Kijk je mee?

Photodiary. Memory Lane 25 juni – 1 juli

Whoehoee! De laatste week van juni ligt alweer achter ons. Bizar he? Afgelopen week ging het lichamelijk niet zo best, maar toch genoten we van heel veel dingen. Zo aten we kilo’s zomerfruit, keken we nieuwe films, ging ik naar de Kamer van Koophandel en brachten we bezoekjes aan het werk en mijn ouders.

Zondag

De zondag verliep een beetje anders dan ik in gedachten had. Terwijl Giorgio de grote boodschappen deed met Saar, begon ik de keuken uit te mesten en alle kastjes schoon te maken. Gewoon omdat ik dat wilde. Na deze klus was het een beetje teveel van het goede en voelde ik mij de rest van de dag zwaar beroerd. Foei Geer, foei. Hartstikke leuk dat je het altijd wel weet, maar toch zo eigenwijs bent om het toch te doen.

Dan maar met wat lekkers op de bank Youtube kijken!

Ook Saar haar favoriete houding is horizontaal. Lekker boekje lezen.

Kijk…..hier hebben we wat aan. Ik houd van dit soort inspirerende en motiverende quotes.

Avondeten in de maak: gemarineerde reepjes kip. Daar eten we nog wat andere dingen bij, maar dat zien jullie volgende week in een blog.

Maandag

Gaap. Om 8.00 wakker worden is voor veel mensen uitslapen, voor ons is het vrij vroeg. Toch hebben we wel lekker geslapen. Het liefst blijf ik liggen, mijn lijf en hoofd hebben er geen zin in vandaag. Maar er is altijd een meisje dat mij weer laat lachen en ervoor zorgt dat ik toch mijn bed uit stap <3

Na de koffie tijd voor een flink ontbijt, met eitjes, spinazie, kaas en champignons. Spierballen kweken!

Wat je geeft krijg je terug toch? Onderstaand uitspraak van Sarah gaf mij even de slappe lach. Ik hoor mijzelf zo ernstig terug…

Maar ze is vooral heel erg lief en vraagt elke dag of ik haar wil kriebelen. Ze vindt het heerlijk (net als ik). Eerst voeten, dan benen, dan rug, armen en buik.

Mijn tussendoortje: kersen! Ze zijn er weer en ze zijn heerlijk. De lekkerste zijn wat stevig en zuur.

Ik luchtte mijn hart met een blogje over gelijkheid. Er worden nog steeds zoveel rare dingen tegen en over elkaar gezegd. Vanwege geloof, uiterlijk of wat dan ook. Maar elke dag zien we dezelfde zon, we voelen hetzelfde verdriet, lachen allemaal en kennen de liefde. Dus zo anders zijn we uiteindelijk niet.

Zomerfruit prikken als tussendoortje. En ja die druiven zijn gesneden 😉

Het avondeten in de maak: zalm met pesto, kruiden en een beetje sake (droge witte wijn). En dan in de oven…mmm!

Volgende week deel ik een keer mijn weekmenu en laat ik zien wat ik elke dag als avondeten op tafel had staan. Ik vind het zelf altijd inspirerend om te lezen bij een ander!

Dinsdag

We worden rond 8 uur al wakker en na het ontbijt moet ik wat telefoontjes plegen maar dat schiet niet echt op. Saar is niet zo in haar hum vandaag en is alles behalve gezellig. Maar ze ligt er wel heel komisch bij, vind je niet?

Lieve help…dit is nog niet eens alles. Eens in de zoveel tijd kiepert ze haar hele speelbox omver en haalt ze het keukentje leeg. Voor papa en mama een reminder om toch echt wat speelgoed naar zolder te brengen. Wat een bende. 

Vandaag lezen we ook heel veel Dikkie Dik. Zoveel dat ze de verhalen inmiddels bijna allemaal uit haar hoofd kent. Maar het blijft op de één of andere manier leuk.

Aan het eind van de middag fietsen we een stukje door de wijk met haar fietsje. Ik loop er dan een beetje achteraan, maar ze vindt het helemaal geweldig. En dan zelf de route mogen bepalen (mits deze niet te lang is). Na een half uur zijn we weer thuis inclusief een frisse neus. Nou ja fris, het is niet zo koud.

Het avondeten in de maak: dit is de saus voor de lasagne. Afgelopen week kwam het recept online van de Lasagne Tradizionale van Bertolli, maar dan zonder pakjes. Heb jij hem al gemaakt?

Woensdag

Vandaag geen bloedprikken en helemaal geen verplichtingen. Dat is maar goed ook want buiten is het niets aan. We starten de dag na het ontbijt daarom ook met kleuren en kleien. Kijk wat mijn kleine meisje heeft ingekleurd! Ik vind het oprecht heel erg knap en netjes.

Dit was mijn ‘snack’ tussen het ontbijt en de lunch: rijstwafel met avocado, huttekase, radijsjes en peper.

Hmmm de hele dag binnen zitten is toch niet zo’n goed idee, want Saar wordt wat onrustig en vervelend. Gelukkig kan opa ons met de auto halen en brengen we een bezoekje bij opa en oma. En dan moet er natuurlijk eindeloos voorgelezen worden!

Eenmaal weer thuis bereid ik het avondeten voor. Ik maak gevulde kipfilet met pesto, knoflook en gerookt ontbijtspek.

En tot papa thuiskomt doen we gek en spelen we spookje. Of een soort roodkapje. Hoe dan ook, ze heeft de grootste lol deze week met dit kleedje. Ook ‘blind’ door de kamer lopen vindt ze geweldig…

Donderdag

Goedemorgen! Vandaag een dag voor mijzelf, aangezien Sarah naar het KDV gaat zo. Eerst een koffie en een ontbijtje, namelijk kwark met blauwe bessen, kaneel en een beetje honing.

Ik had hele wilde plannen om het huis op te ruimen en te poetsen. In werkelijkheid houdt het vaak na wat opruimen al op. Vreselijk irritant, want ik wil zoveel meer. Maar dan ineens knippert mijn batterij en is mijn energie weg. Deze tekst vond ik afgelopen week en hij slaat de spijker op zijn kop. Zo is het helemaal.

Dus ik kijk op de bank heerlijk wat Youtube filmpjes, ik ruim in etappes de keuken op en maak daarna een lunch voor mijzelf. Kipfilet met gebakken ei, tomaat en huttekase.

Sarah haal ik om 16.00 weer op en ik voel mij toch weer een beetje opgeladen ondanks dat ik niet heb geslapen overdag. De rust, geen prikkels en geluiden doen ook een hoop en dat is even fijn. Maar toch ben ik altijd weer zo gelukkig als ik mijn meisje van het KDV meeneem. Thuis word ik heel lief gevraagd of ik haar wil kriebelen. Ze heeft duidelijk mijn genen!

Vrijdag

In de ochtend fiets ik met Saar even langs mijn werk om koffie te drinken en even bij te kletsen, ook over de gezondheid van mijn moeder. Daarna fietsen we door naar mijn ouders waar we tussen de middag een broodje mee eten. Mijn oom is er ook en die wordt meteen voorgelezen uit Nijntje. Grappig, Sarah heeft dit boekje al zo vaak gelezen dat ze hem uit haar hoofd kent en het net lijkt alsof ze kan lezen.

Na de lunch vertrekken mijn vader en ik richting Arnhem, naar de Kamer van Koophandel. Na drie jaar bloggen is een inschrijving toch wel praktisch met de samenwerkingen en investeringen. En ook vanwege alle plannen voor de komende tijd, zoals het uitbrengen van (kook)boeken. Het was zo klaar en ik werd geholpen door een hele vrolijke enthousiaste medewerkster. Lifesabout.nl is vanaf nu dus officieel mijn bedrijf.

De airco deed het niet dus we reden heerlijk met de ramen open. Die harde wind was nog best spannend, maar ze vond het ook heerlijk.

Eenmaal thuis ploffen we moe op de bank. Voor ons allebei een lange dag! Maar eerst….’Mama ruik ik heb scheetje gelaten. Ruik dan aan mijn billen, ruik!’ Hilarisch dit.

Giorgio heeft een reunie van zijn oude werk bij Defensie en eet niet thuis. De dames gaan lekker pizza maken en eten! Ik was al tijden benieuwd naar een pizzabodem van bloemkool en dit was hét moment om te proberen. Jammer genoeg is hij niet helemaal van bloemkool, maar ook gewoon deels van deeg. Maar hij smaakte heel goed en het is zeker voor herhaling vatbaar!

De pizza van Sarah was belegd met tomatensaus, mozzarella, salami en kruiden. Die van mij belegde ik met tomatensaus, mozzarella, gerookte zalm, champignons en kruiden. Heerlijk!

Wanneer ik Saar op bed heb gelegd ben ik op en ik doe niks meer. Ik hang heerlijk voor de buis en Giorgio is om 22.00 weer thuis.

Zaterdag

Een druilerige dag, maar gelukkig weten we die wel leuk te maken. Eerst even een ontbijtje, dit is inmiddels bijna mijn vaste ontbijt geworden. Kwark met kaneel en zomerfruit. Mmm!

In de ochtend kijken we een film, daarna gaan we een visje halen bij de visboer. Dit is inmiddels een soort traditie geworden. Vanmiddag een heerlijke (not so healthy) chocoladetaart maken met Saar en daarna koken. Vanavond zal er wederom een film op het ‘menu’ staan. Mét chocoladetaart.

Wat doen jullie het liefst op een dag met veel regen? Blijf je dan lekker binnen of ga je erop uit? Ik wens jullie een heel fijn weekend!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (5)

 • Proficiat met je eigen bedrijf!

  Beantwoorden
 • Gefeliciteerd met je officieele bedrijf!

  Beantwoorden
 • Gefeliciteerd Geertje!!! Wat bijzonder dat het nu je eigen bedrijf is!! Het is je ook echt gegund!
  Liefs… Ilona

  Beantwoorden

Write a comment