Kijk je mee?

Photodiary. Memory Lane 25 februari – 3 maart

En zo glijden we maart alweer in! Wel een koud begin van maart, want o wat was het guur. Desondanks genoten we van de kleine en de grote dingen. Afgelopen week was ook goed gevuld: een cameraploeg in mijn huis, een bezoekje aan mijn tante en nog veel meer!

Zondag

Komende week gaat een intensieve week worden, dus doen we het dit weekend rustig aan. Gister ging Saar weer naar dansles en dit weekend eten we bij mijn vader. Een nieuwe en gezellige gewoonte: twee keer per week met z’n allen eten!

Ook worden er grote boodschappen gedaan. En omdat Sarah het liefst elke dag smeerworst eet (en dat wordt afgeraden) probeerden we de vegetarische smeerworst. En die viel goed in de smaak. Volgens Saar is deze nog lekkerder dan de gewone smeerworst.

Voor mij vandaag als lunch een salade met gebakken kip. Niet heel spannend, wel erg lekker.

En Sarah heeft altijd wel zin in eten en lust wonder boven wonder heel graag sla (kind van haar moeder). Dus voor haar ook een schaaltje!

Maandag

Met een gevoelstemperatuur van -20, een gevoelige huid en niet tegen de kou kunnen, blijven we lekker binnen. Eerlijk? Ik vind deze kou geen zak aan. Het is wel eindelijk echt winter, maar ik kan gewoon enorm slecht tegen kou. Gelukkig vermaken we ons binnen prima. En dat we veel bankhangen kun je wel aan deze foto zien. Mijn kont staat afgedrukt in de bank!

Lekkere lunch: een wrap met kipfilet, sla, feta en rode ui. Altijd een heerlijke combinatie!

Goed voor jezelf zorgen: mijn tussendoortje van vandaag. Met perfect gekookte eitjes.

Dit meisje is moe en prikkelbaar en vindt het elke avond heerlijk om naar bed te moeten. Handig en schattig, maar zal ze weer een groeispurt krijgen?

Dinsdag

De wekker gaat voor ons vrij vroeg, namelijk half 8. En ook Saar is dat niet gewend, ze ligt nog heerlijk te slapen. Maar we moeten er toch echt uit, want ik heb straks een controle in het ziekenhuis!

Ik had een afspraak bij de MDL poli naar aanleiding van mijn buikklachten. Er zijn veel onderzoeken geweest, maar ze weten  niet waar het van komt. Het zou goed kunnen dan medicijnen mij bijwerkingen geven. Helaas kan ik met geen van de medicatie stoppen.

Hoogtepuntje van de ochtend: we mochten weer met het pendelbusje naar de auto! het UMCU heeft pendelbusjes waarmee je van de garage naar het ziekenhuis kan worden gereden en andersom. Voor Saar is dat altijd een feest en ze mag dan voorin. Hier staat ze op de uitkijk met opa!

De rest van de middag ben ik gesloopt, aan het eind van de middag begin ik met een lekker recept. Met vissticks in een ovenschotel. En lekker dat hij is! Hij is ook al gemaakt door meerdere mensen, echt heel leuk.

Woensdag

Eerst was het de bedoeling dat er vrijdag gefilmd zou worden bij mij, maar de filmploeg komt vandaag al! Waarvoor? Voor een toffe documentaire op de NPO 3. Wanneer hij op televisie komt kan ik nog niet zeggen, maar ik vind het een onwijze eer dat ik benaderd ben. Na een goede nacht slaap maken we ons klaar voor een ochtend/middag filmen.

Maar eerst kwam dit te lekkere recept online. Kidsproof, enorm makkelijk en een keer wat anders dan gewone vissticks op je bord!

En er kwam nog een blog online: een soort vervolg op een eerdere blog over kids en een mobiele telefoon. In het artikel van vandaag deel ik tips voor wanneer je je kind een mobiele telefoon geeft. Handig! 

Saar wilde vandaag voor het eerst niet ontbijten met brood, maar met een fruitsalade. Geen probleem!

En de rest van de dag heb ik amper foto’s gemaakt. Het filmen was erg intensief, maar zo leuk. Ze zijn drie uur hier geweest om te filmen en het ging heel goed, maar ik was kapot daarna! Er volgen nog twee filmmomenten de komende tijd. En wanneer ik weet wanneer de docu wordt uitgezonden laat ik het jullie zeker weten!

Nog zeker waard om te delen: deze foto die Giorgio maakte na het douchen van Saar. Dat koppie!

Donderdag

Ik sta op alsof ik flink ben wezen stappen, maar vandaag kan ik het zo rustig aan doen als ik wil, want Saar gaat een dagje naar het KDV. Ze heeft geen zin meer, want wil gewoon elke dag naar de grote school. En dat snap ik helemaal want ze is er zo aan toe! Maar nog twee keer en dan mag ze elke dag naar de grote school, na haar verjaardag.

Gelukkig kan mijn vader ons even rijden, want op de fiets is het niet tof met deze kou. En check Saar die haar ogen even dichtdoet om te chillen voordat we er zijn. Cutie!

Ik doe de rest van de ochtend niets behalve rusten. Ik voel me een paar uur letterlijk ziek van de inspanningen gister, maar het is het waard. In de middag gooi ik er twee koffie in om een video op te nemen (dat is lang geleden!) voor een Valentijns-swap. Wat later dan gepland in verband met het overlijden van mijn moeder. Ik nam de video op zolder op met een ringlamp, ondanks de zon. Het was wel lekker warm!

Na het filmen zet ik even snel een recept in elkaar van Twenstse kruidentuintje van Johma, zonder Johma. Joh wat was het lekker!

Op een stokbroodje of toastje, of als dip. In de avond aten we groentensoep en ik smeerde het royaal op de stokbroodjes. Nomnom!

Kapot en niet warm te krijgen, dus ik zet mijn voetenwarmer aan op standje 6 en ik zet de massagestoel aan. Even bijkomen!

Vrijdag

Wederom optijd uit bed voor een ritje naar Winterswijk! Mijn tante woont daar en we gaan gezellig met mijn vader, zus en haar zoontje Thijs. We worden goed verwend en het is heel gezellig. Opa wordt hier even plat geknuffeld door zijn therapie!

En de kinderen vermaken zich prima met al het speelgoed, al komen er ook een paar echtelijke ruzies voor.

En zo’n dagje is vermoeiend! Dit is dus de situatie toen we weer thuiskwamen.

En toen zat er ineens weer leven in het meisje en wilde ze verven. Het bakje waar de verf in zit is trouwens afkomstig van de dokterspraktijk van mijn tante. Het zijn ideale bakjes om verf in te doen!

En dit is de situatie na het eten: niet veel anders haha!

Vandaag kwam het recept online van Twents kruidentuintje van Johma, zonder Johma. Naast dat hij zo lekker was ben ik ook trots op de foto’s! Ja, dat mag je soms best over jezelf zeggen.

Zaterdag

En het weekend is aangebroken. Omdat het vakantie is is er geen dansles. Wel gaan we even het centrum in voor een cadeautje en voor wat kleine boodschappen. Vanavond eten we weer gezellig bij mijn vader.

Vandaag kwam dit boek binnen. Mijn zus gaf aan dat het een onwijs goed boek is. Je wil niet verder lezen maar toch weer wel…ik ben een sucker voor dat soort boeken. Het is een enorme pil en met mijn concentratievermogen een grote uitdaging, maar we gaan ons best doen!

Ja en ik ben een perfectionist. En dat gaat samen met nagelbijten, helaas…

Mijn vader kookte vanavond: pasta met gerookte kip, Boursin en perzik. Lekker! Giorgio nam van huis de scherpste sambal allertijden mee en ook al deed ik er een snufje in, ik stond in brand! Maar lekker dat het was!

De zondag is voor grote boodschappen, maar ook voor een verjaardag van een vriendinnetje van Saar (en haar moeder is een vriendin van vroeger). En dan is het weekend alweer voorbij…

Komende week gaat Saar weer twee keer wennen op de basisschool en zal er weer gefilmd worden voor de documentaire. Ben benieuwd!

Wat hebben jullie gedaan dit weekend? Of wat zijn jullie nog van plan?

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (2)

  • Dat boek is echt een aanrader, beste dat ik vorig jaar heb gelezen!

    Beantwoorden
    • Tof ik ben enorm benieuwd!

      Beantwoorden

Write a comment