat arme snoetje. Wat een smakker moet ze gemaakt hebben. Heerlijk eten komt er voorbij in jou foto diary, behalve die aardappel dan. Ik zie er echt geen aardappel meer in hahaha.

  Beantwoorden
 • Ik krijg echt honger van al dat heerlijke eten! Maar heb wel meteen weer ideeën voor t eten vanavond 😀

  Beantwoorden

Write a comment