Kijk je mee?

Photodiary. Memory Lane 24-30 september

Wat een fijne laatste week van september was het! De zon scheen nog flink waardoor het wel lente leek. Afgelopen week stond in het teken van nostalgie, een herfstwandeling, een studiedag en meer. Enjoy!

Maandag

Nog even terugblikken op de vorige dag (zondag). Samen met mijn vader gingen we kaasfondueen! Het was heerlijk en elke keer denk ik ‘dit moeten we gewoon vaker doen!’

Maandag ging Sarah gewoon weer naar school en ik ruimde een kastje op. Ik vond daar het eerste rompertje van Sarah, in maat 44. Elke keer weer niet te bevatten dat zij zo klein was!

Ik maakte als avondeten spaghetti met tomatensaus. En geloof mij, ook in dit huis gaat het weleens mis met koken. Ik maak er af en toe een bende van…

Terwijl Saar op school zat moest ik even naar het Kruidvat. Daar zag ik….Teddy! Ja, die ene van Mr Bean. Ik heb de knuffel al vaker zien liggen, maar nu Sarah helemaal fan is van Mr Bean kon ik deze niet laten liggen. En ze is er zo enorm blij mee. Ze neemt Teddy overal mee naartoe.

In de middag hadden Giorgio en ik een zogenaamd ‘luistergesprek’ op school. In dit gesprek vertel je hoe je kind is, wat de sterke punten zijn en eventuele aandachtspunten vanuit de thuissituatie. Hoe Sarah op school is komt overeen met hoe ze thuis is. Ze voelt zich dus erg op haar gemak! Ook heeft ze wat meer uitdaging nodig, waardoor ze af en toe in een impulsgroep zit om wat meer te leren en wat dieper in te gaan op onderwerpen. Slimme meid!

Dinsdag

Vandaag ruimde ik weer wat op, namelijk de speelhoek van Sarah en haar knutsellade. Mijn hemel wat heeft zij een hoop speelgoed! Ook ruimde ik haar knutsels en werkjes op. Ik bewaar niet alles, maar de leukste dingen gaan in een plakboek.

De knutsellade na alles te hebben opgeruimd (geloof mij, een before foto wil je niet zien).

En haar speelhoek na het opruimen. Een mengelmoes van My little pony’s, poppen, knuffels en keukenspullen. En zelfs na het opruimen lijkt het enorm veel wat ze heeft.

Sarah is weer thuis om 15.30 en ze wil haar pop een flesje geven. Maar omdat ze geen zin heeft om de pop vervolgens op het potje te zetten of een luier om te doen, zet ze de pop gewoon op de kop. Kan ook.

Op het vuur staat stoofvlees! Ik begin in de middag zodat het de tijd heeft om lekker mals te worden. Het recept voor dit stoofvlees met puree van aardappel en pastinaak verscheen afgelopen week ook op Lifesabout.nl. Aanrader!

Woensdag

Nadat ik Saar naar school heb gebracht lees ik wat mailtjes door met een bakje koffie.

En na het doorlezen en het afmaken van een recept, ontbijt ik sinds lange tijd weer eens met havermout en gebakken appeltjes! Nu het weer kouder is vind ik dit zo lekker.

Na school breng ik met mijn vader Saar naar dansles. En daarna…daarna wacht ze ongeduldig tot haar vriendinnetje van school bij haar komt spelen. Ze probeert haar te spotten met haar loep. Hilarisch.

Vandaag kwam dit recept dus online: van dat heerlijke stoofvlees! Echt, je moet het een keer proeven!

Jaaaa daar is ze! En tussen het spelen door worden er cakejes versierd. En natuurlijk opgegeten.

Ook de buurjongen komt even buurten en kijken bij de dames.

Dag ooit zo mooi opgeruimd huis…

Donderdag

Vandaag is Sarah vrij vanwege een studiedag! We starten dus lekker rustig op in pyjama en ik ruim haar boeken op (die liggen werkelijk overal in haar kamer). Ik kom dit boekje tegen. Nostalgie! Het is een oud boekje van mij, uit de ‘Botjes’ reeks.

Het is wat ouderwets geschreven, maar boekjes van vroeger blijven zo leuk!

En kijk! Hier lees ik datzelfde boekje met mijn opa.

In de middag gaan Saar en ik richting de speeltuin en kinderboerderij. Omdat het een studiedag is, is het heerlijk rustig. Voordat we gaan doe ik dit lekkere spulletje op. Een aanrader voor de koudere dagen! Het verzorgd, geeft een mooi kleurtje en is hartstikke betaalbaar.

Het is heerlijk weer en er is bijna niemand….heerlijk!

En we zoeken naar kastanjes, eikels en mooie bladeren. En we nemen deze drie stekelige jongens mee. Ik had ze in mijn tas bovenop mijn portemonnee en ik kreeg ineens het geniale idee dat dit weleens de oplossing zou kunnen zijn tegen zakkenrollers.

Schommelen, klimmen, springen en….beestjes aaien. Saar stak haar vinger door het gaas en de cavia’s knabbelden vervolgens aan haar vinger. Vond ze helemaal niet eng, vooral heel grappig.

Ik zocht iets in mijn oude mailbox en kwam foto’s tegen die mijn vader maakte in mijn ‘kraamperiode’. Omdat ik toen zo ziek was heb ik dit nooit voorbij zien komen. Maar kijk hoe zoet! Ook foto’s van mijn moeder met Saar en mijn broer met zijn kleine nichtje <3

Kostbaar!

Vrijdag

Oh wat had ik iets fijns op de planning afgelopen vrijdag! Ik werk samen met Beautybooking en mocht gaan ervaren hoe fijn een behandeling bij de schoonheidsspecialiste is. Eerlijk? Ik was nog nooit geweest. Maar wat heb ik genoten!

In deze stoel lag ik voor ruim een uur. Reiniging, peeling, masker, massage….heerlijk.

Ik kom helemaal zen thuis en lunch met gebakken eitjes. Giorgio werkte thuis zodat hij Saar op kon halen van school.

Saar is geen fan van rijst en aardappels, maar wat er wel in ging was boerenkool! Gewoon gestampt met aardappels en spekjes en een stukje rookworst erbij.

Zaterdag

Wij zijn op zaterdag optijd op pad, want we gaan richting Noord Brabant! Daar hebben we afgesproken met Kelly en Lana (Kellycaresse.nl). We spraken af bij Kidswonderland en het was heel leuk! Een soort Monkeytown maar dan een stuk rustiger, met andere toestellen en dingen om te doen. Zo heb je een soort ruimteschip, heel veel glijbanen, een kabelbaan, autootjes, een soort mini lasergame en een huisje waar alles gek is (zoals de trap).

Overal waar je om je heen kijkt zie je wat leuks!

En we hebben er heerlijk kunnen lunchen.

Dit was een soort jungle met trampolines.

En lachspiegels! Van deze werd ik wel blij, ik was ineens super slank.

En niet te vergeten…het was vandaag Dress Red Day! Het klopt, ik had een zwart jurkje aan in plaats van deze rode. Mijn rode jurkje is nu wat te koud. Maar ik heb er zeker bij stilgestaan en er kwam ook een post op Instagram online. Heb jij op 29 september rood gedragen om meer aandacht te vragen voor onderzoek naar het vrouwenhart?

Zondag

Zondag was ook fijn. Ik was kapot van gister, maar we hebben ondanks dat toch een fijne wandeling in het bos kunnen maken en we aten bij mijn vader.

Sarah nam haar camera en loep mee naar het bos. Wat hebben we veel paddenstoelen gezien!

Happy family! Het bos is altijd zo fijn in de herfst.

Saar bleef haar loep erbij pakken. Beestje hier, beestje daar…

En aan het eind van de middag lekker aanschuiven bij mijn vader. Hij maakte Ghanees stoofvlees, heerlijk!

Ik wens jullie een hele fijne, nieuwe week!

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (1)

  • Ik vind het altijd zo leuk om jouw weekoverzichten te zien. Kijk er altijd naar uit. Vind het knap hoe je je week invult met beperkte energie. Ben je alweer opgeknapt van de narcose?

    Beantwoorden

Write a comment