Kijk je mee?

Photodiary. Memory Lane 24 – 30 september

De laatste week van september stond in het teken van diverse minutes of fame. Zo ging ik viraal met een reactie en werd ik door de Telegraaf en Vrouw geïnterviewd. Maar we genoten ook van heerlijk eten, kaarsjes en meer!

Zondag

De zondag is wat druilerig, maar we willen straks toch even op pad. Onder andere de grote boodschappen en een bezoekje aan de Action. Maar eerst goed ontbijten met mijn favo ontbijt: havermout pannenkoek!

Bij de Action halen we twee grote fotolijsten en wat accessoires voor in huis, zoals deze herfstblaadjes. De fotolijsten gaan Giorghio en ik gebruiken om een moodboard te maken. Er gaan kaartjes, foto’ s en spreuken op om zo afzonderlijk onze doelen te visualiseren.

De rest van de middag is pyjamadag en we kleien en kijken filmpjes. Hoe een zondag hoort te zijn!

Avondeten van vandaag: homemade nasi met sate. Maar dan zonder stokje want de stokjes waren op. Geeft niet, maar het maakt het draaien wel lastiger. Het smaakte hoe dan ook heerlijk!

Na een dag boodschappen doen, winkelen en kleien is dit meisje heel erg moe en ze valt dan ook zo in slaap. Soms maak ik een foto als ze slaapt, gewoon omdat ze zo mooi en lief is. Ook als ze niet slaapt, maar toch <3

Zondagavond is televisie kijken en wat lezen. Ik had eigenlijk moeten slapen vanmiddag, zodat ik wat meer uit mijn handen krijg vanavond maar goed…

Maandag

Goedemorgen! We starten de dag met een makkelijk ontbijtje. Kwark met appel, kaneel en rozijnen. Vanmiddag ga ik ergens eten dus ik eet niet te zwaar.

Aan de ene kant jammer dat de zomer voorbij is maar aan de andere kant….de warme truien kunnen weer aan, heerlijk!

Er staat een lunch op de planning met een vriendin van mij. Ze is zwanger en Sarah en ik nemen een cadeautje mee! Voordat we gaan maken we nog even een foto. Saar wil altijd ‘ kusje en foto maken’ en deze foto is zo lief en leuk geworden!

Mijn lunch: een cola light en een salade met Carpaccio en brood met kruidenboter. Was heerlijk! Daarna zijn we nog even door de winkelstraat geslenterd. Het was gezellig <3

Eenmaal thuis ben ik kapot en Saar kan ook wel even wat rust gebruiken. Ze kijkt Woezel en Pip en geeft ondertussen haar pop borstvoeding (?) Hoe ze daar aan komt geen idee, ze heeft het vast ergens gezien. Het ziet er wel heel schattig uit.En ja ze heeft klei op haar sok. Net als papa en mama….overal in huis ligt klei. Help!

Gelukkig wil Giorgio koken als hij thuis is en ik tik in horizontale houding een blogje op de bank. Hoofd legen, heerlijk!

Dinsdag

Saar is al vroeg wakker en we komen met kleine ogen de trap af. Met dit weer (koud in de nacht, nog warm in huis) zijn de ramen beneden altijd beslagen van buiten. Sarah vindt het maar gek.

De verwarming gaat deze week toch echt aan en om nog warmer te worden maak ik havermout. Gewoon de ‘ saaie’  versie met sojamelk. Met appel, kaneel, wat hagelslag en geraspte kokos.

Ik had zoveel plannen voor vandaag (beetje poetsen, mails wegwerken, foto’ s maken) maar ik weet stiekem al dat het nooit zal lukken. Irritant, een gevoel van falen en nog veel meer. Toch lukt het steeds beter om ermee om te gaan. Het is prima dat niet alles lukt wat ik zou willen doordat mijn lijf het er niet mee eens is. Dit plaatje vond ik dan ook heel erg toepasselijk! 

Het enige wat lukte vandaag was het maken van een recept. En wat voor recept! Dit is een combinatie van Sloppy Joe en Kapsalon en was heel erg lekker. Het recept verscheen op de blog afgelopen week! Mijn recepten zijn niet altijd gezond, maar soms mag je ook best eens lekker ongezond eten, toch?!

En in de avond zie ik het zitten om het recept te publiceren op de blog en terwijl ik scrol door wat oude foto’ s komt deze herinnering naar boven. Saartje twee maanden oud! Zo klein…

Woensdag

Vandaag was een hele leuke, bijzondere dag. Nietsvermoedend plaatste ik deze week onder een foto van Dokter Bertho een grapje over een foto. Mijn reactie werd zoveel geliked en er werden zoveel mensen getagd, dat hij viraal ging. Daarna werd het opgepikt door De Beste Social Media. Zo grappig! Inmiddels heeft mijn reactie meer dan 1300 likes gekregen.

De rest van de dag was ik druk bezig met alle reacties lezen, zo leuk! In de middag maakten Saar en ik ook nog een reeks foto’ s voor een artikel die binnenkort online komt. Hier heeft ze mijn oude bril op en een boek van mij.

Saar is aan het snotteren en ik voel mij zelf deze dagen ook niet helemaal oke. Tijd om wat extra vitaminen te nemen! Ik eet al heel veel fruit maar vind dit powerdrankje altijd heel lekker om te drinken als het kouder wordt. Groene thee met schijfjes citroen, gember, wat kurkuma en honing. MMM!

En we doen een DIY voor stille kindjes in huis. Gewoon met washitape! Grapje natuurlijk 😉

In de avond tik in een blog en lees ik een hoofdstuk uit ‘ Babe you got this’.

Donderdag

Wakker worden met tags en mentions van mensen dat je reactie is meegenomen in een artikel van LindaNieuws….tof!

Ik breng Saar om 10.00 weg naar het KDV en ik haal zelf meteen wat boodschappen. Eenmaal thuis ga ik uitgebreid douchen, ruim ik speelgoed op, lees ik een tijdschrift en ik maak een blog af. Heerlijk zo’ n dag zonder veel prikkels. Als Sarah er niet is merk je pas hoeveel prikkels er zijn als ze wel thuis is. Toch zou ik haar voor geen goud willen missen en ik kijk er altijd weer naar uit om haar op te halen <3

Om 15.00 heb ik nog een telefonisch interview met een journalist van de Telegraaf/Vrouw vanwege mijn hartaandoening en omdat het morgen Dress red day is. Zij waren heel erg benieuwd naar mijn verhaal nadat iemand had opgepikt dat ik een jonge hartpatiënt ben. Na een half uur waren we klaar en is het alweer tijd om Saar op te halen.

Oh….En kijk….dit is Giorgio als kind. Hier zie je goed dat Saar op ons allebei lijkt. Ze is echt een mooi mengelmoesje!

Terwijl Saar lekker met klei taartjes bakt, ga ik aan de slag voor het avondeten. Het wordt niet te moeilijk: gewoon pasta met tomatensaus, groenten, pesto en kabeljauw. Het was wel heel erg lekker!

En in de avond heerlijk de kaarsjes aan. Toch wel weer heel erg gezellig hoor…

Vrijdag

We hoesten, niezen en snotteren verder dus er gaat al vroeg een ‘ powerdrankje’  in.

Het is raar weer buiten. Het oogt herstig en nat, het is warm. Mooi moment om wat foto’ s te maken van de nieuwe laarsjes van Saar. Je kunt ze vanaf 1 oktober sparen met Sourcy! Kijk even op www.sourcy.nl/laarsjes om te kijken hoe. Wij kregen een paar opgestuurd en die komen met de weersverwachting heel goed van pas!

En daarna de laarzen verder testen tijdens het spelen met water.

We gingen ook nog even naar de winkel en bij het Kruidvat kwamen we dit boek tegen inclusief CD. Alle liedjes van Monique Smit! Sarah zag weleens wat voorbij komen op Youtube en vindt de liedjes geweldig. Deze namen we mee en een uur later zongen we uit volle borst mee met de CD.

Niet veel later kwam mijn interview online bij de Telegraag en bij Vrouw.nl! Het is een mooi verhaal geworden <3 Heb jij hem al gelezen?

Doodmoe lig ik eind van de middag op de bank terwijl Saar weer taartjes bakt van klei. Mijn lijf is helemaal op. Toch moeten we er nogmaals uit, naar de apotheek. Giorgio heeft medicijnen voorgeschreven gekregen en hij redt het vanuit zijn werk niet om het op te halen. Dus stappen Saar en ik nog een keer op de fiets.

Vrijdagavond is dan ook een avond zonder nuttige invulling. Voornamelijk televisie en languit op de bank. Oh en lekker vroeg naar bed!

Zaterdag

Gisteren zijn we er even uitgeweest om nieuwe kussens te kopen en om een visje te halen. Sarah vroeg de hele week wanneer we weer vispatatjes gingen kopen en ze keek er zo naar uit. En daar zijn ze dan eindelijk!

Een heerlijk bakje gevuld voor Saar, met ook kibbeling.

De kussens waren een rib uit ons lijf. Vijf jaar geleden kochten we Sylvana kussens, echt de beste als je het mij vraagt. Maar wel prijzig. Na vijf jaar waren ze toch echt aan vervanging toe want ze lagen niet meer lekker. Nu kunnen we dus weer op nieuwe, fluffy kussens liggen!

Vandaag was het ook nationale broer- en zussendag <3

Morgen staat er een boswandeling op het programma, de grote boodschappen en eten bij mijn ouders. Een heerlijke zondag dus! Hoe gaan jullie deze zondag invullen?

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (1)

  • Wij kunnen nu hier ook naar de action. Zo fijn! Eindelijk open haha. Sarah is idd een prachtig mengelmoesje! Havermout is een goed idee. Misschien zo maar eens mee ontbijten. Verder weinig plannen. Nog een rondje hardlopen maar meer niet denk ik.

    Beantwoorden

Write a comment