Kijk je mee?

Photodiary. Memory Lane 24 – 30 januari

Afgelopen week was een week van terugblikken, lekker eten, leuke aankopen en het verslaan van de griep. Memory Lane staat deze week weer bomvol. Kijk mee naar mijn week in foto’s, van dag tot dag!

Zondag

Gister zijn we naar de Turkse supermarkt geweest om inkopen te doen voor het vierde Wereldgerecht zonder pakjes en zakjes (Kip Tandoori). Giorgio nam meteen een bakje verse baklava mee. Ik houd er zelf niet zo van, maar hij vindt het heerlijk.

zondagg

Naast eten kochten we ook rompers bij de Zeeman en scoorden we bij de C&A een spijkerbroek en badjas voor Sarah. De foto is niet scherp aangezien dit meisje bleef dansen, maar je ziet wel de geweldig leuke muts op deze badjas. Ze is er blij mee, wij dus ook!

zondagg1

Zondagen zijn voor pyjama’s. Ik kocht gister ook een nieuwe portemonnee en Sarah kreeg mijn oude portemonnee met wat pasjes die we nooit gebruiken. In de kast ligt nep geld (muntjes en briefjes) maar ze is nog te klein voor de muntjes dus dat blijft in de kast liggen tot ze er oud genoeg voor is.

zondagg2

Ook zijn zondagen voor broodjes knakworst. Ik maakte er een voor- en na foto van. Haha.

zondagg3

En vandaag kwam het recept van de kip Tandoori online. Hij is zo ontzettend lekker en eigenlijk heel simpel te maken! Heb jij hem al gemaakt?

zondagg5

Dit weekend voel ik mij beetje bij beetje opknappen en mijn oog is ook minder rood, fijn! In de avond plonsen Sarah en ik samen in bad en dat doen we voor het eerst zonder badstoeltje. Het bad is wel glad dus een antislip badmat is dan een aanrader. Het ging heel goed, alleen wil Sarah alle kanten op klauteren en vergeet dat ze niet zomaar het water in kan duiken.

Maandag

Sarah gaat naar het KDV van 7-16. Giorgio blijft thuis omdat hij ziek is en zo hebben we allebei een dagje voor onszelf. In de ochtend maak ik een blogje en struin ik wat oude foto’s door van Sarah. Dit doe ik trouwens regelmatig, herkennen meerdere moeders dat? Hier sliep Sarah bij mijn ouders toen ik nog in het ziekenhuis lag. Je kunt goed zien hoe klein ze toen was.

maandagg

Wat we doen vandaag? Snot weg schrapen en bankhangen onder een kleedje. En soms verveel je je dan een beetje en ga je aan de haal met Snapchat. Dames en heren, dit ben ik over 40 jaar.

maandagg1

Mijn kwasten komen binnen die ik had besteld. Deze zijn van Real Techniques en zijn naast heel goed ook betaalbaar. Ik ben er heel erg blij mee. maandagg2

En deze mooie kwasten moeten natuurlijk een mooi plekje krijgen. Tot ik op een geweldig mooi idee stuit bedenk ik zelf maar wat en maak ik een glazen pot schoon waar een geurkaars in heeft gezeten. Washitape eromheen en ik ben tevreden voor nu, haha.

maandagg5

Bij de Blokker nam ik in de uitverkoop dit fotolijstje mee met een kaarsenhouder. Allebei van hout en daardoor past het heel goed bij mijn broer vind ik.

maandagg3

De foto die ik van hem had staan print ik opnieuw uit in een ander formaat en dit is uiteindelijk het resultaat. Heel erg blij mee!

maandaggg

Ook zag ik bij het Kruidvat een aanbieding met potjes in allerlei leuke kleurtjes. We hadden al een potje voor Sarah maar hier kun je een gedeelte uit halen zodat je hem makkelijk schoon kan houden. Sarah vindt het allemaal heel interessant en probeert verschillende houdingen uit.

maandagggje

Ik maak voor het avondeten verse spaghettisaus van tomaten, knoflook en kruiden en we eten een simpele maar gezonde pasta met gehakt! Sarah eet altijd heel goed zodra er spaghetti met tomatensaus op het menu staat, ze vindt het zo lekker.

Dinsdag

Omdat ik naar de bedrijfsarts moet had ik opvang geregeld van 11-16. Sarah brengen we alsnog weg ook al is Giorgio nog thuis. Eenmaal weer thuis proberen we haar nieuwe waterverf uit. Ik kocht bij het Kruidvat voor een euro een waterverf palette maar ze begreep het nog niet helemaal. Ze vond het kwastje met het water leuker dan de verf. Maar goed, het gaat om het idee natuurlijk en ze heeft er van genoten!

dinsdagg

En toch nog enkele streepjes gezet!

dinsdagg1

Ik maak voor het avondeten deze Oosterse wokschotel met makreel. Blijft echt een heerlijk recept en zo makkelijk.

dinsdagg2

Nu we toch aan het throwbacken zijn deze week, kijk dit leuke stel! Dit voorjaar zijn we alweer negen jaar samen! Onderstaande foto was genomen op mijn verjaardag tijdens een avondje stappen. We hadden toen net verkering. Leuk om te zien!

dinsdagg4

Woensdag

Eindelijk voel ik mij beter worden. Dat mag ook wel aangezien ik bijna twee weken ziek was. Ik heb de wekker om half 9 staan want ik moet met Sarah straks even op de fiets weg.. Rond half 10 fiets ik met Sarah naar de Trombosedienst om mijn bloed te laten prikken. Zeiknat komen we daar aan en zeiknat komen we terug. Snel droge kleren aan en opwarmen onder een kleedje op de bank!

woensdagg

Giorgio is vandaag weer aan het werk en liet dit achter in de koelkast. Vinden we niet erg. Dit is Rocky Road van Albert Heijn. Wat het precies is weet ik niet, maar in elk geval zit er heel veel chocolade en heel veel vet in. Haha.

woensdagg1

Vandaag doe ik weinig, ik heb een baaldag en Sarah is ook niet heel vrolijk na twee dagen KDV. Ze slaapt in de middag vier uur (!) en ik lees, kijk een beetje televisie en probeer wat foto’s te maken.Nadat ik haar uit bed heb gehaald begin ik rustig aan het avondeten. Vanavond eten we krieltjes met zalm uit de oven. Ik doe wat kruiden, pesto, citroen en feta op de zalm. Even 20 minuten op 180 graden in de oven en klaar!

woensdagg2

Lekker vol bord!

woensdagg5

Donderdag

Goedemorgen. Na dat verschrikkelijke weer van gister is het heerlijk wakker worden met de zon en een blauwe lucht. Dan ziet de wereld er toch heel anders uit!

donderdagg

Wij houden ons in de ochtend bezig met puzzelen, zingen en bouwen. Ik ruim de keuken even op en gooi de stofzuiger over de vloer. Figuurlijk hoor.  Er komt vanmiddag een vriendinnetje langs met haar zoontje van 5 maanden en we kletsen even bij onder het genot van een overgebleven Rocky Road. We zouden naar de bioscoop gaan maar dat is nu geen goed idee aangezien we allebei nog verkouden zijn en hoesten.

Het is nog zo lekker licht dat ik met Sarah even naar de speeltuin loop hier om de hoek. Mevrouw was in de eerste instantie enthousiast, maar startte een wild protest op de glijbaan. Ze wilde niet glijden of klimmen en schreeuwde het uit. Toen maar een ritje op de wipkip…met een vrolijk gezicht…

donderdagg1

We lopen terug naar huis eveneens onder luid protest. Ze wil alleen maar gedragen worden maar dat red ik niet het hele stuk. Dus ik loop een heel stuk met een brullend kind aan de hand. Ik voel me dan altijd een beetje opgelaten haha.

Dames en heren mag ik even uw aandacht….*echo*

donderdagg6

Al snel is ze weer vrolijk en helemaal als papa weer thuis is! Hier krijgt ze een les ‘schoenen aandoen’. Ze vindt het onwijs interessant, maar ook erg lastig om haar schoenen aan te krijgen. Papa legt het even uit.

donderdagg11

Na het avondeten pakken we haar tas in en borstel ik nog even alle knopen uit het haar. Ze krijgt altijd een enorme afro als het uitgeborsteld is. Hier was ik nog maar net begonnen.

donderdagg5

En daarna brengen we Sarah weer naar mijn ouders voor het wekelijkse logeerpartijtje. Eenmaal weer thuis plof ik op de bank voor de vrienden van Amstel live.

donderdagg4

Vrijdag

Ik slaap tot 9.00 en spring dan meteen onder de douche. Na een kopje koffie ben ik eindelijk wakker en schrijf ik een blogje over hoe je kunt leren te leven bij de dag. Deze kwam gister online. Een soort stoomcursus mindful je dag doorkomen dus!

vrijdagg

Mijn tante stuurde mij daarna deze foto door met een tekst van de opa van haar en mijn vader. Hij schreef in 1971 in haar poëziealbum en zijn boodschap komt een beetje op hetzelfde neer. Gaaf toch?

‘Laat het kostelijks van al u niet roekeloos ontglippen; dat is de tijd, die snel gaat glippen zonder dat hij keren zal’…

Om 13.00 heb ik een afspraak tot een uur of 14.00 en ik deed de rest van de dag niet veel ‘soeps, behalve deze Memory Lane in elkaar zetten en het pakketje van Unox (Postcodeloterij) open maken. Best leuk twee kleine soepjes met twee soepkommen!

vrijdagg4

Tijdens het schrijven van deze photodiary dronk ik een kopje koffie en at ik een schaaltje chips. Gekke combinatie maar best lekker! Deze chipjes zijn trouwens mijn nieuwste ontdekking. Het zijn Emmertaler chipjes, met kaassmaak dus!

vrijdagg6

Sarah halen we weer op van opa en oma en we rijden meteen langs de supermarkt. Ik heb geen zin om te koken vandaag, dus we halen wat makkelijks. Voor Giorgio en mij een salade en kippenpootjes en voor Sarah risotto met tonijn. Ze heeft gegeten als een bouwvakker!

Sarah gaven we trouwens vandaag mijn oude blokfluit. Ze vond het geweldig en bleef maar blazen. Om hoofdpijn te voorkomen hebben we de blokfluit maar bij opa en oma gelaten.

vrijdagg7

Zaterdag

En geloof het of niet, maar ik heb een keuze gemaakt voor een nieuwe lay-out voor de blog! Na wekenlang twijfelen tussen een top 5 heb ik een goede afweging kunnen maken en hoop ik snel Lifesabout in een nieuw, fris jasje te kunnen steken. Ik houd me daar dan ook mee bezig dit weekend. En misschien gaan we nog even de stad in en eindelijk naar Ikea zonder snot!

Verder wordt het tijd om dit basilicumplantje weg te gooien gok ik. Na weken trouwe dienst stoppen we de behandeling en accepteren we zijn afscheid. Het gaat je goed.

zaterdagg

En natuurlijk vermaken we ons best met dit heerlijke en vrolijke meisje. Dit meisje willen we snel een keer meenemen naar de Efteling. Stiekem omdat papa en mama dat ook gewoon heel erg leuk vinden! Nu nog even wachten op wat beter weer.

zaterdagg1

Voor jou een heel fijn weekend en geniet ervan! Ga jij vaak naar de Efteling?

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (5)

 • Haha, die foto over 40 jaar! Oh en baklava vind ik ook heerlijk. Grappig dat er vaak zoveel herkenbaar js, dit keer het broodje knakworst bijvoorbeeld!

  Beantwoorden
 • Ja wij zijn ook fan! We zijn er afgelopen maandag nog geweest 🙂 Ik moest stiekem lachen om een van de eerste foto’s, daar staat een poppenbuggy half op de foto met daarin een pop met Sarahs schoenen aan haha. geweldig!

  Beantwoorden
 • Ik geloof dat ik al zo’n 20 jaar niet in de Efteling ben geweest. Maar als ons zoontje wat groter is, willen we heel graag een keer gaan! Ben benieuwd naar je nieuwe layout!

  Beantwoorden
 • Ik ben gek op de efteling! Juist voor kleine kinderen is dat een heel leuk pretpark met het sprookjesbos.
  Jij ook een heel fijn weekend!

  Beantwoorden
 • I love real techniques, ik heb er veel kwasten van en ze bevallen allemaal even goed. Lekker he, hersenloos make uppen, heerlijk.
  Ik kijk ook regelmatig foto’s terug haha, dus ik denk dat het een moeder ding is.
  Ik vind echt dat je een heerlijk week overzicht hebt. Genieten van je meisje, terugdenken aan mooie momenten en stil staan bij het leven.

  Beantwoorden

Write a comment