Kijk je mee?

Photodiary. Memory Lane 24 – 30 april

Een week van een nieuwe uitdaging en ondanks dat heel veel lekker eten! Je bent gewaarschuwd, je komt veel foto’s tegen van eten deze week. Ook probeerden we ons binnen te vermaken aangezien het heel erg nat was afgelopen dagen.

Zondag

Afgelopen vrijdag was Sarah bij mijn ouders, samen met haar oudere neefje Thijs. Hij nam zijn fiets mee en deze werd met regelmaat ingepikt door deze tante. Ze vond het prachtig! En natuurlijk werden er mooie foto’s gemaakt door opa die ik wil delen.

Ja…wat kijk je?

zondag

Wat een bos haar….zo jaloers.

zondag4

We gingen vandaag bij mijn ouders eten en trok Sarah een zomerjurkje aan van de Zara, met een shirtje eronder. Een betere foto kreeg ik niet, maar hij stond haar zo mooi.

zondag5

En toen werd het avond en deze laatste avond als ‘vreetzak’ bestond uit televisie kijken en lekkers op mijn bord. Om het af te leren ofzo….haha.

zondag1

Ook tikte ik nog een blogje weg en samen hebben we een hele hoop was weg gevouwen. Wat een vreselijk werk is dat altijd. Wie heeft daar nog meer een hekel aan?

En natuurlijk kwam dit heerlijke wereldgerecht online…zeer geslaagd!

IMG_3927

Maandag

Maandag voelt altijd een beetje als een loze dag, een dag waarop ik maar moeilijk op gang lijk te komen. Het weer is ook niet heel plezierig en dus blijven we de hele dag binnen. Maar we maken wel een mooie tekening, we dansen op K3, spelen verstoppertje en doen een heerlijk dutje. En…vandaag start ik met het Killerbody dieet, waar jullie al van alles over hebben kunnen lezen en zien. Ik lees dan ook regelmatig het boek door vandaag om mijzelf een beetje wegwijs te maken.

En verder brengen we voornamelijk zo de dag door: van binnen zitten en regen word je lui. Heel lui.

maandag11

Maar we willen er toch heel even uit, al is het alleen maar naar de winkel. En bij een uitstapje hoort ook je haar fatsoeneren. Kijk hoe mooi en lang!

maandagje2

Er werd een pakketje gebracht door meneer de pakketjes-boer. Dit keer een mooie set van Rosti Mepal voor Moederdag. Het blijft nog steeds ongemakkelijk om dit soort dingen ‘gewoon’ te krijgen, maar ook heel erg leuk. Ik ben er ontzettend blij mee!

maandagje5

En ik kookte mijn eerste Killerbody avondeten: rijst met pittige kip en heel veel groenten. Het smaakte goed!

maandagje

In de avond, na het eten, loop ik meteen naar boven en begin ik met mijn eerste workout. Heftig en zwaar, maar heel leuk! Ik verwacht dan ook heel veel spierpijn morgen. En na het sporten heb ik alweer enorme honger…Ik eet voor het slapen toch maar een boterham, aangezien ik begin te trillen door een lage bloedsuiker. In het boek mag je als ‘snack’ in de avond nog een eiwit shake, maar die heb ik nog niet in huis. Dus van mijzelf mag ik een boterham, haha.

Dinsdag

Om half negen heb ik een afspraak bij de huisarts om mijn nieuwe medicatie (antidepressiva) te evalueren. Ik ben er nu vijf weken mee bezig en heel slecht gaat het niet, maar heel veel verbetering merk ik ook (nog) niet. De huisarts legde mij uit dat je ook geen wonderen van dit middel moet verwachten en dat hij het liefst mij iets zou geven dat alles deed oplossen. Maar ja…dat bestaat niet 😉 Wel is de verwachting dat ik mij beter ga voelen na de EMDR therapieën.

In een hele grote hagelbui fietsen we via de winkel terug naar huis. Is een gekke gewaarwording hoor, groene bomen en hagel/sneeuw! Thuis droge kleren aan en….Woezel en Pip knuffelen.

dins

En puzzels maken waar je eigenlijk nog te klein voor bent. Ik moet ze denk ik weghalen, want het frustreert haar alleen maar dat het niet lukt. Check die voetjes <3

dins2

Mama eet heel veel ei deze week dankzij Fajah, dus Sarah pikt ook een eitje mee. En een appel….en tomaat. Van de lunch maak ik altijd een groot feest en ze krijgt dan ook elke keer weer een bord vol lekkers.

dins4

Wanneer Sarah op bed ligt schrijf ik een blogje. Ook probeer ik wat te sporten zodat ik in de avond wat minder hoef te doen.

Sarah word pas om 16.30 wakker en ik heb zelfs nog kunnen stofzuigen. Moe plof ik op de bank terwijl Sarah vol energie door het huis rent. Na een half uur begin ik toch maar aan het avondeten: aardappels met vis en groenten. Gek, ik heb in geen jaren meer gewone gekookte aardappels gegeten (vind ze een beetje saai).

dins5

Direct na het eten ga ik verder met mijn oefeningen en Giorgio sport beneden. Wat een fitte familie zullen we worden (grinnik). Giorgio is morgen vrij en daardoor kunnen we het wat later maken. We kijken eerst wat televisie en daarna een film.

Woensdag

Koningsdag! Maar eigenlijk krijgen we er maar weinig van mee. Op televisie kijk ik heel even maar al snel zet ik de televisie weer uit. Echt op pad gaan we ook niet, binnen bij de verwarming is veel fijner! En onze pyjama ook….en deze toepasselijke oranje jumpsuit.

woes

En Saar leest de hele dag zichzelf voor uit het boekje van Nijntje. Niet omdat wij niet willen voorlezen, maar omdat ze het veel te leuk vindt. Ze probeert elke keer meer te onthouden van onze verhalen om het zo na te kunnen vertellen.

woes1

Na de boterham is het tijd voor een douche. Wanneer haar haren nat zijn kun je heel even zien hoe lang ze zijn.

woes3

Wat een lazy day….Sarah slaapt heel lang in de middag en ik ben zelf niet vooruit te slepen. Voornamelijk breng ik op de bank door en ik lees heerlijk tijdschriften. Ook prima. We gaan nog wel heel even naar de winkel om wat boodschappen te doen, zo zijn we er toch eventjes uit.

Als avondeten maak ik een heerlijke pasta met gegrilde zalm en groenten. Zeer geslaagd!

woes4

En na het eten weer knallen met de workouts van Fajah! Oh wat heb ik een spierpijn…

Donderdag

Sarah en ik slapen uit tot negen uur en ik maak ons vervolgens klaar voor de dag. Ik moet straks even bloedprikken omdat ze het zoutgehalte van mijn bloed in de gaten willen houden. Ik gebruik én antidepressiva én plastabletten, die combinatie kan zorgen voor te weinig zouten. Fijn dat ze het zo goed in de gaten houden. Echt, ik heb de beste huisarts ooit!

Sarah is inmiddels kind in huis in dat hele gebouw. De apotheek, de prikpost en de huisarts…ze vindt het allemaal prima. Zolang er maar veel speelgoed ligt of mensen zijn om mee te sjansen.

don

We zijn de enige in de wachtkamer en dus heel snel aan de beurt.

don1

Dus zijn we al snel weer thuis. Ik maak een lunch voor Sarah en voor mijzelf en neem wat fragmenten op voor een video voor Moederdag. Daarna bonjour ik haar naar bed en ik….ik doe wederom heel weinig. Balen.Maar ik geniet wel van hele leuke pakketjes die binnenkomen.

Onder andere dit doosje van SmileLab. Ik heb deze whitening strips onlangs gewonnen en ik heb er al een paar in de Beautybox kunnen uitproberen. Ik ben heel benieuwd!

Een chique de friemel doosje met bewaar-etui….

En er kwam nog een pakketje binnen van Rosti Mepal met dit leuke doosje speciaal voor fruit (inclusief handig vorkje). Past mooi bij de saladebox die ik van de week kreeg!

Giorgio is heel laat thuis vandaag dus ik begin alvast met koken, zodat Sarah en ik op tijd kunnen eten. Ik maak rul gehakt met kruiden, snijbonen, tomaat en rijst. Was heel erg lekker!

don2

En deze dame vond het ook de moeite waard. Op de achtergrond: Shiva die kijkt waar baasje blijft.

don4

Giorgio komt rond 19.00 thuis en eet dan ook snel. Daarna vertrekken we naar mijn ouders om Sarah af te leveren voor haar wekelijkse logeerpartij. Eenmaal thuis heb ik geen puf meer om achter de computer te duiken en doe die avond dan ook helemaal niks meer. Ik heb gigantisch veel spierpijn van het sporten en mijn kniegewricht voelt een beetje overbelast, dus ik las een rust-dag in. Ik neem alleen nog maar een warme douche en een enkeltje bed.

Vrijdag

Ik word wakker om 9.15 en blijf nog even liggen, op de één of andere manier kom ik er maar moeilijk uit. Maar het mag en het kan, er is ook geen meisje dat mij nodig heeft. Na een half uur duf liggen wezen in mijn bed loop ik naar beneden voor een kop koffie waarna het al snel beter gaat.

En ja alle lepels zaten in de vaatwasser dus ik moest roeren met Nijntje….gaat prima overigens!

vrij

Ik maak meteen mijn ontbijtje voor vandaag: magere kwark. Deze van Optimel is heel erg lekker (Lente variant) en vult goed. Terwijl ik mijn schaaltje uitlepel schrijf ik een blogje voor vandaag.

vrijdag1

Gisteravond had ik geen energie en inspiratie meer om te schrijven. In het kader van ‘vaker nee zeggen’ heb ik mijn praktijk weer met een dikke voldoende gehaald.

Daarna spring ik onder de douche en maak ik mij klaar voor de dag. Ik ga verder met het bewerken van een korte video voor Moederdag, namelijk mijn bijdrage met andere bloggers. Wordt vervolgd! En als ik klaar ben trakteer ik mijzelf op dit heerlijke tussendoortje. Van Fajah mag het!

vrijdag

Ik krijg last van een schoonmaakwoede en voor ik het weet heb ik de woonkamer onder handen genomen met een stofzuiger en stoomreiniger. En dan….dan bereikt mijn bloedsuiker een dieptepunt en maak ik trillend deze heerlijke wrap. Misschien wel de beste combinatie ooit: wrap met zuivelspread en gerookte zalm.

vrijt

Nadat ik weer ben bijgekomen haal ik nog even een doekje langs de meubels en dan is het klaar. Mijn batterij is leeg en ik plof op de bank, wachtend tot Giorgio thuiskomt. En wanneer hij thuis is gaan we eigenlijk meteen door om Sarah weer op te halen.

Het avondeten: een experiment voor ons allemaal…spaghetti van courgette! En het was echt heel erg lekker. De saus is van zuivelspread light en gerookte kip. Vult goed en je hebt meteen veel groenten binnen (en weinig koolhydraten).

vrijt5

Zaterdag

Om 10.00 moet ik bij de psycholoog zijn en verder is ons weekend nog redelijk rustig. We doen de vaste dingen (wasjes, poetsen) en ik ga in elk geval aan de slag met een Wereldgerecht én met het schrijven van een hele leuke opdracht (column). En ik ga heel blij het weekend in, want kijk nou wat een mooie cijfers! Meer dan 10.000 unieke personen die mijn onzin (knipoog) lezen. Dank!

vrij5

Wat doe jij het liefst in het weekend wanneer het niet heel erg mooi weer is? Ik wens je hele mooie dagen toe! En nogmaals excuus voor de grote hoeveelheid foto’s van eten…

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (5)

 • Lekker weekje weer. Ik kijk graag naar je foto’s van eten, kan ik stiekem ideeën pikken ?? ik denk dat ik toch maar het boek ga kopen.

  Beantwoorden
 • Wat goed 10.000 bezoekers gefeliciteerd!!! Knap zeg!!

  Beantwoorden
 • Wat een prachtige haren heeft sarah toch om jarloers op te worden.

  Beantwoorden
 • Wauw 100000 mooi hoor. Die foto op de fiets is echt fantastisch. En wat een lange mooie haren

  Beantwoorden
 • Wauw 10.000 bezoekers! Heel goed! En helemaal niet erg om naar foto’s van eten te kijken hoor ?

  Beantwoorden

Write a comment